Danas je Osmi mart / Igrokaz na isti dan

Danas je Srijeda ,8. mart/ožujak, 67. dan 2023. godine.

Konzumirali smo , daklen 67 dana. Ne mremo nikako znati imamo  li dovoljno aferima za ostalih 298 dana. Ipak, nada je ono što poslijednje u čovjeku mrije.

Da , danas je i osmi mart, kojeg licemjeri nazvaše , Dan žena. Nema dana muškaraca.Što će im ? Preostalih 365 dana prestupne godine,i 364  ostalih “normalnih”  godina,koje ništa ne prestupaju je njihovo. Maksimalna preraspodjela. I dana  i isto toliko obaveza.

Vikend   je nedavno prošao , da bi mi  mogli reći je  danas je Nedelja  8. mareca koji žuja  u dvitisuće in dvadesetrećoj kuki. Tek tako smo potrošili šeset sedam dana. Molimo se da ovi’ 298 takarli dana ne budu previše tandarli, jer bi smo onda načisto najegrabusili.

Daklen, po računici , koju nismo provjeravali, ispada danas je 67 dan u godini. ovo ponavljamo po hejbeti put da utvrdimo gradico na ovaj mubarek dan. Kad istekne preostaje nam po istoj neprovjerenoj  računici koju smo odnekle zboksali , do kraja te iste godine ostalo je još   nam okruglo , pa na čoše 298  dana

Danas ćemo vam nećemo  ukrasti  mnogo  vremena .Iako nije vaše, plaćaju vam  ga.Ili ga ne plaćaju. Teško je doći do nasušne kore u zemlji pljačkaške bagre i združenih mafijško-zločinčkih  poduhvata. A vi ste svo svoje vrijeme prodali krvopijama glasajući za njih. Ko vam sad kriv! Durajte do iznemoglasoti , jer ste tako tražili.

I još kukate.Odakle vam pravo da dišete.Jer ste i svoju i djetinju slobodu prodali, za pregršt ofucanih i lažnih nacionalitiških floskula o skupljanju u torove.

I  mislite zajedno ste jači.

Aha ! Kako ne.

Tako vam lakše kože gule i ubijaju vas i vaš djecu , jedno po jedno. Ili vas tjeraju iz prelijepe majke domovine Bosne i Hercegovine,zemlje Božije milosti da lutate po svijetu,kao građani n-tog  reda , od nemila do nedraga.

A nema vam boni na dunjaluku ljepše i snenije  zemlje od Bosne , divne mile.

Ono koji dočekaju slijedeće izbora nemaju puno izbora. Ili mjenjati glas ili glasati za nacionalističke bagre i fukare dok ih ova ne istrebi. To se takođe odnosi na one “pametne” koji ne glasaju , jer “nemaju”  za koga glasti; jer su to sve ista smrdljiva govna , i pozicija i opozicija;jer njihov glas neće ništa promjeniti.

Ima i treća mogućnost.

Ujediniti se – ono ” digla se kuka i motika”   i pomela  nacionalistiku pogan   sa ulica i što je bitnije iz života.

Što bi poete rekle:

-Lipši magarče dok trava grožđe  ne rodi.

U prevodu:

-Tražili ste , e eto vam ga!

Bookmark the permalink.

Komentariši