Bosna je krivac za sve / Iz Arhiva

Bosna je pravi i jedini uzrok klanja i nastanka inkvizicije.

To je njen  jedini, ali neoprostivi grijeh.

Bosna  i njen  dobri ban Kulin 1189. godine ponudiše prvu slobodrsku povelju Dubrovniku , Vatikanu i svijetu. Ponudiše je u dobroj vjeri, nauku i česti.

Uzvratiše joj  klanjem.

Mi stalno pišemo i pričamo da je klanje u Bosno počeo papa Inoćentije III 11.10.1202. godine, tačno trinaest godina poslije povelje (koji dan gore dolje nije bitno).

Tog dana je papa ugarskom kralju Emeriku naredio da očisti Bosnu od jeretika  (  patarena ).

A oni nisu ni jeretici, ni patareni , oni su jednostavno Bogu mili bili.

Najveća jeres je sam Vatikan – neka pape i oni koji ga slijede dignu pogled ka stropu Sikstinske kapele Otuda im se jedan peder podrugljivo smješi ,igrajući ulogu njihovog stvoritelja. Ispod  se  svaki papa svakodnevno moli cijelog svog mandata..

Dakle, očetak klanja Bosanaca  je ozvaničen prije 813 godina.

Plašio se papa tih strašnih „jeretika“ koji su se drznuli; da se riječima protiv bogatstva i nezasitosti vatikanske crkve bore.

Istina se daleko čuje i prihvatiše mnoge crkve riječi jevanjđeljske skromnosti male Bosanske crkve naspram sjaja Vatikana .

To papa i Vatikan više nisu mogli tolerisati.Dekreti i bule protiv Bosne i crkve njene prosto sipe.

God. 1209. slijepac donosi početnu regulu reda sv. Franje kojom bi isticanjem jebanđeljskog siromaštava pokušao preteći propagandu Bogumila protiv bogatstva vatikanskih crkvi.

Inoćentije potvđuje red svetog Dominika namjenjen obraćenje jeretika : rječju, inkvizicijom i lomačom. To je poziv na linč Bosne i Bogumila.

Kada dekretima i bulama ništa nije uspio 1215. godine je ozvaničio inkviziciju protiv Bosne.

To je već objava rata i legalizacija klanja.

Toj objavi i legalizaciji su se priključili: Kroatjanci, Dubravčani, Ugari, Mleci , Srbalji, Bizantinci i svi vatikanski podanici.

Danas to nastavljaju u malo proširenom sastavu, ali su svi sljedbenici farizeja Savla.

Nažalost , kasnija će ta inkvizicija pobiti tri četvrtine svijeta. Nećemo nabrajati postalo dosadno. A moramo; vatikanska i Gebelsova škola. Ponavljaj i ponavljaj.Nekome će sinuti.

Jedina je razlika mi govorimo istinu, a oni bezočno lažu.

Indijanci obje amerike, urođenici Afrike, Azije, Okeanije, Auatralije, Polinezije, polova, stanovnici svih mora i okeana nestajaše i nestaju u plamenu inkvizicije.

 

Za sve kriva Bosna !?

Da ne bi Bosne , ne bi bilo inkvizicije !?

Da ne bi Bosne ne bi bilo ni prvog svjetskog rata!?

Da ne bi Bosne ne bi Hitler zaglavio na Balkanu i izgubio rat!?

Da ne bi Bosne ne bi bilo ni pokolja 1992. – 1996.!?

 

A to je onaj pokolj za koji neko reče da će doći poslije. Neko će se pravdati: omaška. Postali smo toliko skeptični da ni stvarnim omaškama, pa ni svojim više ne vjerujemo.

Pišući tolike dekrete i bule , od jada, suza i očaja Inoćentije  je oslijepio.

I slijep je dekretom legalizirao indulgenciju. To vam je ono : pobiješ pola svijeta i još četvrtinu pomoliše liku sa sikstinske kapela i moš miran umrijeti. Pravac raj, jes kako nije!

Htio sebi i svojoj crkvi kupiti mjesto tamo gdje im ono nije.Ne ide to tako.

Godinu dana kasnije se u pržun preselio. Kažu bio paklen dan i da Inoćentije još Bosnu sanja i na nju inkvizicije, franjevce, dominikance i krstaše šalje.

Kad se govori o klanju u Bosni ne treba zaboraviti i ova klanja:

– krastaških ratova proti srednjevjekovne Bosne
– Eugona Savojskog austro-ugare,
– Turke -balkanske ratova,
-prvi i drugi svjetski rat
– genocidna četnička i ustaška  klanja

Klanje 1992.- 1996. g. je samo poslijednje klanje koje se događa na prostorima Bosne i nije još završeno. Nije samo klanje koje se dešava u ratu i u krvi.
Klanje se nastavlja etničkim čišćenjem i protjerivanjem.
Klanje se nastavlja traganjem za nestalima i oplakivanjem zaklanih.
Klanje se nastavklja lažima,prekrajanjem i podmetanjem.

