Dušmani nama savjete dijele / II dio / Iz Arhiva

Dušmani nama savjete dijele / II dio

Kažemo na nagovor ” demokaratskog ” zapada nastaviše rat protiv Bogumila što nikog više i ne čudi,jer zaradi te demokratije i ostali (nepodobni) hrišćani i nehrišćani su umirali tokom nove ere. Kažem nastaviše jer od nastanka Bosne preko dedovske hiže i povelje Kulina bana, sve do današnjih dana taj rat nikad nije prestajao.

O’ javiće se dušebrižnici i nabacivati se nekim floskulama o govoru mržnje, netolerancije i sijanja razdore.

Umjesto tih floskula samo se zapitajte gdje su nestale stotine miliona ljudi, mučenih i ubijenih na najstravičnijim načinima. Potražite vjerodostojna svjedočanstva indijanaca Južne i Sjeverne Amerike, Aboriđana, crnog afričkog čovjeka i crnog afričkog roblja rasijanog planetom , zatim pokoljenja arapa i azijaca.

Šta reći o dvomilejnijskoj šoa holokaustu Jevreja širom svijeta. A jedino ih Bosna bezuslovno prihvatila. No jevreji to zaboravljaju.

Sećate li se djece cvijeća i 1968. i godina poslije. Neman ih sasjeće. Bez milosti,bez izuzetaka uništi jednu mladost, savjest i nesuđenu budućnost planete. Cvijetnu ljepotu koja je samo htjela da voli i da pjeva o miru i ljubavi. I ljubavlju da mjenjaju svijet.

O tugo moja!

I danas u samoj Evropi u ime “zapadne demokratije” krvare i umiru ;Irci, Baski, Katalonci, Flamaci ,svi bivši sssr-ovci , Ukrajinci ,Rusi i Čečeni, srednja i južna amerika, Afrik Bliski i Daleki istok; ali ponajviše muslimani.

To su historijske činjenice i realitet sadašnjosti, odnosno budućnosti jer sadašnjosti nema ona se svakog trenutka migolji iz proščosti u budućnost.

I zato nemojte se deguntatirati i zamarati govorom mržnje.

No, vratimo se Bosni.

I u ime odbrane demokratije spektakl , TV šou licemjerja i cinizma:

Priznaše Bosnu a uvedoše joj embargo na uvoz oružja!

U ime čega? U ime i zaradi koga?

Jedini koji bijaše goloruk je bio narod koji je trebao nestati i oduvijek “svetoj šćemlijici” , Vatikanu mrzak, a Bogu mio.

To je kao dovođenje nejakog i golorukog djeteta u situaciju da se bori protiv dvojice do zuba naoružanih , vjekovno osvjedečenih , genetski izopačenih , profesionlno genocidnih ubica. Ujedno to je samo putokaz i uvod u perfidni i stravični skoro četvorogodišnji igrokaz pod naslovom:

Nestajanje jednog naroda i oduzimanju prava na postojanje i opstanak tom narodu.

” Ustani i izmjeri hram * Božji i oltar,

i izbroji one što klanjaju u njemu,

ali predvorje hrama ne izmjeri,

jer ono je dano paganima i oni će

će sveti grad četrdeset dva mjeseca gaziti.

(Otkrivenje 11.1 i 2.)

II.)Četrdeset dva mjeseca nestajanja nalik Danilovom snoviđenju koje je tako zorno prepisao ” maherica” mali Jovica oliti Ivančica:

Na očigled i u režiji ” demokrata “, takozvanih hrišćanskih otaca i njhovog zaleđja, a u stvari pljesnjivog i usranog pogana i antihrista, upakovanog u celofan mirotvorca i humanitarca, celofan providniji od vazduha poče rat. Rat je samo blaži naziv za koljačku žurkata na akrepite. Uz budnu pažnju sluge UN i nadzor mentora, koji iz utvrde grada bludnice iz Otkrovenja skoro istrijebiše jedan narod.

I sada nam taj đavolji sluga , kojeg čuva švicarska garda, sebi dozvoljava moralno pravo dan šalje poruke mirotvorstva.

Neki put ćemo se vratitri temi misli evropski. Kako i na koji način su brojni narodi natjerani da misle evropski i kakav je bio epilog te poduke.

Definitivno mi Evropi ne vjerujemo i ne smijemo da vjerujemo. Ne vjerujemo im jer u genima imamo sjećanje otaca, sjećanje djedovske hiže koji su Evropu i Vatikan označili kao slljedbenike sila tame i đavolju crkvu i haračlije siromašnih naroda.

I zato neka zadrže i zbiju sebi u hladovinu ono ” misli evropski ” ,mi se tih misli velikodušno odričemo.

A mi ćemo se već nekako sanći sa ili bez KM. Tako smo svikli.A mere sa sa EUR i $.Nekako nam ipak švicarci najbolje pašu.

Svake godine ista , bolesna , ustaško – četnička solidarnost /iz Arhiva

Izostanak sa Mostarskog sajma posvećenog NDH i Anti

Paveliću

 

Ante Pavelić nakon proglašenja NDH i dolaska u Zagreb

 

 

 

 

 Citiramo:

10.Travnja / Aprila 1941. godine proglašena je Nezavisna Država Hrvatsja – NDH, najgenocisdnija, najmonstruoznija tvorevina na ovim prostorima. Tog dana je počelo sustavno ubijenje ljudskosti i svih Božijih zakona.

“Na današnji dan prije točno 77 godina u Zagrebu je proglašena Nezavisna Država Hrvatska, najsramnije razdoblje hrvatske povijesti obilježeno rasnim zakonima, koncentracijskim logorima i brojnim zločinima koji su odredili zločinački karakter nove vlasti što je odmah poslije osnivanja raspršila i zadnju nadu kako će NDH biti ostvarenje vjekovnih težnji hrvatskog naroda za ostvarenjem vlastite države.”

 

Na taj dan , zašto ne reći  , sajam u Mostaru posvećen genocidnoj ustaškoj državi i njegovom

poglavniku Anti Paveliću  ,     je otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vućić  .

 

Pa da napravimo vrlo kratki mostarski rezime iz ne tako davne prošlosti:

 

10. Aprila / Travnja 1941,  Dan kada su Srbi ( kao i svi nehrvati i hrvati sa čašću) proglašeni nepoželjnim i lakim plijenom za odstrel.

Od 8.000  mostarskih Srba , tokom rata  1941.-1945. i vladavine HDZ pokolj je prživjelo 852 Srba.

 

Toliko o Vučićevom pijetetu za žrtve vlastitog naroda.

