Blekijeve priče – Sveta Majka Tereza

Danima prije  često smo uzimali riječi Svete Majke Tereze kao moto  :

„U životu nisu bitna velika dela, već velika ljubav“.

I kada nam ne ide po volji , mi joj se zahvaljujemo  na uputi i njenom humanizmu.

U Znak zahvalnosti i poštovanja  predstavljamo djeliće njenog bogatog i humanog života.

Majka Terezija, pravim imenom Agnesa Gonđa Bojađi ( Agnes Gonxha Bojaxhiu), rođena je 1910.- u Skoplju u albanskoj katoličkoj obitelji.  Roditelji su joj bili  Nikolle Bojaxiu (1878.-1919.) rođen u Skadru,majka Drane (1889.-1972.)  djevojački Bernaj iz Đakovice.Imala je starijeg brata Lazara (1907.-1981.) i stariju sestru Agatu (1904. – 1973).

Albance – katolike često zovu Arabanasi,Arnauti ili Malisori.

“Gonxha” potječe od albanske riječi “gonxhe” što znači “pupoljak”.Gonđa je prvu pričest dobila sa pet godine.

Otac Pupoljka je iznenada umro u 41. godini  1919. Imala je nepunih devet godina. Šta je osjećala,mislila,da li joj je maleno srce prepuklo i odredilo životni put?Tko to zna? Bila je očeva mala princetza.Nikad o tome nije govorila.Sve djevojčice su očeve princeze i mamine duše.

Završila je osnovnu školu u kojoj se podučavalo na albanskom jeziku. Pohađala gimnaziju, gdje se podučavalo na srpskom jeziku,ali je nije završila. S 18 godina odlučila je posvetiti život “službi Bogu”.

1928. odlazi u Irsku,preko Zagreba,u samostan časnih sestara Lorentinki u Rathfarnhamu u Irskoj.Irske sestre su poznate po svom djelovanju na Indijskom potkontinentu.U Irskoj je naučila engleski jezik, jer je željela da podučava djecu u Indiji u koju je stigla 1929.

Vrijeme iskušeništva i pripravništva (postulantice) za redovničko zvanje  započela u Darjeelingu podno Himelaja.Prve redovničke zavjete je položila 24.11.1931. i uzela ime Tereza po Svetoj Maloj  Terezi (Lisieuxa),zaštitnici misionara.Svečane zavjete je položola 14.maja.1937.tada je radila kao nastavnica u školi samostana Loreto.

U Indiji je bila velika glad,suše,nerodice,trvenja između hindusa i muslimana.Rad u školama za siromašne, nije nije  zadovoljavalo njene duhovne nakane.

1946. je u Kalkuti počela služiti siromašnima, bolesnima, siročima  i umirućima.Bio je to naporan ,  težak,ali potreban i koristan rad koji je zadovoljavao i zaokupljano cijelo njeno biće

Polet i ljubav prema ljudima je nikad nije napustila.1950.- je u Kalkuti osnovala je katoličku redovničku zajednicu Misionarke ljubavi . Četrdeset sedam godina je vjerno i strpljivo,bez roptaja služila čovječanstvu.

Nijedan čovjek u svijetu se ne može mjeriti sa brojem nagrada,odlikovanja,priznanja i počesti koje je Majka Tereza dobila. 19.oktobra.1979. je dobila Nobelovu nagradu za Mir.Možda je i jedino humano biće koje je tu nagradu zaslužilo od svih onih kojima su dodijeljene.

Tada su je upitali :Šta možemo učiniti za promicanje mira u svijetu?

Odgovor je bio sasvim prirodan i logičan:

“Idite kući i volite svoju obitelj.“

Pred kraj života imunitet joj je oslabio i često je pobolijevala.

Umrla je 1997.godine u 87.godini.

Dobre godine i bogat život.

29-oktobra 2003 Vatikan je proglasio Svetom

Sveta Majka Tereza je obišla  skoro čitav svijet.Nikad se nije vratila u rodno Skoplje.Do kraja života više nije vidjela majku i sestru.

