Dogodilo se na današnji dan 25. Juna /Lipnja

Danas je utorak   25. Jun / Lipanj 2019. godine

 

175  dana je otkantano ,    a  preostala 19o  dana su u redu za kantanje..

Što bi poete rekle:

Kantali se ne kantali nema vas.

U prevodu:

A svjedoci su  milioni ljudi koje su ti dani besplatno otkantale.

A na današnji dan su se stvaru dešavale.

1196.- Veliki župan Raške Stefan Nemanja predao je vlast drugorođenom sinu Stefanu, koji je 1217. krunisan kao prvi srpski kralj (Prvovenčani). Najstariji sin Vukan je kao veliki knez zadržao Zetu, Trebinje, Toplicu i Hvosno, a najmlađi sin Rastko se zamonašio.
1577.-Rođen je flamanski slikar Peter Paul Rubens. Njegove velike kompozicije smatraju se najvećim dometom flamanskog baroknog slikarstva i autentičnim izrazom baroknog duha (“Posljednji sud”, “Venera”, “Parisov sud”, “Otmica Leukipovih kćerki”).

1611.- Rođen je turski putopisac Evlija Čelebija, koji je od 1630. proputovao Osmanlijsko carstvo, a svoja zapažanja objavio u čuvenim “Putopisima” u 10 knjiga.
1807.- . U Engleskoj je zabranjena trgovina robljem.

1821.- Grci su na Peloponezu počeli ustanak protiv Turaka, koji je nakon 12 godina završen priznavanjem nezavisnosti Grčke.

1822.-Umro njemački pisac Ernst Teodor Amadeus Hofman, čija su djela – puna grotesknog humora, fantazije, hipnoze, telepatije, otuđenosti i strave – znatno uticala na evropsku književnost. Sadržaj tih priča kompozitor Žak Ofenbah je koristio za opere. Djela: “Fantastične slike u Kaloovom maniru”, “Đavolji eliksiri”, “Serpionova braća”, “Životni nazori mačka Mura”.

1844.- Proglašen je Prvi srpski građanski zakonik, koji je odigrao značajnu ulogu u pravnom i društvenom životu Srbije.
1847.-Liberija proglašena nezavisnom republikom, ali s ograničenim suverenitetom (ostala je pod finansijskom kontrolom SAD). Tu afričku državu su – sa statusom kolonije – osnovali 1822. oslobođeni crni robovi, preseljeni iz SAD na prostor uz Atlantski okean između Sijera Leone, Gvineje i Obale Slonovače. Nezavisnost Liberije SAD priznale su 25. juna 1862.

1867.- Rođen je italijanski dirigent Arturo Toskanini, jedan od najvećih dirigenata 20. veka. Dirigovao je u milanskoj Skali, zatim u Metropoliten operi u Njujorku gde je organizovao i simfonijski orkestar.
1867.- U bici kod Litl Big Horna indijansko pleme Sijuks pod komandom poglavice “Ludog Konja” uništilo dio Sedme konjičke divizije generala Džordža Armstronga Kastera.

1881.- Rođen je mađarski kompozitor i pijanista Bela Bartok, čije je delo otvorilo nove pravce razvoja mađarske muzike. U svetskim razmerama jedan je od začetnika “nove muzike” 20. veka (simfonijska poema “Košut”, opera “Dvorac Modrobradog”, baleti “Drveni princ”, “Čudesni mandarin”). Kao antifašista emigrirao je 1940. u SAD, gde je 1945. umro.
1903.-Rođen engleski pisac Eric Arthur Blair, poznat kao George Orwell, čija su antiutopijska djela vizija moguće totalitarne budućnosti svijeta i alegorična satira moderne diktature. Djela: romani “1984”, “Životinjska farma”, “Burmanski dani”, eseji “U kitu”, “Kritički eseji”, “Lov na slona”, “Engleska, vaša Engleska”, knjiga o Španiji “Pošta Kataloniji”.

