Pederi – nema druge nego pogan , najprljavije i najprokletije vrste

 

Klasifikacija / značenje  pogane sorte po Blekijevom Mahalskom riječniku/ Pojmovniku :

 

“peder

čovjek koji ima spolnu sklonost prema drugom muškarcu, fig. čovjek bolesnog polnog nagona, čovjek koji prčka po govnima u tuđoj zadnjici ili dozvoljava da mu se to isto radi,

pogančer, pogan, cvjataši, bogohulnik,nevjernik,tetkice,hadumi ,izrodi… vidi homoseksualac”

 

Vako vam je to bilo od kad je svijeta i vijeka.

Bog Milostivi i Silni sa rasrdio i zatro gradove zbog tih izroda.

I opet će.

Prvi na spisku je Vatikan, zatim udruženi pederski gradovi San Francisko,Holivud …

 

Lukave su ove pederčine. Podmukle i vrlo agresivne.

Po njima svi bi trebali rovariti po tuđim govnima.

 

Hiljadama godina su se zvali pederi, pederčine, cvjataši, tetkice,hadumi,guzičari…

Onda se osiliše i polako počinju mjenjati gard.

Postadoše prvo homoseksualci. Homoseksualnost kao nedefinisani pristup riječi pederluk.

Onda dadoše sebi poetski nazi gey. I na kraju zbrčkaše sve u jednu riječ  LGBTIQ

( Lezbijke, Gejevi, Biseksualne, Transrodne, Interseksualne i Queer osobe)

 

Sve sami izopačeni  bolesnici i pogančeri.

I sada pazite molim vas. :

Ne smijete ih zvati kako su se zvali eonima.Inače vam prijete svačim.

Uskoro će i zakonom početi sankcionirati izgovaranje tih  divnih . sočnih  bosansko / južnoslovenskeih

riječi.

 

Nešto dumamo: Kako će mahalaš zvati pedera gej kad je on peder?

Kako će normalan čovjek prihvatiti da se anamo onaj nekome  zavlači u poganluk cvjate klase?

 

Ali ima nešto bitnije!

Mi vjerujemo u Boga Milostivog i Silnog.

I njega se bojimo , a ne ljudi.

Ako nam ON kaže da je pederluk pogan i izopačen, proklet od neba i zabranjen i siguran putnik za

pakao ,odakle ljudima pravo da mjenjaju Božiji zakon.

 

I još nam zabranjuju da pogančere nazivamo pravim imenom, pederima.

Neće moći.

Božija je iznad svakog zakona.

 

 

 


												

Kusto i Islam / Iz arhiva

Zakašnjela poruka neizvjesnom A’ Mirčeti

Ovih dana dođoh do nekijeh pisanijeh : Muslimanske (samo)obmane – Žak Kusto (ni)je primio islam

(uradak od 17.siječnja(januara) 2014.)

Pročitah ga s velikom pažnjom.

Sa nešto manjom pažnjom sročih pouke glede onoga što ti napisa, bez ikakve namjere da polemišem sa tobom. Ako pročitaš dobro je. Ako ne pročitaš i tako ne pije vodu .

Lično, nisam veliki poznavalac Žaka Kustoa, osim što sam volio gledati njegove dokumentarce u trenucima kada mi je djetinjost ostavljala slobodno vrijeme. A odakle ti vrijeme u mladosti, frajeru jedan. Tako se mislilo u mahali.

Čitao sam neke priče o Kustoovom prelasku na Islam, ali kako nisam svjedočio tom činu; nije me to previše zanimale; mislio sam da je to stvar za zabarav. Mene su učili: vjera je sasvim lični čin i svako će odgovarati za svoje vjerovanje, uvjerenje i uvjeravanja. Tako je i danas.

Dakle ,ne znam da li je Kusto primio Islam i ne mogu to tvrditi jer me pored moje nenazočnosti nije udostojio obavijestiti o tome, a izgleda ni E.B.

Iskreno priznajem da postoji velika mogućnost koonvertizma, ali na kraju krajeva to je Kustoov lični izbor koji se ne tiče nikoga.

I ti 27 godina poslije njegove smrti želiš da izvršiš ničim izazvanu egzekuciju mrtvog mudraca. Niti je ljudski ubijati časne mrtvace, niti humano petljat se u njihove lične izbore.

Dakle Amirice citiraš suru Furkan ajet 53. a zaboravljaš:

-Neml 61.

Ili je bolji onaj koji je stvorio zemlju boravištem, dao da (teku) kroz nju rijeke, podigao na njoj brda, i učinio između dva mora pregradu.

-Rahman 19. i 2o.

I pustio je dva mora(da teku i) da se sastaju, a među njima je brana, pa jedno ne prevladava drugo(ne mijenja ima se osobina).

Ova dva ajeta se (a ne Furkan 53.) odnose na Mediteran i Atlanski okean i ne miješanje slatkih i slanih vod,kako je to utvrdio Žak Kusto.