Od čovjeka koji je vođen najcrnjom nacističkom retorikom  zahtijevao : “sto muslimana za ubijenog srbina” nismo očekivali ništa drugo.

Za šaku dinara i pet minuta medijske i  političke slave prodaje i poslijednje zrnce nepostojeće  časti  i vlastiti narod.

E , sada u kontekstu proslave dana nastanka genocidne ,fašističke Nezavisne države Hrvatske i

izostanka sa te fašističke  proslave     ljudima se zamjera :

“Komentari :

– Izostanak bošnjačkih lidera s Mostarskog sajma: To šalje lošu sliku o BiH”

 

 

Nisu izostali samo ” bošnjački ” lideri.

Nije došao niti jedan demokratski opredeljen čovjek i političar iz BiH i regiona , čak ni Mladen Ivanić ,

treći član predsjedništva , ni Željko Komšić kandidat za hrvatskog člana predsjedništva na slijedećim

izborima, …

Iz  šire okoline koja podrazumjeva EU , SAD i ostali svijet sa globusa ne zapazismo ni čistače cipela,

ni portire, čak ni očekivane narko dilere i bajkere…

 

A znate zašto nisu došli?

Pogodite!

 

Dok su ustaše i četnici pirovali, tucali se jajima i slavili 77. godišnjicu   Proglašenja Nezavisne države

Hrvatske, održali misu Anti Paveliću u mnogim crkvama , ostali demokratski svijet se zgražavao

slikama povampirenja  fašizma, najcrnjeg nacizma i prizivanja apokalipse jednom narodu.

 

Na tim bezdušnim orgijama nema mjesta za  imalo pristojnog čovjeka.

Jer –  citiramo:

 

(Citiramo)

 

Jasenovac – Ustaše i klanje 1941.                 Ahmići – Ustaše i klanje 1993.

 

 

“USTAŠE

 

udruženje pogana – primogenius paklenikusa, zle horde koljača i manijaka, genocidna družba, abortusi  tame i zvjerinja, nespadaju čak ni među neljude – oni su monstrumi, oni koju nabijaju djecu na bajonete, kamom, bombom, macolom i drvosječkom macolom  ubijaju ljudska bića, silovatelji, kroatjanci, grmalji, krkani i slična izmetska – prangijska bagra

**

 

 Rezultat slika za srebrenica zločin

Genocid-Četnici-klanje                               Genocid – Četničko orgijanje Srebrenica 1995.

muslimanskog civila 1941.                         Masovna grobnica

 

 

ČETNICI / ČETNIŠTVO

 

Udruženje SANU pogana – primogenius paklenikusa, zle horde koljača i manijaka, genocidna družba, abortusi  tame i zvjerinja, nespadaju čak ni među neljude – oni su monstrumi, oni koju nabijaju djecu na bajonete, kamom, topovima,  tenkovima, bombama, macolom i drvosječkom sjekirama  ubijaju ljudska bića, silovatelji, srbalji, grmalji, krkani i slična proljevsko – guslarska bagra, četnik nikad ne djeluje sam jer hrabrost se stiče guslama, brojnošću i naoružanošću protiv golorukih insana/ljudskih bića.”

 

Eh , Evropo Europo, u šta ti gledaš?”

 

Zaboravljaju , pogani , silnici i licemjeri , uvijek zaboravaljaju:

– Bog  Jedini je Silan i Mudar.

 

 

 

Dušmani nam savjete dijele/ Iz Arhiva

Dušmani nam savjete dijele

I ovaj plakat nam visio o glavi godinama. Oni to ko biva nas hoće da uče.

Prvi plakat:Oni ne retuju protiv Islama.To znamo,objasnili im.

Drugi plakat;Oni nama lego kockice ko maloumnicima.

Ovaj treći plakat je još konkretnije savjetovao:Misli evropski – vjeruj KM

Oni , zna se koji: Vatikan, UN, OSCE, zapad , Wašinton i tako neke slične kreatur.

Oni nam sad i lekcije o tome kako da mislimo prodaju.Parama koje su donatori poslali Bosni oni se po Bosni gizdaju i šepure i plakate štancaju,

E’, pa neće moći stranski vukojebinaši. Moramo tako ,jer ono gospoda nam ne ide za perom da proste prosti došljaci iz svjetskih vukojebina. Gdje si ti vidio gospodina na zapadu. Možda ih ima, ali što ovamo dolaze sve samo šljam i goljo.Ne vide se od maski licemjerja pa ko fol ne znamo sa kim imamo posla.

I zbog tog ” neznanja ” mi njima moramo odgovor dati:

Misli svojom glavom ali vjeruj samo u Boga Jedinog milostivog, pravednog. Stvoritelja . Velimo neće moći, jer’ bo bi im mnogo toga imali pripovidat , ne baš lipoga, naprotiv vrlo lošega ili još bolje stravičnog. Lipići moji stranjski .

Jel’ to vi nas mislite i dalje takarit u zdrav mozak, oli'ti vjerujete da mislimo bubrezima, kao što vi to uobičavate raditi.

Da ne bi bila šuplja , mi ćemo konkretno i to na’ mah.

Ono nas se odnosi na sve one preponosne “blentovije” koji ni u snu ne povjerovaše “zapadnom demokratskom svijetu” , jer da smo vam i za trenutak povjerovali nas jednostavno ne bilo; ni na mapi , a kamo'li živih.

Glede toga stvar posmatramo ovako:

Zla klica, sa tri ili pet prsta svjedno je, u “ime savletovog krsta” zasjedoše. Milošević – Tuđman Karađorđevo mart 199l., Tuđman – Čosić oktobar 1992. Ženeva , Zasjedoše na nagovor mentora, riješiše u svojim zločinačkim umovima da nestane jedan narod.

Dokaz I.: Na najvećem zakonodvnom tijelu jedne zemlje – skupština BiH – Radovan Počkovič – Karadžić javno objelodani: Jedan će narod nestati.

Mentori zločinačkih umova što'no nauk traže u ” svetoj šćemlijici” Vatikana , koju stvoriše mali Jovica oli'ti mala Ivančica uz pomoć farizejskog žbira Savla, alijas Pavla, bez zere dvoumljenja prihvatiše plan za nestajanje jednog naroda. Saučesnici postadoše licemjeri Savletovog kova. A onaj narod što ima nestati ima samo jednu i po krivicu :

Prvu: Iskreno i predano vjerovanje u Jedinog Boga Svemoćnog, Milostivog i jedinog ljudskog Dobročinitelja.

1/2 druge: Još u dvanaestom vijeku udariše žig Vartikanu;i proglasiše je đavoljom crkvom i što bogatstva na narodnoj grbači skuplja.