1918.- . Umro je francuski kompozitor Klod Ašil Debisi, tvorac muzičkog impresionizma i jedan od utemeljivača moderne muzike (“Popodne jednog fauna”, “Nokturno”).

1920.-U Vukovaru poslije pet dana rada završen Drugi kongres Socijalističke radničke partije Jugoslavije, koji je usvojio novi program i statut i izmijenio naziv partije u Komunistička partija Jugoslavije. Za predsjednike Centralnog partijskog vijeća izabrani su Pavle Pavlović i Jakov Lastrić, a za sekretare Sima Marković i Filip Filipović.

1923.-  Sletanjem na aerodrom u Pančevu aviona na liniji Pariz-Carigrad, Jugoslavija je postala deo tada malobrojne porodice država povezanih vazdušnim saobraćajem.

1924.- U Grčkoj je zbačen s prestola kralj Đorđe II, a Grčka je proglašena republikom.

1937.-Italija i Kraljevina Jugoslavija sklopile su sporazum o međusobnoj miroljubivoj politici, koji je dobio naziv “Uskršnji pakt”.
1940.- U Drugom svjetskom ratu stupio na snagu sporazum o primirju Francuske s Njemačkom i Italijom. Njemačke trupe su, na osnovu sporazuma, okupirale zapadnu i sjevernu Francusku, pokrajine Alzas i Lorena su pripojene Njemačkoj, a Italiji dijelovi Francuske u Alpima. Na ostatku teritorije Francuske stvorena marionetska pronacistička vlada maršala Anrija Filipa Petena sa sjedištem u Višiju.

1941.- Kraljevina Jugoslavija je pristupila Trojnom paktu Nemačke, Italije i Japana. Protokol su u Beču potpisali predsednik vlade Dragiša Cvetković i ministar inostranih poslova Aleksandar Cincar-Marković.

1950.-Napadom sjevernokorejskih snaga počeo Korejski rat, a svijet se našao na ivici izbijanja Trećeg svjetskog rata. Poslije kapitulacije Japana SSSR je zaposjeo sjeverni, a SAD južni dio Koreje, s granicom na 38. paraleli. SAD su u Koreji intervenisale pod zastavom UN, što je bio prvi slučaj oružane intervencije svjetske organizacije. Poslije maratonskih pregovora rat, koji je vođen s promjenljivom srećom, okončan je 27. jula 1953, a Korejsko poluostvo je podijeljeno duž 38. paralele na Sjevernu i Južnu Koreju.

1957.- Belgija, Zapadna Nemačka, Italija, Luksembrug, Francuska i Holandija potpisale su Rimski ugovor po kojem je 1. januara 1958. osnovano Evropsko zajedničko tržište. Organizacija je kasnije nazvana Evropska ekonomska zajednica (danas Evropska unija).

1975.- U Rijadu je ubijen kralj Fejsal. Ubica, kraljev sinovac princ Fejsal Musaid, pogubljen je javno u Rijadu u junu, a novi kralj Saudijske Arabije postao je Fejsalov brat Halid Ibn Abdul Aziz.
1975.-Afrička država Mozambik poslije 477 godina kolonijalne zavisnosti od Portugalije stekla nezavisnost.

1991.-Slovenija i Hrvatska objavile su nezavisnost od jugoslovenske federacije.

1991.- Na tajnom sastanku u Karađorđevu predsednici Srbije i Hrvatske Slobodan Milošević i Franjo Tuđman dogovorili su se o podeli Bosne i Hercegovine i o rušenju reformske jugoslovenske vlade premijera Ante Markovića. Održavanje ovog sastanka i dogovor nikada nisu zvanično potvrđeni, ali su kasnije brojni izvori saopštili da za to imaju čvrste dokaze.
1993.- Višemesečni pregovori o Bosni i Hercegovini završeni su u Njujorku neuspehom. Mirovni plan kopredsednika Međunarodne konferencije o Jugoslaviji Sajrusa Vensa i lorda Dejvida Ovena potpisali su bosanski Hrvati i Muslimani, a lider bosanskih Srba Radovan Karadžić odbio je da ga potpiše, smatrajući da su predložene mape neprihvatljive za Srbe.

