Dogodilo se na današnji dan, 15. Jun /Lipanj

Danas je sriejda 15. jun / lipanj 2023. godine .

Otpalo je ko jesenje lišće 164 dana, još se lahuri 201 dan.

Vi ko'no zabrinuti za dane. Mi jok, nismo. Nimalo. Nisu dani insani pa da odu i više se ne vraćju.

I još nešto:

Uz dužno poštovanje prema danima, odaćemo vam milenijumima zapretenu tajnu u seharama mudraca, znalaca i alhemičara.

Dani su isti kao i žene. po svemu i u svemu , i imaju isto porijeklo.

Evo opisa jednog jedinog dana;

Prelijep a krhak,raskošan a nježan, blistav a tajnastven , plodan a čedan,

zavodljiv a naivan, neuhvatljiv a podatan, radost i tuga…

E sad; sve ove riječi recite o ženi.

I?

Kako vam se čini.

Da li su magi pogriješili?

Ni slučajno.

Ako neko ima drugačije mišljenje, onda ima velike proebleme .

Ili je anamo onaj, evenuh ili merebit da bidne hadum ili cornuto. A mere bit da je i ženomrzac jer ne zna zaiskat.

Što bi poete rekle:

Ko ne voli dane , ne voli ni žene.

I obrnuto..Ko ne voli žene svaki dan mu je baksuzan i crn.

O porijeklu dana i žena ćemo, ako Bog da, drugi put.

Ne valja sve tajne namah otkriti. Nek prepisivači i neuki malo muku muče.

U prevodu :

Bez žena kao i bez dana nema života.

1215.- Engleski kralj Džon bez zemlje prihvatio, pod pritiskom plemstva, dokument Magna Carta Libertatum, temelj engleskog državnog uređenja, simbol borbe protiv apsolutizma i jedan od najznačajnijih dokumenata britanske i evropske ustavne istorije.

Čuj bez zemlje, a čitavu Englesku držao u šaci.visokim porezima i nametima.

Šak je i bratu Ričardu Lavljeg srca privremeno oteo krunu dok je ovaj „krstašio“

1467.- Umro vojvoda od Burgundije Filip Dobri, osnivač Burgundije, države koja je u XV veku bila rival Francuske, a od 1678. pripada Francuskoj.

Ja kakvi smo:

Na pomen Burgunduiju na um nam ne pada ništa više od izvrsnog vina.

1520..-Papa Lav X ekskomunicirao Martina Lutera bulom u kojoj je kao jeres osudio Luterove teze o indulgencijama, dogmama i uređenju katoličke crkve. Ideje o reformi crkve sistematizovane u 95 teza Luter je 1517. prikovao na vrata Dvorske crkve u Vitembergu, označivši početak raskola katoličke Evrope.

Martin Luther je pokretač protestanske reformacije u katoličkoj crkvi ,ali je  u ranijim godinama svoga djelovanja bio protivnik teološki motiviranog antižidovstva, te je tada napisao i poznato djelo “Isus Krist je rođen kao Židov” u kojem se zalaže za novozavjetni odnos prema Židovima koji je pozitivan.

Ipak , kasnije antižidovske teze omogućiti stvaranje antisemitske Njemačke evangeličke Crkve (tzv. Deutsche Christen) u doba nacizma, a koja je zastupala izrazito rasističke stavove, predstavljajući se crkvom arijevske rase.

1843.-Rođen norveški kompozitor, pijanista i dirigent Edvard Hagerup Grig, koji je, inspirišući se nacionalnim folklorom, afirmisao norvešku muziku u svetu.

1882.- Rođen rumunski general i državnik Jon Antonesku, diktator pronemačke vlade u Drugom svetskom ratu. Uveo zemlju u Trojni pakt i priključio se napadu na SSSR 1941. 1946. osuđen na smrt kao ratni zločinac i streljan.

Interesantno je da je jedan od njegovih krvnika K+Nikolaje Čaušesku završio na isti način, od ruke „naroda“..

 1904. godine 15. juna, obilježen kao crni dan u historiji New Yorka, na današnji dan dogodio se najveći brodolom u vodama grada. General Slokam, putnički brod koji je prevozio ljude u obilazak New Yorka, odvezao je 1.342 putnika, uglavnom članova luteranske zajednice, na crkveni piknik u Locust Grove, Long Island. Putnici su uglavnom bili Nijemci iz male Njemačke, s područja Manhattana, uključujući veliku grupu žena i djece.

Razlog smrti broda bila je odvratna obuka posade i kapetana broda, prilikom napuštanja luke, nakon 20 minuta starog namještaja počeo je tinjati u jednoj od brodskih prostorija, požar je na vrijeme primijećen, ekipa je brzo izvaljala vatrogasno crijevo, ali kada je pokrenuta voda, crijevo je puklo u nekoliko mjesta, zbog kojih nije bilo moguće ugasiti požar, uslijed čega je brod poplavljen. Trebalo je samo pola sata da vatra uništi parobrod. Više od 1.000 ljudi, većinom žena i dece je poginulo.

1907.- Počela Druga haška mirovna konferencija, na kojoj su 44 države, uključujući Srbiju i Crnu Goru, usvojile 13 konvencija o zakonima i običajima ratovanja. Četvrtom konvencijom osnovan Stalni arbitražni sud u Hagu.

Interesantno je da je u istom tom gradu osnovan sud za ratne tzločine na području Jugoslavije sa posebnim težištem genocid u BiH devedesetih godina, a glavni optuženici su Srbija , Crna Gora i Hrvatska.

