Nekad prokleti Haag, a danas u fudbalu VAR ili nacionalno sljepilo

  

 

 

Fudbalska reprzentacija Srbije poražena je od Švicarske sa 2:1 u drugom kolu Mundijala u Rusiji.

Rusija 2018 -Kalinjingrad/ Navijači Srbije nosili dukserice s likom zločinca Ratka Mladića. pokazujući da je sport, u glavama maloumnika ,   samo eksponent mržnje.

Beč (isto veče)  / Monstruozno: Navijači Srbije skandirali “Nož, žica, Srebrenica”, u nastavku pokazujući  svoje zločinačko lice u sukobima sa policijom.

 

Kao šlag – biber po pilavu dolazi izjava Mladen Krstajića. selektora Srbije:

Nekad prokleti Haag, a danas u fudbalu VAR

 

Od 1389 godina i Bitke na Kosovu serBima je uvijek neko drugi kriv.

Jadni i bijedni su već  629 godina. Jako dugo je to.Normalne su i frustracije.

 

Krstajiću i drugim zaljubljenicima u genocid , glede poraza od Švicarske skrećemo

pažnju na četiri detalja:

1.-Prije nekoliko dana Krstajić je bio kosmopolita, iz multietničke Bosne,koji ne miješa sport i politiku.

2.-Čitav svijet je vidio da se Mitrović naguravao sa dvojicom švajcaraca.U odlučujužem momentu ih je razgrnuo ,zahvativši,poklopivši i potisnuvši glave protivničkih igrača veoma grubo .Opravdano (ne ) reagovanje sudija.

3.Nismo vidjeli neke brune reakcije ni igrača ni klupe povodom naguravanja igrača , koje je sasvim normalno u svim takičenjima od viktorije  do  finala svjetskog prvenstva.

4.Karma! Da li ste gospodo čuli za karmu?Dobro se dobrim nagrađuje, zlo zlim.Ništa novo . Slijedećih decenija se tek  očekuju  dejstvo karme u punoj snazi , za učinjene zločine.

Izeti Jr. uvijek i iznova i opet ostaje samo ubleha i lažov

 

Kaže babin i mamin sin :  Zaposlili smo toliko i toliko ljudi.

Počeo je sa  :

“Prema podacima Zavoda za statistiku, svakog meseca imamo 1.200 novozaposlenih u realnom sektoru,…”    (O tom realnom sektoru ćemo pričati kasnije!)

Svako malo je ponavljao i povećavao broj zaposlenih ,dok nije nafurao do cifre od,pazite molim vas , okruglo 100.000 novozaposlenih.

 

Aha ,kako ne! A mačci imaju repove da se laži ubleha i lažova o njih kače.

 

Napriliku vako stoje stvari.

Iz Bosne u inostranstvo  svake godine ode 20 – 30.ooo radno sposobnih ljudi.

Svi se skinu sa biroa za zapošljavanje.

Godišnje se penzioniše oko 20 hiljada  nezaposlenih evidentiranih na birou.

Godišnje umre 30 hiljada onih koji ne dočekaju zaposlenje u porobljenoj Bosni i Hercegovini,

a prijavljeni su birou.

Godišnje se penzioniše se 30.000 u redovnoj proceduri.

I eto realne statistike. 110. ooo zaposlenih tokom svake godine se skine sa evidencije biroa i grbače bakirove i Eerdoganove prčije  BiH.

I eto sve te šuplje brojke je zaposlio ih crni, odnosno riđobradi Bakir i njgovi još crnji ahbabi Dodik i Čović i njihovi kriminalni miljei..

Na oslobođena i novotvorena radna mjesta se primaju isključivo  članovi  porodica,prijatelji, poslušnici,uvlakači,stranački mafiozi i oni koji plaćaju radno mjesto ,uz prezentaciju članske knjižice kojom dokazuju lojalnost sveobuhvatnoj i udruženoj mafijaško-zločinačko-kriminalnoj grupaciji na vlasti.