Nismo se začudili slovačkoj televiziji i pripajanjem Bosne četničkog genocidnoj zemlji, zemlji koljača i kasapine. Oni puštaju probne balone i naukim maglu prodaju. Znaju neko će to za ozbiljno shvatiti. Inače jeostalom  svijetu  “novi svjetski poredak ” svojim medijima i svojom demokratijom mozak pomutio.

Javlja nam onaj bivši OSCE mandator Miroslav Lajčak ,  ko fol prijatelj,  koji za svog viešgodišnjeg rada ni zrno gorušice dobra nije Bosni donio.

On će posredovati i to srediti.

Nemoj ti, tako ti žene, ili prije će biti ljubavnika , molimo te , ništa Bosni sređivati. Kad trilateralci kao ti stvari sređuju nova klanja prizivaju.

Zato mi toliko zaziremo od naših ” prijetelja ” i susjeda danajaca koje vode Kitarević i Dačić zaprisegnuti trileteralci.

Njihovi učestali susreti u Beogradu,Zagrebu i Banja Luci novim starim klanjima tuhnu, ni kitačkicini parfemi taj smrad ne mogu umanjiti. Kažu nam pouzdani a neimenovani izvori slijedeći susret trilateralaca  bi trebao biti održan u Karađorđevu. Tako im navika i genocidna čast nalažu.

Dodik kao Kike budalike

OBAVEZNO POSLUSAJTE NAJSMESNIJI VIC I PODIJELITE DALJE DA SI I OSTALI SMIJU 😀 😀 😀 Oznacite prijatelje.. 😀

Gepostet von Sandzak – Bosna am Sonntag, 1. Oktober 2017

 

Milorad Dodik postao Kike budalike.

Nasmijava čak i bebe.

Tko zna možda mu to slijedeće zanimanje.

Poslije pijace i ratnog profiterstva , vlastodržako.mafijaškog pljačkanja i porobljavanja vlastitog

naroida možda se vrati na ekrane da pravi društvo cajkama i ostalim pjevaljkama.

No, njegovo skretanja frljavog  pogleda sa fokusa kamera dovoljno govori o onome što laže.

Ni sam više  ne vjeruje u svoje morbidne laži.

 

Laži i podmetanja – Grbovnik Bosanske vlastele

Iz Arhiva

 

” Naletjesmo” na  stranica:

Grbovi vlastele Bosne i Hercegovine.

Oni nama trinaesti nesretan dan.

Pomislimo, to je nešto što se trebalo pojaviti na mrežama još prije njihovih nastanaka, prije nego što smo se mi, naši djedovi,pradjedovi i Bosanski kraljevi rodili. Neka, nikad nije kasno.

Kad ono , ne veliko razočarenje nego bezočnost što se ne može podnijeti. Samo što smo počeli gledati i čitati shvatamo da se to Bosni opet beskrupulozno podmeće i podvaljuje. Više i ne kriju laži. Nije bitno ko je uradio stranicu, ni kojim motivom, mi autore i motive prepoznajemo.

Bitno je ono što grbovi govore.
Časnost nikad ne laže.

Ako je neko kojim slučajem dobronamjeran htio biti, taj je silno pogriješio, medvjeđu uslugu Bosni napravio.

Ako nešto radite –nemojte biti naivni, uradite to čestito, pošteno i objektivno. I dobro, četiri puta provjerite i peti put ako treba. Dobro provjerite i pazite jer Bosni se još od Kulina bana i Kosova podmeće i laži se šire. Provjerite ili se bar ogradite od pravovaljanosti onoga što predstavljate.

Nemojte nasjedati , zvijer je neumorna, nikada ne spava. Još uvijek u ušima odzvanja krvava jeka tama-tam gusala, prangi i lomača.

Ako ste zlonamjerni kao što jeste mi vam ne vjerujemo, mi vas znamo i prtjimoi vas  i vaše laži, podvale istinom uništavamo. Tako i sada.

” Grbovnik bosanske vlastele ” se čuva u Fojnici u Franjevačkom samostanu od “pamtivjeka” , naime od zauzeća Bosanskog kraljevstvu Ovo je potvrdio svjedok fra Grga Ilić (?),  biskup i apostolski vikar u Kraljevoj sutjesci 8.jula 1800.god. U svejdočanstvu pisanom prelijepim latinskim rukopisom i ovjereno biskupskim pečatom nema ništa sporno. Sve je jasno i čisto kao dan, tako izgleda.!?

Zamka se krije u tekstu iznad koji je nasilan, glupav i nevješto ubačen, da bi to jednostavno smiješno bilo da nije k'mično. Uvodni dio iz “1340 god.” sam o sebi svjedoči: ordinarni falsifikat i ogromna laž.

Niko nikad nije naučno datirao godine nastajanja pisanija i utvrdio kojim redom su nastajale. Prošlost Fojničkog manastira je toliko burna i kataklizmična.

Ne treba biti grafolog i da se ta nosporna činjenica potvrdi. Polupismeni, više nepismeni rukopis nekog popa Stanislava Rubčića, čiji se redovi klate ko nedoklano svinjče i pijano vrludaju ,htio bi da izgleda kao srednjevjekovna crkvena bosančica i “svjedoči”:

“Na slavu Stipana Nemanjića cara Srbljena i Bošnjaka 1340 godine.”