Takođe vode Bab-el-Mandeb (vrata suza) mjesto sastajanja vode Crvenog Mora i Adenskog zaljeva ( Crveno more, Indijski okean )se ne mješaju.

Godine 1962. Kusto je rekao da su tu činjenicu utvrdili njemački naučnici.,on se nekoliko godina po „problematičnom“ primanju Islama u to lično uvjerio.

Vidiš li kako se prenose zapažanja i pouke ? Ali to je tek početak.

Dakle, Neml 61. i Rahman 19. i 20.a ne Furkan 53. se odnose na ono o čemu je govorio Žak Kusto i na osnovu kojih Kusto , po tebi nije navodno prešao(?) na Islam. Sasvim izvjesno Kusto je bio upoznat i sa 53. ajetom Furkana.

Sa mnogim kuranskim istinama (ne samo sa ovim navedenim u tekstu) Kustoa je šezdesetih godina prošlog vijeka upoznao Dr. Moris Bucaille. (19.07.1920.-17.2.1988.). Dr. Bucaille nije bio nepoznanica Francuskoj i svjetskoj javnosti (pročitaj nešto više o o jednom i drugom na vikipediji,ako nemaš njihove literature).

Netom,Durmice tvoji argumenti su :

1. Nedostatak dokaza da je Kusto prešao na Islam je dokaz da nije prešao na islam.

Ovaj zaključak je bio sušta pamet, jaka logika upute :

Sokratovim tužiocima, inkviziciji, Staljinovim gulazima, CIA, FBI, UDBi, ŠEVI, Geringovim, Makartijevim, Minhauzenovim, SANA ili Tuđmanoima sljedbenicima .

Dakle naš nam Amit ima logiku navedenih zlih hordi i manijaka.

Tko želi vjerovatno će naći prave dokaze za ili protiv,odnosno za jedno od ovo dvoje jer dvije istine ne postoje.

Radi boljeg shvatanja tvoje tvrdnje može se napomenuti da je nepojmljivo veliki broj kriminalaca bilo oslobođeno optužbi za nešto što su sigurno učinili.Po zakonu nijedan sudac ne bi smio nekom izreći presudu i reći :kriv je zato što nedostatak dokaza dokazuje da je kriv.

2.Navodiš da je fondacija Žaka Kusto 1991 g. demantirala vijest o prelasku Kustoa na Islam i da je Kusto živio još 6.g. i da je mogao demantirati svoju fondaciju.

Ne shvata čovjek da za 32 Kustovih g. islama + Amirovih 6 g.; Kusto nikad , niti jednom rječju, niti jednim gestom nije demantirao svoju pripadnost ili nepripadnost Islamu. Naprotiv, čutke kao pravi vjernik koji se predao Bogu. Strpljivo je podnosio utemeljene / neutemeljene, istinite / neistinite priče koje su o njemu kolale.

Nije ga interesovalo da li one dolaze od gnušanja protivnika njegove islamizacije ili od onih „zagovornika“ islamizacije koji su riječi o tome prenosili poput papagaja. Onih papagaju koji su pogubili nit priče i samo na nepotreban i štetan način pridonosili stvaranje buko oko ničega.

Da li išta znači 32 dvije godine ćutnje? Mislim da je to sasvim dovoljno vremena da se nešto demantuje.

U koje dokaze po tebi treba svrstati vrijeme gnušanje dijela hrišćanske i odobravanja dijela svjetske javnosti u vezi Kustoovog konvertizma? Za ili protiv!

Emire koliko me matematika služi 38:6 je oko 6,3333…puta više godina.

Da li ti to nešto govori?

3. Kusto sahranjen po kršćanskom obredu.

Onako,usput ,Durmiću znaj da je Kusto „ sahranjen kada više nije bio među živima odnosno nije ništa mogao učiti u pogledu načina (obreda) svoje sahrane“ (samo se slijedi tvoja logika – ali ipak na nešto logičniji način).

Razmišlja se: da li je Durmiću krivo što nije pozvan na Kustovo prihvatanje Islama (što je faktički nemoguće obzirom na Durmićeve nezrele godine) ili mu je krivo što njega Kuran i neko sličan Bucailleu nisu preveli na islam?!

A imaju tu još dvije kvake (ne one tipa #22):

-Fondacija se oglasila tri godine po smrti Dr.Bucailla jednog od glavnih svjedoka u priči o islamizaciji (1.)

-oglašavanje se desilo u vrijeme kad je Kusto već bio teško bolestan i nije mogao uopšte reagovati. (2.)

Dakle sve tvoje tvrdnje bi bila smiješne da nisu besmislene.

Furkan 53.:

I On je ( Onaj) koji je dao slobodan tok dvjema rijekama:ova(jedna je) pitka, slatka,a ova druga je slana gorka.I učinio je između njih prevlaku(graniicu ) i neprelaznu branu.

Moj mali, Durmiću; Furkan 53. se konkretno odnosi na Kustoovo potonje traženje sudara slan(ih)e i slatk(ih)e voda koje se ne miješaju.