1994.- Neo-nacisti su bacili bombu na sinagogu u Libeku, što se smatra prvim takvim incidentom od kraja Drugog svetskog rata u Nemačkoj.
1997.-Umro francuski okeanograf Žak Iv Kusto, član Francuske akademije, veliki borac za zaštitu čovjekove okoline. Prvi dokumentarni film “Deset hiljada metara pod morem” snimio je 1943. i otad je uradio mnoštvo dokumentarnih filmova i televizijskih serija o životu u morima i okeanima, krstareći svijetom svojim brodom-laboratorijom “Kalipso”. Za film “Svijet tišine”, koji je snimio s francuskim režiserom Lujom Malom, 1956. je na festivalu u Kanu dobio “Zlatnu palmu”. Dobitnik je tri puta nagrade “Oskar”. Napisao je više knjiga, uključujući “Putovanje ‘Kalipsa” i “Kroz 18 metara vode”. Ostali filmovi: “Svijet bez sunca”, “Zlatna riba”.

1999.- Vlada SR Jugoslavije prekinula je diplomatske odnose sa SAD, Velikom Britanijom, Francuskom i Nemačkom zbog agresije NATO na Jugoslaviju. Nakon prvih vazdušnih udara na području Prištine i još osam gradova u Srbiji, u centru Beograda demolirani su američki, nemački, francuski i britanski kulturni centri.

1999.-U požaru koji je zahvatio oko 30 vozila u tunelu ispod Mon Blana poginulo je najmanje 40 ljudi.
2000.-SFOR u Prijedoru uhapsio Duška Sikiricu, koji se nalazio na javnoj listi Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jogoslaviji. Optužnica tereti Sikiricu za “teško kršenje Ženvenske konvencije, kršenje zakona i običaja rata, te genocid i zločin protiv humanosti”.

2002.-Film “Ničija zemlja” bosanskog reditelja Danisa Tanovića dobio je nagradu “Oskar” za najbolji strani film.

2002.-U snažnom zemljotresu u Avganistanu i severozapadnom Pakistanu život je izgubilo oko 1.800 ljudi, a preko 2.000 je ranjeno.

 

 

Paralele – Jasenovac – Palestina – Bosna

 

 

 

Ruven Rivlin ,predsjednik genocidne tvorevine  Izraela, je   prilikom komemoracije  u Jasenovcu 2018. godine  rekao:

 

„Stotinama godina Hrvatska je bila dom Jvereja,

a u drugom svjetskom ratu taj dom se ,za većinu njih ,

pretvorio u masovnu grobnicu.

Jevrejska zajednica je zbrisana sa lica zemlje.

Većina ih je ubijena u Jasenovcu.

Uz njih su ,brutalno ubijani Srbi,Romi i antifašisti.

Ustaški režim je bio nacistički partner u zločinu i ovdje je rastao.

Neki bi rado da se taj dio historije ne pominje ili minimizira,

ali moraju znati da se stravični zločin desio

i da ih to ne abolira od moralne,lične i nacionalne odgovornosti.”

 

Povampirenje fašižma  ustaštva i četništva,

a brutalnost i monstruoznost njihovih nacionalističkih pobuda

je na svojoj koži najbolje osjetila Bosna i Hercegovina.

 

Međutim izraelski predsjednik ,niti ni jedan izraelski dužnosnik

se nikada sjetio da razmisli ili da se izjasni o slijedećem  :

 

 

„Palestinska zajednica se polako briše sa lica zemlje.

Većina se  ubija na  svojoj zemlji Palestini.