Majka i sestra su joj umrle usamljene i tužne,jedna za drugom, u  par mjeseci 1972. i 1973. godine.Majka je umrla u 83.godini,sestra u 69.Majka je i sestra su čekale 43 godine da  pomiluju lice  Pupoljka koja je postajala Svetica.Nisu dočekale.Koliko je tu nade,čežnje,iščekivanja i boli?

Odgovore nemamo.

Nameće nam se jedna nedoumica.

Zašto Agnesa Gonđa Bojađi nije poslušala svoje srce i svoje riječi i  „otišla kući i voljela svoju obitelj“.

 

Monstruozni Japanci i karma

Iz arhiva 

Uvijek aktuelno

Japanci ne odustaju od svojih zločinačkih nauma.   . Bjesomučno i masovno uništavaju prelijepe miroljubive živote i budućnost planete .

Bitan je profit.

Zaboravljaju  , citiramo:

„11.3.2011.

14:46 JST (05:46 UTC) – Japan je pogodio razoran potres Tokoku, jačine 9 prema Richterovoj ljestvici. Uz goleme štete u području zahvaćenom potresom, štetu je pretrpjela i nuklearna elektrana Fukushima 1. Iako su sva tri aktivna reaktora prestali s radom, sam potres, unatoč razornoj snazi nije nanio velika oštećenja na elektrani no cunami koji je kao posljedica potresa uslijedio sat vremena nakon samog potresa potopio je spremnike s gorivom i same dizelske agregate koji su bili namjenjeni za proizvodnju električne energije u slučaju nesreće. Samo sat vremena nakon potresa cijela je elektrana ostala gotovo bez ikakvog izvora električne energije. Nakon što je Japanska agencija za nuklearnu i industrijsku sigurnost sazvala sjednicu kako bi utvrdili oštećenja i spriječili daljnje razaranje, japanska je vlada proglasila izvanrednu situaciju i naredila evakuaciju stanovništva u krugu od 2 kilometra…

Uslijedile su eksplozije,razaranje,curenje radioaktivnosti, prećeno pogibijama…

No ,to je samo početak drame koja je bjensila slijedećih osma dana, a pogubna je i dan danas.

Opseg nesreće

U nesreći nuklearne elektrane u Fukushimi 1 nije došlo do izravnog istjecanja radioaktivnog materijala u okolinu. Usprkos tome ova je nesreća ocjenjena maksimalnim 7. stupnjem po INES skali kao nesreća s globalnim posljedicama zbog brojnih oštećenja na samoj elektrani i okolini elektrane te zbog činjenice da su nesrećom zahvaćena čak četiri od ukupno šest reaktora. Iako je i nesreća u Černobilu također ocjenjena stupnjem 7, razina radiacije koja je ispuštena u okolinu u havariji Fukushime iznosi 10% radiacije koju je uzrokovala nesreća u Černobilu. Broj stradalih u Fukushimi teško je odrediti jer je nesreći prethodio potres i cunami, no žrtve su višestruko manje nego u Černobilu. Dva zaposlenika tvrtke TEPKO stradala su odmah nakon tsunamija a njih ukupno petnaest je ozljeđeno u trima eksplozijama koje su usljedile u narednih nekoliko dana. Radijus evakuacije na kraju je iznosio 20 kilometara od nuklearne elektrane, iako je radiacija bila višetruko viša od dozvoljene i na udaljenosti od 30 km. Stanovnici ipak nisu evakuirani nego su opremljeni preparatima koji smanjuju utjecaj zračenja na ljudsko tijelo.“

Poslije svakog pomora predivnih, nevinih i inteligentnih bića priroda se pobuni i Japanu slijede kaznene poslijedice za  njihova  monstruozna  djela .

Žao nam nevinih , ali oni nikada ne podižu glas protiv pomora čudesnih  morskih  bića.

Ne , bi bili u koži nevinih , zbog djela zločinaca i monstruma. Zemljotresi , cunamiji i fukušime se uvijek vraćaju i prijete.

Kazna će neizostavno doći.

Da li će se morbidni zločinci  ikad opametiti i postati ljudi dostojni svoje namjene?

Dopisnao:

Nisu se opametili.

I dalje rade iste monstruozne stvari.

I još monstruoznije.

Sada ispuštaju radioaktivni otpad . Valjda da pomore podzemni biljni i životinjski svijet.