U laži su kratke noge,a vala ni mačaka nema toliko da se o njihove repove okače sve  licemjerne i silničke laži ubleha i satrapa.

 

 

Da li je Izeti Jr.prodavač magle , lažov ili licemjer

 

Da li je Izeti Jr.prodavač magle , lažov ili licemjer.

Vi sami odlučite.

Nama to uopšte nije bitno.

U bilo kom od tri opredeljenja on je pogan.

U mahalskom žargonu to znači bezbožnik i još štošta.

Iz normalno, isključivo samo sa sebi sličnim se druži.

Njemu nije bitna ljudskost ili vjera.

Njegova božanstva su  vlast i novac.

Sa hodžama je organizovao iftare širom Bosne i Hercegovine.

Pomodarstvo “balija” u Durakovićevom smislu.

Iftar je osebujna i lična stvar jedne  porodice , njihovih najbližih

i uskog kruga prijatelja.

Na taj način se odaje počast Bogu milostivom.

 

Javni iftari su natjecanje u mnoštvu i bogatstvu.

Tako rade munafici,nevjernici,licemjeri,silnici i oni kojima nije stalo do vjere u  Boga Milostivog,

već do promocije svojih idola i njihovih slugana.

Šejtanska posla!

 

I svi šute!

Teško njima i teško.

I ovima što šute.

Bog  Mudri i Silni će oprostiti siromašnom,gladnom i bijednom ako je sjeo za trpezu sitih silnika.

 

A pržun, ina ovom i na onom svijetu je zagarntovan onima koji niječu Božije znakove i koji su se

pocijepali u vjeri i koji nasilje vjernicima čine.

 

Tako vam je to .

U ime Boga sveopćeg dobročinitelja – Amin!

 

Slavopjev Dodiku – Kako te nije sramota krmak jedan debeli???

Prenosimo bez redakcije i razmišljanja:

PISMO BIVŠEG SRPSKOG VOJNIKA KOJE JE POTRESLO RS: PA, KAKO TE NIJE SRAMOTA, KRMAK JEDAN DEBELI?!

Portalu Freshpress.info javio se Slobodan Savić sa molbom da objave njegovo otvoreno pismo Miloradu Dodiku predsjedniku RS koje, a mi ga prenosimo u potpunosti bez ispravke.

Gospodine predsjedniče zovem se Slobodan i imam 55 godina. Bio sam vojnik vojske RS i danas nemam hljeba da jedem. Obišao sam skoro sva ratišta po BiH i kao mlad momak mislio da služim svojoj zemlji a sada vidim da smo svi mi borci služili samo vašem interesu predsjedniče. Evo 25 godina čekam bilo šta od vlade ili države jer sam ranjen kod Doboja, a i PTSP imam.

Čekam i ništa da dočekam i sam sebi kažem koja sam konjina bio što nisam otišao negdje vani i pustio vas da se koljete. Predsjedniče ovamo u medijima izjavljujete kako ste vi zaštitnik našeg naroda i Republike Srpske a ustvari vi ste samo jedan obični kriminalac.

Da kriminalac ne bojim se ni vas ni vaših dželata koje šaljete ljudima da ih ušutkate neka dođu da im pokažem ko sam. Pokrali ste sve skupa sa Izetbegovićem i Čovićem a mi obični narod gladujemo i gledamo svoju djecu kako gladna u školu idu..

Kako te nije sramota krmak jedan debeli??? Vidiš koliki si zato jer imaš sve jer živiš na našoj grbači.

Nadam se da će uskoro doći tvoj kraj i da će te Evropa ili Amerika skinuti sa te pozicije pa ti oduzeti sve vile i stanove koje si kupio našim parama. Znaj jedno predsjedniče kada pukne u narodu niko nas neće zaustaviti, a onda ste svi najebali. Ne mogu dalje da pišem nemogu jer ću napravit neko sranje bez veze..

Bilo je to otvoreno pismo predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

U BiH je 19.Juna/Lipnja i zvanično sahranjena demokratija

  

 

 

19.Juna/Lipnja   u Parlamentu Federacije BiH je i zvanično sahranjena demokratija i legalizovan

institucionalizovani kriminal.