Drugu 1/2 kriv je jevanđeljista Jovan.

A šta ima zapadni “svijet” sa tim nestajanjem jednog naroda?

pitaju se oni ko'fol, jer puca njima đonovski obraz ili pederska guza k'o karpuza, za sve što će bilo ko sa iole razuma reći i misliti.

Ali mi, dobronamjerni i naivni kakvi već jesmo , hoćemo i moramo istinu izvesti na čistac i reći:

I)Započe rat genocidno raspomamljena i pijana bratija zakrvavljenih očiju, guslarske i prangijske kučke , čiji su najveći dometi “instrumenti”.Prvima daska sa jednom strunom, otkinutom sa mjesta gdje atovi izmet izbacuje, i na njemu jadikovkom petovjekovno veličanje ” junačkog boja” koji ih odvede u petostoljećno ropstvo, koje im izvitoperi um u osvetničko – poremećeni – zločinački . Oni drugi u rukama nose onošto u gaćama nemaju i njime označavaju početak klanja. Dakle privma u pomoć priskoči ona druga zločinačka picek – kroatja zločinačka horda. Oni što zakletvu polažu na kamu i bombu i i prangama nestdoše 700.000 čestitih i nevinih jevreja, cigana i manje čestitih i nevinih srbalja.

Obje genocidne horde su nekad davno šurovale sa istim mentorima. Nacistom Pio IX (Vatikanom) i naci-arijevcima zapada. Jednima su najkreativnije zamisli su Ciklon B i tuširanje jevreja, nehrićanštva i neodgovarajućeg hrišćanstva pod njim. Kažu samo jevreja bilo 6.000.000.

Nestalim romima se broj zaustavio na 500.000. Kažu nemoguće utvrditi. Nije to, več ko jebe cigane, nisu arijevci.

Mi smo mišljenja da je ubijeno: koliko jevreja toliko cigana. U hrvatskoj je taj problem efikasno riješen.Od 120.000 cigana 1948. Hrvatske ostalo je samo 4o5 – nije greška četiri stotine pet cigana.

Neki drugi zlotvori  su u fisiji onih maleckih piklića sa dvije bombe raspršivali u pepeo milion duboko usnulih ljudi.

Ali nemojmo se zavaravati , nisu ovi “naši” toliko pametni,a još manje hrabri da to sami zamisle ili urade .Uradiše to na nagovor onih što na krst nabijaše, na lomače spaljivaše, što istrebljivaše sve što nije bijelo i hrišćansko. Onih što samo u filmu mogu izigravati nesalomljive ” Ramboe “koji spašavaju neke fiktivne demokratske svijetova. U stvrnosti su heroji samo kada lete 2-3 hiljada fite iznad nevinih i nenaoružanih masa. Sa tih visina im šalju fisije atoma, napalm roštilje i drugih smrtonosnih i razarajućih vatrometa, uništaajući čeda ove predivne i jedinstvene planete.

Kraj prvog dijela

Nastavak 14.Aprila/Travnja u 21 o9

Bez milosti : Evropo , stara ofucana animir damo , samo Bosna ima spomenike / Iz Arhiva

Bez milosti : Evropo , stara ofucana animir damo , samo

Bosna ima spomenike

 

 

 

 

Dugo smo se ustezali da pustimo vaj zapis bojeći se da ga oči licemjera i pogančera ne  oskrnave. A onda  dobismo signal da se ne brinemo, jer zapisano je:

Ljepota Bosne i Bosanca se nikad ne može  ničim uprljati.

 

“Neka oprosti gospođa Europa, samo Bosna ima spomenike. Stećke. Šta je stećak? Oličenje gorštaka Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči i moli. Na kom je prikazan kao sužanj”.

 

U svom zanosu i fasciniranošću Bosnom i Bosanscem Miroslav Krleža je u dahu izrecitovao ove stihove.

Jer ovo su stihovi koje su mrzitelji Bosne zaturili,  sakrili i ne daju da   da gledaju svjetlost dana i upozoravaju. No, istina se ne može sakriti.

 

To jedan dio sakrivene  priče o Bosni i Bosancu.

 

Drugi, onaj potpuniji  izgleda ovako:

 

Bosanac i Kameni cvijetovi

 

Neka prosti

gospođa Europa

samo Bosna ima spomenike

Stećke

 

pitaju uvijek

pitci nerazumni neki

 

Šta je stećak

Tko će ti reči šta je Stećak

 

odgovor hitan vrnuše njima

 

slijepci  ti

zar ne vide

 

Stećak je iskon

Božiji kameni cvijet

Oličenje Bogu milog čovjeka

Oličenje gorštaka Bosanca

 

i šta radi taj Bogumil

šta radi taj Bosanac na stećku

pitaće ludi  stranaci opet

 

Bosanac

stoji uspravno

digao glavu digao ruku

 

ali nigdje  nigdje

nikad nikad

niko nije

pronašao stećak na kome Bosanac kleči i moli

na kom je prikazan kao sužanj

 

niti će

jer Bogumil taj

Bosanac vrli

u srcu svome

u duši svojoj

samo Bogu Jedinom

on se klanja i kleči

 

Govor mržnje – Oni nama spočitavaju

 

Oni nam o govoru mržnje.

Kao govorimo oštre i grube riječi što nalikuju mržnji. Otkad  govoriti istinu znači mrziti?

Istina može boliti,povrijeđivati,stid i ljutnju izazviti,čak neke individue i vrijeđati.

Zar nisu izvukli pouku iz Orijentalizma.Svaki imalo čestiti orujentalac i okcidentalac se gnuša njihovog orijentalizma.Tkave okeane podvala,gnusoba,izmišljotina,bljuvotina, netolerancije, podjela i mržnje može izmisliti samo poremećeni,vatikanski, arijevski, rokfelerovski i darvinovskim um  zapada ;„kolijevke“ civilizacije.

O tome ćemo vam vremenom ponešto  prenosti.

Nisu izvukli pouku iz genocida nad Amerikama,Afrikom,Azijom,Evropom,Australijom i Polovima.

Od njihovog dejstva sve izumire:Kitovi,delfini,sardele,sve afričke životinje,leptiri… čak i pčele.To su milijarde i milijarde ubijenih u ime njihovog govora i čestitosti.

Odričemo se srodstva koju nameće rasist  Darvin.Mi mu ne vjerujemo.Čarls  je  ideju da je čovjek postao od majmuna uobličio,vjerovatno,gledajući svoj lik u ogledalu.Odričemo se njega , njegovih ideja i sljedbenika.