Uz njih se brutalno ubijaju muslimani,arapi ,anticionisti, antifašisti… , svi oni kojima se genocidne

namjere i metode cionista ne sviđaju.

Cionistički režim bi bio partner izvornim nacistima, da su ovi kojim slučajem preživjeli drugi rat.

No,sada su ruku pod ruku povampirenom arijevstvu i neofašizmu, koji je zasnovan na istim temeljima

kao  Hitlerovska nacistička zvojer.

 

Cionisti i njihova vlast bi najradije da se izbriše ,ne pominje ili minimizira dio dvijehiljadogodišnje

istorije ,u kjojoj postoji Palestinska država.

Ali moraju znati da se stravični zločin protiv Palestinaca desio /dešava i da ih to ne abolira od

moralne,lične i kolektivne nacionalne odgovornosti.

 

 

Mi dodajemo i treću verziju govora Ruven Rivlina,sukladno zbivanjima na našim prostorima,

bivšim,prođlim i sadašnjim ,nadamo se ne i budućim.

„Bosanska , napose muslimanska  zajednica se polako pokušava  izbrisati  sa lica zemlje.

Većina se  ubija na  svojoj zemlji BiH.

Uz njih se brutalno ubijaju pošteni srbi,hrvati ,romi ,ostali ,anticionisti, antifašisti… , svi oni kojima se genocidne namjere i metode  ustaša i četnika  ne sviđaju.

Srspski i hrvatski režimi bi bili partneri izvornim nacistima, da su ovi kojim slučajem preživjeli drugi rat.

No,sada su ruku pod ruku povampirenom ustaštvu i četništvu ,arijevstvu i neofašizmu, koji je zasnovan na istim temeljima kao  Hitlerovska nacistička zvijer.

 

Ustaše,četnici  i njihova vlast bi najradije da se izbriše ,ne pominje ili minimizira dio višemilenijske istorije ,u kjojoj postoji Bosanka  država.

 

Ali moraju znati da su se stravični zločini protiv Bosanaca desili /dešava i da ih to ne abolira odmoralne,lične i kolektivne nacionalne odgovornosti.

 

Kako samo vjerodostojno zvuče parafrazirane i preambulirane  riječi  Ruven Rivlina izgovorene u

jasenovačkom stratištu.

 

 

E, moj Trumpe – Veliki američki narod vijekovima ugnjetavan

 

“Američki predsjednik Donald Trump svako malo baljezga da je “vrijeme za promjene” u Iranu i da su građani te zemlje “gladni” slobode.

 “Veliki iranski narod godinama je  ugnjetavan. Oni su gladni hrane i slobode. Skupa s ljudskim pravima, otima se blago Irana. Vrijeme je za promjene!”, navodi Trump.”

 

Viđu jada.

Predsjednik najnedemokratskije i najgenocidnije zemlje na svijetu , rogasti i polupismeni Donald Trump ,

bi da djeli lekcije o demokratiji.

Kaže Iranski narod godinama…

A zaboravlja da je veliki američki narod vijekovima ugnjetavan.

Mi nećemo zalaziti u stanje u Iranu. Demokratija će doći kada narodu dokundišu religijski satrapi.

 

Da bacimo jedna kroki pogled   “demogratskih” dostignuća u SAD:

 

“Obojeni” preživljavaju u  getoima , nalik nacističkom Varšavskom getu.

Žive odmemljivih kontejnerskih  kruščica hljeba i skoro besplatne droge koju im servira najveći svjetski narkodiler CIA.

Kju kluks klan još uvijek ima izvršnu vlast u svim američkim instiutucijama,

ne bježeći od linčovanja i lomača ,na početku trećeg milenija.

U američkoj policiji je osnovni moto: Samo mrtav crnac je pošten crnac, odnosno prvo pucaj u nigera,

pa onda  postavljaj pitanja.

Muslimani bilo “domorodački”,sa afro pedigreom , bilo stranjski sa terosrističkom anatemom,

dobri su samo za hale i kanale.

