Od Nedelke do pržuna / Igrokaz na dan 21.Fabruar / Veljača

Datum je 21. a godina 2023. Mjesec je veljača ,a niti snijeg veje niti se mačke i kerovi vijaju. Nije dobro radio svoj posao ovaj mjesec.Ima samo nekoliko dana da se iskupi. Mere malo zakačiti ožujka,nema veze.

Dani se ipak veju u omjeru 52/313.

Danas je drugi den u hefti. Dakle dan dva prije nedeljne sride  , oliti sedmice. Oliti najavljuje skori početak vikenda Dana smo baš nešto  poliglotski nastrojeni.

Evo na priliku da je nedelja ili  domani po kojoj svaka  Nedelka dobija ime , bio bi neradni dan. Ako ima opanke, italijani  je zovu Domenika Mokasini. Vrlo poetično.

I Nedelke nisu onakve kako im ime kaže.One vole da se dijele. Ma ne da se kloniraju , mada im se ni ta ideja nije činila lošom.Ali odustale. I ovako jednoj jedinoj Nedelki teško naći pravog za djeljenje.

Ma nije humanitarne ili socijalne pomoći.Baš ste dosadni.Jest da su Nedelke vrlo humanitarne i socijalne , i upravo u tom grmu leži  djelidba.

Ma ne govori se , boni o obrazovanju, profesiji ili dobrotvornom radu.Ono vole da ljudi misle da su jako karitativne.A bome i jesu.Vole karitas više nego išta.

Opet vi. Ma nema to nikakve  veze sa religijom. Ono posredno ima. Zbog jedne Nedlke , koja se nije tako vabila, a jako je voljela je da se deli, mi smo proćerani iz raja.

A sad mislite da ste shvatili šta Nedelka voli da dijeli!?Mere i to , ali prvenstveno ulaznice za pržun. Jer kad vas Nedelka jami , pa se počne dušom dijeliti , vi izgubite i ono malo razuma što ste imali i zaboravite zbog čega se ide u pržun.

A tamo nema šale.

A Nedelka? Jok, vas srce strefi usred djelidbe i nemate vremena za popravni. A ona se pomoli tri zdrave Marije ili jendog hvaljenog Isusa i mirna Bosna.

A ako Nedelka nije hrišćanka, šta onda, pitate vi?

Ništa specijalno. Opet se pomoli i nebo joj usliši želju.

Vi garant pomišlate ona se pomolila za oprost grijeha.

Aha , kako ne? Ima ona vremena za to. Ona se pomolila za novu djelidbu, jer je djeljenje jača, i mere se opet moliti i moliti i za ovo i za ono, a kada dođe vakat i za oprost.

I vi sigurno mislite neće joj se grijesi oprostiti. Baš ste blesavi.

Žena se čitav život dijeli , i humanitarnim i socijalnim i svim mogućim drugim karitativnim načinima,i da joj se to ne uračuna u dobrotvorni, merhametli rad. (?)

Što bi poete rekle:

– Baš ste neuki.

U prevodu:

-Svaki vid humanitarnog  rada se izuzetno cijeni i nagrađuje.

Znate onu o Dari buba mari i …

Ne znate?

Dobro, onda nastvaite da čitate  bljuvotine o Karleuši i homo primogeniusu.

Bookmark the permalink.

Komentariši