Naoružan spoznajom da ajeti Neml 67, i Rahman 19.i 20. mogu biti samo Istina saopćena od Velikog Stvoritelja Kusto je počeo da traži potvrdu za navode 53. ajeta sure Furkan.

Upoznat sa (hipotetičnim) rajskim porijeklom rijeka Tigrisa i Eufrata,a koje se uz to pominju u Kuranu , pretpostavio je da bi one mogle biti početna etapa njegovog istraživanja.Uz pomoć predanja i natuknica lokalnog stanovništva Kusto je par godina pokušavao naći tu branu između slatke i slane vode.

I onda je u persijskom zalivu otkrio da se u jednom dijelu ulijevanju Šat -el -Araba u perzijski zalijev slana i slatka voda ne mješaju.

Ovaj uzvišeni ajet s takođe može da se odnosi na susretanje vode Bijelog i Plavog Nila.

U svom kasnijem radu Kusto je svjedočio i o mnogim drugim mjestima širom svjetskih mora i okeana(kao i rijeka) koja eksplicitno potvrđuju navode svih ajeta navednih u tekstu.

Kasnije su sa poboljšanjem tehnologije i popularizacijom okeanografije i mnogi drugi istrživači mora i morskih dubina nailazili na slične pomorske(i rječne) anmalije

Moglo bi se još mnogo toga napisati vezano za tvoje pisarije,jer sama tema je vrlo zahvalna za razmatranje .Ali i ovo je dovoljno.A zaključke neka izvede ko to hoće i na način koji mu odgovara,ali to već nije svrha ovog teksta.

Da ne bude zabune: svrha ovog teksta je samo pojašnjenje ili ispravka nekih navoda koji su izmišljeni, pogrešno interpretirani, zamagljeni, nedoslijedni , a neki možda i namjerno podvaljeni, sa minornim logičkim i jezičkim slijedom.

Ovom tekstu nije čak ni svrha onoga što je najavljeno u naslovu, jer je Muhamedu (a.s.) rečeno: “ niti ćeš učiniti da slijepi progleda, niti gluhi da pročuje, niti nijemi da progovore“ .

I na kraju koliko je uopšte bitan jedan konvertizam u odnosu na svakodnevne konvertizme? Vjerovanje trećine svjetske populacije koja potvrđuje Božansko porijeklo Kurana je sasvim dovoljano za bilo koje svjedočenje.

Tuga (sramotno) je to što tvoj tekst, Durmiću objavljen u Preporodu – časopisu namjenjenom za objektivno informisanje sa pretenzijom obrazovanja i prosvjetljenja islamskog (a možda i nekog drugog) čitaoca!

Jedna od osnovnih dužnosti Preporoda je da bdiju nad tekstovima koji se objavljuju u njima. Čitaocima mogu da nude pretpostavke i zastranjenja koja se mogu vezati za časni ajet 36. sure Junus:

Većina ih slijedi samo nagađanja.
Zaista nagađanje ništa ne koristi.
Zaista Bog zna šta oni rade.

Bolje bi prošao da je tvoj tekst objavljen u dobrotvoru ili karitasu a tamo mu je i mjesto.

Onako, prijateljski Emiru Durmiću savjetuje ti se da se (ne) nastaviš družiti sa članovima sterilnog i defetističkog kluba 99 od kojih si najvjerovatnije pokupio većinu „pameti „ za svoje pisanije.

Pržun je vječan / Igrokaz na da 29. Mart / Ožujak

Danas je  Sriejda  29.Mart / Ožujak 2023.

Dani ovogodišnjeg stađuna se dijele  napriliku, tačno  ‘vako: 87 prošlost / 278 . najbliskija budućnost, haman sadašnjost.

Dan za dana kroz na kroz prste klize. Sa njima noći i, nastaju besanice i more.

Neprekinuti niz mora. Neljudi , troglavata čudovišta i otimači veća s narodskim blagom nam Duše i život pričepili.

Čovjek se budi ne sjećajući ljepota kako se prije živjelo.. Kada je zemljom vladala Ljudskost. Kakva takva ,ipak ljudskost.

A onda se stvori hanefija , sektaš , nejvernik,  baksuz. Odustao od Božijeg užeta.

Ne priča Božiji nauk.   Takav je  postao pd zla ljudskoga.

Ne želi da se sjeća vremena i istine, radi sile kojom hoće da se ulizuje i vlada. .

Nema sježanja na Stvoritelja , Uzvišenog Silnog!

Kada je izbrisao Božji nauk hanefija je  postao obijestan. U obijesti nema ljudskosti.

Samo prepisuju šušlje pjesnike i vrače . Klanjaju im se  i nerazum vlada.

Ogavnost, smrt, ragolićena duša i tijelo. Idole stvaraju i padaju ničice pred njima.

A dan , šta sa istinitim  danom, kada će svi odgovarati za svoja djela.

Da li će im pomoći vreće sa zlatom i dvori.

Ne , nikako ne  licemjeri Ebu Lehebi i njihove družice i slugani.