Jedan od njegovih prvih i najvjernijih sljedbenika bijaše Leopold II belgijski, potonji fiziognomičar-istraživač-labarotijski fenomen.Leopold  je sakupio zbirku od desetaka miliona Kongoanskih  lobanja,isključivo crnih; zaradi  proučavanja fiziognomije.Branio se da mu vatikanski preci mu nisu ostavljali izbor.U Evropi je bilo teško doći do lobanja, jer je inkvizicija sve spaljivala od knjiga,znanja,ljudi i nevinosti.Teatri su preostale lobanje pokupili da bi udovoljili ublehi i mizantropu Šekspiru.

Onako, usput živim milionima ljudi je odsjecao udove prvenstveno ruke u svrhu dokazivanju teorije nadmoći arijevske rase.

Leopold i Šekspir bijahu samo učenici Vatikana.

Inače Araya nema blage veze sa zapadnom „civilizacijom „ Pape Pie IX  (i skoro svakog  drugog pape i popa).Oni su  mentori „novostvorenih“ arijevaca Franka,Hitlera,Staljina,Čerčila i F.D.Ruzvelta vlasnika i bacača atoma.Njima treba dodati L.Johansona i D.Rokfelera ubice JFK,oba Grma,Dreku,Džon Mejdžora.Zatim francuze rakomornog F.Miterana,Žak Širaka,uvijek spremnu Be Be,  tisućama puta raširenih nogu putdavalice za novac  arijevske ljubavi itd.

Dvoumiml se dal’ da im priključimo  klovna Bila, zvanog otkopčani šlic.Kako je aktivni učesnik u igri zvijero dileme nema.Obavezno podcrtano ovim treba dodati Ivana Pavla  i Benedeikta. Iskvariće oni i  Franju koga su slali da bi ga u Bosni ubili,da bi dobili novu priliku da je ratstrgaju.

Ne zaboravimo zbor njihovih poslijednjih učenika-dječaraca sa ovih prostora  suglasno rodnim sklonostima :

-gologuzeTuđmana,Miloševića,

-u kratkim bavarskim  hlačama Šešelja,Čosića

-u čohiranim pelenama Karadžića,Mladića

-škotskim suknjama Bilja P.,Mira M.

To ne objavljujemo mi,to drugi rade.Mi samo podsjećamo,s vremena na vrijeme.

Ne želimo dijeliti puteve i prokleto mjesto na kojima oni borave,ja evo svjesno krećemo u suprotnom pravcu,putem predane ljubavi.

I jošte,veoma rado biramo teoriju  stvaranja ljudi po  Božjem naumu,od blata i vode.Potom nasljedno od djelića  kapljice ljudske sperme ,zajedničkih nam predaka,praoca Adama i pramajke Eve.

Takođe zaista nemam ništa protiv onih koji se priklanjaju Čarlsu i bratiji tražeći pretke i srodstvo među amebama,crvima,svinjama i homićima.I drago nam je i čestitamo što su u svojoj osvijšćenosti u njima pronašli svoje arijevsko porijeklo. Valjda i9m tako nebo odredilo.

Oni već vjeruju onome što oglasi Vatikan bludnicom ispod sedam brežuljaka ili onoj crkvi što nasta 1914. i njihovom svakodnevnom prizivanju apokalipse.A ne znaju šta prizivaju.Da znaju – nikad to ne bi učinili.

Znamo,zasigurno znamo reći će nam,ne reći obrušiće se kao uvijek ,svim sredstvima,i silom i smrću ako treba što se neko drzno da dotakne košnice zla:

“Govor mržnje.“

ili

„Govor netolerancije.“

Možada i:

„Govor podjele.“

Nikad i nikad neće reći

– Govor istine.

Oni ne znaju,oni su zaboravili šta je istina.

„Kredibilitet insistiraće oni.“

Nas ne interesuje njihov kredibilitet,niti bilo čiji kredibilitet koji nije zasnovan na istini.

Sve riječi koje izgovaramo ispisane su na mrežama ,portalima i sredstvima javnog mnijenja.Mi ne izmišljamo toplu vodu.Mi samo podsjećamo da ona postoji.

Mi se nećemo praviti da ne razumijemo o čemu oni govore, jer znamo.Zvijeri su nas naučile značenjima mnogih stvari koje nam od Boga Mudrog nisu date.

Nas  vode seni svih mrtvih od smrti Hrista do dana današnjih.Da se razumijemo nemislim na smrt onu križevnu  već pričevnu što  skrojena je po umu njegovih duhovnihubica Jevreja,Savleta i potonjeg Vatikana.

 

Ne stidimo se ni jedne rijeći koju smo izrekli i kanimo izreći  ako Milostiv Bog dozvoli. Razumni i dobri ljudi će razumjet di samo istinu govorimo.

Ne mogu biti dvije istine.

Oni ostali,zverinje, nam nisu važni.Njima smo pripremili posobno sklonište,malo je vrelije pržunastije, šta se može,sve je u parovima hladovina- vrelina.Mjesta,pozicije su nestalne i sklone izmjeni.Oni ostali sa zvjerima polako ali sigurno ka paklu  koračaju i streme.

Našu djecu,žene,očeve,majke,sestre.braću,rodbinu,prijatelje,uluce,mahale,čaršiju,varoš, Sarajevo,Grad Čednosti i Bosnu Zemlju Božje Milosti četrdeset dva (42) mjeseca,dan za danom bez prestanka su ubijali.  Strahobalnom i nezamislivom mržnjom četničko i ustaško monstruozno i genocidno zverinje iznutra i spolja čerečilo i nestajalo.

I ti će mi ljudi govoriti šta je mržnja i kleveta.Neće moći.Neka se oni uljude i upristoje,neka ne bacaju dimne zavjese.

Kako i zašto je i jedan bosanski čovjek ostao živ;kada se sve zverinje svijeta se mržnjom i oružjem okomilo na njega;mnogima nije jasno.

Bog Jedini Silni je Bosni hrabrost ,snagu,pomoć i milost dao i zato mi Bosnu zovemo  Zemljom Božje milosti.

Bosnu našu raspomamljena zvijer je mrzila i ubijala.Sada to kao mirotvorci pokušavaju zataškati, ublažiti i sakriti.Zbog toga i istine ne možemo ćutati.

 Osvrnimo se na dio historije šesnaest vijekova unazad do današnjih dana.U jednoj rečenici se može sagledati njihov – zverinji govor mržnje,netolerancije i podjela:

 Ave Ivan Pavle II, F.Miteran, B.Klinton, J.Mejdžor,Rokfeleri i Rotšildi, B.N.Jelcin

morituri Srebrenice ,Srajeva, Bosne vostri salutant.

