Opšta grabež , plačka , kriminal i otimačina u BiH

Nova (???) vlast , a stari i novi pljačkaši .

Prođe godina dana od nove vlasti. A ništa se ne mjenja. Možda čak postaje gore. Pljačkaške horde nastavljaju pohod na nevini, gladni i napaćeni narod Bosne i Hercegovine.

Ćović i HDZ , Dodik i SNSD u “novoj” vlasti samo u kontinuitetu nastavljaju gdje su stali. Bez predaha bezočno nastavljaju pljačkati tamo gdje im je partner bila SDA i Iztebegovići. Normalno kao iskustveniji , otimaju dobar dio kolača naivcima iz “demokratske” trojke.

Gladež demokratska trojke predvođena prevejanim prelivodom i lopinom Nikšićem, malim ,gladnim svega , iskompleksiranim seljačićem , abortusom SDA Konaković i bezličnim, bezglasnim i gladnim malim miš poltronom Fortom kradu ono što im preostane sa bogate narodske trpeze kojoj se obilato hrane fašisti i nacisti SNSD-a i HDZ -a.

Nikoga nije briga za narod i BiH. Bitno je zauzeti fotelje, zatvoriti narod u torove , zavaditi ih , sijati strah i mržnju među njima , i onda , tiho i u miru izvršiti preraspodjelu ogromnog budžeta u svoje đepove i džepove svojih poslušnika i uvlakača.

A budžet se slijeva upravo sa grbače gladnih i potlačenih.

Svjetska recesija i inflacija se prelila na ove prostore. Svi ekonomski pokazatelji govore da su u Bosni i Hercegovini cijene hrane , medikamenata ,usluga i svega bilo koje vrste najveće u Evropi , bez obzira na nulti strandard

Siromašni i gladni , definitivno većina stanovništva , su sada totalno i deprimirajuće prepušteni sami sebi na nemilost vladajućih.Narod je do guše (i preko glave ) u dugovima , glađu , bijedi i neimaštini.

Svaka vlast je dužna da zaštiti i pruži pomoć ugroženom stanovništvu.

Ova bosansko hercegovačka ergela lopova , kopuna , narkomana , kriminalaca , pedera i neljudi se ne trudi da bar zavara oči gladnog i iscrpljenog pučanstva. Ništa , ama baš ništa ne rade.

I dok su Izeti/Jahići i SDA , uz najvelikodušniju pomoć dupelizaca iz islamskog klera BiH ostavljali lažne utiske nade u sveopćem beznađu , sadašnja klika ne ostaje ni trunčicu milosti potlačenoj raji.

Iako se budžetske kase krcate do vrha i nije teško naći načina, mogućnosti i pravaca gdje sredstva pravilno usmjeriti ka onima koji su je napunili i koji ispaštaju zbog nikakve ekonomske politike.

Svjedoci smo mrtvaje u radu vlasti, osim u jednom segmentu : pljački.

Totalni nerad i javašluk na svim nivoima političke, ekonomske, sudske , zakonodavne i izvršne vlasti. Svo djelovanje se svelo na najniže oblike sitno činovničkog djelovanja: Ovjera dokumenata za odlazak gladnih u inozemstvo. Trbuhom za kruhom. Da je Aleksa Šantić živ ne bi pisao “ostajte ovdje” , već bi prvi zdipio u inozemstvo.

Ali kamo? Svuda isto nacionalsoscijalističko, fašističko bjesnilo i ksenofobične podjele.Jer i u globalno svijetu vlada sistem:

-Zavadaj pa vladaj. Potom bombe i užas, napalm i vatra , krv i smrt nevinih.

U Bosni i Hercegovini već 35 godina nikakvi ni dugoročni , ni kratkoročni ekonomski, razvojni, privredni , poljoprivredni , energetski zdravstveni , socijalni planovi ili bilo koji drugi vid rada ne postoje.

Nikakvi planovi za suzbijanje recesije i inflacija. Nerad i nesposobnost korisnika i pljačkaša buđetskog novca je realna i evidentna. Poslije užasnog agresorskog rata Zapada , EU , Vatikana , Hrvatske , Srbije i domaćih izdajnika , svi se “pogubili” u kriminalnim otimačinama budžetskih sredstava i fondova međunarodne zajednice.

Ni jedan projekat , ni jedna investicija , ni jedna ni mikro ni makrosocijalna socijalna pomoć ugroženim kategorijama stanovništva . Nezaposloenim , penzionerima, inavalidima rada , civilnim žrtvama rata, , RVI , licima sa posebnim potrebama , raseljenim licima, izbjeglicama, siromašnim ,…, ama baš nikome skoro ni marke. Sve nešto na malobrojne infuzijske kapaljke.

Svi sadašnji nivoi vlasti su gori su od Izetbegovića i SDA , iako se teško može može biti gori od njih.

I javnost šuti. Šute mediji. Nigdje ni jedaog medija da se kritički i objektivno oglasi .Izuzetak čine par individualaca , čije dejstvo se i ne primjeti u mrtvilu i vrnilo neangažovanog, neobjektivnog nenovinarstva:

Zapravo 99% novinarstva svoje djelovanje svodi na kič, šund ,dezinformaciju i plagiranje neprovjerenih informacija. Novinarstvo sve više postaje crna hronika i rak rana žurnalistike u kojoj persistiraju samozvani analitičari i nepismeni znalci.

Zapravo potvrđuje se teza:

Kakva država takvo novinarstvo. Jad , bijeda i kriminal od države , jad , bijeda i kriminal od novinarstva.

A žao nam naroda/pučanstva/raje. Nemaju za koga glasati. Sve sam lopov , kriminalac i drušrveni šljam i otpad.

I na kraju dolazimo do realne konstatacije:

-Kakav protektorat , takva vlast.