 

Usvajanjem izmjene člana 382.  Krivičnog zakona  BiH   ukida se krivično djelo na   osnovu kojeg su podignute optužnice protiv bivšeg generalnog sekretara SDA Amira Zukića, potpredsjednika SDA Asima Sarajlića i bivšeg potpredsjednika SDA Mirsada Kukića.

Prijedlog je podnijela  Elzina Pirić ljubeznica Mirsada Kukića.

Da li će tužilaštvo naći odgovor za ovaj kriminalni potez zastupnika  Parlamenta BiH ne znamo.

Nisu bitna trojica optuženih mafioza.Bitnije je to što se nikome od vlastele i njihove rodbine,prijatelja,saradnika,poslušnika,doušnika,uvlakača  neće moći suditi za sve očitijee kriminalne  radnje koje datiraju od vremena nastajanja višestranačke “demokratije”.

Sada je izvor svog zla  pljačke,koriupcije,mita organizovan u jedinstvenu  političku mafiju ,bez obzira na rasu,pol,vjeru,naciju, i zvanično verifikovao svoju nedodirljivost.

Vlastodršci se za sva vremena  mogu sakriti iza novog/preambuliranog člana 382, kojim se ne mogu, ni okorjeli kriminalci ,ratni zločinci i monstrumi… dovesti u vezu sa kriminalnim radnjama.

Zato ne čudi što je izmjena zakona ekspresno usvojena bez diskusije (ono forme radi , da se barem   pokuša spasiti licemjerni i pljačkaški  obraz).

Parlamentarci spašavaju sebe i svoj kriminalni milje, jer kako reče jedan od rijetkih časnih parlamentaraca Dževad Adžem:

-“Odgovorno tvrdim da što je veći nivo vlasti veći je i kriminal, korupcija, nepotizam i neodgovornost. Velike stranke su postale preduzeća za zapošljavanje u društvenim kompanijama za čije propadanje niko ne snosi odgovornost.“

-“Kada treba donijeti Zakon o borcima onda nema jedinstvenog stava. Kada treba zakon za zaštitu kriminalaca onda je jedinstvo neupitno.

 

I sve će proći šutke.

Bijedni i opljačkani narod je uplašen i šuti,jer su se nasilnici ,licemjeri i pogan udružili sa ilmijama ,hodžama i ostalim sveštenstvom koji pučanstvo,raju i džematlije plaše mrakom onih drugih.

 

Akcize usvojene da se pljačkaši iz svih naroda održe na vlasti.

Narod šutio.

Gorivo ,normalno  i očekivano poskupjelo , narod protestovao, jer su ih vlastodršci orkestrirali radi

pet pfeninga slave i podrške.

 

 

Kriminalci su legalizovali kriminal i sebi obezbjedili imunitet za sva vremena,a porobljeni narod će šutjeti,jer ih nema ko uputiti ni povesti u borbu protiv kriminalaca i porobljivača.

Hodže i sveštenstvo su na trpezi sitih i na grabči bijednih, i podmuklo, protiv Božije volje ,rade za kriminalce ,pljačkaše i izrabljivače .

Mediji su potplaćeni i u rukama kriminalaca i plaćenika, uvlakača i poslušnika  (skoro svi).

Nezavisni „Intelektualci“ i „akademici“ mudro šute , ili su uhljebljeni, ili čekaju svoj ukrcaj u mafiozni vlak koju vodi ravno u džehenem.

 

U Bosni i Hercegovini se desio sunovratu ljudskosti i demokratije, i bijeg od osnovnih  načela  nauka Boga Silnog i Mudroga .

Bosna i Hercegovina se priklonila bezbožničkim ,paganskim zemljama u kojima je totalitarna mafijaška vlast stvara i slavi idole, koji su iznad nauka Boga Jedinog i Milostivog.

A opet – kad tad…sve se plaća kada dođe čas, a većina i prije, a i poslije.