Nije nam jasno kako bi pominjanje bilo kojeg imena ili čega što smo naveli moglo normalnog,iskrenog čovjeka povrijediti ili izazvati neku mržnju?

Mi,Bogumili i pravi Bosanci mrziti ne znamo.U nas mržnje nema.Nas očevi,majke,preci,Grad čednosti i Zemlja Božje milosti nikad nisu tome učili.Pozivamo  prošlost/historiju/istoriju  i Kulina bana za svjedoke.

Naši preci i mi nismo nikad širili mržnju čak i kada smo to bili u mogućnosti raditi.

Nabrojaćemo one najuticajnije književne sijače mržnje:Dante,Šekspir,Njegoš,Gete i Andrić,zakletve zapadne civilizacije.Nemojte nama vjerovati,samo čitajte njihova djela i biće vam jasno o kojoj se silnoj mržnji radi.Ljudima loše probave savjetujemo:nemojte to smeće čitati.U njihovim riječima i riječima njihovih sljedbenika toliko gnjusoba,toliko smrada, toliko mržnje,bijede i ljudskog jada da to stomak,um ne može podnijeti.

Nekih drugih u objevljenom smo se već dotakli.Ledenu santu ćemo malo po malo otoapati.Ne bojte se,ako Bog Milostivi da ; mnogi će na red doći.

I oni će o našim riječima  suditi.Dakako da mogu. Ali neće ići!Uostalom ovo je samo skica za književni zapis,roman podijeljen u sedam tomova.Pet tomova je spremno,radimo na preostala dva.Poslije će doći na red tesanje,uobličavanje,povezivanje,po potrebi preambuliranje.Sve to isključivo u službi teksta i poetske forme,a ne zato što to neko želi ili hoće.

Kako je broj sedam formulističan i simboličan,a materijala ima za još sedam tomova ;minimum i ko zna gdje ćemo stati.Zato moramo ponekad teže riječi upotrijebiti,ponekad basne i basnovito pričati.Ali vjerujte nam nikad od istine nećemo bježati, koliko se god neke riječi nekome ne budu sviđalo.To ljudi vole,to su ljudi najčešće svikli čitati.Ne može se sve zapamtiti.

Poezija, poetika je to.Čovjek se zapetlja u riječima i izgubi.

Ponekad metafore i alegorije budu nesrećne i nespretne.Mi smo „prosječni“ majstori riječi i  ne smijemo dozvoliti da se ijedan detalj izgubi i rasplini.Zbog toga su neke riječi teške,neugodno,možda neprijatno slikovite i basnovite.Nekad nam jednostavno neće pasti na pamet adekvatnije riječi od upotrebljenih.

Mi smo nekoliko vrsta vlasti promjenili.Od Tita do „komunista“,od komunista do nacista,od nacista do bezvlašća,od bezvlašća do ratova,od ratova do post radova,odnosno današnjih dana.Svaka vlast svoje zakone o govoru mržnje .Mi đuturumi više ne možemo havizat šta se smije šta ne smije.A i briga nas,kontamo stari smo ko će na nas obraćati pažnju ili nas dirati.

Za svaki slučaj ćemo vam u dogledno vrijeme dati pojmovnik riječi i značenja koji se odnose na naš tekst,makar u skraćenoj verziji  kako bi vi bolje razumjeli i manje ili više se ljutili na nas.Nama je svejedno.

Znamo da ćemo ponekad nenamjerno pogriješiti,ta ljudi smo.Izvinjenje dobrim i ispravnim ljudima ćemo rada srca uvijek uputiti.

Čak i kad namjerno griješimo mi istinu govorimo.

-Ako je nekog robijaša sina naziovem robijašev sin,da li je to istina ili govor mržnje?

Možda nekog može povrijediti,ali to je istina i ne može biti govor mržnje.

-Ako ja nekog nazovem peder,cvajtaš a on je hoimoseksualac,po mahalski govnar jer čeprka tuđa govna,da li je to mržnja ili istina?Može se neko vrijeđati koliko hoće i može to biti nekorektno,ali to je istina.Kad je to istina bila netrepeljivost?

-Ako ja nekog nazovem svinjoliki razroki lažov,a on stvarno izgleda ko svinjče i stvarno je razrook, da li je mržnja?Može se neko vrijeđati koliko hoće i može to biti nedostojno moga odgoja,ali to je istina.Kad je istina vrijeđanje?Da smo tome dodali izraz fukara ,e to bi već ličilo na neke lične opservacije u koje mi ipak ne zalazimo.

Kad nekom tepaš,kako se u tvojoj raji tepa,ili kudiš kako se u tvojoj raji kudi,a to biva zasnovano na istini,da li je to ogovaranje? Trač bi bio kada bi ja rekao da nešto ima,a on nema,ili da nema a on ima.

Oni koji će pomisliti da nešto sa namjerom  radimo u svom umu su po prirodi sumnjičavi. Mada to najčešće i činimo.

Njima ćemo ostaviti da biraju smisao.

Za one treće, zlo zvjerinjer  nije nas ni briga nek kukaju u svojim jazbinama.

Naš Bog Jedini,Bog je Dobrote i Milosti i on nas oduvjek uči:

Predano i iskreno volite i praštajte,jer jedino tako čestiti i ponosni ljudi možete biti.

 

Ustaški sajam u slavu genocidnih tvorevina / Iz Arhiva

Ustaški sajam u slavu genocidnih tvorevina

 

10.Travnja / Aprila 1941. godine proglašena je Nezavisna Država Hrvatsja – NDH, najgenocisdnija, najmonstruoznija tvorevina na ovim prostorima. Tog dana je počelo sustavno ubijenje ljudskosti i svih Božijih zakona.

Citiramo:

“Na današnji dan prije točno 77 godina u Zagrebu je proglašena Nezavisna Država Hrvatska, najsramnije razdoblje hrvatske povijesti obilježeno rasnim zakonima, koncentracijskim logorima i brojnim zločinima koji su odredili zločinački karakter nove vlasti što je odmah poslije osnivanja raspršila i zadnju nadu kako će NDH biti ostvarenje vjekovnih težnji hrvatskog naroda za ostvarenjem vlastite države.”

I dodajemo:

Dan kad asu Srbi proglašeni nepoželjnim i lakim plijenom za odstrel.

Od 8.000  mostarskih Srba , tokom rata  1941.-1945. i vladavine HDZ pokolj je prživjelo 852 Srba.

Maloumni Franjo Tuđman uz podršku HDZ sa obje strane Une , na pragu trećeg milenija pokuša isto.

Sada već uveliko u trežem milenijumu  ustaška Klika iz Zagreba preko piona Dragana Čovića radi na povampirenju ustaštva i NDH. Neposredno prije toga Kolinda Kitarević Grobar je išla na noge najmračnijem ustaštvu ,da se pokloni senima ostataka NDH tvorevine.