Sve se piše. Ni trun neće nazabilježen ostati.

Što bi poete rekle:

Vrijeme bude i prođe. Pržun je vječan.

U Prevodu:

Čuvajte se vlastelinska bagre i Ilmija , da vas ne povuku sa sobom.

Historia est magitra vitae / Igrokaz na dan 29.Mart – Ožujak

Danas je Utorak   28 . Mart / Ožujak 2023.

Dani ovogodišnjeg vakta    su  raspoređeni napriliku , tačno ‘vako: 86/ 279.

Nećemo reći svakodnevno, ali vrlo često nas progoni   izreka:

Historia est magitra vitae.

Pitamo se da li je dobro skrojena.

I uvjek skontamo da je ona sasvimu redi, ali neki ljudi nisu.

Posebice muškarci. Ne svi , ali veliki, skoro nemjerljiv broj.

Neko će reći donosimo zaključke, a priori i na prečac.

Ali nije tako. Već jjednostavno, niotkud  postane tako.

Ljudi se uvijek udružuju radi plemenitih ciljeva. Demokratije.

Požele mijenjati crni cvijet u kome žive, jer nije po njihovoj mjeri.  Udružuju se i udružuju.

Ponekad dospiju na vlast. Prigrabe je milom ili silom. Sada oni postaju vlast zbog kojih se drugi udružuju i udružuju.

Radi plemenitih ciljeva. Demokratije.

Ništa ih ne dotiče učiteljica života.

Oni su silniji, učitelji zla.

A ona im ghovori da svaka stvar na ovom dunjaluku ima svoj početak i svoj kraj. I da je insan je najtanja karika u tom lancu.

Sad ga ima , pa ga nema.

O imamo mi  i  zamjerki učiteljici.

Neke su velike.

Kad već toliko dugo persistira, što nije iskoristila vrijeme i ojačala, da može po glavi mlatnuti  svakoga  kome su usta puna demokratije. Da može svakom silniku začepiti labrnju i svezati ruke , dok ne shvate bit učiteljice života.

I zato manite nam  vaše demokratije.

Mi  biramo slobodu i ljubav.

Što bi poete rekle:

-Peace , sisters , peace.

U prevodu :

.Make love, not war.

Pametno , vrlo pametno ,  poučno i svrhishodno.

Gete -Ubleha ili genije

 

Napoleon je uzviknuo:

-Evo genija.

Pojavila se kreatura kojoj je prokladnija izreka:

Homo Homini lupus Est.

Gete je uzvratio:

-Evo čovjeka.

Nijedna od slavnih ličnosti zapadne “civilizacije”  nije potrefila “hvalom”.

 

Čovjek je čovjek ili genije onoliko koliko voli druge ljude.

Njih dvojica su voljeli samo sebe i slavu.

Sve što je Gete činio i radio je bilo sujeta i zbog  Johana Wolfganga Goethea.I kad se činilo da ništa ne radi,to je bilo samo  radi Getea.

Napoleon takođe.

Njihova bojna polja su malo različita,ali dovoljno slična da se mogu porediti.

Car je pao u zamku lažne veličine . Političar nije , on je izgradio mit lažne veličine..

Sa Geteom se moglo pričati samo o Geteu i o njegovom djelu.Bio je veoma neobražen ali i uobražen,zato da je znanje tonulo u drugi plan.

Danas je sasvim jasno da se radi o paučinastojm tkanju sablasti hrišćanskog , aristokratsko-buržujskog humanizma sa pokušajima da se sve to ucelofani u  romantizam.

Po naslovu  se može pretpostaviti da mi ne begenišemo Getea . I zaista, ne šmekamo ga; nimalo .  Po nama malo kandilira.

Ima više od tri razloga, a to je onaj neophodni minimum da vam neko mora biti nedrag i opravdati malo nategnutije pisanje o takvoh osobi.

Nešto je trtljao po fizici i biologiji. To ne bi bilo važno (kao što i nije) , da svojim radom nije postavio temelje za velikog smutljivca i ublehu Čarlsa Darvina  i teoriju evolucije.

Znači  Gete i Darvin su razmišljali u istom pravcu, da su postali od majmuna.

Gete je bio podnošljiv dok je bio mlad i pubertetski nadobudan. Nadobudnost zrelosti , a pogotovu staračka su otkrlile njegovu pravu ličnost.

Pubertetlija je pripadao njemačkom književnom pravcu  Sturm und Drang (Oluja i nagon) koje preferira kult ličnosti, osjećaje i prirodu. Iz tog perioda su ostali Jadi mladog Vertera. I možda je zato Gete sebi gradio lični  kult ličnosti.

Nama je to bilo obavezno štivo u srednjoj školi. Pitali smo se zašto! Šupljina štiva nije odgovarala plemenitom tkanju  Meše ili Maka.

Koliko čujemo nogirali su ga iz nastavnog programa. Sasvim prirodno i osjećajno. Arijevsko tkanje , glupog i nadobudnog pubertetlije nije ni trebalo da  zaviri na ove prostore. Dosta nam je bilo nacista.