O sodomi i gomori u ime “demokratije” nećemo zboriti da se ne opoganimo.

 

Ne bi više trovali dunjalučke živce jadom i bijedom najvećeg svjetskog teroriste.

Kako im je , tako ima je.

 

Uostolam imaju oni svoje jelstounske mega vulkane, cunamije, uragane  i tektonske rasjede.

Zašto ne bi pomeli smeće u svom dvorištu , pripazili na prijeteće pošasti,

a drugima prepustili da sami odlučuju o svojim demokratijama.

 

 

 

 

 

 

Sebija Izeti i Basna o iščupanom grkljanu / Iz Arhiva

„Nemojte se igrati sa mnom. Još jednom čujem da ste uzeli moje ime u usta, zapamtit ćete me za života – riječi su Sebije Izeti, uposleniku KCUS , nakon čega je rekla da će mu iščupati grkljan, da bi mu na kraju te retoričke balade dala otkaz . ” (Navodi iz medija)

Sada je KCUS   novčano kažnjen sa 10.852,15  plus zatezne kamate i troškove parničnog postupka u iznosu od 2.045 maraka, plaćanje u roku od 15 dana pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Ona odluka suda –  povratak radnika na posao  – neće se  desiti, jer za dotičnu ,polupismenu individu-u ne vrijede pozitivni zakoni,već samo sila i zakon vlastodržaca ,koji su evo već 29 godinu uzurpirali vlast i krv piju narodu.

Izvinjavamo se za ovo polupismenu, ali  nas na to navodi upotrebljeni riječnik, uz dužno izvinjenje svim polupismenim insanima,napose ženama.

A iz riječnika se vidi , kabadahija je to, više nego direktorica ili žena.

Može joj se !

Njen muž, SDA i hođe ,u saradnji sa sličnim kriminalno profiterskim družbama  fašisoidnih nacionalista iz  druga dva  naroda , su zasjeli na grbaču naroda Bosne i Hercegovine, kao krpelji ili  zloćudni tumori.

Jedino nam nije jasno   odakla joj hrabrost i pravo da na totalno  papanski , sileđijski ,bez'obrazni i nevaspitani način prijeti  čovjeku ,koji se 16 godina u KCUS  brinuo o ranjenicima opkoljenog Sarajeva Grada Čednosti,dok je ona kao pobjegulja vršljala po Zagrebu,a njen muž Bakir Izeti se skrivao u trezoru Narodne banke,sa ostalim podrumašima i kukavicama.

Valjda misli narod nema pamćenja.

A ima boni uzurpatori i licemjeri ,ima! Narod itekako ima pamćenje.Ali trpi.

I sve nešto mislimo ; da li da postavimo jedno pitanje javnosti ili ne ,jer nam kućni odgoj  i pristojnost nalažu da budemo gospoda u ophođenju sa damama.

A opet , kontamo , dame ne čupaju grkljane nikome.

Rat nas je podučio ko to radi.

Pitanje  za javnost je trebalo biti:

-Da li bi ste se plašili leći u krevet sa ženom   koja je u stanju da iščupa muškarcu ili bilo kom insanu grkljan?

Pošto odgovor znamo ne postavljamo ga!

Zalud trošit vrijeme , a moga bi se neka/o i uvrijedit’.

U svemu tome ima puno nižih  kompleksa .Ili se kaže puno kompleksinih stavki?

 

Sada se dunjaluk ” treba zapitati”:

-Kakva je ovo basna,ako glavne ličnosti nisu životinje i nema pouke, a poimenično i nepoimenično se pominju  mnogi , takozvani insani.

 

Odgovor je vrlo jednostavan.

Ovo je basna koja spaja  trajno prošlo i skoro buduće vrijeme sa beskonačnim pržunom.

Izbori će vam dati sve odgovore:

-Tko su minotauri ,akrepite,krvopije i gamad, a tko kurbani iščupanih grkljana.