U počast toj tvorevini upriličen je ustaški sajam privrede u fašističkom dijelu Mostara.

I normalno pozvana je genocidna bratija iz okruženja.

Očekivano kada su udruženi zločinački dogovori  upitanju , a u svrhu   nestajanja jednog naroda .

Sasvim je logično da se slavljeničkom piru pridruži fašitičko-četnička bratija iz genocidne tvorevine republike srpske i njihovi mentori.

Da li ste primjetili nešto neobično?

Totalno odustvo  strane diplomatije i predstavnika političkih struktura iz normalnog dijela bosanskohercegovaćke države.

I Čović će da ustvrdi ;da svi koji nisu došli na proslavu u čast genocidnih tvorevina –  pokazuju pravo lice.

Veću pohvalu nisu mogli dobiti, jer sastale se braća ustaše i četnici:

(Citiramo)

“USTAŠE

 

udruženje pogana – primogenius paklenikusa, zle horde koljača i manijaka, genocidna družba, abortusi  tame i zvjerinja, nespadaju čak ni među neljude – oni su monstrumi, oni koju nabijaju djecu na bajonete, kamom, bombom, macolom i drvosječkom macolom  ubijaju ljudska bića, silovatelji, kroatjanci, grmalji, krkani i slična izmetska – prangijska bagra

**

ČETNICI / ČETNIŠTVO

 

Udruženje SANU pogana – primogenius paklenikusa, zle horde koljača i manijaka, genocidna družba, abortusi  tame i zvjerinja, nespadaju čak ni među neljude – oni su monstrumi, oni koju nabijaju djecu na bajonete, kamom, topovima,  tenkovima, bombama, macolom i drvosječkom sjekirama  ubijaju ljudska bića, silovatelji, srbalji, grmalji, krkani i slična proljevsko – guslarska bagra, četnik nikad ne djeluje sam jer hrabrost se stiče guslama, brojnošću i naoružanošću protiv golorukih insana/ljudskih bića.”

 

Eh Evropo Europo, u šta gledaš?

 

Pogan nikad pameti neće doći / Igrokaz na dan 10. April / Travanj

Danas je Srijeda 10. April / Travanj 2019.

Dani ove godine su u odnosu : prva natakarena skoro  stojanka . Zapravo 99 dana.

Sa ovim danima , što za njima  greju  , moramo pažljivo. Ne možemo reći za takarenje ostalo toliko i toliko dana. Mogu nam nauditi i eto belaja. Zato smo fini i kažemo  Preostalo za  ninanje još  265 dana.

Nismo sinje kukavice, niti ptice zloslutnice ali moramo obavijestiti dunjaluk, pučansvto i raju :

-Kako kome!?

Da im kažemo upozoreni ste , ne pije vode. Neće nam vjerovati. Taki je to soj maloumni , licemjerni i zavedeni.

Evo recimo ona bagra, ona pogan, ona razrooka pijačarska fukara Milorad Dodik i oni nalickani ,gej robijaški mafijaš  i upravitelj  konclogora hoće nanovo da dijele Bosnu i ratove vode.

Glupaci  i pogan.

Nisu čuli za onu Historija / istorija / povjest je učiteljica života.

Na istom genocidnom poslu su radili oblokani ustašaTuđman i  monstruozni četnik  Milošević i njihovi uvlakači metiljavi Boban, izbezumljeni Prljak ,počković Karadžić i maloumni Mladić.

I gdje su sada?

Život ih urnisao, abortirao i pomeo , za grkljan dohvatio i bacio na gnojno smetljište pakla. Jal se roštiljaju, jal žeđaju vrelu vodu.U svakom slučaju nema im oprosta što su se drznuli da dirnu u Bosnu zemlju Božije milosti.

A njihovo potomstvo?

Pa eto, krv , potoke krvi i urlike nevinih što se poklaše u  ime njihovih otaca sanjaju , ali mira i spasa nema. Ni sreće.

Ovozemaljski  boravak i bivanje  je samo jedan djelić vremena u poređenju sa ostatkom vječnosti.

Al’ ne mo'š ti poganima , ubicama i genocidnoj bagri dokazati da je Bog Jedan , Silni i Mudri i da svakome daje šta zaslužuje.

I vam'te i tam'te. I ne bi bili u koži ni Dodiku  i Vučiću, ni Čoviću ni Grobarki Kitarović i njihovim nacističko-fašističkima nakanam. Nikako ne bi bili. Bili živi pa vidjeli.

Što bi poete rekle:

Mi ćemo čekati i ako Bog da dočekati.

U prevodu:

Bosna zemlja Božije milosti opstaje i persistira. Eonima. Ne mo'š joj pera odbiti.

 

Nezavisna fašistička tvorevina Hrvatska / Igrokaz na dan 10. april/travanj

 

10.aprila/travnja 1941. oformljena je uz nacistčku Njemačku i  fašističu Italiju  najzloglasnija , genpcidno koljačka tvorevina NDH – Nezavisna država Hrvatska.

Nije ona bitna,jer je historija odredila svoj stav  o njenom postojanju zasnovanom na užasu i krvi.    užasnom i krvavom.

Međutim , danađnja politika zvanične Hrvatske i HDZ_a sa obje strane rade na povampirenju ubilačko-genocidnih namjera.

U čast obilježavanja godišnjica NDH , je nemušto ustoličen Međunarodni sajam gospodarstva .

I pet godina zaredom Prtedsjednik Srbije , pederasti Vučić  prisustvuje slavlju i veličanju NDH.

Džabe užasi Jasenovca,GospićaJadovna,Paga (Slana,Metajna)…

Džabe ustačko-četnički pokolji.Ustaško – četnička  dnevna politika zažmiri kada su klanja i silovanja među i nad njihovim narodima vršena u susjednoj državi .

U ime interesa i dogovore  na štetu ni krive ni dužne Bosne i Hercegovine ,naminorni sajam koji ni jedan relevantni privredni subjekt van dometa ustašluka ne  prisustvuje, Vučić postaje neizostavan gost. I hvaliu ustašpke domaćine. Zato Čović uzvraća svojim uvlakaškim podilaženjem i prisustvom na četničkim slavljima.

Jad i bijeda i objektivno –  javna izdaja srpskog i hrvatskog nacionalnog bića u ime velikosrpskih , a sukladno tome i velikohrvatskih ambicija.

I onda đon obraz od čovjeka , robijaš i upravitelj mostarskog konclogora i stratišta za Srbe i Muslimane, ima pravo da se jada što na na ustaški sajam  organizovan u čast  HDZ.