Ali Gete je prihvatio glavnu sintagmu pokreta:

Osjećam , dakle jesam (Osjećaj je sve).

A u centar tih osjećaja pokret je gurnuo kult ličnosti. Sa kultom ličnosti su vezali slobodu. Nema šta , pravi ibermenši. Još samo im kukasti krst fali.

Gete je osjećaje i kult ličnosti je prilagodio svom ambicioznom karakteru. Postao je osjećajan na novac  i častohleplje .  Za prirodu nikad nije našao vremena , jer je trčao za slavom i čeonim mjestima na carskoj trpezi.

Tada je i počeo pjesničko i ko fol prijateljsko prepucavanje sa bivšim sudrugom Šilerom, koje je potrajalo par godina. Šilera je  Gete vrlo brzo prestao  interesovati,  jer je ovaj  drugi  spoznao genijalnu količinu njegove sujete. Za razliku od dvorskog bajaca, slugu Karla Avgusta, vojvode od Saks-Vajmara, Šiler je pokušavao da piše o stvarnim osjećajima.

No, kako su im uzori bili šuplji Šekspir i kabasti Homer, koji možda nisu ni postojali, takva su im bila i djela. Kabasta , šuplja i prozirna, skoro nepostojeća.

Druga necijenjena osobina , nedragog nam Getea , je beskropulozan i licemjeran stav prema prijateljima i ženama.

Nije cjenio ni prijateljstvo i  ni bilo čiju čast , pa se udvarao i pokušavao zavoditi gdje stigne i šta stigne . Njegov prijatelj Jeruzalem se ubio zbog vjerenice Šarlote Buf . Gete je tu nešto bezuspješno mutio i postavio  prve cigle nepremostivog zida među mladim ljubavnicama . Iz kuće trgovca Brentana , sa čijom ženom je volio da svira i htio  nešto da muti , je otjeran smrdljivom metlom.

Svoje necjenjene osobine i bezuspjele zavodničke pokušaje je 1974. pretočio u Verterove dubioze. Život o kojem Verter mašta je u oštroj suprotnosti sa stvarnošću koja ga okružuje. Oseća se ogorčenje zbog nazadnih konvencija društva koje koče slobodan razvitak jedinke i ljudske duše.

Gete bi da izbriše konvencije da bi njemu žene bile dostupnije. Verter mu je donio vjeridbu sa Elizabet Šeneman (Lili iz njegovih pjesama) , ali on godinu dana kasnije zauvek bježi iz rodnog grada, prepuštajući obešćašćenu zaručnicu njenim jadima.

U rodni grad nikad više nije kročio . Njega , poznatog licemjera  nije bilo stid. Vratio bi se on ponekad, ali nije smio. tada je još uvijek vladao zakon perja i katrana.

Takav stav  je usud dobro  znao prepoznati , ocijeniti i nagraditi . Na početku četvrte decenije   upoznao je prelijepu dvadesetogodišnju Šarlotu fon Štajn . 1700 pisama nalik na poeziju. Šest pisama na dan i ništa , ćorak i noga .

Kažu ispratila ga riječima: Idi starče pa se liječi,neće mene mladu dati za stara.

I nisu.Njeni su bili toliko bogati da su je mogli udati za bilo koga.

Tada je napustio dvor i počelo je njegovo lutanje Evropom i poneko ratovanje. Trajalo je dvije decenije, a smiraja je teško nalazio.

Umoran i ogorčen vratio se u Vajmar i posvetio se isključivo pisanju. Sada je bio samo očajni, usamljeni i ogorčeni starac.

Sve ideale koje je u mladosti  imao on je pomješao , što bi doli sad je gori, ko bi gori doli gori pristaje. Na svojoj koži je osjetioi kradene stihove svog vehtog i hadumskog ljubimca mu Njegoša.

Ljubav se rodila iz zajedničke mržnje prema Islamu. A zaboravlja Gete da  ga je u  mladosti    do neba  zaokupljala  ideja velikih ljudi:  Cezara, Fausta, Prometeja i posebno  Muhameda kao  simbol genija koji vodi čovečanstvo.

Šarlotica je ubila sve tragove ljudskosti koji su u i ako kojim slučajem u njemu  obitavali.

„Godine učenja Vilhelma Majstera“  su varijacija Vertera kojom Gete briše mladost i snove tih dane. Sada  Gete piše veoma koncizno , sa velikim bogatstvom izraza. Međutim  i intenzivno neposredno pripovedanje  opterećeno didaktikom i „umovanjem“ ogorčenog čovjeka , koji šuplja tek toliko da ubije vrijeme .

I zaključuje : sav zanos za pozorište je samo zabluda. Nikad nije skontao da je njegov život bio samo farssa od cirkusa , u kojem je glavni klovn bio Gete.