To sasvim odudara od onoga što se očekuje od “carevog svjedoka.”

Istorija Fojničkog manastira i crkve nam govori:

-u ” velikom progonima ” 1521-1524. g. i samostan i crkva su porušeni, obnovljeni su 1594-1598.g.

-u velikom požaru 1664 g. nestali su crkva i manastir nova crkva je sagrađena 1669 god.

To znači da popova poslanica nije mogla naći put do Fojnice prije 1669.god. Tada je i tvrdanja papskog legata “od pamtivjeka naime od zauzeća Bosanskog kraljevstva” samo bezočna laž i podvaljotina.

Dva odvojena dijela teksta su po svojim finesama, pismenosti i estetici, pa i samom značenju toliko udaljeni jedan od drugog kao civilizcija od pračovjeka.

Međutim pijani pop je dao istoričarima vrijedan podatak kad kaže da je Stipan oliti Stipe Car bošnjaka. Izravno potvrđuje da u Bosni žive samo Bošnjaci, hrvate i ne pominje.

Porezni registar iz 1624.g. nam potvrđuje da je u Bosni tada živjelo :

-150.000 katolika

– 75.000 pravoslovaca

-450.000 muslimana

Za Turke i historiju svi su oni samo Bošnjaci. (Novokomponovanim post – dejtonskim bošnjacima slijedi zaslužni tekst. )

U popovom tekstu se ” potkralo ” nekoliko grubih historijskih laži. Jedina ličnost koja odogovara Stipanu i laži je Stefan IV Dušan Njemanjić ili Dušan silni (1308.-1355.god.)

On je bio kralj Raške i car Srbije,Bugara, Grka i Arbanasa. Carem je proglašen 16.04.1346.god.

Iz njegove inaugurativne titulacije progovara istina : Stipan IV Dušan Nemanjić nikad nije bio car Bosne.

Godina ukazanje carske titule potvrđuje da Stipan 1340. godine uopšte nije bio car.

To istovremeno znači da nije imao nikakve veze sa bosanskom vlastelom i njenim grbovima.

Isto tako historija bilježi da u to vrijeme u Bosni nije bilo srba i hrvata.

Stefan IV Dušan Njemanjić ili Dušan silni (1308.-1355.god.)

On je bio kralj Raške i car Srbije,Bugara, Grka i Arbanasa. Carem je proglašen 16.04.1346.god.

Iz njegove inaugurativne titulacije progovara istina : Stipan IV Dušan Nemanjić nikad nije bio car Bosne.

Godina ukazanje carske titule potvrđuje da Stipan 1340. godine uopšte nije bio car.

 

Ono što je interesantno je podijeljenost mišljenja o nastanku grbovnika.

Vremena su razna: 1340.g. “svjedok silnoga”, petanesti, šesnaesti, sadamnaesti vijek i konačno 1800. godina.
Mi smo dokazali što smo htjeli dokazati. Kad poželimo biće toga još, koliko želite,samo recite.

Uopšte nije bitno kada je Fojnički gebovnik nastao. Iz više razloga ćemo se prikloniti godinifra Grge vikara, ali ne i njegovom tumačenju i namjeri. Biskup je to. Radi što mu Vatikan i inkvizicija naredi, a oni su vodili bezbrojne krstaške ratove protiv Bosne i još nisu prestali.

To govori i mjesto izdavanja potvrde: Kraljeva sutjeska. Možda je ona odabrana da se na neki način obezbjedi ” Bosanska kraljevska ” autentičnost.

Ako ste neupućeni Kraljeva sutjeska je tik do Bobovca – Curia bani (banski dvorovi) i dvori Bosanskih kraljeva: Stjepan Ostoja, Tvrtko II Kotromanić, i Stjepan Tomaš Kotromanić. Napraviti papski ferman u Kraljevoj sutjesci je isto što napraviti ga u Vatikanu. To je bio dokumenat koji je imao vrijednost papskog edikta jer ga je izdao i potvrdio papski legat fra Ivo vikar. Mislio nam ga Ivo viknuti. Neće moći ni ove noći ni ubuduće.

Vikni ga ti svojim Vatikanskim mentorima ,vi ste navikli na to.Pitajte pedere sa stropa Sikstinske kapele koji se smješe na svakog papu dok se njima moli.

Vjerujem da su grbovi tih godina sakupljeni i uvršteni u Fojnički grbovnik. Sami priznaju da nikad prije grbovnik nije nigdje pomenut. Tek od tog vremena , od jula 1800. g. se o njemu počelo govoriti i pisati.

Nije to ni čudno, jer se to dešavalo u vremenima kada je postajalo jasno da je kraj osmanlija samo pitanje vremena.

Fojnički grbovnik je samo jedan od dokumenata kojim se srbi i hrvati uvode na bosanske prostore radi legalizacije svoje morne prisutnosti u Bosni. Fra Grga apostolski vikar u grbovnik ključuje grbove ” bosanske vlastele “, i pazite sad:

Postavljamo pitanje koja je to vlastela, čija je to vlastela, otkud je ta da prostiš vlastela?

Upitani odgovor hitan vama dade: bosanske,hrvatske i srpske porodice, i to ne bi trebalo da bude nikakvog spora!?!?