Protektorat na čelu sa EU,Misijom EU i svinjolikim , tovljenim demohrićanskim nacionalsoscijalistom Šmitom i bulumentom činovnika neradnika , se prvenstveno brinu o rješavanju svojih egzistencijalnih pitanja na račun jadnog , ubijanog i opljačkanog Bosanskog naroda. Svima njima je u interesu da u Bosni i Hercegovina vlada haos i nesređena društveno politička , ekonomska , zakonodavno pravna situacija., teror pojedinaca i razdor. Isprika za ne prijem BiH u trulu i propalu , staru ofucanu animir damu :Evropu. (No , o nacističko fašističkom i ksenofobično rasnom odnosu EU, Vatikana , SAD prema BiH , ponovo po ko zna koji put , neki drugi put.)

I zato je potpuna , 99,99% stopna tolerancije EU na destruktivno ponašanje bosanskohercegovačke kriminalne vlastele i nacističkih satrapa.

Znate onu :

-Ruka ruku mije!

Ono ko fol ; jer oduvijek je bilo : svinja svinji i smrad smradu hrli i u zagrljaj juri.

Jugoslovenski narodi vape za Titom

E moj Stari,

U narodu se tvom govorilo :svaka ti se pozlatila.

Dok si bio živ fašista , nacista ,ustaša ,četnik , bjelogardejac,balista,komita , kriminalac, ubica , i svako zlo , smrad , ološ , pogan , nečovjek …,su trunuli po golim otocima i zatvorima. Svi oni su i punili gaće pred tobom.

Sada je ta bagra i fukara , nakon krvavog pira u ime “demokratije” zasjela na vlast i u sprezi sa organiziovanim kriminalom i podzemljem bez imalo stida i ustezanja , bjesomučno porobljava , pljačka i ubija vlastiti narod u svim državama bivše Jugpslavije.

Došlo je doba da pošteni , časni svijet ne smije na ulicu izaći i ne može pošteni kruh zaraditi .

Torture , ispiranje mozga, siromaštvo , bijeda , strah za goli život se poput Kainovog žiga se uvukao među pučanstvo. jadni narod nema gdje da bježi , jer tamo , na zapadu , izvoru sotonine i bludnicine “demokracije” je još gore.

Svakim danom su ulice sve krvavije i ubitačnije. Više niko nije siguran za svoj život.

E , moj blesavi narode!

Tražili ste “demokraciju i slobodu”.

Eto vam ga. Dobili ste šta je povampirano zlo htjelo.

Zaskočile su vas krvopije , ubice i kriminalci. Monstrumi!

Djecu vam ubijaju , žene siluju , grkljane čupaju , bombe podmeću, metke vam u tijela zabijaju , pored ušiju svakog trena zuje . Vi ste u strahu kada će na vas doči red da vas na ulici plahtom/čaršafom pokriju i policijskom trakom označiti još jedno CSI , bez otkrivenog ubice i naručioca.

A divno li bješe ono naše što bijaše od Vardara pa do Triglava !

Nebo je bilo milosno i plavetno,sunce je veselo sijalo , cvijeće je miomirisom mirisalo , rijeke, kristalno čiste su žuborile , ptičice su cvrkutale , pošten svijet je na miru radio , uživao u slobodi i kretao se na Jadran i u planine bezbrižno, bez straha da će ga bilo kakvo zlo zaskočiti.

Ne, nije ovo Jugonostalgija . Ni slučajno da to niste pomislili. Jugoslaviju su nepovratno raskomadali i ubili krvožedne zvijeri : fašisti i nacisti , ustaše , bjelogardjeci i četnici. Ona se vratiti neće.

Ovo je žal za vremenima kada je na ovim prostorima vladao mir , tišina , tolerancija i demokratija kao nigdje u svijetu.

Žal za vremenima u kojima je ksenofobija , rasizam , nacizam , fašizam , kriminal i svako zlo bili protjerani sa ovih prostora. Mislilo se zauvijek. aha , kako ne. Bludnica sa sedam brijegova i zlo 2dem9kratskogg” zapada nikad ne spavaju.

Nisam prorok ali znam Jugoslovenski narodi vape za Titom i njegovim časnim vremenima. Svakom godinom koja prolazi taj vapaj će se pretvarati u jecaj , krik :

– Pomozi Bože milostivi i pravedni, oslobodi nas bezbožnih pogana i silnika!

Genocid

Pravna definicija genocida

Pojam genocid definiran je u Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida koju je Opća skupština Ujedinjenih naroda  prihvatila  9.prosinca 1948. godine.

Međunarodna pravna definicija zločina genocida data u članu II i III Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida, iz 1948. godine

član II opisuje dva elementa zločina genocida:

1) mentalni element , znači “namjera da potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa kao takva, i

2) fizički element koji uključuje pet djela opisanih u sekcijama, a, b , c , d i e. Zločin mora uključivati oba elementa da bi se zvao “genocid”.

član III opisan sa pet kažnjivih oblika zločina genocida: genocid, konspiracija, podsticaj, pokušaj i saučesništvo.

Dijelovi Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida

“član II: U ovoj konvenciji genocid znači bilo koji od ovih djela izvršenih za namjerom da se potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa, kao takva:

(a) Ubijanje pripadnika grupe (određenog naroda);
(b) Uzrokovanje teških tjelesnih i mentalnih povreda pripadnicima grupe;
(c) Namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji prouzrokuju njeno potpuno ili djelimično uništenje;
(d) Uspostavljajuči mjere s namjerom spriječavanja rađanja u okviru grupe;
(e) Prinudno premještanje djece iz jedne u drugu grupu.

član III:

(a) Genocid;
(b) Plan za izvršenje genocida;
(c) Direktno i javno podsticanje na izvršenje genocida
(d) Pokušaj genocida;
(e) Saučesništvo u genocidu.”

Diskusija:

Zločin je planirati ili podsticati na genocid, čak i prije nego što ubijanje počne ili pomagati izvršenje genocida: 
Djela zločina uključuju planiranje, direktno i javno podsticanje, pokušaj izvršenja genocida i saučesništvo u genocidu.

Kažnjiva djela Slijedeće su genocidna djela ako su počinjena kao dio politike da se uništi postojanje grupe (naroda):

Ubijanje pripadnika grupe uključuje direktna ubistva i djela koja izazivaju smrt.

Uzrokovanje teških tjelesnih ili mentalnih povreda uključuje izazivajuči traumu pripadnika grupe kroz široko rašireno mučenje, silovanje, seksualno nasilje, prinudjivanje na konzumiranje droge i sakaćenje.

Namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima računajući da će uzrokovati uništenje tog naroda uključuje namjerno uskraćivanje izvora potrebnih za fizički opstanak grupe takvih kao što je čista voda, hrana, odjeća, stambeni prostor ili medicinske usluge. Uskraćivanje onoga što život znači može biti kroz oduzimanje žetve, blokiranja isporuke hrane, zatvaranja u logore, prinudno raseljavanje ili protjerivanje. ili

Spriječavanje rađanja uključuje nasilnu sterilizaciju, nasilni prekid trudnoće, zabranu brakova, dugotrajna odvojenost muškaraca i žena s namjerom spriječavanja rađanja.

Nasilno premještanje djece može biti direktnim prisiljavanjem ili zbog straha od nasilja, zatvaranja, psihološkog maltretiranja ili drugih vidova mučenja. Konvencija o pravima dijeteta definiše djecom osobe ispod 18 godina.

Genocidna djela ne moraju ubiti ili uzrokovati smrt pripadnika grupe. Uzrokujući teške tjelesne i mentalne povrede, spriječavanje rađanja i premještanje djece su djela genocida učinjena kao dio politike da se uništi postojanje grupe.

Zaštićene grupe:

Zakon štiti četiri grupe – nacionalne, etničke, rasne ili religiozne grupe
.

Pod nacionalnom grupom se podrazumijeva grupa pojedinaca čiji identitet je definisan zajedničkom državnošću.

Pod etničkom grupom se podrazumijeva grupa pojedinaca čiji identitet je definisan zajedničkim kulturnim tradicijama, jezikom ili nasliječem.

Pod rasnom grupom se podrazumijeva grupa pojedinaca čiji identitet je definisan fizičkim karakteristikama.

Pod religioznom grupom se podrazumijeva grupa pojedinaca čiji identitet je definisan zajedničkom religijom, vjerovanjima, doktrinama, praktikovanjem ili ritualima.

Obično su ljudi rođeni u ove četiri grupe. Ove četiri grupe imaju zajedničke karakteristike po kojima su pojedinci najčešće rođenjem u grupi. Dok neki pojedinci mogu promijeniti nacionalnost, ili religiju ili čak usvojiti novi kulturni, etnički ili rasni identitet – obično ljudi ne mogu birati identitet grupe. U genocidu, ljudi su meta za uništenje ne zbog toga što su nešto uradili, nego zbog onoga ko su i šta su.

Grupni identitet je često izforsiran od strane počinilaca. 
Počinioci genocida učestalo prave grupne kategorije opasnijim ili kreiraju nove definicije i grupni identitet nameću pojedincu bez obzira kakav je njegov lični izbor tog pojedinca.

Značajni termini:

Zločin genocida ima dva elementa: namjeru i akciju. 
Namjera može biti dokazana direktno kroz izjave ili narečenja, ali češče, mora biti zaključena po sistematskom i koordiniranom djelovanju..

Namjera je različita od motiva. Šta god da je motiv za zločin (oduzimanje zemljišta, nacionalna sigurnost, teritorijalni integritet, itd.) ako počinioci počine djelo s namjerom da unište grupu, čak i dio grupe, TO JE GENOCID.

Fraza “potpuno ili djelimično” je važna. 
Počinioci ne moraju imati namjeru da unište cijelu grupu.i uništenje samo jednog dijela grupe (takvog kao što su njeni obrazovani pripadnici ili pripadnici koji žive u istoj regiji) je također genocid. Mnogi odgovorni zahtijevaju namjeru da se uništi priličan broj pripadnika grupe – masovno ubistvo. Ali pojedinac zločinac može biti kriv za genocid čak i ako ubije samo jednu osobu, sve dok zna da učestvuje u VELIKOM PLANU za uništenje grupe.

član II Konvencije je uključen bez izmjena u Rimskom statutu Međunarodnog suda za zločine kao član 6 i također i u Statutima Međunarodnih sudova za ratne zločine za Ruandu i bivšu Jugoslaviju.

– – –

Izraz genocid je prvi put upotrijebio jevrejski advokat u Poljskoj Rafael Lemkin 1943. na osnovu grčke riječi “genos” (rasa, pleme) i latinske riječi “cide” (ubiti). Ujedinjene nacije po Međunarodnom zakonu iz 1951. godine, genocid smatraju zločinom.

**

Izraelu, SAD , Zapadu i svim onim koji podržavaju ubijanje i nestanak Palestinaca na uvid.

I svim onim koji samo deklarativno podržavaju prava Palestinaca na život i slobodu.

Akciju , konkrentu akciju bešćutni i jadni svijete.

Ništa osim konkretne i sveobuhvatne akcije i mira vam ne može oprati obraz.

SDA i Izetbegovići i dalje najveći gubitnici

Nedelja 29.10.2023.

-Čengić ubjedljivo pobjedio, SDA priznala poraz .

65:00 : 35,00 %.

Katastrofalan poraz SDA i njenog pulena.

Ponedeljak 30.10.2023.

-Sebija Izetbegović , napokon dobila zasluženi otkaz.

Ima pravo žalbe. Može je mačku o rep okačiti.

Nema više čupanja grkljana i besplatnih plastičnih operacija.

Došlo vrijeme da se kabadahiluk plaća.

Matora , ružna baba ide u penziju i zaborav.

Hrvatska podržava genocid

Zvanična hrvatska vlast se definitivno opredijelila i vrlo aktivno stala na stranu fašizma, nacizma ,genocida ,kolonijalizma,konc logora, aparthejda , rasizma i državnog terorizma.

Glasajući protiv mlake , beskrvne , neodgovorne , nesvrhishodne i neobavezujuće rezolucije UN , koja krajnje adolescentno besmisleno poziva na prekid neprijateljstava u Gazi, Hrvatska je dospjela u red zagovornika međunarodnog fašizma , terorizma , genocida i neokolonijalizma ( između ostalog).

Vrlo jasni i bogohulni , kršćanski Tačdaum ( Touch down ) protiv Božije vjere , demokratije , civilizacije i humanizma.