 

 

Erdogan prodaje narodu bijele bubrege

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je u nedjelju najavio novi mega-industrijski projekt koji će osigurati radna mjesta za 100.000 osoba.

Ne znamo što će se satrap uopšte mučiti i trošiti narodske pare.

Neka smao nastavi hapsiti „ pučiste“ tempom kao do sada , neka nastavi pogrom Ermena i Kurda i eto posla za milione Turaka.

Ali nije poenta u tome.Poenta je u prodaji bijelih bubrega porobljenom vlastitom narodu i  bogaćenju negove familije i prijatelja. Barem 30 do 40%  od ulaganja 140 milijardi turskih lira (29,5 milijardi US  dolara)u novim industrijskim zonama, prema neidentifikovanom ali dobro obavještenom izvoru, biće tal udruženih  mafioza. Normalno zaposliće se  i upravljati familijarci i poslušnivi, takozvani uvlakači.

Neštoto slično obećavaju i Bakir Izeti , Pijačar Dodik  i dir.Konc logora Čoviću svojim fildžan kotarima, oliti samoproglašenim  beglucima.

Interesantno,dokazano je da niko od navedenih nema bijele bubrege.Ovo nije neimenovani izvor.Ovo je strah od pada.

Dodik i migranti

Mi se više ne osvrćemo na baljezganje pijačarske fukare kao prije.

Ižvakao svoju neljudskost i fašisoidnost do maksimuma, pa sada k'o krava sa svinjskim ludilom, koja preživa i povraća svoje bljuvodite ,pa ih plasira preko one nepismene jadulje ili dežurnih uvlakača.

Milorad Dodik je pijačarska sluga tajkunima.Uvijek bio i ostao.Sada misli da je gazda.Kada je to fukara bila gazda.Sitne mrvice koje mu ostave kriminalno-mafijaški milje,  koji vlada tzv. Republikom srpskom čine od njega silnika i licmejera, ali prvenstveno bjednika najniže vrste.

Dok mafija valada i ubija širom republike ,on se okomio na jadne migrante.Oni mu ugrožavaju uverenitet RS,jer ih neprijatelj iz Sarajeva želi podmetnuti radi promjene naionalno religijskog balansa.

Eto tu je sprega i slabost nauma.On ga je objelodanio.Pakistanac,Indijac,Avganistanac,Sirijac,Iračanin ,Palestinac,…, bježeći od bijede , na nagovor Sarajeva žele svoj egzistenciju naći u genocidnoj tvorevini , sa najnižom platom i standardom u Evropi, i gdje će im djecu ubijati a Dodik  šutjeti.

Ne znam, da li zbog urođene razrokosti,zbog koje nikada ni jednnog čovjeka nije mogao pogledati ravno u oči,ne krijući pogled, ili podsvjesnog stida zbog nečovječnosti, njegove oči uvijek streme na pogrešnu stranu-Na toj pogrešnoj strani je sve sama napemet , njegovog pijačarskog pilećeg mozga ,koji ne može razmišljati ,jer uskoro treba polagati račune narodu kojeg tajkunska mafija porobljava i pljačka, najviše zahvaljujući njemu Dodiku šverceru cigareta  i SNSD.

Evo migranit , na priliku.

Dolaze mu sa teritorija  majke serBske,ili bratskog razrookog oka u glavi, koji ih propuštaju  u BiH,preko granica koje opet kontrolišu Granične policije pod upravom njegovih vlasti.

Dakle imamo situaciju, da Dodiku svi rade o glavi.

Srbija,Crna Gora i njegovi graničari i stanovništvo iz istočnih dijelova tzv.RS po dogovoru šalju migrante islamske vjeroispovjesti preko Sarajeva u RS ,da mjenjaju etničko religiozni balans i ruše Milorada Dodika.