O , da! Kažu da nije opasna ta voda iz nuklearnih reaktora.

Aha kako ne. Možda neće biti opasna kada sami sebe radioaktivitetom unakaze. i nestanu.


												

TOP 10 – Naš prilog naučnoj raspravi da je Zemlja ravna

 

Evo naših TOP 10 dokaza da je zemlja ravna, u pokušaju da se solidarišemo sa ravnomozgašima.

 

1.Ako se  opoganiš na vrhu brda , izmet se kotrlja ka dnu ,ravno  ka ravnozemljašima.

Znači nema gravitacije, jer uvijek isti glupani opogane sami sebe.

 

2.Ako pustiš mozak na pašu , on se ne vraća vlasniku.

Znači zemlja nije okrugla.

 

3. Mozak ravnozemljaša ne može roditi pametnu misao .

Znači zemlja nije okrugla, jer su pametne misli zaokružene.

 

4. Glupost ravnozenljaša nema granica.

Znači zemlja nije okrugla ,jer su  neke nepismene spodobe  ograničili njen  poluprečnik sa 6.731 km.

 

5.Ravna Zemlja je centar Holografskog univerzuma krojenog po nahođenju vanzemaljaca.

Sve je objašnjivo ako je zemlja ravna i ako avion proleti kroz sunce..

 

6.Okruglo sunce je mnogo manje od ravne zemlje.Zbog refleksije iz mozga zagovornika 

Znači lažu nas da je zemlja okrugla. Naučno dokazano da su sve planete i zvijezde u svemiru sferičnog oblika osim Zemlje. Naime ,zemlja kao ravna ploča mora biti centar svemira.

 

7. Jedina nepoznanica u vezi ravne zemlje je količina idiotluka  njenih teoretičara.

Niko još nije zavirio ispod ploče da vidi da li  zemljinu ravnu ploču nose Atlant, tri slona , kit ili vanzemaljci.

Zemljotresi su dokazi da je zemlja ravna ploha.To su slonovi roknuli ili  je  kit pustio vjetar, a možda Atlant mjenjo položaj ruku , dok je drugom češkao zadnjicu, a vanzemaljci tjerali komarce jer su alergični na njih.

 

8.Ravna zemlja ima svoj sferični svod koji ništa ne može probiti.

Mozak ravnozemljaša ima praznu sferu , koja se  ničim ne  može dozvati pameti.

Veoma jak dokaz da je zemlja ravna.Jer nepamet ne može promijeniti zamišljenu kakvoću zemlje.

 

9. Ljudsku glupost treba zabraniti.Za to je najpogodnija teorija ravne zemlje.

Ne može se glupost preliti preko njenih krajeva , jer je tamo sačekuju   ili vanzemaljci ili strašni najnapredniji i najkrvožedniji stanovnici zemlje , koji se milenijumima skrivaju od  stvarnosti ravnozemljaša, iz straha da ne naude njihovoj pameti.

 

10. Zbogom ostaj ravna zemljo ,  prepuštamo  vas šupljo (pupa hava)  mozgenzima, a mi odosmo  svojoj okrugloj, obloj, loptastoj Terri, koja se vrti oko Sunca , a mjesec oko nje. Tamo imamo manje mogućnosti da padnemo preko ivica ravne zemlje , naučno utvrđene od šupljoglavaca.

 

Ovo nije dokaz  za bilo šta, već vrijeme je da se malo našalimo.

Zadovoljni smo što pola vremena dubimo na glavi,

a pola hodamo, jer smo stanovnici okrugle Terre.

Ha nam krv udari u mozak , mi se uspravimo, uspostavimo normalnu cirkulaciju, i divimo se ingenioznim glupostima i nepameti  naučnih dokaza ravnozemljaša.

 

Što bi poete rekle:

-Ko se rodi glup,  nema praga njegovoj  gluposti .

 

U prevodu:

-Ni jedan blesimetar  ne može  izmjeriti količinu ljudske imbecilnosti i idiotizma.

 


												

Jad i bijeda / prizivanje ustaško – četničkih orgije

Uvijek aktuelno

U pomen Miloradu Dodiku razrookoj pijačarskoj fukari , odnosno mi mu  parastos*iramo .

Zaslužio je . Što jes’ , onda jes’ !