Aferim HrvatskaI

Da li se bar malo stidiš?

Ne tuguj Palestino

Kada su ih Zapad i Istok ,Sjever i Jug slali u svoje i nacističke klanice , konc logore i plisnke komore , Jevreji nisu imali kud.

Ne shvatajući šta su im njihovi najbogatiji predstavnici sa ove i one strane bare, u sprezi sa fašitičkim nemanima pripremili , Jevreji su se sjetili da su kršili Zavjet ; u pohlepi i slastima ovozemnog života zaboravili pominjati Boga Jedinog i svetkovati ga.

I većina siromašnih , u beznađu i očajanju se vratilo izvornoj Božijoj vjeri , otaca njihovih Avrama, Isaka , Isava i Jakova. Bog nikada ne izunevjerava djecu svoju u zlu i nevolji kad ih slama.

Dođoše Jevreji u Palestinu , kleknuše na koljena , noseći darove žrtava paljenica i uputiše ponizni proglas (apel, molbu) Palestincima :

Dobri ljudi , Palestinci ,braćo naša mi nemamo nemamo gdje. Na svim stranama svijeta nas progone i ubijaju samo zato što smo na putu Boga Jedinog. Molimo vas primite nas u Svetu zemlju , ne oduzimajte nam jedinu nadu. Naš i vaš Bog je jedan. Kunemo se na lojalnost i molićemo se da vas Bog nagradi iz našeg obilja .

Palestinci su uvijek naivni , čestiti i nevini bili. Povjerovali su onima koji su uvjek vjerolomni , podmukli i lukavi bili. I prema Bogu i prema ljudima.

I sada 65 godina poslije Palestinci više nemaju svoje domovine. Jevreji zaboraviše obećanja Bogu i Palestincima. Za svo vrijeme od ljudskog prijema na Palestinsku zemlju do današnjeg dana , na tlu Palestine Svete zemlje Jevreji su postupno otimali dio po dio zemlje, pljačkajući , proganjajući i ubijajući nevini narod..

Uništavaajući Palestinsku država ubijajući i palestinski narod, razarajući i brišući sve tragove postojanja palestinskog naroda i njihove civilizacije , Cionisti postadoše gori od najgore i najkrvavije zvijeri nacističke Njemačke

Tek da podsjetimo Hitlerovu monstruoznu fašištičku tvorevinu stvoriše Vatikan , Velika Britanija , Francuska i SAD, na nagovor i obilatu finansijsku pomoć najbogatijih cionističkih porodica , prvenstveno Rotšilda i Rokfelera.

Ipak u “jevrjesku” državu se vratio samo dio Židova. Svi znaju za Nebesko proklestvo .

Nikada jevrejska država neće saživiti i do sudnjeg dana će imati moćne neprijatelje , koji će ih uništiti kada im samovolja, obijest , poganluk i fašizam cionista dodadi i pređe najdonju granicu ljudskosti.

Svakim svojim postupkom Izrael gubi potporu svjetske javnosti. Još uvijek ih spašava Zapad koji je slugan najbogatijih cionisitčlkih familija. No , finansijski krah sve više prijeti ekonomiji Zapada i sve je očigledniji. i izvjesniji.

Ratovi su način da se očekivana propast zapada prolongira. Tisuće i tisuće milijardi , aman bilijuni dolara se očekuhe od stalnih , starih i novih ratova. Kad prestane jedan kreće drugi. Oni koji prestanu su žarište novih pljački u sistemu izgradnje i oživljavanju porušenog .

Druga pošast koja vlada na Zapadu su demogravski ,kriminalni i rasni ratovi, koje kupljeno i korumpirano novinarstvo potiskuje. Na zapadnu se stanovništvo organizuje po strogo odeljenim getovskim principima , koje određuju nacionalna pripadnost,religija , rasna i staleška pripadnost.

Treća rak rana Zapada su odmetnutesu obavještajne agencije velikih sila. Njih sve manje interesuje sigurnosno bezbjedonosna situacija u svijetu, regionu i matičnim zemljama, a sve više se povezuju sa narkokartelima i preuzimaju ulogu glavnih dilera.

Međutim svakim danom kočnice slome postaju sve tanje. Iednog dana zapad će se sam od sebe urušiti. Da li sa sobom povući Sjever i Istok nemoguće je procijeniti , mada su oni svježije i perspektivnije tkivo.

I sada dolazimo do optimističkijih pogleda. Industijski nerazvijeni Jug i naftonosni Bliski istok nisu podložni recesijama velikih indexa (padova).

Izrael čija se moć i prosperitet zasniva isključivo na finansijskoj i politčkoj podršci Zapada je već sada u velikoj , najvećoj buli. Njegovi ekonomski i privredni resurusi na granici loma.

To je vidljivo iz poslijednje eskalacije sukoba. Debelans savremenog naoružanja , tromost , nezainteresovanost i neobučenost državne Izraelske armije, u odnosu na opremljenost , volju , pokretljivost Hamasa i Hezblaha otvara mnoga bezbjedonosna i sigurnosna pitanja.

Ako se tome doda slojevitost strateških , geopolitičkih i nacionalno-religijski Bliskoistočnih odnosa , uvijek se pitamo kada će doči momenat kada će se arapski svijet ujediniti i Izraelskim fašističkom i genocidnom teroru reći stop , dosta više nasilja protiv Boga i ljudi.

Zato Palestino ne tuguj.

Izdržala si mnogo neprijatelja genocida i fašizma i opstala. Državu su ti skoro uništili. Ali vratiće se Palestinski narod jači , jedinstveniji , naoružaniji i silniji i stati na kraj ubijanjima , rušenjima i teroru.

Izraelu je već sada jasna budućnost. Ima dvije solucije :

-Nestanak u najkrvavijem ratu u Svetoj zemlji.

-Dogovor sukobljenih strana na osnovama pravičnih Božanskih i ljudskih zakona.

Poslovice su dio Izraelske tradicije.

-Ko drugom jamu kopa , kad tad sam u nju pada.

-Sve je u parovima. Rat i mir. Bijeda i bogastvo. Kukavičluk i hrabrost. Pravda i nepravda.

-Sve je u činjenu i nečinjenju.

