Zašto Rusi ostavljaju oružje u Ukrajini nije misterija

Skoro svi mediji postavljaju istovjetno pitanje i čude se misteriji:

Zašto Rusi ostavljaju oružje u Ukrajini?

Nije to nikakva misterija !

Napuštanje oružja i vojno tehničkih sredstava je posljedica duboke moralne krize , korupcije , kriminala u koju je zapalo rusko društvo sa posebnim akcentom na Putinovu oligarhiju . Na sreću svjetskog pučanstva iste ili slične krize su prisutne u svim zemljama svijeta.

Video zapisi sa ukrajinskog ratišta na sugerišu da se najviše najviše napuštaju tenkovi , borbena i prevozna sredtva , i topništvo.

Najviše novaca među buđetskim korisnicima povlače vojne snage. To je u ovom dekadentno našteljenom svijetu nekako logično.

Radi pojednostavljenja obrazlaganje obrasca na koji način se do nevjerovatnih granica slabi borbena gotovost jedne zemlje uzećemo primjer snavdjevanja oružanih snaga tenkom.

Ministarstvo odbrane skuplja specifikacije postojeće vojne opreme i naoruženja , ali i specifikacije nužnih i budućih potreba svih vojnih korisnika . Sumiranjem stanja radi obračun i predlaže ga vladi. Vlada na godišnjem nivou usklađuje potrebe države na svim nivoima i određuje dio koji pripada vojsci.

U vladi ima odbora , pod odobra i sektora koji prate realizaciju i utvrđuju smjernice za tansparentnu realzaciju budžeta i praćenje utrošenih sredstava i sprečavanje zloupotreba.

To je ona fino zamišljena i javnosti prezetirana demokratski zamišljen rad vlade.

Avaj!

Svake godine se preslikava opšti kupleraj nemoralnosti, organizovane pljačke , kriminala i posredno ; podrivanje borbene gotvosti zemlje.

Od davnina je poznato :
Logistika i intendatura su prvaci svih manipulacija , prevara , rodonačeklnici organizovanog kriminala i zarada.

A da pređemo na tenk?

Jedan te isti tenk može biti u igri prodaje i kupovine minimum tri četiti puta.

To se odvija po oprobanoj šemi.

Tenk ima rok trajanja kao i svaka drugi materijal. Na kraju puta slijedi otpis.

Tenkovi se šalju u staro gvožđe ili u fabtiku tenkova na demontažu, jer neki dijelovi mogu biti iskorišteni u novom ciklusu proizvodnje.

Aha kako da ne !?

Ti isti tenkovi se poliraju čiste , glancaju do neprepoznatljivosti. Ugrade se ili izvrše zamjene neophodnih dijelova, prilijepi se novi proizvodni broj motora ( što bi rekli šasije ). Sve ove radnje se odvijaju posebnim tokovima., uhodanim kanalima u kojima desna ruka ne zna šta radi lijeva.I tako za nikakve pare dobijete nov tenk . Novi stari tenk se provjerenim kanalima otpisuje kao staro gvožđe u jednoj armijskoj oblasti , a kao nov završava u drugoj. Svi zadovoljni, a tenk godinama doživljava “čudesne” preobrazbe po više puta. Bitno je da se kreće. I normalno postaje neupotrebljiv za jača borbena dejstva, i stvarno je za staro gvožđe. Isti je slučaj i sa ostalim borbeno tehničkim sredstvima i u svim sferama logistike i intendature . Od toalet papira, unifomi … gaća i na kraju očajne hrane.

Nismo istražitelji da upiremo prste u pljačkaški lanac , ali zna se ko ima milijarde i lukasuzne jahte, ko ima vile , ljubavnice i narkomanske orgije. Visoki položaji visoki talovi. Niski položaji niski talovi. Sića i raja kraducka za preživljavanje. Ali svi šute ( moraju ) i prave se da niko ništa ne zna.

Cara oligarhije kljukaju besmislicama o savršenom stanju u zemlji ,armiji i svim segmentima života i “dive”se njegovoj veličini , kako je njegovo veličanstvo sve uspjelo dovesti u red i kako ga porobljeni , opljačkani narod, narod koji jedva proživljava; voli i slavi kao oca nacije. Niko mu ne smije , niti želi reći o stvarnom stanju u ruskom društvu. Ni njegovi obavještajni žbirovi koji pojačavaju progone i represalije.Svi se brinu za svoje đepove i glave.On možda nešto naslućuje , ali u svojoj umišljenosti zaboravlja na oprez.

I šta će otac nacije Vladimir Putin Mali u jednom momentu dosade i u potrazi za vječnom slavom uraditi?

Ubijeđen u svoj razbor i moć, i rusku vojnu , tehničku i borbenu supermaciju i nepobjedivst “svoje”armije : pokrenuće agresorski rat radi “zaštite ” nacionalnih interesa.

Međitm , dotrajali šaraf ovdje, ukradeni zupčanik tamo, neispravna granata ili udarna igla tu i tamo , za piće / alkohol prodato pogonsko gorivo , neispravni grijači , dotrajale cijevi , istrošeni zupčanici … i na ukrajinskim cestama ostaje rusko staro gvožđe.

To je sva pamet; nikakve tu misterije nema.

Bookmark the permalink.

Komentariši