Broj'o ti ne broj'o dane i godine, iskantat će ti se konačni račun/ Igrokaz na dan 23. novembar/studeni

Danas je  Srijeda  23. Novembar/Studeni, 327. dan 2019. Do kraja godine preostalo je još 38 dana.  Sasvim sitno.

Tako to dani rade. Odsviraju svoju verziju simfonije od  86 440 sekundi , tiho, lagano, simfonijski kamerno, u nebeskom okruženju  i zaždiju. Pošljen ih nema čitavu godinu dana. Niko ne zna kamo izbivaju.A možda samo odmaraju.Nije šala pokupiti tolike insanske hajvane i hajvanske hajvane u jedan dan.

Bilo bi dobro imati radno vrijeme k'o dani. Odradiš svoj dan i nema te za vanjski svijet. Odeš, planduješ, smucaš se , uživaš i ljenčariš.

I …

E vala nećemo vam kasti šta jošten..

A opet…

Kao slučajno se nađeš  u nekom  prelijepom zemaljskom đardinu snova m sa   prelijepim ženskim biće. Ja kakav će biti rajski poklon nego žensko . I onda se zaroniš, mirišeš, bereš, valjaš, uranjaš i gubiš se. Dok se vas ne izgubiš.

U cvijeću , blentovije, dakako u cvijeću. A šta ste vi mislili?

A jopet , mi smo mišljenja da je žena najmirisniji i najljepši cvijetak  na dunjaluku i malo šire. Haman,skoro pa rame uz rame anđelama nebeskim.

Nešto mislimo, bilo bi nam se onda teško vratiti na posao i odraditi onaj jedan jedini dan. Kako ćeš, ba. otaviti tu ljepotu na samo jedan jedini  sekund , a kamoli na 86 440 sekundi.

Ako ste toliko pametni pa mislite da znate da je to jedan dan , sjedite i brojite, kako god želite.Na volju vam. I vidite dokle će vas brojanje odvesti.

Neki dnevne sekunde broje tri dana. Ti su sretni što su se kutarisali brojanje, a da im se mozak nije rasuo ko staklene perle.

Jopet , pojedinci ne uspiju izbrojati sekunde jednog dana za četiri dana.  Te pošalju na odmor u onu zdravstvenu ustanovu od koje svi zaziru , a svaki dan šalju berem nekoga u nju.

A ima ih da  te malene sekunde uopšte  ne uspiju izbrojati. To su baksuzi. Ili sretnici. Zavisi od ugla gledanja i krajnje destinacije.

Što bi poete rekle:

Brojo ti ne brojo dane i godine, iskantat će ti se.

U prevodu:
I ove poete ponekad imaju neku pametnu.

Bookmark the permalink.

Komentariši