-Samo je jedna istina.

A nad svim je Jedan Jedini Silni i Mudri Sudac.

Alelujah!

Palestina i Izrael / Jad i bijeda svjetske demokratije i novinarstva

Uvijek se dokazuju istinitost Božanskih načela:

-Jedna je istina!

-Sve je u parovima!

Čitav svijet se zabrinuo i polarizovao glede nove , po ko zna koje tisućite eskalacije sukoba između Izrailjaca i Filistejaca.

Da bi nastavili zapis moramo odrediti ko su ti Izrailjci i Filistinci , da prostite.

Riječ izrailj je kovanica dvije riječi u značenju:

Boriti (rvati) se sa Bogom ili Prkositi Bogu.

Filistijci su narod nejasnog porijkla iz koga potiče čuveni Davidov suparnik Golijat. Kroz tisuće godina mnogo su jada , crnila i krvi zadali Izrailcima i ovi njima . U neku ruku filistejac je za izraelićane postao sinonim za svakog onog ko ne pripada judaizmu i koji je neprijatelj Izraelaca.

Kako su se izraelci tokom tisuća godina postojanja uspjeli zamjeriti i zakačiti sa skoro svim znanim i neznanim narodima ,ispada da je njima krvni neprijatelj i Filistijac svako ko nije zatucani ortodoksni jevrej i krvoločni cionist. .

Bez obzira što su se izborili za smaknuće Isusa , okosnice hrišćanstva , kroz dva potonja mulenijuma su svojim podmuklim i mahom zločinačkim igrama uspjeli kupiti i u mali džep prsluka staviti skoro svu zapadnu oligarhiju i establišmente , napose anglosaksonsku menažeriju . Kanibalističke predstavnike ofucane sifilističke kurve Velike Britanije ( i njenu morbidnu krunu ) , zoofiličlne kauboje pentagramske povinijencije iz genocidne SAD tvorevine i priljepak, sada već mlaku i propalu francusku pošast. .

Na inicijativu pomenutih svjetskih terorista mimo svih pravnih normi i zakona osnovana je fantomska , vrijeme će pokazati i genocidna tvorevina Izrael .

Još od I svjetskog rata Jevreji se uz pomoć Britanaca permanentno i pojačano naseljavaju u Palestinu. Tada se i formirala jaka sigurnosna mreža , koja je prerasla u tajnu službu Mossad , koja je postala glavna krvoločna , i egzekutorska struktura u genocidnoj hijerarhiji cionističke vlasti.

Mosadu nikad nije uspjelo ništa da promakne. O njegovom monstruoznom i ubilačkom djelovanju je izlišno trošiti riječi.

I sada , odjednom , neočekivano i iznenadno Hamas izvodi savršeno organizovani vojni upad na tlo izraela. Prvi u novijoj povijesti sukoba Palestine i Izraela.

Ma hajte ,molimo vas.

Koga oni zajebavaju u zdrav razum ?

( Oprostite na izrazu , ne koristimo vulgarnosti , ali ponekad one najbolje oslikavaju neke oridinarne i nesuvisle gluposti. )

Vrlo je jasan i providan cilj cjelokupnog rekli bi zapadnog i izraelskog cirkusa . Ali za palestinski narod vrlo pogubnog i smrtonosno tragičnog scenarija.

Krvoločnost , genocid i masakar su ideologija i milje Izraela i Mosada . Njime je trebalo zgroziti svjetsku zajednicu. To nije bilo teško jer 90% glavnih svjetskih mas medija pripada cionistima, Zapad je podržao izrael . Izrael je dobio opravdanje za krajnji cilj , milenisjku težnju. Protjerati svo palestinsko i nejevrejsko stanovništvo i konačno stvoriti homogenu vlastitu državu. To što je to postignuto genocidom i na tlu otetom od suverene Palestinske države nije ni za Zapad ni za Izrael nikakav demokratski izazov i problem.

Za razliku od drugih , ne smatramo da ljudski faktor može previše promjeniti sudbinu Izrailjaca. Njihova sudbina je davno određena na najvišem nivou i sudu.

Presuda glasi:

– Kad nestane Filistejaca , nestaće i Izrailjaca!

Ne bi nikako izraelićanima i njihovim zapadnim sluganima bili u koži.

I sada pučanstvo milo i jadno , i dalje vjerujte kupljenim , neukim , podaničkim , zlim i glupim novinarima koji vas stoljećima , od Gutenberga lažu i ispiraju vam mozak, za sitnu uvlakaćku lovu po nalogu vlastodržaca .

Laži i podmetanja – Grbovnik Bosanske vlastele

 Iz  Arhiva

 

” Naletjesmo” na  stranica:

Grbovi vlastele Bosne i Hercegovine.

Oni nama trinaesti nesretan dan.

Pomislimo, to je nešto što se trebalo pojaviti na mrežama još prije njihovih nastanaka, prije nego što smo se mi, naši djedovi,pradjedovi i Bosanski kraljevi rodili. Neka, nikad nije kasno.

Kad ono , ne veliko razočarenje nego bezočnost što se ne može podnijeti. Samo što smo počeli gledati i čitati shvatamo da se to Bosni opet beskrupulozno podmeće i podvaljuje. Više i ne kriju laži. Nije bitno ko je uradio stranicu, ni kojim motivom, mi autore i motive prepoznajemo.

Bitno je ono što grbovi govore.
Časnost nikad ne laže.

Ako je neko kojim slučajem dobronamjeran htio biti, taj je silno pogriješio, medvjeđu uslugu Bosni napravio.

Ako nešto radite –nemojte biti naivni, uradite to čestito, pošteno i objektivno. I dobro, četiri puta provjerite i peti put ako treba. Dobro provjerite i pazite jer Bosni se još od Kulina bana i Kosova podmeće i laži se šire. Provjerite ili se bar ogradite od pravovaljanosti onoga što predstavljate.

Nemojte nasjedati , zvijer je neumorna, nikada ne spava. Još uvijek u ušima odzvanja krvava jeka tama-tam gusala, prangi i lomača.