Ni jedan normalan čovjek se ne bi pojavio u Mostaru na taj dan.

Najavljen je dolazak Izetija mlađeg  za ovaj dan. Ono,kao radi formiranja vlasti.

Vidjećemo da li će Bakir Izeti Jahići, ko fol  radi posla ,ići na slavlje ustašama,kao onaj hodža iz Doboja koji se “slučajno” na takozvani dan,takozvane genocidne tvorevine republike srpske,poslom pojavio na proslavi.

 

Sve je pitanje časti.

Zbog toga igrokaz objavljujem dan prije.

Radi upoznavanja pučanstva /raje / insana sa istinom.

 

 

Kusto i Islam / Iz arhiva

Iz Arhiva

Kusto i Islam

Zakašnjela poruka neizvjesnom A’ Mirčeti

Ovih dana dođoh do nekijeh pisanijeh : Muslimanske (samo)obmane – Žak Kusto (ni)je primio islam

(uradak od 17.siječnja(januara) 2014.)

Pročitah ga s velikom pažnjom.

Sa nešto manjom pažnjom sročih pouke glede onoga što ti napisa, bez ikakve namjere da polemišem sa tobom. Ako pročitaš dobro je. Ako ne pročitaš i tako ne pije vodu .

Lično, nisam veliki poznavalac Žaka Kustoa, osim što sam volio gledati njegove dokumentarce u trenucima kada mi je djetinjost ostavljala slobodno vrijeme. A odakle ti vrijeme u mladosti, frajeru jedan. Tako se mislilo u mahali.

Čitao sam neke priče o Kustoovom prelasku na Islam, ali kako nisam svjedočio tom činu; nije me to previše zanimale; mislio sam da je to stvar za zabarav. Mene su učili: vjera je sasvim lični čin i svako će odgovarati za svoje vjerovanje, uvjerenje i uvjeravanja. Tako je i danas.

Dakle ,ne znam da li je Kusto primio Islam i ne mogu to tvrditi jer me pored moje nenazočnosti nije udostojio obavijestiti o tome, a izgleda ni E.B.

Iskreno priznajem da postoji velika mogućnost koonvertizma, ali na kraju krajeva to je Kustoov lični izbor koji se ne tiče nikoga.

I ti 27 godina poslije njegove smrti želiš da izvršiš ničim izazvanu egzekuciju mrtvog mudraca. Niti je ljudski ubijati časne mrtvace, niti humano petljat se u njihove lične izbore.

Dakle Amirice citiraš suru Furkan ajet 53. a zaboravljaš:

-Neml 61.

Ili je bolji onaj koji je stvorio zemlju boravištem, dao da (teku) kroz nju rijeke, podigao na njoj brda, i učinio između dva mora pregradu.

-Rahman 19. i 2o.

I pustio je dva mora(da teku i) da se sastaju, a među njima je brana, pa jedno ne prevladava drugo(ne mijenja ima se osobina).

Ova dva ajeta se (a ne Furkan 53.) odnose na Mediteran i Atlanski okean i ne miješanje slatkih i slanih vod,kako je to utvrdio Žak Kusto.

Takođe vode Bab-el-Mandeb (vrata suza) mjesto sastajanja vode Crvenog Mora i Adenskog zaljeva ( Crveno more, Indijski okean )se ne mješaju.

Godine 1962. Kusto je rekao da su tu činjenicu utvrdili njemački naučnici.,on se nekoliko godina po „problematičnom“ primanju Islama u to lično uvjerio.

Vidiš li kako se prenose zapažanja i pouke ? Ali to je tek početak.

Dakle, Neml 61. i Rahman 19. i 20.a ne Furkan 53. se odnose na ono o čemu je govorio Žak Kusto i na osnovu kojih Kusto , po tebi nije navodno prešao(?) na Islam. Sasvim izvjesno Kusto je bio upoznat i sa 53. ajetom Furkana.

Sa mnogim kuranskim istinama (ne samo sa ovim navedenim u tekstu) Kustoa je šezdesetih godina prošlog vijeka upoznao Dr. Moris Bucaille. (19.07.1920.-17.2.1988.). Dr. Bucaille nije bio nepoznanica Francuskoj i svjetskoj javnosti (pročitaj nešto više o o jednom i drugom na vikipediji,ako nemaš njihove literature).

Netom,Durmice tvoji argumenti su :

1. Nedostatak dokaza da je Kusto prešao na Islam je dokaz da nije prešao na islam.

Ovaj zaključak je bio sušta pamet, jaka logika upute :

Sokratovim tužiocima, inkviziciji, Staljinovim gulazima, CIA, FBI, UDBi, ŠEVI, Geringovim, Makartijevim, Minhauzenovim, SANA ili Tuđmanoima sljedbenicima .

Dakle naš nam Amit ima logiku navedenih zlih hordi i manijaka.

Tko želi vjerovatno će naći prave dokaze za ili protiv,odnosno za jedno od ovo dvoje jer dvije istine ne postoje.

Radi boljeg shvatanja tvoje tvrdnje može se napomenuti da je nepojmljivo veliki broj kriminalaca bilo oslobođeno optužbi za nešto što su sigurno učinili.Po zakonu nijedan sudac ne bi smio nekom izreći presudu i reći :kriv je zato što nedostatak dokaza dokazuje da je kriv.

2.Navodiš da je fondacija Žaka Kusto 1991 g. demantirala vijest o prelasku Kustoa na Islam i da je Kusto živio još 6.g. i da je mogao demantirati svoju fondaciju.

Ne shvata čovjek da za 32 Kustovih g. islama + Amirovih 6 g.; Kusto nikad , niti jednom rječju, niti jednim gestom nije demantirao svoju pripadnost ili nepripadnost Islamu. Naprotiv, čutke kao pravi vjernik koji se predao Bogu. Strpljivo je podnosio utemeljene / neutemeljene, istinite / neistinite priče koje su o njemu kolale.

Nije ga interesovalo da li one dolaze od gnušanja protivnika njegove islamizacije ili od onih „zagovornika“ islamizacije koji su riječi o tome prenosili poput papagaja. Onih papagaju koji su pogubili nit priče i samo na nepotreban i štetan način pridonosili stvaranje buko oko ničega.

Da li išta znači 32 dvije godine ćutnje? Mislim da je to sasvim dovoljno vremena da se nešto demantuje.

U koje dokaze po tebi treba svrstati vrijeme gnušanje dijela hrišćanske i odobravanja dijela svjetske javnosti u vezi Kustoovog konvertizma? Za ili protiv!

