Razlozi strmoglavog pada Bakira i dinastije Izetbegović

Strahovlada dinastije Izetbegović je krahirala. O tome svjedoće očajnički vapaji oktroisanog sluge i podvornika reisa Kavazovića .

Padu je kumovalo je dosta fakata i događaja.

Mi ćemo se osvrnuti na one najbliskije detalje koje su direktno kumovale padu bezličnog i uvijek neurednog mlakonje Bakira Izetbegovića.

Jedna od glavnih spoticanja je nova narodna kovanica ; umjesto : … krije ko zmija noge, govori krije ko Sebija Izetbegović diplome i svoje rukovodnbo učešće u aferi SEB respiratori.

Već duže vrijeme se po čaršiji šuška da Izetbegovići nisu Izetbegovići ni begovi , ni “bošnjaci” , već brice Jahići , šiptari sa Ade Ciganlije. Izvinjavamo se Albancima kao naciji , na upotrebljenoj anahronoj oznaci etničke pripadnosti .

Vrlo neukusno , licemjerno i silničko javno dijeljenje bajram banke ispred Begove džamije . Tako pošteni svijet ne radi . Svako tajno dijeljenje sadake je Bogu Jedinom milo , preporučuje se i prima se .

Masa je uočila da Izetbegovići ( i to ne svi ) idu u džamiju , normalno Begovu i u prve safove samo za bajram ili vjenčanja njihove djece.

Demagoško i degutantno deklariranje sa kokuznim penzionerstvom , dok se za kćerkinu udaju troše milioni.

Krkansko i nešlifovano odjevanje , džemper preko ramena prilikom obilaska SDA izbornih odbora. Značenje : pošo čojk u šetnju ili na izlet.Jednog su zbog takvog odjevanja i životnog stila prozvali Lelo Krkan.

Druženje sa kriminalcima i protuvama i njihovo opravdavanje i amnestiranje.

Javna , krajnje neukusna i neinteligentna objava Sebije Izetbegović Grđević da je sponzoruša. Naime izjavila je:
-Znala sam ja koga ću izabrati za muža! ( Oprostite , ovo je stilizovana i dotjerana parafraza njene osione izjave o mužu papučaru.)

Još neinteligentnija reakcija na novinarsko titulisanje _

-Gospođo Izetbegović…

-Nisam ja gospođa , ja sam profesorica i direktorica .

To joj se obilo o glavu . Više nije ni gospođa ( u javnosti je zdušno i opravdano prihvaćena njena apelacija ) , ali ni Mr . , ni Dr. , ni Prof., a vrlo brzo , kako se stvari odvijaju , neće biti ni direktorica.

I biber po pilavu , biser svih bisera:

Da bi dobila koji koji promil popularnosti , “ozbiljna ” , udata , “vjerski /džamijski” ( povremeno , jednom godišnje i džabalesku iftarima ) nastrojena žena , majka tek udate kćerke , odlazi na utakmicu sa neoženjenim , mlađahnim ljubimcem , drastično mlađim od njene kćerke ; da zdušno zajednički navijaju za odabrani tim . Za to vrijeme suprug Bakir sam samcat , kao neki jado , čami kod kuće , čekajući da mu se žena smiluje i u pozne sate vrne sa tekme.

A to da Bakirova žena (SEB i Seka za druge ) voli muškim , sad je već upitno da li kolegama čupati grkljane i odbija liječiti djecu , one koji nisu po njenom ukusu , i čije liječenje iziskuje anasteziologe, hirurge , operatovno osoblje , odgovarajuću savremenu opremu i takve trice i kučine , su već bajata ptičija priča .

No , belaj nikad ne dolazi sam . Kad se počne obadati : belaj sustiže belaj i sve se zahukta. Nevolje se nižu i sustižu jedna drugu sve dok se priča o lažnoj veličini i slavi , lopovluku, majčinim vrećama ukradenog narodskog blaga , prodaji Bosne , silništvu , poganluku , otimačini , lažima , … ne dovede na prag istine i pravde.

A poslije će PRAVDA i SUĐAJE gledati i odrediti šta dalje!

Bookmark the permalink.

Komentariši