Ako ste zlonamjerni kao što jeste mi vam ne vjerujemo, mi vas znamo i prtjimoi vas  i vaše laži, podvale istinom uništavamo. Tako i sada.

” Grbovnik bosanske vlastele ” se čuva u Fojnici u Franjevačkom samostanu od “pamtivjeka” , naime od zauzeća Bosanskog kraljevstvu Ovo je potvrdio svjedok fra Grga Ilić (?),  biskup i apostolski vikar u Kraljevoj sutjesci 8.jula 1800.god. U svejdočanstvu pisanom prelijepim latinskim rukopisom i ovjereno biskupskim pečatom nema ništa sporno. Sve je jasno i čisto kao dan, tako izgleda.!?

Zamka se krije u tekstu iznad koji je nasilan, glupav i nevješto ubačen, da bi to jednostavno smiješno bilo da nije k'mično. Uvodni dio iz “1340 god.” sam o sebi svjedoči: ordinarni falsifikat i ogromna laž.

Niko nikad nije naučno datirao godine nastajanja pisanija i utvrdio kojim redom su nastajale. Prošlost Fojničkog manastira je toliko burna i kataklizmična.

Ne treba biti grafolog i da se ta nosporna činjenica potvrdi. Polupismeni, više nepismeni rukopis nekog popa Stanislava Rubčića, čiji se redovi klate ko nedoklano svinjče i pijano vrludaju ,htio bi da izgleda kao srednjevjekovna crkvena bosančica i “svjedoči”:

“Na slavu Stipana Nemanjića cara Srbljena i Bošnjaka 1340 godine.”

To sasvim odudara od onoga što se očekuje od “carevog svjedoka.”

Istorija Fojničkog manastira i crkve nam govori:

-u ” velikom progonima ” 1521-1524. g. i samostan i crkva su porušeni, obnovljeni su 1594-1598.g.

-u velikom požaru 1664 g. nestali su crkva i manastir nova crkva je sagrađena 1669 god.

To znači da popova poslanica nije mogla naći put do Fojnice prije 1669.god. Tada je i tvrdanja papskog legata “od pamtivjeka naime od zauzeća Bosanskog kraljevstva” samo bezočna laž i podvaljotina.

Dva odvojena dijela teksta su po svojim finesama, pismenosti i estetici, pa i samom značenju toliko udaljeni jedan od drugog kao civilizcija od pračovjeka.

Međutim pijani pop je dao istoričarima vrijedan podatak kad kaže da je Stipan oliti Stipe Car bošnjaka. Izravno potvrđuje da u Bosni žive samo Bošnjaci, hrvate i ne pominje.

Porezni registar iz 1624.g. nam potvrđuje da je u Bosni tada živjelo :

-150.000 katolika

– 75.000 pravoslovaca

-450.000 muslimana

Za Turke i historiju svi su oni samo Bošnjaci. (Novokomponovanim post – dejtonskim bošnjacima slijedi zaslužni tekst. )

U popovom tekstu se ” potkralo ” nekoliko grubih historijskih laži. Jedina ličnost koja odogovara Stipanu i laži je Stefan IV Dušan Njemanjić ili Dušan silni (1308.-1355.god.)

On je bio kralj Raške i car Srbije,Bugara, Grka i Arbanasa. Carem je proglašen 16.04.1346.god.

Iz njegove inaugurativne titulacije progovara istina : Stipan IV Dušan Nemanjić nikad nije bio car Bosne.

Godina ukazanje carske titule potvrđuje da Stipan 1340. godine uopšte nije bio car.

To istovremeno znači da nije imao nikakve veze sa bosanskom vlastelom i njenim grbovima.

Isto tako historija bilježi da u to vrijeme u Bosni nije bilo srba i hrvata.

Stefan IV Dušan Njemanjić ili Dušan silni (1308.-1355.god.)

On je bio kralj Raške i car Srbije,Bugara, Grka i Arbanasa. Carem je proglašen 16.04.1346.god.

Iz njegove inaugurativne titulacije progovara istina : Stipan IV Dušan Nemanjić nikad nije bio car Bosne.

Godina ukazanje carske titule potvrđuje da Stipan 1340. godine uopšte nije bio car.

 

Ono što je interesantno je podijeljenost mišljenja o nastanku grbovnika.

Vremena su razna: 1340.g. “svjedok silnoga”, petanesti, šesnaesti, sadamnaesti vijek i konačno 1800. godina.
Mi smo dokazali što smo htjeli dokazati. Kad poželimo biće toga još, koliko želite,samo recite.

Uopšte nije bitno kada je Fojnički gebovnik nastao. Iz više razloga ćemo se prikloniti godinifra Grge vikara, ali ne i njegovom tumačenju i namjeri. Biskup je to. Radi što mu Vatikan i inkvizicija naredi, a oni su vodili bezbrojne krstaške ratove protiv Bosne i još nisu prestali.

To govori i mjesto izdavanja potvrde: Kraljeva sutjeska. Možda je ona odabrana da se na neki način obezbjedi ” Bosanska kraljevska ” autentičnost.

Ako ste neupućeni Kraljeva sutjeska je tik do Bobovca – Curia bani (banski dvorovi) i dvori Bosanskih kraljeva: Stjepan Ostoja, Tvrtko II Kotromanić, i Stjepan Tomaš Kotromanić. Napraviti papski ferman u Kraljevoj sutjesci je isto što napraviti ga u Vatikanu. To je bio dokumenat koji je imao vrijednost papskog edikta jer ga je izdao i potvrdio papski legat fra Ivo vikar. Mislio nam ga Ivo viknuti. Neće moći ni ove noći ni ubuduće.

Vikni ga ti svojim Vatikanskim mentorima ,vi ste navikli na to.Pitajte pedere sa stropa Sikstinske kapele koji se smješe na svakog papu dok se njima moli.

Vjerujem da su grbovi tih godina sakupljeni i uvršteni u Fojnički grbovnik. Sami priznaju da nikad prije grbovnik nije nigdje pomenut. Tek od tog vremena , od jula 1800. g. se o njemu počelo govoriti i pisati.

Nije to ni čudno, jer se to dešavalo u vremenima kada je postajalo jasno da je kraj osmanlija samo pitanje vremena.