 

Tko će se vječno pržunati je već poznato , a i  nije tema ove basne

Spis protiv Dalide Burzić

Ured disciplinskog tužioca otvorio spis protiv sutkinje Dalide Burzić!

Aha, kako ne.

Čista lakrdija. Vrijeme će reći svoje.

 

Tako to VSTV radi.

Kao podiže slučaj da bi opro svoje člkanove i saradnike.

Papir ,  ni sapun , pa čak ni autopraonica nikad ne mogu oprati lica bez časti.

Bahati silnici i licemjerna bijeda bez časti  su zauvijek žigosana poganlukom i sjaje crnilom .

I na ovom i na onom dunjaluku.

 

I protiv dobro  potkovane rage Milana Tegletije , koji je pošteno , po vlastitim riječima ,

imao oko tri stotine  susreta potkivanja, je pokrenut proces i završio blamom za VSTV.

Jednodušnom podrškom potkivanju. Valjda se i svi članovi VSTV  dobro razumiju u potkivanje,

 

Ne brinite za Dalidu.

Voli francuske ležajeve i njihovu udobnost.

Iza nje i preko nje je nekažnjeno prošlo  pola SDA i familije  Bakira Izetija .

Ima Dalida dobru zaleđinu  i poleđinu ,  udoban ležaj, pardon položaj

i zaštitu udružene tronacionalističke bagre i fukare.

 

Da se uroti sva bh demokratija , nažalost tankovita i skoro nepostojeća , ne mogu joj pera odbiti

i mogu ograisati.

Lijepi strah.

 

Oprosti nam  Bože Milostivi ,

ali mormao primjetiti koliko li je kukavičluka ,

šutnje  i straha  u Bosni zemlji Tvoje milosti.

 

 

 

 

 

 

.

Nibiru se već sudario sa Zemljom

 

 

 

 

 

 

Pazi sad!

 

Gledate ekskluzivne snimke sudara Zemlje i zlogukog planeta X , odnosno Nibiru.

Radi lakšeg raspoznavanje, zemlja je mnogo manja od misteriozne planete.

Ova snimka  snimljena na ISS , se već jako dugo skriva od javnosti, da se ne bi uznemirili duhovi stanovništva.

 

Kada se dogodio ovaj sudar i zašto nije bio vidljiv?

Desio se za vrijeme jednog od  poslijednjeg pomračenja Mjeseca i Sunca, kada se ni prst pred nosom nije mogao vidjeti.

Inače ,pomračenje Mjeseca je  spektakularna astronomska pojava koja se često tumači kao loš znak , koji najavljuje nečiju  propast . Ovaj put je nastradao tajantveni Planet X

Njegov uticaj ćemo osjećati i mjesecima kasnije

Naučnici tvrde da je globalno zatopoljavanje  na Zemlji posljedica ovog trenja,

kao i ispiranje , oliti isparenje mozga pučanstva.

 

Ipak vjerodostojnosti radi ,za potrebe istine i astronomske zajednice, kao i maloumnih zlohudih

proroka , moramoo skrenuti pažnju  da je napravljena  simulacija / model sudara Zemlje i

nepostojeće planete Nibiru.

 

Da bi se sudar dogodio i poprimio dekumentarne karakteristike ,

upotrebljeni su svi relevantni podaci koje nauka posjeduje o Zemlji i Nibiru.

Zemlja kao zemlja , tvrda kao stijena i željezo.Nibiru mek i krhak kao paučina i magla.

U svim ponovljenim simulacijama datog eksperimenta , uvjek se dešava isto.

Zemlja je prolazila kroz Nibiru kao kroz hrpu  prašine oblikovane u sferu planeta.

 

Znači sudar neće izazvati nikakvz štetu po Zemlju.

Malo će se protresti , upiti energiju Nibiru i nastaviti svoju plovidbu Suncevim sistemom,

do okončanja / Sudnjeg dana Univerzuma.

