Dobar neki prevod / Igrokaz na dan 10. Oktobar/Listopad

Danas je Utorak 10. Oktobar/Listopad 2023. godine.

283.dana zaleglo k'o kurbani. Aha, kako da ne. Koliko su bekana povukli za sobom ne m're se izbrojati. Bekani se neće vratiti. Ni slučajno. A dani jopet, evo ih dogodine. Novi novcati. Kao da nisu ni otišli. Ostalo nam još 82 dana do isteka dvadeset tricepride dva milenijuma.

Nevinašca, neko će reći dane . I jesu. Njihovo je da se pristave i da ljudima predoče ljepote i na zemlji i na nebesima. Ne bi li ovi tobe došli. Jok , rijetki su ti do kojih nauk dopire.Insani nemaju vremena da gledaju čudesnost Božijeg djela. Tu savršenu  ljepotu i sklad.

Insan je satkan od žurbe. U svom nerazumu ne vidi dalje od sutrašnjeg dana, iako mu se čini da sebi obezbjeđuje starost. O ,mnogo,  mnogo oni toga oni sebi obezbjeđuju. Možda se i prave da ne znaju, ali činjenje ili ne činjenje je ulaznica u vječnost. A ona , ko svaka sutrašnjica plaho nepoznata.

Ulaznica ima dvije vrste. Jedna je plamena , a druga lagodna. Pa vi vidite šta vam je raditi?

Ili će te gledati zadivljujuće maglice,  plavet , ljepote oceana ili raznolike dunjalučke visove i puteve, razmišljajući o tome , dok uživate  u raskošnim đardinma  svojih ljuba, ili pak u žurbi trpati u  majčine vreće sa otetim  narodskim zlatom, nove aferime.

Što bi poete rekle:

Trpajte , trpajte dok merete, ali neće biti dokle i kako vi  hoćete.

U prijevodu:

Jadni li su riđobradi, šahovski robijaš i pijačarska fukara. U svojoj razrokosti ne vide bijedu svoju i golotinju roda svoga.

Dobar neki prevod. Da je Bogdo više ‘vakijeh prevodilaca.

Bookmark the permalink.

Komentariši