U epu Herman i Dorotea , u vremenu  kada  svi slave revoluciju protiv koje je on kategorično bio , on slavi , porodicu , svakodnevni rad i mir. Zaboravio da je u dva navrata poremetio ritam porodice i slavi nešto što nije nikad upoznao i iskusio.

Da bi se nekako prilagodio epu u 57.godini se oženuio vremešnom Kristijanom Vulpius.

Čovjek koji je sposoban ubiti svoju mladost nije čovjek po našem ukusu.

Mladost može biti i ovakva i onakva . Dobra i loša . Sjajna i bijedna . Ali ona je naša , jedina koju imamo i dio naših života do smrti . Mladost je vrijeme kada se čednost bori sa okrutnim svijetom i nametnutim nazorima zrelost i, okovima malograđansštine.

Ko uspije pobjeći od zrelosti i ostati mlad , taj je život proživio kao san i nema za čim žaliti. Može se samo žalovati što se godine ne mogu usporavati , ponavljati i ponovo proživljavati.

U stvari žao nam Getea jer  je kao slijepac koji nikad nije progledao.

Pred karaj života u svom egomaskom stilu je rekao:

„ To što sam ja jedina osoba u ovom veku koja ima pravi uvid u nauku boja ,  je zato što sam ja ponosan na to i to je ono što mi daje osećaj da sam mnoge nadmašio .“

Nažalost Johana Wolfganga Goethea , dvorska luda  je vidio samo spektar svjetlosti  prometnute kroz sočivo i zapisane  krutim zakonima fizike . Ostao je uskraćen za boje života i  ljubavi.

 


												

Dobrosusjedski odnosi

IZ ARHIVA

BY ADMINONI NAMA, MI NJIMA

Nećemo prejudicirati stvari,ali se o nekim mora pričati prije nego što se dese.

Karađorđevo opet Bosni papicu sprema.

Uvijek se desi ono što mora da se desi,bez obzira koliko se to nama sviđalo.Nije to nikakv fatalizam.To je zakon dijalektike ili više sile.

Papir je dobra stvar.U prosjeku je lakši od perca a može podnijeti čitav univerzum , pride koji paralelni svijet.

Papir je jedan od onih vrlo dobrih,ali i vrlo loših  stvari koje su se čovječanstvu desile.On može podnijeti i nanijeti sve ,i više od toga ,a da ne zaplače ili se ne zacrveni.

On nema vremena ni da se raduje,ni da shvata.Stalno mu nove tovare i tovare svega kamaraju,ali papir je neumoran.Svugdje ga ima.I tamo gdje muje mjesto i tamo gdje on smatra da se treba javiti. A zna kriti tragove ko zmija noge.I busat se u prsa ko gorila,kada ga zateku da pokušava cvijeće brati.

Vi mislite da se šalimo i da će ovo preći u basnu o papiru.On je zaista zaslužuje, prvenstveno zbog dobre glume, ali ovaj put niste u pravu. Ovaj put je na redu bajka o dobrosusjedskim odnosima.

Od kada je ona Kitačkica na vlasti papiri cvjetaju i  cvrkuću kako je idiličan odnos između nove nezavisne države Hrvatske i njenog cvijeća , zavisne republike Bosne i Hercegovine.

U svemu tome postoji upravo izrečena caka,odnosno razlika.Hrvatska je nazavisna država,a Bosna i Hercegovina je zavisna republika,koja će,vjerovatno morati,još koji put krvariti da bi postala nezavisna i država.

Nažalost ti prerogativi nisu u njenoj nadležnosti.Hoće se reći, nije akreditovana za takva pitanju,odnosno nije joj dozvoljeno da odlučuje o svojo sudbini.

Vi ćete odmah pomisliti na prve istočne i zapadne susjede preko rijeka krvavih rijeka Drine i Save.Bićete u pravu,donekle.Oni su samo krvavi i monstruoznio izvršioci Vatikanske inkvizicije i trilateralaca , produžene ruke Bilderberg grupe..

To jedna od stvari koje mnogi zamjeraju papiru.Neinformiranost.Griješe,jer upravo papir ne da da se bilo šta sakrije.Uvijek sve iznese; na papir.

Ne mogu oni nama kriti Karađorđeva,papske i inkvizicijske koncilije,pederluke,gnusnosti i zločine ,a da nam to papir ne dojavi.

Ne mogu oni nama kriti sprege,a primati u članstvo zločince a žrtvu bacati u ponore, a da se papir ne sažali.

Papir zapisuje sve ,a na vama je da odlučite hoćete li mu vjerovati ili jednostavno poći linijom manjeg otpora i zaboraviti sve.

Zapisuje sve što rade : Vatikan,inkvizicija, Bilederberška grupa i njeni pobočnici Triilateralci,G-8 i „međunarodni“ monetarni i „humanitarni“ fondovi.

O malim mačićima ,ali monstruoznim izvšiteljima njihovih zamisli,  papir nerado troši vrijeme i prostor jer je sve već deja vu i i deža vi, da je to postalo i dosadno. Sada je to na trenutak postalo insteresantnije jer su ona pizdunka  Kitarevička i oni malecki puhovi Jal Dačić jal Vućić,nama svjedno,ista ba.sorta,postali trilateralci.

