Slovo o političkim poganima i kriminalcima / Igrokaz na dan 26.Septemmbar/Rujan

Danas je Nedelja 26.Septembar/Rujan  259 dan 2023.   godine brojane od osnivanja nove ere.

Usitnilo se ispod stoje. Još samo okruglo  96 dana do kraja dotične godine.Primjetili ste da je taj izraz dotična sveprisutan u svim sverama života .Pogotovu u onim u kojim je uključena glavna mis života – žena.

Uh , predeveralo se okruglo 258 dana, unatoč pljačkaškoj bagri i fukari.Ne možemo im reći kriminalci jer za kriminalce ima Zakon.

Ovi su iznad Zakona jer su zakon uvezli sa politikom u jedno dobro organizirano mafijaško društvo koje i papa proglasio poganima.

Obradovali se bezbožnici misleći da ih je tako krstio Trenutni poglavar rimokatolič. Teško njima i teško.ke crkve. Mislili dobro su prošli jer je pogan = Bezbožan (lat. pagani ,neznabošci, mnogobošci, bezbožnici, nevjernici) .A oni se ne boje nebeskih zakona.

Pametan je taj Franjo .Jednom rječju je opisao sve moguće osobiune i implikacije na uštrb  onih koji se udruže u zločinačke organizacvije sa namjerom da čine zlo drugima

Svaki član te mafije (zločinačke udruge) ima slijedeće osobine (navešćemo raid uštede prostora samo osnovne):

Prljav, nečist, ružan, zao, opak; bjesan, silovit;  uprljan, neopran, gnusan,  gad, a značenje se širi i na ona figurativna, pa znači i ružan, gadan, nagrđen; sramotan, pogrdan, opak,nečistoća, balega; mrska osoba, gađenje, odvratnost

Eto neka se pogledaju u vokabularsko ogledalo  sva bagra ogrezla u kriminalu i korupciji.Tako ih vidi Papa Franje, a bome i vaskoliki narods.

A za paganstvo imaju specijalnu , dobitničku  nagradu : roštilj.

Međutim taj toštilj ima jednu malu falinku.Nagrađeni se okreće na njemu u vatri velikih cifara celzijusa.

Što bi rekle poete:

-Nije bitno da li je C,K ili  F stepeni. Plamen je uvijek ogromne jačine , koja se pojačava po potrebi.

U prevodu:

-Niko nije izmislio protumjere, čak ni lova ne pomaže.

Bookmark the permalink.

Komentariši