Bošnjaci

Iz Arhivaa

BY ADMIN31. JANUARA 2016.ONI NAMA, MI NJIMA

 

Bošnjak! Bošnjaci ?

 

Termin koji su složile neznaličke i nepismene minderpuze i ublehe, UDBAŠI sa  robijašem Alijom Izetbegovićem i SKOJ-evskim žbirom M.Filipovićem na čelu, nema nikakvu historijsku utemeljenost i kredibilitet.

Nećemo se mnogo bakčati (natezati) oko toga.

1521.godine je bio prvi turski popis stanovništva u Bosni.Ustanovljeno je slijedeće činjenično stanje:

-450.000  muslimana

-150.000  latina

–  75.000  pravoslavaca

Svi su označeni kao Bosanci, pučanstvo Bogu mile zemlje, odnosno  Bošnjaci.

Jasno, glasno i dokumentovano:

-Tada u Bosni nije bilo zajednice koja bi bila označena kao srpska, hrvatska, ili ” bošnjačka” . Za Turke su svi oni bili Bosansci i Bošnjaci. I muslimani, i  latini, i pravoslavci.

U dokumentima prije ovoga,  Bosanci su nazivani Bošnjanima ili Bošnjacima. U njima nije bilo  čak ni podjele na Bogumile,pravoslavne ili latine.

1790 god. godine papa Pie VI uvikari i ovlasti izvjesnog  fra Grgu Vilića, a mitropolit Mojsije Putnik oposlani popa Stanislava Rubćića  da počnu radiiti na razgradnji Bosne,vjekovni san Vatikana i kosovskih gusala.

1800. godine  je zajedničkim krojačkim radom vikara i mitropilita je objavljen je-najbezočnije podvaljen Grbovnik bosanske vlastele gdje se  mješaju latinica i čirilica i izbacuje Bosančica.

Dakle do 1790. godine svi stanovnici Bosna su bili Bosansci ili Bošnjaci,bez obzira na religijsku , terotprijalnu ili bilo koju drugu postavku.  

Kampanja počinje.Do berlinskog kongresa 1878. rade se ekspozei i ekspertize kojim se veliča hrvatstvo i sprstvo. Bosanski katolicizma se poistovječuje sa kroatjanstvom,a Bosansko pravoslavlje sa srbaljstvom. Jednostavno vatikanski „ilirizam“ i kosovski mit pokušavaju uništiti Bosansko biće.

Turci odlaze, dio katolika i pravoslovaca nasjeda na trikove i laži postaju kroatjanci ili srbalji.

Vremenom propaganda jača, pa je postalo neprimjerno i zloguko biti katolik i Bosanac ili pravoslavac i Bosanac.

Reformama na prostorima novog zavojevača  Autrougarske , susjedi istočni i zapadni  velikodušno preferiraju da se treća izoluje treća  kategorija Bosanaca u etničku skupinu Bošnjaka.

Austrougari nisu bili saglasni sa tim reformama, jer je njima Bosanac bio svaki bosanac  bez obzira na religijsko izjašnjavanje.Bogati a kupljeni katolici, ravoslavci i muslimani Austrougare natjeraše na te novotarijske podjele . Sve ovo je finalizirano do 1914. god..

Bosanski katolici i pravoslavci se tako odrekoše Bosanstva i bošnljaštva, a bogati muslimani se prihvatiše Bošnjaštva idući podjelama  Bosne na ruku.

Tokom i zmeđu velikih ratova i komunizma , dva krsta se dobro poklaše , Bosnu djeljaše ,ali se Bosna nije dala, pa se ( ko fol ) izmiriše i primiriše .

Komunisti , vjerni historiji dijelektike, Bošnjačku kategoriju sasvim ispravno izbaciše. Ne možejedan  dio naroda uzeti  djelove ostalih.

I to vam je živa istina.To uopšte nije teško provjeriti. Ne treba tu historičar biti. Sve piše crno na bijelo.

Ne možeš ti ništa Bosancu sakriti. On sve zna o krojačima,zvijerima i sluganima.

Pa se onda,pravi hrvatski  hrvati i pravi  srbijanski srbi u Karađorđevu dogovoriše.Opet k'o fol počupaše, Bosnu , posebice Muslimane  najkrvoločnije i najkrvavije djeljaše i ubijaše , ali se ona nije dala.

“Hrvati” i katolici iz Bosne svi  u picek croatjance. “Srbalji” i pravoslavci iz  Bosne svi u  grmalje srbalje.

Muslimani oni zatvorski što mlado,što staro muslimanski i oni pravi robijaši, minderpuze trezorske i džamijske i oni kao fol komunisti fetvu izglasaše:Muslimani Bosanski i samo oni su Bošnjaci.

Ne može to tako u Bosni.

Biti Čovjek , Gospodin i Efendija  treba zaslužiti i mora Bosanca za sve pitati.

Ne pomaže tu ni opljačkana bogatstva ni naštimani  i nepostojeći životopisi. Ne računa se od pogani fetva.

Kod čestita čovjeka i muslimana ni koliko je crno ispod nokta.

Materama, babama i rehmetli nenama svoje fetve prodajite i “bošnjaštvo” usađujte.

Bošnjaštvo sije dodatni razdor u Bosni. Kad bi Bosancu dozvolili da Bosanac bude ,manje bi podjela bilo.

Ima čovjek Makedonac a musliman i on  je makedonac oduvijek bio.Neznatni dio Makedonaca od Bosanaca porijeklo vodi.Vi sve Makedonce Muslimane  u Bošnjake trpate. Isto radite sa srbaljskim, kroatjanskim, crnogorskim, kosovskim, vojvođanskim,albanskim,turskim,slovenačkim i raznim svjetskim muslimanima.Od toga ni četvrtina tih što ih među vaše “bošnjake” trpate Bosne ne zna i ne pozna.Vidimo ,već i arapima zemlju i bošnjaštvo za jeftine pare prodajete.

Da li to tamni vilajet  hanefijskog mezhaba stvarate?

Budite vi i arapi,i muhađedini i vehabije,i “šiptarevi” bošnjaci i doušnici, i poslušnici , hrvati i srbi , i kunta-kinte, Vinetu i Bruce Lee  ako treba.To je vaš izbor.

Nama samo dozvolite da Bosanci budemo. Mi od Boga Milostivog i Bosne  živimo.

Radimo mi,radite i vi,vama vaša djela, nama naše djela.

Mi smo na muhabelu spremni , a vi krojači laži!?

Bog sve čuje zna.

 






											
Bookmark the permalink.

Komentariši