Ono pazite sad vam skreće pažnju na 130 grbova navedenih po abecedi (A-Ž):

I. 70 grba su grbovi bosanske vlastele, 85% ima bogumilska obilježja (ljiljan zvijezda, polumjesec, sunce).

II. 21 grb je srpske vlastele koji nikad nisu živjeli u Bosni niti je vidjeli; osim u morama i snovima.

III. 13.grbova je hrvatske vlastele koji nikad nisu živjeli u Bosni niti je vidjeli; osim u morama i snovima.

IV. 11 oblasnih grbova /ilirski(poželjni)grbovi koji nemaju ništa zajedničko sa Bosnom,tradicijom i bosanskom vlastelom

V. 15 grbova su grbovi porodica o kojima nema podataka – o njima će se donijeti sud po identifikaciji

Tačnost podataka +/- 1 %

Dakle za 45 grbova je ustanovljeno (iz teksta koji su nudi) da nemaju ništa zajedničko sa Bosnom, vlastelom i porodicama srednjovjekovne Bosne. Ti grbovi su bezočne laži, podmetanja krojača vikipedijskih istina.

O ne pripadaju, niti su ikad preipadal Bosni.

15 grbova je neidetificirano, poučeni historijkim iskustvom njih ćemo svrstati pod ostale, iako je većina sudeći po obilježjima bogumilska odnosno Bosanska.

Rezime:

Grbovi bosanske vlastele 54 %
Podmetnuti grbovi 34 %
Ostali grbovi 12 %

Postotci govore sve.

Kada se tih 34% izbaci sa spiska Grbova vlastele Bosne i Hercegovine, a utvrdi porijeklo 12% grabova, tek onda se može hipotetički govoriti o nekim zajedničkim bosanskim konotacijama preostalih 54 % grbova. Počeni iskustvom vjerujemo da se još jednom moraju preispitati i neki iz skupine od 7o grbova.

U srednjevjekovnoj Bosni je bilo više od 7o vlastelinske porodice. Neki izvori pominju i tisuće njih. Kako je spisak pao i stao na broju 7o pitajte autore i pitajte povjesničare i istoričare.

Bosanski historičari ništa ne rade, čast vrlo rijetkim izuzetcima, na zaštiti istine i Bosne, dapače dopuštaju da je kvazi istoričari rastakaju podvalama i lažima. Historija će sve kvazi upravo radi samg značenja te rijeći pomesti, jer manijake su njhihove majke trebale abortirati pa metlom pomesti.

Do tada Fojnički grbovnik ostaje samo to, zajednička podvala i laž ” caroslovca ” i papskog legata fra Grge. Tekst koji govori o grbovima je samo proširenje i reaktiviranje bezočnih podvala i laži karađorđevskih slogana. Nas ne zavarava grb Armije BiH u pročelju.

Boj se danajaca kad ti darove nose.

Mišljenja sam da bi vikarovo prezime trbalo glasiti Vilić. Naše historijsko znanje seže samo do fra Grge Vilića, nigdje ne vidimo, možda smo negdje usput nekog krojača Ilića. Ako ga histroija zametnula nije nam žao. Zvao se on Ilić ili Vilić nije dostojan Božije riječi i Bosne. Mi nismo prezentirali ni tekst ni Grbovi bosanske vlastele tako da nismo sigurni šta je jad htio bilo čime da kaže, osim da bezočno laže.

Ko protura ” tuđe ” laži krijući se iza drugih i sam je lažov. Ko dodaje laži u zločinu živi. Ko laže taj i krade, ko krade taj u zindan ili zatvor istorije i onaj pravi ide. Zar ne potomče Ohmučevića.

Ovaj tekst potvrđuje i pravilo: Laž i podvala nikad ne dolaze sami. Ponašaju se isto kao i zlo. Kotrljaju se i množe! Nama je jasno šta vi radite. Nadamo se da i drugi vide.

P.S

O tome koji su Bosanski banovi i kraljevi bili vladari Hrvatske i Srbije ili dijelova tih zemalja ćemo u nekim drugim vremenima, ako naš Gospodar dozvoli.

 

Ljudi nisu isti

 

Ljudi se čude ,kada im se reče ,da je Bog Milostivi stvorio svije za šest dana.

Zaboravljaju da je sve relativno,pa čak i E = mc2.

Svete knjige i nauka kažu :

-Jedan dan ,u univerzumu, može biti tisuću,pet i pedeset tisuća godina kako ih insani računaju. A to se odnosi samo na svijet vidljiv golima okom.

Nevjernici govore;nemoguće je stvoriti svijet za šest dana.

Da li su ikada čuli za “veliki oprasak”.

Svemir se i djeliću sekunde proširio na sve strane tako brzo da je to oku nepojmljivo i nedokučivo.

I oni nama brzina svjetlosti je nejveća brzina koja postoji.

Možda brzina vaše svjetlosti.

Naša Svjetlost nema ograničenja.Vodi je Milost i Ljubav.

Dvoličnjaci će reći:

-To znamo!

Ipak će se među sobom pitati:

-Šta je ovim htjelo da se kaže.

 

Tako vam je na ovom dunjaluku.