Karađorđevo opet radi,Bosni se ne piše dobro.

I sada se vi pitate kakve to veze ima sa dobrosusjedskim odnosima.

Nikakve. I u tome je poente.

Kako ćeš  zagovarati dobrosusjedske odnose , a Karađorđevačke planove   i krvave Drine i Save sniti.

Nismo zaboravili osnovni povod pisanja o dobrosusjedskim odnosima i željama:

Izgradnji deponije radioaktivnog i nuklearnog otpada u Republici Hrvatskoj, nedaleko od sjeverozapadne granice sa Bosnom i Hercegovinom . Osamsto metara od granice i 950 metara od  Bopsanske ljepotice Une.

To sve govori o lijepim riječima o demokratskim , dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima sa uzajamnim poštovanju i kredibilitetu.

Kitačka,Kitačkice.Da li još uvijek pucaš iz dvocjevke?Isto kao i Dacić oliti Lučić,nama je svejedno,njihovo dupe svira baladu Šešelju.

Ne pada nam na pamet da kukamo.Jer glas ljudskosti , prozvani u ovom pismenu nikad nisu slušali.

Znate li zašto?

Znate, ali se sramite  to reći !

Mi smo operisani od stida i kažemo:

-Monstrumi su sljedbenici bludnice sa sedam brežuljaka i antikrista.

Bez obzira na sve što nam spremaju, mi uvijek plešemo i igramo,sevdišemo i ljubav nudimo i vodimo.

I na suncu i na vatri i u krvi.

Takve nas Bog Jedini Istiniti rodio i ljudima predanim napravio.


												

Nema smisla tugovati

 

Ima još još nečega u tom navodno –  haotičnom ,nasumičnom umiranju.

Zaboravlja se da raj mora imati insana svih doba.

Šta vi mislite kada bi tamo borvili samo đuturumi kako bi to izgledalo?

 

I ljudi tuguju kad neko ode.

U redu je i ljudski tugovati.

Ali ima li smisla tugovati?

 

Onima dobrim je lijepo.

Tamo gdje su oni nema boli i patnje .

Samo tišina , mir i ljubav.

 

One koji nisu bili  dobri ne treba žaliti.

Oni imaju vječni roštilj.

Oni su svjesni svojih dijela.

 

Nismo im  to mi izmislili ili poželjeli.

Lijepo piše okretaće se na jednu i drugi stranu i biće prženi.

A šta je to nego roštiljanje.

 

Tješite  se što je roštiljanje namjenjeno trezorđijama,

njihovoj djeci koja skupljaju vreće sa narodskim blagom i zlatom.

Onim što obećavaju zlatne kašike. Pa se popišpmane ,  za sebe  otimaju i zlato i kašike.

Kontaju, šta će narodu zlatne kašike  nije sviko, mogu kontejnere i rukama prebirati.

 

Isto pržunanje  sljeduje sluganima , hanefijskim ilmijama  i zadriglom sveštenstvu , jer se  radi sitnih šićara  pridružuju onima koji vode nacional torove iz pljačke i propast.

Na ovom svijetu se oni ne boje Boga Uzvišenog.

 

I na kraju krajeva ne treba im vjera za slanje naroda na kontejnere.

Oko njih ima dovoljno vjernika , stida i drhtave ruke.

Zaista je dobro rečeno.

 

I od ovih će pržuni najviše koristi vidjeti.


												

Radovanu Karadžiću rekoše : Kriv je

Uvijek aktuelno

Iz Arhiva  

BY ADMIN22. MARTA 2019.ONI NAMA, MI NJIMAMonstrumu Radovanu Karadžiću rekoše :

Kriv je .

Sasvim logično ,  kriv je što se rodio.

Veliki smo protivnici abortusa. Najveći što se može zamisliti.

Izuzetno , za ovakve monstrume i kasapine  dajemo bespogovornu  saglasnost da se abortiraju i prije začeća.

Ali šta se može? Počkovići i pogan nikada nisu bili ljudi.

Sud je relevantno i argumentovano dokazao da za kiretažu nikad nije kasno.

Ipak ,  koljač i monstrum ima utjehu – živ je.

I neka je.

Nek nam njegove žrtve oproste na zluradom odobravanju.

On nema savjesti ni duše, ali izgrišće mu zatvorska  ćelija utrobu,kao rak pluća.

Malo po malo , sli izuzetno bolno.

Vjerujte nam , sjatiće se sablasti svih poklanih i pobijenih Bosanaca da mu um čereče i na slamku život crpe.

Duše ubijenih  su to isto učinile  Slobodana Miloševiću, pa se od straha od seni mrtvih  u ludilu ubio.

Mladić Ratko to isto proživljava, postajući i sam živa avet.

Slobodan Praljak je načuo da se nešto zloćudno i pogibeljno dešava u Haškim ćelijama,

i preduprijedio je to. Tako to rade monstrumi,neljudi i kukavice.

