Putin pacifista

Svaka čast Putinu:

“Nemam loših namjera prema našim komšijama… “

Reklo bi se : “Baš je neki fini čovječuljčić.”

Aha , kad bi mu vjerovali!

Godinama je tvrdio da neće napasti Ukrajinu. Mjesecima je uvjeravao i svjetsku javnost i Ukrajince i vlastiti narod da samo izvodi vježbe na granici sa Ukrajinom. Nećemo govoriti o njegovim demokratskim finesama, o porobljavljanju vlastitog naroda i brutalnom eliminisanju neistomišljenika.

Reći ćemo da je većina njegovih najbližih saradnika vjerovala njegovim lažima i ostala zatečena i zaprepaštena njegovom odlukom o otvaranju klaonice u susjednoj suverenoj državi Ukrajini.

Ukazaćemo o desetinama hiljada mrtvih ljudi i ruskih i ukrajinskih ( do sada ) , na strahovito pustošenje i razaranje Ukrajine.

Tako to rade mirotvorci poput Putina.

Da , da ,: to su ljudski abortusi koji su se greškom rodili. Kakav je to monstruozni um koji sebi daje za pravo da bez imalu humanosti i samilosti odlučuje o životu i smrti stotina hiljada , milionima ljudi? I još imaju ljudskosti izigravati dobre susjede i ljude.

Proživjeli smo sličan rat. Još tragičniji nego ovu Rusku agresiju . Susreli smo se sa istim zlom , a opet u svojoj naivnosti ne možemo da shvatimo da postoje takvi monstrumi.

Bookmark the permalink.

Komentariši