Dan za danom  – Serijal naših zapisa iskantanih tokom godina.

Iz Arhiva

Susreti fašistički nastrojenih čelnika BH etniteta i susjednih država je pao u predvečerje veoma značajanog  datum za HDZ.

Dan Nezavisne Države Hrvstske.

Nema tu slučajnosti.

Jasno odabran dan sa ciljem da se povežu dvije nacističko-fašističke tvorevine.

I vrlo interesantana “ljubav”.

Veliki prijatelji slave uskrse,vaskrse, tucaju se jajima koje nemaju, a koja su opljačkali od naroda

Ma , med i mlijeko.

Srba u Mostaru u “Čovićevom”  dijelu ni jednog , zahvaljujuči ustaškoj politici HDZ.

Hrvata u genocidnoj tvorevini republici srpskoj nije , jer ih je četnička politika tvoraca , a u poslijednje dvije decenije i Milorada Dodika  sustavno potamanila , a ostatak protjerala.

Ali šta je briga čelnike i  fašističke stranake Čovića i Dodika, HDZ i SNSD za valstiti narod.

Bitno je da oni prijateljuju i utiru puteve daljoj izloaciji vlastitog naroda u ime ličnog bogaćenja i kriminala.

Bosnu i dalje kradu i objeđuju

Uvijek aktuelno

Iz Arhiva

Lopovluk  – Prekrajanje historije/ povijseti

Laže vikipedija lopovski laže

Bosanski historičari šute, nisu valjda svi krepati.

Mi tako slučajno naletimo na nešto pa ne možemo sebi minutama doći, rashablećimo se.

Pišu oni o srednjovjekovnoj Bosni pa navode da je u njoj živjelo:

-750.000 katolika (85,22 %)

–  50.000 pravoslavaca (5,68%)

–  80.000  krstjana (9,09)

Joj ludi mili i Bože Silni kako progutati ovu bezočnost i bogohuljenje vatikanskih slugana.

750 tisuća katolika u srednjevjekovnoj Bosni.Čudo jedno nebesko.Nešto manje nego po popisu 1991.god. Tada ih je bilo 760.852.Neko usaglašavo brojke.Za sedam vijekova samo rodilo se samo 10.852  stanovnika.Sad nam je jasno zašto kitočkica i druge hrvatice od davnina hrle na čevapčine.

Po statistici ispada: kod bosanskih katolika 200 takara ili tandaranja godišnje.I u Vatikanu ima više takara godišnje,a znamo kaki su hadumčari oni.

Umjesto da tu bruku sakriju kroatjanski vikipedijaši je na sva zvona oglasili. Kako neće moraju skrećati narodu pažnju i sebe veličati.Povijest govori drugačije od 1102. do 1991. godine ,vijek za vijekjom,dan za danom su bili nečiji slugani.Mogu ono cifre valjati ko Mirko i Slavko bombe,ali im to ne pali.

Eto mi primjetismo da im se u njihovoj “statistici” potkrala sitna greška.

Negdje im se izgubilo 0,01 %  odnosno 880 stanovnika. Nije neki broj, nećemo zamjeriti.

Ne zamjeramo im 99,99%  bezočnu laž. Puštamo vikipedijsku fukaru da koplekse sluganstva liječe.

Oni radi autentičnosti neke Bosance izglibili. Kao ko radi taj i griješi. Istovarimo im stomačne nus produkte na autentičnost, njihove podatke,pamet i časnost.

Mi najviše volimo za krstjane reći Bogumili. Puna usta te riječi: Bogu Mili, divota jedna koja sve kaže. Ovi vikipedijaši plešu oko te riječi ko đavo krsta. Po svemu sudeći sa plesačom  su u istom kolu i svi će oni u njegovom domu pojti.

Turski porezni katastri (popisi) iz 1520 i 1624 kažu u Bosni je tada bilo:

-150.000  katolika

–  75.000  pravoslavaca

– 450.000 muslimana

Kod turčina je bilo:porez ili smrt.Trećeg nije bilo.Zato vjerujemo u autentičnost nihovog popisa.Poreznici nikad ne lažu i u klanju ne zakažu.