Kažu počković Karadžić je  živ .

Neka ga , kao opomena za sve genocidne fašiste ,ubice i rasističku pogan.

Tako skončava svaka ljudska neman.

Sami, izolovani , samournisani i zaboravljeni.

Kažu njegovi  blago njemu, bar je živ, u Nirnbergu bi već odavno bio mrtav.

Po nama , faktički , on je već živi mrtvac , a nije svjestan toga.

Kupujući političke poene , jataci guslaju –  nek nam živi naša dika, koja nam poručuje da čuvamo genocidnu tvorevinu zasnovanu na klanju i nestajanju drugih.

E , pa idite kod svoje dike, sretan vam put  i ne morate nam se vraćati.

Nećemo vam zamjeriti.

Smetljište historije skuplja jatake i istomišljenike monstruma na isto groblje, kao lešinarsku hranu jedne drugima.

Da se o svom jadu zabave;žive utrobe jedni drugim da kljucaju.

A počeli su, samo još toga nisu svjesni.

Samo polako Bosno zemljo Božije milosti.

Ponosno digni glavu.

Saburu si svikla i opstaješ.

Rašo Karadžić zvani počković / Igrokaz na dan 22. mart/ožujak

Danas je Četvrtak, 22. mart/ožujak,   2023. godine.

Dani  furaju ko ludi.

Stoja će za koji čas. Za sada je omjer  8o / 285 .

A opet dani promiču kako kome.Nekome brzo, nekome nikako.

Eto prođe pet godina i jedan dan od presude krvoloku iz durmitorskih  vukojebina.

Recimo ima ta jedna pogan, taj jedan počković koji je sebe i ženu mu Ljiljanu Zelen po njemu još i Karadžić znanu,činjenično i faktički u krevetu urnisao čitav život, a ona mu se čitav ,vanrobijaški život svetila štiklom po glavi.

Šta mu znamo, možda je njena štikla dohakala ono malo uma što je imao, ako ga je ikad imao.

Njemu će dani militi kao pužu natovarenom kućicama punim duhova.

Sinoć je kažu pouzdani izvori probdio, kao i mnoge noći prije. I ponovo se ubarabatio.

Aveti ubijenih i poklanih se nastanili u njegovoj ćeliji.

Dežuraju s njim. Da im ne pobjegne.

Hoće pogan , zna pobjeći i sakriti se. Al’ Suđaje su neumitne.

Sada  više nema kud . Sve adute zemaljske je istrošio.

Jedino se može nadati brzoj selidbi u paklene vatre, svojim koljačkim mentorima Slobodanu Miloševiću , Franji Tuđmanu  i Adolfu Hitleru u zagrljaj..

Što bi poete rekle:

-Pogan do pogana se  u pržunu na ražnju vazda okretala.

U prevodu:

-Pakao je ogroman i vječan Neka se budući stanari ne otimaju za slobodna mjesta. Svi će biti ugošćeni i smješteni na način dostojan neljudi i pogana.

Iztebegovićev krajnji bezobrazluk

Uvijek aktuelno

Iz Arhiva

BY ADMINONI NAMA, MI NJIMA

 

Tatin trezorski sin i mamin sin sa vrećama narodskog blaga , se pokazao dostojnim sinom svojih roditelja.

 

Koje licemjerje i krajnji bezobrazluk.

 

Izetbegović: Policija je morala intervenirati, protest boraca je nezakonit! Čestitam policiji!

 

Protest onih koji su se borili za ovu zemlju i nemaju šta da jedu,  jer njihov novac gutaju i pljačkaju oni koje je namjestila lopovska klika , na čijem čelu stoji on lično.

Policiji koja nezakonite  lopovluke njegove klike ne procesuira , tuče gladne borce.Aferim Izeti.-Jahići.

Vidi molim te.Borci nezakonito traže svoja prava, životima i tijelima  stečenim i policiji treba čestitati što ih je rasturila.Tako razmišljaju licemjeri ibogohulnici.

Oni koji porobljavaju i pljačkaju svoj narod to rade u tišini i zakonito, preko sprege umrežene  kriminalne mafije , koje se krije / pravda strahom za Bosnu i njen narod. Bravo,  porobljivači Bosne.

Najveća opasnost prijeti od fašističke tronacionalističke bagre i fukare.  Pobornika Islamske deklaracije , koji u sprezi sa četništvo i ustaštvom rade na zavađanju naroda i disoluciji Bosne na kalifate.

Četnici i ustaše imaju na umu ono veliko  srpsko i hrvatsko. Bakir je umislio da može nastaviti raditi na očevom projektu iz Islamske deklaracije ; Velikoturskom beglerbeguku u Bosni.

Šteta , neće moći ove noći , neće proći dok Bosanca ima.

Toliko o časti i poštenju čovjeka koji se četiri godine skrivao u trezorima i sakupljao/otimao  narodski novac.I nikad mu dosta.