Emire koliko me matematika služi 38:6 je oko 6,3333…puta više godina.

Da li ti to nešto govori?

3. Kusto sahranjen po kršćanskom obredu.

Onako,usput ,Durmiću znaj da je Kusto „ sahranjen kada više nije bio među živima odnosno nije ništa mogao učiti u pogledu načina (obreda) svoje sahrane“ (samo se slijedi tvoja logika – ali ipak na nešto logičniji način).

Razmišlja se: da li je Durmiću krivo što nije pozvan na Kustovo prihvatanje Islama (što je faktički nemoguće obzirom na Durmićeve nezrele godine) ili mu je krivo što njega Kuran i neko sličan Bucailleu nisu preveli na islam?!

A imaju tu još dvije kvake (ne one tipa #22):

-Fondacija se oglasila tri godine po smrti Dr.Bucailla jednog od glavnih svjedoka u priči o islamizaciji (1.)

-oglašavanje se desilo u vrijeme kad je Kusto već bio teško bolestan i nije mogao uopšte reagovati. (2.)

Dakle sve tvoje tvrdnje bi bila smiješne da nisu besmislene.

Furkan 53.:

I On je ( Onaj) koji je dao slobodan tok dvjema rijekama:ova(jedna je) pitka, slatka,a ova druga je slana gorka.I učinio je između njih prevlaku(graniicu ) i neprelaznu branu.

Moj mali, Durmiću; Furkan 53. se konkretno odnosi na Kustoovo potonje traženje sudara slan(ih)e i slatk(ih)e voda koje se ne miješaju.

Naoružan spoznajom da ajeti Neml 67, i Rahman 19.i 20. mogu biti samo Istina saopćena od Velikog Stvoritelja Kusto je počeo da traži potvrdu za navode 53. ajeta sure Furkan.

Upoznat sa (hipotetičnim) rajskim porijeklom rijeka Tigrisa i Eufrata,a koje se uz to pominju u Kuranu , pretpostavio je da bi one mogle biti početna etapa njegovog istraživanja.Uz pomoć predanja i natuknica lokalnog stanovništva Kusto je par godina pokušavao naći tu branu između slatke i slane vode.

I onda je u persijskom zalivu otkrio da se u jednom dijelu ulijevanju Šat -el -Araba u perzijski zalijev slana i slatka voda ne mješaju.

Ovaj uzvišeni ajet s takođe može da se odnosi na susretanje vode Bijelog i Plavog Nila.

U svom kasnijem radu Kusto je svjedočio i o mnogim drugim mjestima širom svjetskih mora i okeana(kao i rijeka) koja eksplicitno potvrđuju navode svih ajeta navednih u tekstu.

Kasnije su sa poboljšanjem tehnologije i popularizacijom okeanografije i mnogi drugi istrživači mora i morskih dubina nailazili na slične pomorske(i rječne) anmalije

Moglo bi se još mnogo toga napisati vezano za tvoje pisarije,jer sama tema je vrlo zahvalna za razmatranje .Ali i ovo je dovoljno.A zaključke neka izvede ko to hoće i na način koji mu odgovara,ali to već nije svrha ovog teksta.

Da ne bude zabune: svrha ovog teksta je samo pojašnjenje ili ispravka nekih navoda koji su izmišljeni, pogrešno interpretirani, zamagljeni, nedoslijedni , a neki možda i namjerno podvaljeni, sa minornim logičkim i jezičkim slijedom.

Ovom tekstu nije čak ni svrha onoga što je najavljeno u naslovu, jer je Muhamedu (a.s.) rečeno: “ niti ćeš učiniti da slijepi progleda, niti gluhi da pročuje, niti nijemi da progovore“ .

I na kraju koliko je uopšte bitan jedan konvertizam u odnosu na svakodnevne konvertizme? Vjerovanje trećine svjetske populacije koja potvrđuje Božansko porijeklo Kurana je sasvim dovoljano za bilo koje svjedočenje.

Tuga (sramotno) je to što tvoj tekst, Durmiću objavljen u Preporodu – časopisu namjenjenom za objektivno informisanje sa pretenzijom obrazovanja i prosvjetljenja islamskog (a možda i nekog drugog) čitaoca!

Jedna od osnovnih dužnosti Preporoda je da bdiju nad tekstovima koji se objavljuju u njima. Čitaocima mogu da nude pretpostavke i zastranjenja koja se mogu vezati za časni ajet 36. sure Junus:

Većina ih slijedi samo nagađanja.
Zaista nagađanje ništa ne koristi.
Zaista Bog zna šta oni rade.

Bolje bi prošao da je tvoj tekst objavljen u dobrotvoru ili karitasu a tamo mu je i mjesto.

Onako, prijateljski Emiru Durmiću savjetuje ti se da se (ne) nastaviš družiti sa članovima sterilnog i defetističkog kluba 99 od kojih si najvjerovatnije pokupio većinu „pameti „ za svoje pisanije.

Oni nas upozoravaju

 


 

Bogumili  milenijima žive na ovim prostorima  . I navikli na sve i svašta.

Pošasti dolazili odlazili,najćešće zagibali.

A eto plaše nas običnim zmijama  ljuticama.

 

Pa nam skreću pozornost, tapa tapa tapa tapa, te ovo te ono.

I zaključuju.:

Ne dozvoliti žrtvi da se kreće, nego je treba nositi.

 

**

 

Jašta , nego ćemo žrtvu nositi i na srce je i gdje god poželi  privijati. Ako je žensko.

Ako su muškinje , nek se snalaze.Nisu ni mali ni ludi

 

 

A mi kakvi smo nakardni, dodali još veću POZORNOST  / skoro achtung ,

ko oni modernistički proglasi  sa minreta, koje neuke i prelijene  ilmije

proglašavaju tehno ezanom.

Ko da su DJ-ovi. A šta znamo, možda đuskaju dok slušaj konclogorsku

škripu.

 

Narod je uvijek lako izlazio na kraj sa akrepima iz prirode.

Ove nacionalističke zmije i bagra uz asistenciju zatucanih  ilmija i vaskolikog  sveštenstva ( čast časnim

izuzecima)    truju ljude mržnjom i glađu,  i sišu krv i dušu do poslijednjeg damara.

Za njih nema seruma.

Ali ima paklene vatre.

 

Ipak ,zmije i one i ove imaju jedan zajednički imenitelj :

Boje se vatre.

Zmije će pobječi od vatre.

Pametni su to hajvani.

 

Dok insanski hajvan nikad tobe doći.

Ili se prave da neće  u vatri završiti.

Ali garant im je.

Džaba im majčine vreće sa opljačkanim narodnim blagom.

Neće im pomoći.