Puno je silnika,nevjernika i dvoličnjaka.

 

I onih kojima majke šalju narodske vreće sa zlatom.

 

I oni će nama ;crno i bijelo nisu boje.

Vehti su to ljudi.

Lažu nas,naopako nas lažu.

Oni ne žele da budu crne i bijele boje.

Bijela je Svjetlost, a ona ih plaši.

Crna je tamna boja i podsjeća ih na njihov svijet,u kome oni ništa ne vide i žele da i drugi vide to ništa.

Uostalom, neka pokušaju obojiti ili oslikati bilo šta bez boja koje “nisu boje”. I manimo se fizike koju ne razumijemo.

 

Tako vam je to na ovom dunjaluku.

Puno je lažova,licemjera i smutljivaca.

 

Vatikan , Bosna i krstaški ratovi

Dan zadanom  se sklanja sa naših  životnih   vjetrometina , sa zapisnaim i stopostotnim učinkom brisanja nem za jerljivog broja insana sa spiska korisnika vazduha.

Dani su vrlo  fer i pošteni.Nema nepotizma,mućki,praštanja i štela.Nisu oni bosanskohercegovačka državna mafija.Nikome ne praštaju.Tako bi trebalo i naše zakonodavstvo da ima časti i poštenja.Ili da nisu zagubili bijele bubrege.A danas su bijeli bubrezi raritet i extra traženi specijalitet.

Kako smo prokusurali još 8o dana ima zapisana imena putnika na oni dunjaluk.Nekome blago, mnogima kuku.

Tako vam je to.Sijanje i žanjanje.A ljudi misle da za nečiji krvavi hljeb neće odgovarati.Normalno i za narodske vreće sa zlatom.

Ali danas nam je zapao za oko jedan detelj:

1884.-Londonska četvrt Grinič ustanovljena je kao univerzalni(nulti) meridijan od kojeg se računaju geografske dužine i vremenske zone na Zemlji (Greenwić Mean Time).

I vi im vjerujete da je to univerzalni(nulti) meridijan.Ma jok boni.Tada je Velika Britanije bila glavni genocidni terorista na planeti i otela je taj primat Bosni,na nagovor Vatikana.

Po svim Nebeskim zakonima fizike,matematike,astronomije i ostalih nauka , taj meridijan presjeca Bosnu.I oko nje se od postanja  vrti ovaj  svijet.

Njeni Bogumili proglasiše Vatikan đavoljom crkvom. Od tada Vatikan nikako ne prestaje da šalje krstaše sa svih strana da unište Bosnu.

Ali ne može to tako.Bosna je zemlja Božije milosti, a oni to još uvijek, poslije par stotina krstaških ratova protiv Bosne  nisu shvatiliu.

Nažalost nikada neće prestati da šalje krtaše dok je haduma i tetkica u Vatikanu.

Ali u svemu  ima jedna ohrabrujuća (treća) poruka iz Fatime.od 2056 do 2065 Vatikan se urušava sam od sebe.

Što bi poete rekle:

-K'o drugom jamu kopa, strmekne se u nju.

U prevodu:

-Očekivana destinacija svih zlih grobara.

Sadake (vitre) za građane BiH i djaspore u raljama licemjernih pljačkaša

 

Svakog ramazana iste slike, ista pogan,   isto bogohuljenje …

Čista pljačka, licemjernih ilmija.

Ono što stiže do takozvane  islamske zajednice ne stiže do Boga i vjernika!

Iz je i  zvanično objavila  da joj treba oko tridesetak miliona KM prihoda  (samo) od ramazanskih blagih dana.

Sadake (vitre) za građane BiH i djaspore ponovu su u raljama  licemjernih nevjernika.

Prema odluci Vijeća muftija Islamske zajednice u BiH, ove godine visina sadekatu-l-fitra u Bosni i Hercegovini iznosi 20KM za prvu kategoriju davalaca, 10 KM za drugu kategoriju davalaca i 7 KM za treću kategoriju davalaca.

Visina  sadekatu-l-fitra za dijasporu iznosi 20 eura za prvu kategoriju, 15 eura za drugu i 10 eura za treću kategoriju davalaca.

Ima jedna sura u Kur'anu Časnome, koju parafrazirmao:

„Ono što je namijenjeno  Bogu ne dolazi do Boga već odlazi kumirima ….

a šta dođe do kumira to se ne vraća Bogu…“ ( parafraza)

 

Zekat koji se daje  “iz” je veliki grijeh, jer su oni pripadnici sekte koja se odvojila od izvornog Islama i pripadaju onima koji su se podijelili u vjeri.Oni imaju svoje šejtane i vođe koje štuju kao idole .

Kao takvi su licemjeri i bogohulnici kojima je namijenjena vječna vatra.Ali to je njihov izbor.

 

Međutim narod ( treba da)  zna , da oni zekat dijele isključivo sebi ,svojim službenicimi,svojim podanicima/miljenicima ,rodbini i prijateljima.

Tu obični , pravovjernici džematlije nemaju nikakvog  udjela.  Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su dobili milostinju od utovljene i nalickane islamske zajednice.

 

Gledajte ovu , najednostavniju  računicu!