Šteta što glavni šiju JNA u Sloveniji Janez Janša nije suđen za veleizdaju jugoslovenskih naroda i sauačešništvu u potonjim zločinima.

1919.-Engleski piloti Artur Braun i Džon Olkok okončali prvi direktan let preko Atlantika.

1920.-Italijanski inženjer, jedan od osnivača bežične telegrafije Đulielmo Markoni, emitovao u Engleskoj prvi muzički radio-prenos, muzičku numeru australijske operske pevačice Neli Melba.

Normalno svijet malo pamti!

Sve reference za radio je pokrao od Nikole Tesler,največeg naučnika svih vremena.

1940.-Nemačke trupe probile liniju Mažino kod Sedana. Sistem utvrđenja dugačak 360 kilometara, koji su Francuzi izgradili duž granice prema Nemačkoj između dva svetska rata, smatran remek-delom građevinarstva i fortifikacije.

Aha kako da ne.Linija je pala kao kula od karata.

1969.-Po povlačenju Šarla de Gola sa političke scene za predsednika Francuske izabran Žorž Pompidu.

Šrl de Gol će ostati upamžen kao kukavički vojskovođa koji je rat proveo ispijajući viski sa Čerrčilom u Londonu , dok su se časni Framcuzi borili protiv Nijemaca.

1975.- Košarkaši Jugoslavije postali šampioni Evrope pobedom nad reprezentacijom SSSR u Beogradu.

Ajh, kakva su to vremena bili.Nacionalistička gamad SHS osovine su uništili jednu prelijepu tvorevinu, genocidom bez granica.

1977.-Adolfo Suares i njegova koalicija Demokratskog centra pobedili na prvim slobodnim izborima u Španiji posle smrti Franciska Franka koji je diktatorski vladao od 1939.

I šta se promijenilo?

Ništa. Baski i dalje grcaju pod jarmom, kataloncima i andalužanima ukinute slobode…

1982.- Argentinske snage na Foklandskim ostrvima predale se Britancima. Time okončan rat u kom je poginulo oko 1.000 ljudi.

Na par kilometara od argentinske obale pogana , genocidna britanska imeprije uzurpirala argentinsko ostrvo i brani ga zakonom jačega.

1988.-Pakistanski predsednik Zija ul Hak objavio da će islamsko šerijatsko pravo postati vrhovni zakon u Pakistanu.

I unazadio zemlju.

1992.-Srpski književnik Dobrica Ćosić izabran za prvog predsednika Jugoslavije. Za prvog premijera nove države prethodnog dana izabran američki biznismen srpskog porekla Milan Panić.

Ćosić he veći krvnik i od Miloševića,Karadžića i Mladića jer je on tvoreac genocidne „velike Srbije“:

1992.-Parlament Japana, prvi put od Drugog svetskog rata, odobrio angažovanje japanskih vojnika u inostranstvu.

1994.-Izrael i Vatikan uspostavili pune diplomatske odnose, potvrđujući dogovor o međusobnom priznavanju i pomirenju posle vekovnih sukobljavanja Jevreja i rimokatolika.

Inače, vatikan je iza kulisa uz Veliku Britaniju najveću pobornik vraćanja Jevreja/cionista u Palestinu i stvaranju cionictičke genocidne tvorevine Izrael..

1995- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio rezoluciju o proširenju snaga UN u Bosni i Hercegovini trupama za brza dejstva, sastavljenih od 12.000 francuskih, britanskih i holandskih vojnika. Rusija i Kina uzdržale se od glasanja.

Nepunih mjesec dana kasnije , te iste trupe su dozovlile najveće zločine od drugog svjetskog rata.

Genocid u Srebrenici.

1996.- Umrla američka pevačica Ela Ficdžerald, “kraljica džeza”, čuvena po “skat”-dijalozima s velikim džez-muzičarima Armstrongom, Elingtonom i Bejzijem.

3000.- U atentatu u Budvi lakše povređen Vuk Drašković, lider Srpskog pokreta obnove, u to vreme jedne od najvećih opozicionih političkih stranaka u Srbiji.

Berz obzira na sve Vuk dlaku ne mijenja, od zagovornika „velike srbije“ i klanja do opozicionara…

2000.-Rimsko-katolički biskup Augustin Misago optužen za saučesništvo u masakru više od pola miliona stanovnika Ruande 1994. i genocid oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

Ništa novo za rimokatoličku crkvu.Na istim takvim temeljima su gradili svoju slavu.

2001.- Pored Petrovog Sela kod Kladova otkrivena masovna grobnica u kojoj je zakopano oko 30 tela za koja se pretpostavlja da su žrtve sukoba na Kosovu 1999.

Znate li gjde je Kladovo.Na okuci dunava , na granici sa Rumunijom.A gdje je Republika Kosovo?Tristo kilometara južnije.Ipak istina se ne mere sakriti.

2001.-Šangajska petorka, odnosno Kina, Rusija, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan, posle prijema Uzbekistana u članstvo preimenovali organizaciju u Šangajska organizacija za saradnju, regionalnu organizaciju za borbu protiv islamskog militarizma.

Ako ostvare šta su naumili i dogovorili,što javno,što tajno ove zemlje sa socijalističkim bremenom biće daleko moćnije od UD i SDA zajedno.A šta mislite zašto je korona / Covid 19 podmetnut Kini?

Bookmark the permalink.

Komentariši