Podaci su iz Vikipedije. To nisu mogli prekrojiti, jer se podaci nalaze u arhivima širom svijeta. Znamo mi njih i to se vremenom može izbrisati, kao što se ponešto već sklanja i minimizira.

Svi vikipedijaši se slažu da je srednji vijek trajao do kraja 15.vijeka.

Dakle prema historijskim podacima samih vikipedijaša za samo tridesetak godina u Bosni je netragom nestalo 600.000 katolika (oni kažu hrvata).

Što je mnogo to je i premnogo. Historija nije zapisala nikakve progone ili masovne egzekucije bosanskih katolika.

Osim u nacističkim, američkim,vatikanskim, ustaškim i četničkim logorima smrti nikada nije nestalo toliko naroda za tako kratko vrijeme,a da se ne zapiše. O takvom egzodusu bi sva zvona Savla oliti Pavla, prevaranta i samozvanog, samoproglašenog slugu časnog  drvodelje, pola milenija  odzvanjala. I još pride za vjek vjekova, kad bi ih bilo, kad prije toga ne bi bili uništeni.

Proročanstvo iz Fatime tako prorokuje i plaši ih.Pominje se neka cifra 2056 ili 2o65.Ni pouzdani neimenovani izvori više nisu ono što su bili.Kažu nisu oni krivi,proročanstvo prekrajali nekoliko puta pa se cifre pomješale.

Dakle nema teoretskih šansi ni onih o,ol% mogućnosti da je broj katolika u tursko vrijeme bio veći od 150.000. To mu odmah znači minimum koju desetinu hiljada manje nego prije njihovog dolaska.

Brojnosti  katolika u u Bosni je uveliko kumovala “blažena ” kraljica Katarina.To je ona čedna žena kojoj je Vatikan natakario dva vikara kao “duhovnu” podršku.Šta mislite šta su u to doba vikari vikali. Katarina koja je zbog vikara prešla na katolicizam je proganjala i u krvi zatirala sve Bogumile koji na katolicizam nisu htjeli preći.

Za vrijeme njenog terora ubijeno je više Bosanaca nego za svih Vatikanskih  krstaških ratova. Vatikan joj je zahvalio i proglasio je blaženom.Ona uzvratila i Bosnu testamentom ostavila Vatikanu.Ko Bosna njena prčija.Neće moći “blažena” Katarina ;Bosna nikad ničija pa ni tvojea prčija nije bila.

To što je kroatjanskim vikipedijašima sjedalica  zjevnula ,to nije naša briga.Nek o njenom sjedanju i nasjedanju brigu vodi Mikelanđelo.

Nastavak slijedi

Wisconsin / Šokantni snimci: Policajci brutalno pretukli tamnoputu tinejdžerku

Šokantni snimci: Policajci brutalno pretukli tinejdžerku

Uvijek aktuelno

Iz Arhiva

BY KOMENTARINOVOSTI

U posljednjim danima na internetu se pojavio brutalan snimak iz Wisconsina. ( Snimak od 29. jun 2016.  je u međuvremenu izbrisan).

Naime, na snimku se vidi, kako trojica policajaca  obaraju  na zemlju jednu tinejđerku, tuku je , šutiraju i onesposobljavaju pomoću elektrošokera . Na snimku se može čuti kako mlada djevojka vrišti u agoniji.

Za SAD je to sasvim normalno jer je djevojka tamne puti

Snimak je izazvao bijes kod građana,  zbog brutalnog ophođenja prema 18-godišnjoj Genele Laird, u tržnom centru prošle nedjelje, prenosi Daily Mail.

Policija je intervenirala nakon što je djevojka navodno prijetila zaposlenima u tržnom centru. Pripadnici policije su je oborili na zemlju, šutirali i onesposobili pomoću elektrošokera.

Na snimku se može čuti kako mlada djevojka vrišti u agoniji.

****

Nas nikad ne  čudi kada hroničari propuštaju da zapaze bitne stvari i vrlo brzo brišu snimke , dokaze brutalnosti i nedodirljivosti povlaštenih arijevaca.

Oni samo slijede upute za kjoje su plaćeni.

A nisu plaćeni da misle.

Plaćeni su da šokantnost prenose , uznemire javnost opomenom šta im sljeduje ako se ne budu pokoravali kju-klux-klanu i potom ostave samo tekst.