 

Ali,  još je veća , naučno dokazana izvjesnost  ,  da će se Nibiru prije urušiti u mozgove maloumnika,

koji od 2012.  , i još ranije od 1914.godine  ,više puta godišnje  zagovaraju apokalipsu,

nego što  će se sresti sa Zemjom.

 

 

 

 

 

 

 

Slavopjev Dodiku – Kako te nije sramota krmak jedan debeli???

Prenosimo bez redakcije i razmišljanja:

PISMO BIVŠEG SRPSKOG VOJNIKA KOJE JE POTRESLO RS: PA, KAKO TE NIJE SRAMOTA, KRMAK JEDAN DEBELI?!

Portalu Freshpress.info javio se Slobodan Savić sa molbom da objave njegovo otvoreno pismo Miloradu Dodiku predsjedniku RS koje, a mi ga prenosimo u potpunosti bez ispravke.

Gospodine predsjedniče zovem se Slobodan i imam 55 godina. Bio sam vojnik vojske RS i danas nemam hljeba da jedem. Obišao sam skoro sva ratišta po BiH i kao mlad momak mislio da služim svojoj zemlji a sada vidim da smo svi mi borci služili samo vašem interesu predsjedniče. Evo 25 godina čekam bilo šta od vlade ili države jer sam ranjen kod Doboja, a i PTSP imam.

Čekam i ništa da dočekam i sam sebi kažem koja sam konjina bio što nisam otišao negdje vani i pustio vas da se koljete. Predsjedniče ovamo u medijima izjavljujete kako ste vi zaštitnik našeg naroda i Republike Srpske a ustvari vi ste samo jedan obični kriminalac.

Da kriminalac ne bojim se ni vas ni vaših dželata koje šaljete ljudima da ih ušutkate neka dođu da im pokažem ko sam. Pokrali ste sve skupa sa Izetbegovićem i Čovićem a mi obični narod gladujemo i gledamo svoju djecu kako gladna u školu idu..

Kako te nije sramota krmak jedan debeli??? Vidiš koliki si zato jer imaš sve jer živiš na našoj grbači.

Nadam se da će uskoro doći tvoj kraj i da će te Evropa ili Amerika skinuti sa te pozicije pa ti oduzeti sve vile i stanove koje si kupio našim parama. Znaj jedno predsjedniče kada pukne u narodu niko nas neće zaustaviti, a onda ste svi najebali. Ne mogu dalje da pišem nemogu jer ću napravit neko sranje bez veze..

Bilo je to otvoreno pismo predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

Firer i pitanje dana

 

 

Pitanje dana:

-Da li su svi fireri sitne iskompleksirane duše , šizofreničari , impotentni, latentni pederi i potecijalne samoubice?

-Adolf Hitler , Slobodan Milošević  i  Slobodan Praljak, Vojislav Šešelj, Aleksandar Vućić , Ana

Brnabić,Kolinda Grobar Kitočkica, ( između ostalih  ) to dokazuju.

 

A ostale vođe?

Nisu daleko od tih konotacija.

Jednim  dohaka narod, nekim bolest, pojedine ubiše novi fireri…

Svbe u svemu horor krug se uvijek zatvara na zadovoljstvo masa.

Sistem : Hljeba i igara!

Ko im kriv što ne jedu kolače?

 

U svakom slučaju jazuk biti grenocidni vođa .

Kad tad , kako bi rekel filjozofi ili fataljisti.

 

 

Horor – Hunta Milorada Dodika na djelu

 

 

Hunta premlaćuje i hapsi mirne građane

Lukačeva Hunta premlaćuje i hapsi mirne građane

Gepostet von Slobodan Vaskovic am Donnerstag, 20. Juni 2019

 

 

Užas. Horor. Normalan čovjek je zabezeknut.

