Opšta grabež , pljačka , kriminal i otimačina u BiH

Nova (???) vlast , a stari i novi pljačkaši .

Prođe godina dana od nove vlasti. A ništa se ne mjenja. Možda čak postaje gore. Pljačkaške horde nastavljaju pohod na nevini, gladni i napaćeni narod Bosne i Hercegovine.

Ćović i HDZ , Dodik i SNSD u “novoj” vlasti samo u kontinuitetu nastavljaju gdje su stali. Bez predaha bezočno nastavljaju pljačkati tamo gdje im je partner bila SDA i Iztebegovići. Normalno kao iskustveniji , otimaju dobar dio kolača naivcima iz “demokratske” trojke.

Gladež demokratska trojke predvođena prevejanim prelivodom i lopinom Nikšićem, malim ,gladnim svega , iskompleksiranim seljačićem , abortusom SDA Konaković i bezličnim, bezglasnim i gladnim malim miš poltronom Fortom kradu ono što im preostane sa bogate narodske trpeze kojoj se obilato hrane fašisti i nacisti SNSD-a i HDZ -a.

Nikoga nije briga za narod i BiH. Bitno je zauzeti fotelje, zatvoriti narod u torove , zavaditi ih , sijati strah i mržnju među njima , i onda , tiho i u miru izvršiti preraspodjelu ogromnog budžeta u svoje đepove i džepove svojih poslušnika i uvlakača.

A budžet se slijeva upravo sa grbače gladnih i potlačenih.

Svjetska recesija i inflacija se prelila na ove prostore. Svi ekonomski pokazatelji govore da su u Bosni i Hercegovini cijene hrane , medikamenata ,usluga i svega bilo koje vrste najveće u Evropi , bez obzira na nulti strandard

Siromašni i gladni , definitivno većina stanovništva , su sada totalno i deprimirajuće prepušteni sami sebi na nemilost vladajućih.Narod je do guše (i preko glave ) u dugovima , glađu , bijedi i neimaštini.

Svaka vlast je dužna da zaštiti i pruži pomoć ugroženom stanovništvu.

Ova bosansko hercegovačka ergela lopova , kopuna , narkomana , kriminalaca , pedera i neljudi se ne trudi da bar zavara oči gladnog i iscrpljenog pučanstva. Ništa , ama baš ništa ne rade.

I dok su Izeti/Jahići i SDA , uz najvelikodušniju pomoć dupelizaca iz islamskog klera BiH ostavljali lažne utiske nade u sveopćem beznađu , sadašnja klika ne ostaje ni trunčicu milosti potlačenoj raji.

Iako se budžetske kase krcate do vrha i nije teško naći načina, mogućnosti i pravaca gdje sredstva pravilno usmjeriti ka onima koji su je napunili i koji ispaštaju zbog nikakve ekonomske politike.

Svjedoci smo mrtvaje u radu vlasti, osim u jednom segmentu : pljački.

Totalni nerad i javašluk na svim nivoima političke, ekonomske, sudske , zakonodavne i izvršne vlasti. Svo djelovanje se svelo na najniže oblike sitno činovničkog djelovanja: Ovjera dokumenata za odlazak gladnih u inozemstvo. Trbuhom za kruhom. Da je Aleksa Šantić živ ne bi pisao “ostajte ovdje” , već bi prvi zdipio u inozemstvo.

Ali kamo? Svuda isto nacionalsoscijalističko, fašističko bjesnilo i ksenofobične podjele.Jer i u globalno svijetu vlada sistem:

-Zavadaj pa vladaj. Potom bombe i užas, napalm i vatra , krv i smrt nevinih.

U Bosni i Hercegovini već 35 godina nikakvi ni dugoročni , ni kratkoročni ekonomski, razvojni, privredni , poljoprivredni , energetski zdravstveni , socijalni planovi ili bilo koji drugi vid rada ne postoje.

Nikakvi planovi za suzbijanje recesije i inflacija. Nerad i nesposobnost korisnika i pljačkaša buđetskog novca je realna i evidentna. Poslije užasnog agresorskog rata Zapada , EU , Vatikana , Hrvatske , Srbije i domaćih izdajnika , svi se “pogubili” u kriminalnim otimačinama budžetskih sredstava i fondova međunarodne zajednice.

Ni jedan projekat , ni jedna investicija , ni jedna ni mikro ni makrosocijalna socijalna pomoć ugroženim kategorijama stanovništva . Nezaposloenim , penzionerima, inavalidima rada , civilnim žrtvama rata, , RVI , licima sa posebnim potrebama , raseljenim licima, izbjeglicama, siromašnim ,…, ama baš nikome skoro ni marke. Sve nešto na malobrojne infuzijske kapaljke.

Svi sadašnji nivoi vlasti su gori su od Izetbegovića i SDA , iako se teško može može biti gori od njih.

I javnost šuti. Šute mediji. Nigdje ni jedaog medija da se kritički i objektivno oglasi .Izuzetak čine par individualaca , čije dejstvo se i ne primjeti u mrtvilu i vrnilo neangažovanog, neobjektivnog nenovinarstva:

Zapravo 99% novinarstva svoje djelovanje svodi na kič, šund ,dezinformaciju i plagiranje neprovjerenih informacija. Novinarstvo sve više postaje crna hronika i rak rana žurnalistike u kojoj persistiraju samozvani analitičari i nepismeni znalci.

Zapravo potvrđuje se teza:

Kakva država takvo novinarstvo. Jad , bijeda i kriminal od države , jad , bijeda i kriminal od novinarstva.

A žao nam naroda/pučanstva/raje. Nemaju za koga glasati. Sve sam lopov , kriminalac i drušrveni šljam i otpad.

I na kraju dolazimo do realne konstatacije:

-Kakav protektorat , takva vlast.

Protektorat na čelu sa EU,Misijom EU i svinjolikim , tovljenim demohrićanskim nacionalsoscijalistom Šmitom i bulumentom činovnika neradnika , se prvenstveno brinu o rješavanju svojih egzistencijalnih pitanja na račun jadnog , ubijanog i opljačkanog Bosanskog naroda. Svima njima je u interesu da u Bosni i Hercegovina vlada haos i nesređena društveno politička , ekonomska , zakonodavno pravna situacija., teror pojedinaca i razdor. Isprika za ne prijem BiH u trulu i propalu , staru ofucanu animir damu :Evropu. (No , o nacističko fašističkom i ksenofobično rasnom odnosu EU, Vatikana , SAD prema BiH , ponovo po ko zna koji put , neki drugi put.)

I zato je potpuna , 99,99% stopna tolerancije EU na destruktivno ponašanje bosanskohercegovačke kriminalne vlastele i nacističkih satrapa.

Znate onu :

-Ruka ruku mije!

Ono ko fol ; jer oduvijek je bilo : svinja svinji i smrad smradu hrli i u zagrljaj juri.

Bookmark the permalink.

Komentariši