****

Mi smo možda daltonisit pa vidimo crno bijelo ili crno bijeli svijet.

Dva agilnija  policajca su bijelci  ( valjda nam se ne čini ).

Djevojčica je tamnoputa , vidi se nije omiljena boja policajaca.

Dalje vidimo da su policajci rasisti.

Na bespomoćno dijete kidišu kao kjuklusklanovske zvijeri:

Ubiti, uništiti , spaliti, zatući crnog insana.

Vidimo da su  prisutni gledaoci, uglavnom rasisti.

I većina onih koji video tabire.

Mirno posmatraju  , znatiželjno posmatraju koliko boli djete može izdržati.

Vidimo  sa olakšanjem posmatraju kako oni  koji se trebaju brinuti o sigurnost građana,

bstijalno, krvoločno i nacistički slamaju dug jedne djevojčice , jedne bebice.

Niko se nije umiješao , niko nije riječ podigao.

Samo se čuje krici, vapaji , jednog djeteta ,  jednog Božijeg stvorenja kojeg ubijaju.

To dijete  , to Stvoriteljovo  čedo  ima samo jedan grijeh :

Biti obojen i živjeti  u Americi , zemlji demokratije,

u kojoj još uvijek robovlasnički fašisti vladaju.

Zapad je izvor bijede i laži

Uvijek aktuelno

Iz Arhiva

 BY ADMIN1. SEPTEMBRA 2017.KOMENTARI, NOVOSTI

Oni nama: Čutanje je znak odobravanja ili slaganja

(Pogled prvi)

Mi se rijetko sa njima , Zapadom , složimo. Kažu da svako pravilo ima svoj izuzetak. Mere bit das  bidne, a mere bit das ne bidne.

Zapadnjaci se prave se mnogo naivni.Kupuju glasove i vrijeme.Glasove su odavno izgubili.Vremena im nedostaje.Iako su zverinja sila pojma nemaju o mnogo čemu.

Kao i uvijek dvojnost je  u pitanju,ili sve je u parovima.

Ćutanje-nećutanje,govor-nijemost,život-smrt,ljubav-mržnja,pozicoja-opozicija,nevinost i grijeh.

Svi parovi se skoro  nerazrišivo zamršeni i vezani nekim višim nitima koje je teško odgonetnuti.Za to su potrebni um,srce  i ljubav.

Ljubav su izgubili odbacivši kolijevku koju im je skrojio jedan nadahnuti i mnogo učeni drvodelja.

Pokušavamo izvući pouke iz nekih naših tragičnih ne tako davnih dana.Na ovim prostorima bio je rat.

Cijelu Bosnu – Zemlje Bojžje Milosti pagani su okužili svojim smradom i okružili smrću imajući naum da je rasparčaju, a jedan narod unište.Pagani svojim prisustvom ispunili predvorja svetih gradova:Sarajevo Grad-Čednosti, Srebreni Grad,Mostar-Mosta vitkog Grad,Žepa-Prkosa mosta grad,Goražde-Krvavh rijeka mostova grad,krajinskih i mnogih drugih.Ostale ljepotice ,Bosanski gradovi zarobljeni u vatri zvijeri su ćutali krvlju Bosanskih muslimana i drugih naroda poplavljeni.

Najupečatljiviji događaj,krešendo saučesnika pakla i njihovih mentora :

Sveti grad Srebrenica.

Vojska RS ,gomila paravojnih i vojnih formacija Srbije,svi odreda kriščani koji „vjeruju“ u nekog njihovog boga ; jutra 11.7.1995.dobili su pomazanje i oprost sveštenih lica za djela iz direktive kolji.

Zvijeri , abortusi tame ona zla klica ubica sa tri prsta u ime krsta narednih dana kolju, ubijaju,tamane sve što diše u srebreničkom kraju.Jedini grijeh žrtava je:bili su  predani Bogu Jedinom iskrenom ljubavlju.

 Vatikan,UN i Vijeće siguirnosti,EU,Nato,OSCE,SAD,Velika Britanija,Francuska,Španija Italija,Njemačka,Belgija,Japan,Rusija…šute.

