Dragan Ćović ponovo promovira politiku NDH

Iz Arhiva

BY ONI NAMA, MI NJIMA

Dragan Čović je upriličio Božično primanje.

Nećemo sad polemisati kako pogan/pagan i nevjernik, bivši komunista i upravnik konc logora može imati pravo da organizuje glavno  primanje u u povodu nastupajućih Božićnih praznika. Nemamo namjeru na neljude trošiti više riječi nego je potrebno.

Nećemo razmišljati ni kako ga nije stid i stati pred Boga Milostivog  i zastupati interese onih koje drži u robovlasničkom odnosu. To je licemjerima i poganima sasvim normalna retorika.

Nećemo se ćuditi zašto na primanju povodom najvećeg hriščanskog praznika promovira genocidnu politiku Nezavisne države Hrvatske , ovlapoćene u politici HDZ sa obe strane zapadne granice Bosne i Hercegovine. Ta politika se decenijama pokušava nametnuti čitavom hrvatskom pučanstvu.

Bićemo malo prizemniji i osvrnuti se o njegovo baljezganje kako neriješeno hrvatskog pitanje i ustavna nejednakost hrvatskog naroda postaju paradigma slabosti Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine,

Znači njegova HDZ proustaška vrhuška i dalje insistira na paveličkoj supremaciji hrvata.

Čović upozorio je kako svima mora biti jasno da osnov funkcionisanja Bosne i Hercegovine i njene budućnosti počiva na ustavnoj jednakosti tri konstitutivna naroda i svih njenih građana.

Ako za Hrvate traži neprikosnivenost u  trećini vlasti, time isključuje pravo svih njenih građana na sudjelovanje u vlasti.

Željko komšić je Hrvat . Hrvati imaju svog čovjeka u predsjedništvu. To što njegova demokratska i građanska opredeljenost ne odgovara nasljednicima združenog zločinačkog poduhvata , nije relevantna za dmeokratske procese.

Prema poopisu iz 2013. godine u Bosni i Hercegovini živi:

Bosna i Hercegovina  3.791.662        100,00%

Federacija Bosne i Hercegovine        2.371.603        62,55%

Republika Srpska       1.326.991        35,00%

Brčko Distrikt 93.028 2,45%

Struktura stanovništva:

Bošnjaci 1.769.592 (50,1%)

Srbi 1.086.733 (30,8%)

Hrvati 544.780 (15,4%)

ostali: 130.054 (3,7%)

U Republici Srpskoj aparthejdu Ćovićevog  prijatelja Milorada Dodika i njegovih pljačkaških saradnika,  broj Hrvata se može na prste izbrojati.

Hrvati sa 15,4% stanovništva participiraju u 1/3 (jednoj trećini vlasti na nivou države, a u skoro 1/2 vlasti na nivou Federacije BiH. Toliko o ugroženosti Hrvata.

U kantonima sa većinskom hrvatskim stanovništvom vlada NDH sistem vlasti. Ostali građani su obilježeni bijelim, žutim ,crvenim,plavim ili nekom drugim trakama.Normalno oni koji su preživjeli kame i bombe i konc  logore HDZ udruženog zločinačkog poduhvata ili ako nisu prisilno raseljeni.

Kada je  dodao kako jedino na tom postulatu ( ravnopravnosti Hrvata ??? )  možemo graditi Bosnu i Hercegovinu, da li je mislio da se BiH mora graditi na NDH / velikohrvatskim i četničkim/ velikosrpskim principima?

Vjerujemo da jeste, jer jedino u tom koncepru im smeta Željko Komšić i glas građanskog Bosanca.

Po svemu sudeći ,izgleda da je HDZ u globalnom smislu  zastao u genocidnim  fašističkim sferama iz 1941.-1945.  godine.

Zbogom ostajte  ljudi ,  odoh u HDZ.

Bookmark the permalink.

Komentariši