U Bosni će recimo 1.ooo.ooo vjernika dati zekat .Uz prosjećnu cijenu popisanog zekata  to je 12 .ooo.000 KM.

U dijaspori vjernici  će , recimo, njih 500.000 dati zekat.Uz prosječnu cijenu propisanog zekara to je 7.500.000 Eura ili 15.000.000 KM.

 

Dvadeset 27 miliona KM sadake (minimum)  koja ide u džepove religijske mafije “iz”. Pljačka , čista na bigajli hak pljačka gladnog i siromašnog naroda.

Pogledajte njihove statute.Tamo jasno piše da se prikupljeni  novac dijeli samo rijasetu,odborima ,vijećima,ilmijama,hodžama i ostalim članovima najužeh kruga članova IZ, a ne vjernicima.

I to ne bilo kojim članovima IZ, već : zaposlenim,njihovim porodicama,prijateljima i poslušnicima.

 

Naš narod je merhametli i lakovjeran.Ako htjedne pokloniće i više.

Misli da su svi ljudi dobri časni.

U vrhuški IZ najmanje ima časti i poštenje, jer bi tada radili u korist napaćenog,gladnog  naroda i iskrenih vjernika.

A oni rade samo za svoju dobrobit i dobrobit vlatele i satrapa na vlasti.

 

Narod bi se trebao opametetiti i novac davao u ruke direktn0, siročadima,siromašnim, potrebitim,bolesnim i bijednim.

Zekat nije da se daje u ruke licemjera i silnika, jer  on ne dopire do siromašnih i bijednih.

Pomoć treba uvijek davati onima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na vrijeme u trenutku kada se daje.

Zato narode neka vas šejtan ne zavede i da date novac njegovim sljedbenicima i drugovima skupljenih

u takozvanoj islamskoj zajednici.

Kolinda Kitarević – Grobar ljudskosti

 

 

Kolinda Grobar Kitarević svako malo   bulazni:

“Moram reći da sam stvarno zabrinuta zbog BiH…”

 

Vjeruj nam go'poja Mate Granića i mi smo zabrinuti.

Veoma zabrinuti.

Ne možemo biti zabrinutiji.

Kad god vas ugledamo ili čujemo , pred očima nam slike krvavih, monstruoznih  zločina ,ubijanja ,

silovanja,sakaćenja i mučenja u režiji udruženog zločinačkog poduhvata,čiji ste eksponent i

produžena ruka ti i tvoja stranka.

 

-Kako objasniti bosanskom narodu  činjenicu da ratne zločince, haške osuđenike, ti,vlast i HDZ

dočekujete sa državnim  počastima,kao nacionalne  heroje?

-Kako objasniti žrtvama i senima mrtvih da se ratni zčoćinci oslobađaju pravomoćnim presudama?

-Kako objasniti narodu koji je proživio pakao vašu, Čovićevu i politiku HDZ  prema Bosni i Hercegovini ,

koja evidentno vodi kao katastrofi, odnosno novim ratnim požarima?

-Kako normalnim ljudima  objasniti vaša druženja sa osvjedočenim fašistima,ustašama i koljačima?

– Kako objasniti svijetu vašu „zabrinutost“ prema muslimanima i Srbima u Hrvatskoj?Takvu zabrinutos

i su izražavali Hitler i nacisti, ali i Pavelić,Stepinac i NDH prema svemu što nije “njihovo”.

 

Koje nam to poruke HDZ demokratija šalje?

 

Nemojte ,molimo vas , nama glumiti jungfericu i pred  masama  se praviti da ne znate šta je šta?

I onda bjesnite  kada zabrinuti građani , univerzalnim demokratskim putem,

jedan građanin jedan glas, ostvarju svoja prava.

 

Porka mizerija,mama mia, ća bi piva Veliki čovik Oliver Dragojević.

 

„Dobro i pamet“ koje tako velikodušno poklanjate i želite podariti Bosni i Hercegovini, mi vam

velikodušno ostavljamo,sa željom da se timedobrom što prije  zabavite.

 

I hoćete, mnijemo , vrlo brzo.

 

Kada vaša mafija potopi i porobi hrvatski narod i narod ne bude imao izlaza,biće vaš kraj,

Bez obzira na kupovinu poena na nacional-šovinističkoj osnovi.

Hrvatski narod je ponosan i pravedan.

Može durati dugo,veoma dugo, ali kad se probudi ,

zaista ne bi bili u koži ustašama,fašistima,zlotvorima i pljačkaškoj bagri iz redova HDZ.

 

Ne bih vam bio ni u vašoj ispeglanoj koži dotična Grobarko  ljudskosti.

Oprostite na merebitnoj  neumjesnosti u oslovljavanju, Kolinda Kitarevič , jedno slovo u tvom

prezimenu ,je trunčica  u odnosu na  opus fašističke udruženog zločinačkog poduhvata,

započetog 1991. u Karađorđevu.

 

Ovaj članak uvije imamo spreman unazad tri-četiri godine.

Ha se  oblokana Kita…itd. zine, znamo halni smrad nas zapahne,

mi natandarimo ove riječi.

 

Mogli bi ponekad i preko reda. Ali ne pije vode. Pijani smrad ti ne mo'š obuzdat.