Znači odobravaju.Ćute znači slažu se.A svi oni su morali štititi i braniti goloruki narod.Kao Ujedinjeni narodi  su se  prisegli  zaštitu zaštićene enklave.Imali su sredstva, priliku , mogućnost i ono bitno – vrijeme. Nekoliko nedelja unaprijed ( mi kažemo od početka rata) su znali za predstojeće klanje,za planiranje genocida.

Šutjeli su i čekali.Odobravali i slagali se sa klanjem i čekali ne poduzimajući ništa.

To ih čini saučesnikom genocida.Saučesnikom i mentorom genocida u Bosni i Srebrenici.

No,oni peru ruke i prave se nevješti,te babilnoske i vatikanske bludnice nevinost prosipaju.

Oni nama mudro ćute,normalno nije im na umu da priznaju krivicu i menteorstvo.

Mi njima , tom jadnom , bijednom , kukavičkom , bogohulnom , licemjernom Zapadu:

-Ćutanje jeste znak odobravanja i slaganja.

-Sjetite se epizode o papama,Piu XI i XII,Hitleru;Jevrejima, Ciganima i drugim nearijevcima.

-Nismo znali zato smo ćutali.jes kada bi se djeca šalila.

-Evo sada ste znali i vidjeli svojim očima i ništa niste poduzeli svojim rukama.Znači saučesnici ste.

Tek toliko o ćutanju.

Konstantin Kavafi – Bog napušta Antonija

Kad se iznenada u ponoć začuje
nevidljiva družba kako prolazi
sa svirkom zanosnom, s glasovima kliktavim –
sreću svoju koja nepovratno izmiče, djela
promašena i zamisli života svog
sasvim iznevjerene, ne oplakuj uzalud.
Kao odavna spreman, kao junak,
zbogom reci Aleksandriji koja nestaje.
I nipošto se ne obmanjuj, nemoj reći kako je
to bio samo san, kako te sluh prevario;
isprazne nade takve nemoj prihvaćati.
Kao odavna spreman, kao junak,
kako ti dolikuje, jer si bio dostojan takva grada.
odlučnim korakom priđi prozoru
i osluhni s ganućem, ali bez moljakanja
ili tužaljke neodvažnih,
kao posljednji užitak zvukove,
čudesna glazbala tajanstvene družbe,
te reci zbogom Aleksandriji koju gubiš.

Tako to rade Danci

Iz Arhiva

 BY ADMIN30. JULA 2017.KOMENTARI, NOVOSTI

Uvijek aktuelno

S radiosarajevo.ba ne tako davno napisalo, a mi tek  skontali da to nije loše:

“Kako navodi The Copenhagen Post, učitelj iz škole Gudumholm u blizini Aalborga dobio je otkaz nakon što je učenicima starosne dobi od 9 do 10 godina na času prikazao film Spasitelj.

Naziv gradića Gudum  holm mu valjda znači: Stisnuti hol. Vuk  nam preveo ovaj naziv.

Kad god nešto ne znamo prevesti mi pozove Vuka SK.Ovo SK nema veze sa bišim;to su početna slova njegovih prezimena,Slutio brkata delija neko zlo pa za svaki slučaj uzeo dva prezimena .Mislio manje će ga ljudi zbog izroda ljudskih mrzjeti.

Gudum ili zgudumititi znači : stisnuti se.Hol je uvijek bio hol ,dok nije posto hal ili hag.

Joj jes,pametan ovaj Vuk.ba! Svaka mu na mjestu.Zbog toga je on naš glavni svjetnik po pitanju pismenija i prevođenja stranskijih riječi.Svi misle mi poligloti,a mi samo pozovemo Stefanovića u pmoć.

Film inače govori o proteklom ratu u Bosni i Hercegovini, a preporučuje se samo gledaocima starijim od 15 godina.

Danski mediji navode da generalno film nije negativno utjecao na učenike, ali su ipak neki od njih imali noćne more, a nekima je čak ponuđena i pomoć psihologa.”

Mi se zamislili.Dobra neka država,kao da nije sa zapada.

U našoj zemlji Bosni pobijeno minimum dvadeset hiljada djece , unesrećene i obogaljene stotine hiljada i nikom ništa. Ni jedan učitelj, učen čovjek, ili stražar da dobije otkaz. Ovdje ne mislimo na naše tjelohranitelje.