Fojnički grbovnik je samo jedan od dokumenata kojim se srbi i hrvati uvode na bosanske prostore radi legalizacije svoje morne prisutnosti u Bosni. Fra Grga apostolski vikar u grbovnik ključuje grbove ” bosanske vlastele “, i pazite sad:

Postavljamo pitanje koja je to vlastela, čija je to vlastela, otkud je ta da prostiš vlastela?

Upitani odgovor hitan vama dade: bosanske,hrvatske i srpske porodice, i to ne bi trebalo da bude nikakvog spora!?!?

Ono pazite sad vam skreće pažnju na 130 grbova navedenih po abecedi (A-Ž):

I. 70 grba su grbovi bosanske vlastele, 85% ima bogumilska obilježja (ljiljan zvijezda, polumjesec, sunce).

II. 21 grb je srpske vlastele koji nikad nisu živjeli u Bosni niti je vidjeli; osim u morama i snovima.

III. 13.grbova je hrvatske vlastele koji nikad nisu živjeli u Bosni niti je vidjeli; osim u morama i snovima.

IV. 11 oblasnih grbova /ilirski(poželjni)grbovi koji nemaju ništa zajedničko sa Bosnom,tradicijom i bosanskom vlastelom

V. 15 grbova su grbovi porodica o kojima nema podataka – o njima će se donijeti sud po identifikaciji

Tačnost podataka +/- 1 %

Dakle za 45 grbova je ustanovljeno (iz teksta koji su nudi) da nemaju ništa zajedničko sa Bosnom, vlastelom i porodicama srednjovjekovne Bosne. Ti grbovi su bezočne laži, podmetanja krojača vikipedijskih istina.

O ne pripadaju, niti su ikad preipadal Bosni.

15 grbova je neidetificirano, poučeni historijkim iskustvom njih ćemo svrstati pod ostale, iako je većina sudeći po obilježjima bogumilska odnosno Bosanska.

Rezime:

Grbovi bosanske vlastele 54 %
Podmetnuti grbovi 34 %
Ostali grbovi 12 %

Postotci govore sve.

Kada se tih 34% izbaci sa spiska Grbova vlastele Bosne i Hercegovine, a utvrdi porijeklo 12% grabova, tek onda se može hipotetički govoriti o nekim zajedničkim bosanskim konotacijama preostalih 54 % grbova. Počeni iskustvom vjerujemo da se još jednom moraju preispitati i neki iz skupine od 7o grbova.

U srednjevjekovnoj Bosni je bilo više od 7o vlastelinske porodice. Neki izvori pominju i tisuće njih. Kako je spisak pao i stao na broju 7o pitajte autore i pitajte povjesničare i istoričare.

Bosanski historičari ništa ne rade, čast vrlo rijetkim izuzetcima, na zaštiti istine i Bosne, dapače dopuštaju da je kvazi istoričari rastakaju podvalama i lažima. Historija će sve kvazi upravo radi samg značenja te rijeći pomesti, jer manijake su njhihove majke trebale abortirati pa metlom pomesti.

Do tada Fojnički grbovnik ostaje samo to, zajednička podvala i laž ” caroslovca ” i papskog legata fra Grge. Tekst koji govori o grbovima je samo proširenje i reaktiviranje bezočnih podvala i laži karađorđevskih slogana. Nas ne zavarava grb Armije BiH u pročelju.

Boj se danajaca kad ti darove nose.

Mišljenja sam da bi vikarovo prezime trbalo glasiti Vilić. Naše historijsko znanje seže samo do fra Grge Vilića, nigdje ne vidimo, možda smo negdje usput nekog krojača Ilića. Ako ga histroija zametnula nije nam žao. Zvao se on Ilić ili Vilić nije dostojan Božije riječi i Bosne. Mi nismo prezentirali ni tekst ni Grbovi bosanske vlastele tako da nismo sigurni šta je jad htio bilo čime da kaže, osim da bezočno laže.

Ko protura ” tuđe ” laži krijući se iza drugih i sam je lažov. Ko dodaje laži u zločinu živi. Ko laže taj i krade, ko krade taj u zindan ili zatvor istorije i onaj pravi ide. Zar ne potomče Ohmučevića.

Ovaj tekst potvrđuje i pravilo: Laž i podvala nikad ne dolaze sami. Ponašaju se isto kao i zlo. Kotrljaju se i množe! Nama je jasno šta vi radite. Nadamo se da i drugi vide.

P.S

O tome koji su Bosanski banovi i kraljevi bili vladari Hrvatske i Srbije ili dijelova tih zemalja ćemo u nekim drugim vremenima, ako naš Gospodar dozvoli.

 

Monstruozni Japanci i karma

Iz arhiva 

Uvijek aktuelno

Japanci ne odustaju od svojih zločinačkih nauma.   . Bjesomučno i masovno uništavaju prelijepe miroljubive živote i budućnost planete .

Bitan je profit.

Zaboravljaju  , citiramo:

„11.3.2011.

14:46 JST (05:46 UTC) – Japan je pogodio razoran potres Tokoku, jačine 9 prema Richterovoj ljestvici. Uz goleme štete u području zahvaćenom potresom, štetu je pretrpjela i nuklearna elektrana Fukushima 1. Iako su sva tri aktivna reaktora prestali s radom, sam potres, unatoč razornoj snazi nije nanio velika oštećenja na elektrani no cunami koji je kao posljedica potresa uslijedio sat vremena nakon samog potresa potopio je spremnike s gorivom i same dizelske agregate koji su bili namjenjeni za proizvodnju električne energije u slučaju nesreće. Samo sat vremena nakon potresa cijela je elektrana ostala gotovo bez ikakvog izvora električne energije. Nakon što je Japanska agencija za nuklearnu i industrijsku sigurnost sazvala sjednicu kako bi utvrdili oštećenja i spriječili daljnje razaranje, japanska je vlada proglasila izvanrednu situaciju i naredila evakuaciju stanovništva u krugu od 2 kilometra…

Uslijedile su eksplozije,razaranje,curenje radioaktivnosti, prećeno pogibijama…

No ,to je samo početak drame koja je bjensila slijedećih osma dana, a pogubna je i dan danas.

