Crno im se piše ,a neuki fašisti ne shvataju/ Igrokaz na dan 31. Mart/Ožujak

Danas je Petak 31 . Mart / Ožujak 2023.

Dani ove godine se ‘vako podjelili  :  otišli u prošlost 90 prošlih  / 275  očekuju sadašnjost  .

Kako bi  bilo jednostavno da je to sve. Ne biste ništa morali čitati , a mi bi duškali izmišljajući istoriju/povijest/historiju.

Mi , kakvi smo namčorasti moramo vas zadeverat i natakarit kakvi su tandarli bili na današnji dan.

Ko da vam nije dosta svakodnevnih takara?

A možda i nije, jer sve je relativno kažu umni ljudi.

Možda ste navikli na takar po glavi stanovnika koji vam mafijaška oligarhija svakodnevno , uz vašu nazočnost i vaš glasački listić servira.

Raseljavaju vas po nacionbalnim balansima i zamišljenim preraspodjelama stanovništva. Onog koje je preostalo iz krvavavog  genocida udruženog karađorđevičkog zličinačkog poduhvata.

U genocidnoj tvorevini tzv. republčici srpskoj skoro sve počišćeno od muslimana i katoliko, ma kojeg god oni nacionalnog predznaka bili.

Još od vakta Pavelića i zapečaćeno Tuđmanom, u ukinutoj genocidnoj tvorevini HB ,takođe   nema muslimana i pravoslavaca, koje god oni nacije bili.

E sada oni tvrdvoglavi , što očevinu vide u Bosni kakva on i gdje god ona bila , treba kulturno , milom ili silom preseliti u “pripadajuće ” torove. Ili ih poslati na nepovratnbe službene puteve u inostranstvo.

I onda cap -carap , makaze i tronacionalistička bagra i fukara može komotno reći i sjeći  : oo je naše, a vi nostite svoje.

Samo ni to nije tako jednostavno. Ne pitaju se i ne odlučuju  fašisti i nacisti ni jednog trena, ma koliko to oni fino zamislili i iscrtali.

Zboravljaju  osnovno : Bosna je zemlja Božije milosti  i zacrtano je da nijedan  od glavnih aktera neće doživijeti djelidbu Bosne.

Što bi poete rekle:

-Nismo proroci , ali crno im se piše, da crnje ne može biti, a neuki ne shvaćaju.

U prevodu:

– Sabur Bosno , strpljenja spašena. Imaju mnoga greblja i mezarja  za silnike , licemjere, pljačkaše  i zlikovce širom Bosne ,  koje niko ne ophodi.

Bookmark the permalink.

Komentariši