Ovo – otkaz se prvenstveno odnosi na :Vatikan,EU,SAD,UN i ostale bjelosvjetske rulje koji su umislili da su gospodari urbi et orbi.

Oni su dozvoljavali da njihova djeca na TV prate sapunicu:

-Kako se kolju,ubijaju i unesrećuju bosanska djeca, žene i muškarci. Ostale tragedije nebitno je nabrajati; to ne izaziva toliku traumu kod sjece.

Sapunica je trajala više od četrdeset dva mjeseca . Niko od režisera, producenata ili odgovornih za scenarij i scenografiju i promet sapunice se nije sjetio da cenzuraom ograniči dob potencijalnih gledalaca.

Jadna njihova, scenaristička,režiserska i producentska djeca. Koje li su traume ili noćne more preživljavali ti nevini anđelćići? Djeca uvije ispaštaju propuste odreslih.

Nismo čuli da je bilo koja , makar jedna jedina osoba dobila otkaz. Zapravo jeste; neki general Mekenzi, ali on nije učestvovao u ubistvima djece; on se samo iživljavao (neki mediji kažu silovao) po zatvorima na nevino zatočenim bosanskim ženama i saučestvovao u krvavim dešavanjima.

A i taj otkaz je bio onako : k'o fol, samo je povučen sa dužnosti, da se zavara javno mnijenje.

Jako je loš moralni i pravosudni sistem na zapadu. Djeca im krv, ubijanja, sakaćenja, silovanja, razaranja i druga zvjerstva gledaju,a niko da prstom makne.Nikog da kazne,ili bar otkaz daju.

A djeca ko djeca nastavljaju gledati neke nove sapunice u kojoj zvijerinje kolje ,ubija siluje i kasapi ne samo djecu već sve što se kreće.

I šta će jadno istraumatiziranio dijete.Što dijete vidi to dijete imitira.

Uzme puške u ruku i puca po sveučilištima i drugoj djeci.Nije ga briga,nema smrtne kazne,a uz dobro vladanje eto njega na stranim bojištima za par godina.Tamo na miru i bez sankcija može do mile volje ubijati i silovati.

U najboljem scenariju ; kad odrastu samo nastavi raditi tamo gdje su im očevi stali.I svojoj djeci neće braniti gledati horor sapunice. Zna da neće dobiti otkaz a i oni su to od očeva naslijedili.

I zato svaka čast Danskoj.

Dopisano

I tu djeca ispranog mozga u ime slobode govora i maloumlja uče da pale svete knjige , pokazujući pravo  nacional-fašističko stanje duha čitave nacije i nordijskog regiona.

Naučnici zapanjeni – DNA vanzemaljaca na Antartiku

Uvijek akruelno.

Iz Arhiva

 BY ADMIN14. JULA 2019.KOMENTARINOVOSTI

Naučnici tvrde da su pronađeni DNA nepozunatog porijekla (vanzemaljaca ?) na Antartiku i da postoji mogućnost da ima još  nepoznatih oblika života , u jezerima stvorenih ispod  debelih neslaga leda.

Nama to dođe kao normalno.

Godinama nas šicaju informacijama i  “dokazanim”  činjenicama o postojanju cvilizacije vanzemaljskog porijekla na Antartuiku.

Niko nam ne saopštava da li su ta jezera prirodnog ili vještačkog (vanzemaljskog?) porijekla.

Kažu da je okoliš tamo jako ugodna, atmosfera je do 25 stepeni C.Može se kretati u majici kratkih rukava ili toplesu, iako nisu vidljivi tragovi klima uređaja vanzemaljskog poriekla.

No,sigurno ti vanzemaljsci imaju toliko naprednu,nevidljivu  tehnologiju, kada uspijevaju da se eonima neprimjećueni  skrivaju na najnepristupačnijim dijelovima svijeta:Antartik ( vjerovatno i Arktik),okeanskim dubinama ( Atlantida),visovima Anda i Himelaja, ali izmiču i od očiju zainteresovane javnosti.

Mi uopšte nismo skeptični prema novim sazananjima i otkrićima.

Mi samo ne vjerujemo neukim i nepametnim.