Međutim uporno izbjegavajući istinu on i njegov narod ( najveći dio) pate od kolektivne amnezije  ne vidi da su njegovi “uzori i nacionalni heroji” ,vođe i dobar dio srpskog  naroda  , u stvari genocidni monstrumi i kasapini u ratu 1992.-1996.Da su  pobili i potamanili skoro sve što je nosilo bijele  trake  oko ruku na teritorijama pod četničko-fašističkom zločinačkom vlašću.

I sada molim vaa lijepo, te Sarajelije će da mjenjaju demografsku sliku tzv.RS uz podršku Srbije,EU,Crne Gore ,SAD ,NATO, njegove vlastite pogrnične policije i dijela njegovog naroda..

Zaista smo u nevjerici do koje mjere je ludilom i bjesnilom zahvaćen  klikeraški mozak pijačarske fukare , zvane Milorad Dodik.

Sadake (vitre) za građane BiHi djaspore u raljama licemjernih

 

IZ je i  zvanično objavila  da joj treba oko tridesetak miliona KM prihoda  (samo) od ramazanskih blagih dana.

Sadake (vitre) za građane BiH i djaspore ponovu su u raljama  licemjernih nevjernika.

Prema odluci Vijeća muftija Islamske zajednice u BiH, ove godine visina sadekatu-l-fitra u Bosni i Hercegovini iznosi 20KM za prvu kategoriju davalaca, 10KM za drugu kategoriju davalaca i 7KM za treću kategoriju davalaca.

Visina  sadekatu-l-fitra za dijasporu iznosi 20 eura za prvu kategoriju, 15 eura za drugu i 10 eura za treću kategoriju davalaca.

Ima jedna sura u Kur'anu Časnome, koju parafrazirmao:

„Ono što je namijenjeno  Bogu ne dolazi do Boga već odlazi kumirima ….

a šta dođe do kumira to se ne vraća Bogu…“ ( parafraza)

 

Zekat koji se daje  IZ je veliki grijeh, jer su oni pripadnici sekte koja se odvojila od izvornog Islama i pripadaju onima koji su se podijelili u vjeri.Oni imaju svoje šejtane i vođe koje štuju kao idole .

Kao takvi su licemjeri i bogohulnici kojima je namijenjena vječna vatra.Ali to je njihov izbor.

 

Međutim narod ( treba da)  zna , da oni zekat dijele isključivo sebi ,svojim službenicimi,svojim podanicima/miljenicima ,rodbini i prijateljima.

Tu obični , džematlije nemaju nikakvog  udjela.  Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su dobili milostinju od utovljene i nalickane Islamske zajednice.

 

Gledajte ovu računicu!

U Bosni će recimo 1.ooo.ooo vjernika dati zekat .Uz prosjećnu cijenu popisanog zekata  to je 12 .ooo.000 KM.

U dijaspori vjernici  će , recimo, njih 500.000 dati zekat.Uz prosječnu cijenu propisanog zekara to je 7.500.000 Eura ili 15.000.000 KM.

 

Dvadeset 27 miliona KM sadake (minimum)  koja ide u džepove religijske mafije IZ. Pljačka , čista na bigajli hak pljačka gladnog i siromašnog naroda.

Pogledajte njihove statute.Tamo jasno piše da se prikupljeni  novac dijeli samo rijasetu,odborima ,vijećima,ilmijama,hodžama i ostalim članovima najužeh kruga članova IZ, a ne vjernicima.

I to ne bilo kojim članovima IZ, već : zaposlenim,njihovim porodicama,prijateljima i poslušnicima.

 

Naš narod je merhametli i lakovjeran.Ako htjedne pokloniće i više.

Misli da su svi ljudi dobri časni.

U vrhuški IZ najmanje ima časti i poštenje, jer bi tada radili u korist napaćenog,gladnog  naroda i iskrenih vjernika.

A oni rade samo za svoju dobrobit i dobrobit vlatele i satrapa na vlasti.

 

Narod bi se trebao opametetiti i novac davao u ruke direktn0, siročadima,siromašnim, potrebitim,bolesnim i bijednim.

Zekat nije da se daje u ruke licemjera i silnika, jer  on ne dopire do siromašnih i bijednih.