Hrvatskoj suđeno da ima oblokanu predsjednicu/predsjednika.

Počelo je to sa genocidnim fašistom i vođom zločinačke udruge sa hrvatske strane,

zagarantovanog stanovnika pakla , notornjaka  Franje Tudžmana.

 

Jadan li je narod koji pjane vode.

 

Evi ih opet – na krilima apokalipse vještičije metle nose

 Rezultat slika za apokalipsa

Glupaci i neuki uvijek i iznova  insistiraju na apokalipsi.

Misle d aće jednom potrefiti.

Jes , malo sutra.

A opet neki misle da će biti pametniji ako apokalipsu razgode u sedam godina.

 

Pa tako , po ovima potonjim početak kraja započeo je  15. oktobra 2017.

Izbjegosmo januaraski, februarski …septembarski armagedon,ali ovaj garant nećemo.

Time tek ističu svoje neznanje.

Nek čitaju Svete knjige kao da su vjernici.

A nisu,jer kao što je rečeno,

znanje o tom danu je kod Boga Silnoga,Mudroga.

 

Teoretičar zavjere David Meade, u posljednje vrijeme prednjači predviđanjima.

Kad fula nikada da se izvine.

Samo odredi novi hak dan  i on miran , mirna dunjaluk i mirna Bosna.

Svima nam je dosta pustih naklapanja o velikome kraju, no Meade predviđa da je

15.Oktobra/listopada  2017.  trebalo početi razdoblje ‘sedmogodišnje nesreće’ ,

što će na kraju dovesti do nestanka ljudske vrste.

Nama se odmah zavrtilo,ne od njegove nepameti , nego pljačke Mojsijevih moći.

I   ovoga puta upire prstom na  skriveni planet X, odnosno Nibiru. On bi tada trebao proći pokraj Zemlje i potaknuti haotična zbivanja na našoj planeti

Dobro smo prošli frajeri.Ovoga puta nas neće roknuti, direktno heknuti i smazati.Nego je glupan odlučio da poštedi Zemlju.

Hvala ti velja , lakrdijašu.

Pogan – Vućić, Dacić , Nikolić ft. Milošević,Karadžić,Šešelj

Dobricu Čosića  nismo ufurali u naslov. On je sam sebe ufurao u paklene vode. A sa takvima ne zagađujemo naslove.

Ovi naslov  dođe kao predstavljanje    stranjske muzičke numere uz krešendo monstruznog čina gusala.

Što da ne?

Zadnja trojica su ili će poslijednje dane provesti u tujinskim zatvorima. Svi su iz iste muzičke radionice izašli. Guslarska SANU škola, koja je osnovana na principa guslarske tradicije iz 1389. godine.

Poraz pretvorili u pobjedu , koja im je donijela šest vijekova ropstva. Tako to rade kreativne kreature. Vuk bi reko spodobe. Mi pomenuli tujinu pa se dičimo ingliš spikom..

Drugi krvolok po vrijednosti Wanted liste zločinaca, Slobodan Milošević je crko u zatvoru.. Ubio se . Tako kukavice vide poetsku smrt. Nema horde zla iza njih d aih junači, a usmaljeni se boje živjeti.

Treći Krvolok  u 71 godini fasovao  40 godina nezasluženog  pržuna.  Kažemo nezasluženi zatvor, jer takvim ne treba suditi, nego  ih  na njihov način ih srediti. Macola u glavu ili drvosječka sjekira po sred vrata.

Osam je odležao. Dvije trećine su 26,66 godina. Znači ostaje mu 18,66 godina za razmišljanje.Jes,  kada bi imo mozga. Popili mu ga luđaci, pa on postao umobolnik.

71 + 18 , god to je 89.  Ako se slijedi zakon i pravda imaće 89 godina kada stekne uslove za regularan izlazak.

Siumpatično , simbolično i frustrirajuće.

Simpatično jer pojma neće imati gdje je.Tako mu suđeno.

Simbolično, jer je njegov alter ego i uzor Andrija Aturković, koljač njegovih razmjea, riknuo u zatvoru upravu u godinama kada bi Karadžić trebao izaći iz pržuna.

Frustrirajuće jer će se naći budala koja će ga koknuti i zbog njega odležati. A ne bi trebo. Taj nesretnik bi samo obavio posao , koji je trebao Haški sud uraditi.

Četvrti krvolok je mala maca. Gospojica Milivoj Šešelj. On kao svaka šiparica i pizdunka najvoli olajavati. Njegove bijele kokoši, tako ih od Grbavice  1992. godine bosanci  zovu,  su više kokodakale nego zla učinili. Kad kažemo mala maca ,mislimo ratna. Inače je koka. Pitajte zeničke robijaše iz njegovog pržunskog vakta u BiH.  Zato mržnja prema Bosni,jer ga je ona abortirala.

Ipak se može svrstati u Koljače.Takva mu retorika i gard.I on to ne krije.Njegovi su učenici i radikalski supartijci Vučić,Dacić i Nikolić. Čuj molim te radikali. Tipično gospojinski. Što nisu ko muškarci rekli:

-Stranka četničkog koljačkog ravnogorskog pokreta.