Fašističke , nacionalsocijalističke  metode  sitne duše , firera Milorada Dodika i njegove SNSD hunte

su  monstruozne i zastrašujuće..

Ubijen je dječak  David Dragičević.

Narod traži pravdu.

Kao  posljedicu nastaju represalije tipa Pinočea, Pol Pota , Čaušesku, Staljina , Idi Amina…

Zatašakavanje i utjerivanje straha kulmiliraju ubistvom Siniše Krunića.

 

Na redu je hapšenje i premlaćivanje staraca.

Osam Dodikovih naoružanih , bjrsomučnih i zapjenušabih “heroja” na jednog šezdesetšestogodišnjeg

straca Bruna Batinića i njegovu ženu,Tortura bez ikakvog razloga,smisla i povoda osim što se bračni

par interesovao –  kakvo je vrijeme u Banja Luci i šire ( RS op.a.)  i smije li se disati.

 

Tako osam režimskih amoka brane dmeokratija.

Totalitarna strahovlada iskompleksirane razroke  pijačarske fukare Milorada Bodika , bljutave

radodajke Željke Cvijanović i njihove mafijaške zločinačke udruge.

 

Valjda vam je jasno zašto Milorad Dodik ne želi u Evropu.

Tamo vlada , kakva takva vladavina prava, a kriminalcima, ubicama  i fašistima je mjesto u zatvoru.

 

 

 

 

Opasno se šuruje protiv integriteta Bosne i Hercegovine / Iz Arhiva

 

Ista meta – isto odstojanje. Prijatelji i na zemlji i u paklenoj vatri. Nema druge.

 

 

Evo Čović svratio,onako usput (?), Dodiku na kafu ,po povratku iz Zagreba.

Bilo mu dosadno . Išao dijelit Bosnu i svoje  robijaško iskustva.Konta trebaće im obojici za nekog novog Haga.

Tamo ustaški i četnički zločinci završavaju.

A usput da razrade  sve vidove strategije dezintegracije Bosne , koja se sinhronizuje u Beogradu i

Zagrebu.

Trilateralci Kitarović i Lučić svako malo se maze. Jes, kada bi potonjeg interesovale žene.

Pitajte mu premijerku.

Brkić poručuje Vičiću da je dobrodošao, da treba  zaboraviti šta je bilo.

A Srba u Hrvatskoj nema kao ni prošlogodišnjeg snijega.

Niko ne pominje pogrom srba od strane ustaške politike HDZ i Franje Tuđmana.

Ni četnička orgijanja po Hrvatskoj.

To je prošlost.

 

Učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata je bitnije prebrojavati koliko se srba iselila iz Sarajeve.

Uopšte ih nije briga koliko je ubijeno , masakrirano i raseljeno Bosanaca u udruženom genocidnom

projektu nacističko-fašističke osovine ustaša i četnika u Sarajevu i Bosni. I koje ih je zlo  pomelo.

 

Tema razgovora Čovića i Dodika je rastakanje Bosne i Hercegovine po svim šavovima.

Oni to ne kriju.

Kažu glavna tema je izmjena izbornog zakona na nacističko-rasističkim osnovama.

Razgovori o  izmjeni zakona su  upravo to. Dogovori o disoluciji Bosne i Hercegovine.

 

I Čoviću jedan savjet.

On je studirao u Banjoj Luci gdje se do diplome može stići na razna i olakotne načine.

Zato nema pojma šta znači islam, jer ima falično ,dopisno obrazovanje, kojem je bitno samo da se na

vrijeme popune određene uplatnice.

 

Islam nije obična   riječ.

To je uzvišeno stanje kojom vjernik iskazuje najdublje poštovanje i ljubav prema Bogu Jedinom.

A osnov / Stvoritelj  svega, pa i demokratije je  Bog Milostivi i Silni.

A ovo je Bosna zemlja Božije milosti.

Pa nek’ ustaše i četnici vide šta im je raditi i na koga ćer udariti.