Pomoć treba uvijek davati onima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na vrijeme u trenutku kada se daje.

Zato narode neka vas šejtan ne zavede i da date novac njegovim sljedbenicima i drugovima skupljenih

u takozvanoj IZ.

Aferim Erdoganu!

 

Aferim Erdoganu!

Šta reći poslije izgradnje megalitnih Turskih zidova još  strahobalnijih od Kineskog zida.

Početak gradnje Kineskog zida vezuje se za  zaštitu Kine od upada Huna, plemena nomada.

 

Međutim kod Erdogana razlozi su mnogo jednostavniji .

Naizgled!

U stvarnosti turski satrap  pravi najveći povijesni konc logor od Turske

Turska je  na granici sa Sirijom izgradila   betonski zid dugačak 764 kilometra . Granica sa Sirijom je duga 911 km.

Uskoro će biti završeni radovi na ukupno 826 km granice.

Visoki turski zvaničnik je izjavio da se kraju privode i radovi na sigurnosnom zidu dugom 144 kilometra uz granicu sa Irakom.

Time će se vrlo efikasno riješiti problem Kurda.Izbrisati ih iz turske zbilje.

Za Kurde nema više tranzicije i posjete pradedovini.A onim malobrojnim što su ostali u Turskoj prijeti progon iza zidova, ako samo nos pomole na ulicu.

Granice sa Gruzijom i Jermenima za sada nisu aktuelne,pogotovu sa Ermenima,koji se ne smiju drznuti ući u Tursku iz poznatrih razloga.A u Turskoj ih već odavno nema.Poslijednje je na”  sigurni put ” ispratio upravo Erdogan.

Postavlja se pitanje granica sa Grškom i Bugarskom.I to će doćina red , odmah po završenim izborima.

Tada će mu pravoslavlje poredstavljati opasnost.

Izgradnja zidova je uslov za ukidanje vanrednog stanja u Turskoj.

Vrlo zanimljiva situacija.

Polovina Turaka strahuje od doživotnih zatvora zbog pripadnosti “pučistima” .Druga polovina će imati besplatne čajdžinice i biblioteke.

Erdogana i 1% njegovih ulizica,poltrona i žbirova će napraviti monarhističko-policijsku državu u  kojoj će doživotni sultan biti Erdogan , sa nakanom stvaranja dinastije Erdogan.

Kao dokaz o stvaranju dinastije  prenosimo današnji članak BN televizije :

“Erdoganova djeca plivaju u parama

Dok je prihod predsednika Turske svega  50 hiljada evra(baš nam ga žao,jad i bijeda- op.a.), njegova deca plivaju u luksuzu. Pritom nema zvaničnih podataka o sredstvima kojima raspolaže porodica Redžepa Tajipa Erdogana, piše „Bild“.

Erdoganova deca žive u luksuznim vilama i imaju sopstveni biznis koji se uopšte ne odlikuje transparentnošću. Mlađeg sina turskog predsednika, Bilala Erdogana, više puta su sumnjičili za pranje novca, a zajedno sa sestrom Esrom bio je saučesnik u korupcijskom skandalu 2013. godine, navodi se u izdanju lista.

Osim toga, prošle godine je otkrivena informacija o tome da Bilal pokriva turske biznismene, koji svake godine nelegalno trguju naftom sa teroristima DAEŠ-a u vrednosti od više od 500 miliona dolara.

Sada Erdogan želi da proširi ne samo finansijski već i politički uticaj svog „klana“. Nakon odlaska premijera Davutoglua, predsednik za njegovo mesto promoviše svog zeta, koji je više puta dokazao potpunu lojalnost Erdoganovoj politici, piše autor članka.!

(Nije Erdogan jedini koji protežira djecu i zetove/familiju.Čini to i bosanski satrap, oliti Erdoganov uvlakač  Izeti.)

Realno je zapitati se kako će dovršenjem izgradnjom i zaokruženjem  konc logora  biti potlačenoj turskoj raji?