Opseg nesreće

U nesreći nuklearne elektrane u Fukushimi 1 nije došlo do izravnog istjecanja radioaktivnog materijala u okolinu. Usprkos tome ova je nesreća ocjenjena maksimalnim 7. stupnjem po INES skali kao nesreća s globalnim posljedicama zbog brojnih oštećenja na samoj elektrani i okolini elektrane te zbog činjenice da su nesrećom zahvaćena čak četiri od ukupno šest reaktora. Iako je i nesreća u Černobilu također ocjenjena stupnjem 7, razina radiacije koja je ispuštena u okolinu u havariji Fukushime iznosi 10% radiacije koju je uzrokovala nesreća u Černobilu. Broj stradalih u Fukushimi teško je odrediti jer je nesreći prethodio potres i cunami, no žrtve su višestruko manje nego u Černobilu. Dva zaposlenika tvrtke TEPKO stradala su odmah nakon tsunamija a njih ukupno petnaest je ozljeđeno u trima eksplozijama koje su usljedile u narednih nekoliko dana. Radijus evakuacije na kraju je iznosio 20 kilometara od nuklearne elektrane, iako je radiacija bila višetruko viša od dozvoljene i na udaljenosti od 30 km. Stanovnici ipak nisu evakuirani nego su opremljeni preparatima koji smanjuju utjecaj zračenja na ljudsko tijelo.“

Poslije svakog pomora predivnih, nevinih i inteligentnih bića priroda se pobuni i Japanu slijede kaznene poslijedice za  njihova  monstruozna  djela .

Žao nam nevinih , ali oni nikada ne podižu glas protiv pomora čudesnih  morskih  bića.

Ne , bi bili u koži nevinih , zbog djela zločinaca i monstruma. Zemljotresi , cunamiji i fukušime se uvijek vraćaju i prijete.

Kazna će neizostavno doći.

Da li će se morbidni zločinci  ikad opametiti i postati ljudi dostojni svoje namjene?

Dopisnao:

Nisu se opametili.

I dalje rade iste monstruozne stvari.

I još monstruoznije.

Sada ispuštaju radioaktivni otpad . Valjda da pomore podzemni biljni i životinjski svijet.

O , da! Kažu da nije opasna ta voda iz nuklearnih reaktora.

Aha kako ne. Možda neće biti opasna kada sami sebe radioaktivitetom unakaze. i nestanu.


												

TOP 10 – Naš prilog naučnoj raspravi da je Zemlja ravna

 

Evo naših TOP 10 dokaza da je zemlja ravna, u pokušaju da se solidarišemo sa ravnomozgašima.

 

1.Ako se  opoganiš na vrhu brda , izmet se kotrlja ka dnu ,ravno  ka ravnozemljašima.

Znači nema gravitacije, jer uvijek isti glupani opogane sami sebe.

 

2.Ako pustiš mozak na pašu , on se ne vraća vlasniku.

Znači zemlja nije okrugla.

 

3. Mozak ravnozemljaša ne može roditi pametnu misao .

Znači zemlja nije okrugla, jer su pametne misli zaokružene.

 

4. Glupost ravnozenljaša nema granica.

Znači zemlja nije okrugla ,jer su  neke nepismene spodobe  ograničili njen  poluprečnik sa 6.731 km.

 

5.Ravna Zemlja je centar Holografskog univerzuma krojenog po nahođenju vanzemaljaca.

Sve je objašnjivo ako je zemlja ravna i ako avion proleti kroz sunce..

 

6.Okruglo sunce je mnogo manje od ravne zemlje.Zbog refleksije iz mozga zagovornika 

Znači lažu nas da je zemlja okrugla. Naučno dokazano da su sve planete i zvijezde u svemiru sferičnog oblika osim Zemlje. Naime ,zemlja kao ravna ploča mora biti centar svemira.

 

7. Jedina nepoznanica u vezi ravne zemlje je količina idiotluka  njenih teoretičara.

Niko još nije zavirio ispod ploče da vidi da li  zemljinu ravnu ploču nose Atlant, tri slona , kit ili vanzemaljci.

Zemljotresi su dokazi da je zemlja ravna ploha.To su slonovi roknuli ili  je  kit pustio vjetar, a možda Atlant mjenjo položaj ruku , dok je drugom češkao zadnjicu, a vanzemaljci tjerali komarce jer su alergični na njih.

 

8.Ravna zemlja ima svoj sferični svod koji ništa ne može probiti.

Mozak ravnozemljaša ima praznu sferu , koja se  ničim ne  može dozvati pameti.

Veoma jak dokaz da je zemlja ravna.Jer nepamet ne može promijeniti zamišljenu kakvoću zemlje.

 

9. Ljudsku glupost treba zabraniti.Za to je najpogodnija teorija ravne zemlje.

Ne može se glupost preliti preko njenih krajeva , jer je tamo sačekuju   ili vanzemaljci ili strašni najnapredniji i najkrvožedniji stanovnici zemlje , koji se milenijumima skrivaju od  stvarnosti ravnozemljaša, iz straha da ne naude njihovoj pameti.

 

10. Zbogom ostaj ravna zemljo ,  prepuštamo  vas šupljo (pupa hava)  mozgenzima, a mi odosmo  svojoj okrugloj, obloj, loptastoj Terri, koja se vrti oko Sunca , a mjesec oko nje. Tamo imamo manje mogućnosti da padnemo preko ivica ravne zemlje , naučno utvrđene od šupljoglavaca.

 

Ovo nije dokaz  za bilo šta, već vrijeme je da se malo našalimo.

Zadovoljni smo što pola vremena dubimo na glavi,

a pola hodamo, jer smo stanovnici okrugle Terre.

Ha nam krv udari u mozak , mi se uspravimo, uspostavimo normalnu cirkulaciju, i divimo se ingenioznim glupostima i nepameti  naučnih dokaza ravnozemljaša.

 

Što bi poete rekle:

-Ko se rodi glup,  nema praga njegovoj  gluposti .

 

U prevodu:

-Ni jedan blesimetar  ne može  izmjeriti količinu ljudske imbecilnosti i idiotizma.