Imenovane spodobe  su bili zagovornici ideje , da se za jednog ubijenog srbaljskog koljača  ubije 100  (sto) Bosanaca.

“Vučić, Nikolić i Dačić bili su prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije. Oni su mogli da spriječe gubitak desetina hiljada života samo da su imali miroljubivu politiku pre dvadeset godina”.

To je rekao bivši ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović.On u javnosti mora biti umjeren jer je zvaničnik koji zastupa državu.

Mi ne moramo.Postoje i audio vizeuelne snimke na kojima se Šešeljeva i njegova ” mala raja ”  šeće sa automatima po ratištima na kojima je vršena genocidna klanica. Ko dobro traži naći će ih. Sigurno je da su   Dacić,Vučić i Nikolić i iste fele kao i Šešelj. Zločinačke. I pride još one druge, za koje nemamo dokaza, već samo povjerljive informacije, ali izvori ne želimo ptkrivati , pa činjenice o njihovom pderluku ne možemo objaviti.

Pitate se gdje je prvi krvolok.

Baš vam je pamćenje popustilo. To nije jedan genocidni krvolok . To je mnogoljudna organizacija koja se krije pod imenom SANU., a vodi ga oni pizdun Dobrica Ćosić. Kad progovori, čovjek ne zna da li je  frustrirana usjedelica ili usjedelica koja se frustrira. Njega nema na listi Wanted monstruma. On je na onoj takarlijoj listi : Pržun.

A ko će vam reći šta je to pržun? Mi nećemo,jer nas je strah pominjanja njegovog imena. Uglavnom u njemu su temperature bliske ključaloj vodi, i malo iznad . Koliko to će Ćosić javiti svojim delijama, pešovanima iz SANU. Da se pripreme. Tamo im vječni boravak zagarantovan.

Mi smo zaboravili šta znači SANU –  kratica , jer su po civilizacijskim normama iznevjerili i oblatili za sva vremena ono što bi takva institucija tebaala da  promoiviše i zastupa.

Mi joj volimo tepati.
SANAGUGLUKOLJAČA.

Vukovim rječnikom spelovano i prevedeno  to znači:
Srbaljska akademiija naučnog genocida umjeća luđačkih guslarskih koljača.  Kao što im sama kovanica kaže: San im je guglanje . Ovu zadnju riječ ste već skontali, ali od viška glava ne boli, rekao je njihov jaran Gebels. Opetovano ponavljanje laži neuki narod primi za istinu.

I sada se vi pitate : zašto sva ova pisanija.

Jednostavno ,kad oni slijede narčtanije i kolju i ubijaju, mi možemo pisati i smijati se maloumnicima.

Kako se možete smijati nakon pola miliona zaklanih,ubijenih,nestalih  i miliona rasaljenih, o sitnicama poput pljačkanja , pustošenja i razaranja da ne govorimo?

A što se ne bi smijali?

Smijeh je dobar za zdravlje. Čitav rat smo se smijali i veseli bili, jer smo imali dva velika i nepobjediva saveznika:

Nebo i Nadu.

A svi oni sada mogu lajati na mjesec i glumiti mirotvorce. Ali ako pogledate predratnu,ratnu i poratnu retoriku prve trojice onda ovi novi i nisu novi. Oni su samo svoji  i poltronski kontinuitet potonje četvorice, koji se samo prelijeva u vode dnevne politike. A jagnjeću kožu neka nose kada se prime gusala, možda im one povjeruju.

Popušlić zauvijek ostaje popušlić. To nam ljpše zvuči od onog guglator je uvijek guglator. To je pogano i samo ga pogani SANU ljudi i njihovi  sljedbenici rade.

I dajte, recite više narodu da je Kosovo republika, a Srbija Beogradski pašaluk plus Vojvodina.

A Vojvodina? Šta znate.

Albanci su uvijek govorili: Kad tad.

I šta vi  znate šta Vojvođani i Sandžaklije dumaju?

 

Kolinda Grobarka Kita…itd – Rezime

 

Tresla se Kolinda Grobarka Kita…itd , ( nije valjda delirijum tremens , gluho bilo ) ,

Jerusalem post objavio, čitav svijet  prenio i sada ispada da ona  nije ništa zlo mislila.

 

Sasvim logično, fašisti nikad ne misle i nije im bitno koga će povrijediti, zgaziti ili ubiti.

Nećemo nabrajati zločinačka genocidna orgijanja mentora i prethodnika obudovjele individue,

ali vrijeme i usud dozvoliti joj neće da blati jedna  častan narod i jednu  prelijepu i čednu zemlju,

Bosnu Zemlju Božije milosti.

 

Nema ona ni umnih ni ljudskih kvaliteta da se izvuče iz živog blata svojih bljuvotina.

Pala je dublje od dna Jasenovačkih stratišta , koja Bosni sluti.

 

Vrijeme će pakazati dubinu kala u kojoj će je vlastito blato povući.

Trilateralna fašistica  je već daleka prošlost; ne ponovila se.

 

Apelujemo, po  prvi put i sa najboljim namjerama , na Majke Srebrenice da se sada ,

iskreno i časno odrede  o Grobarki ljudskosti.