Nije usvojen budžet Federacije BiH – Novogodišnja čestitka

U ovi vakat obično šiljemo čestitke pučanstvu. Ove godine nećemo.Nemamo obraza da im podgrijavamo lažne nade. A ne želimo da budemo zloguki proroci.

Nardo i ove godine čeka ista sudbina kao i prethodnih trideset pet.

Jad, bijeda i glad. Da nema Gospodara svcijetova mnogi bi pocrklali od jada, bijede , gladi i otimačine sitih.

Vlada Federacija Bosne i Hercegovine je na sjednici 29. decembra / prosinca 2023. donijela odluku da će entitetskom parlamentu predložiti privremeno finansiranje entitetskih institucija u prvom kvartalu naredne godine u iznosu od od 1,46 milijardi maraka (oko 750 miliona eura).

I to je to.Nije usvojen budžet.

Finansiraće se institucije, jer se pljačkaši narodnog novca nisu dogovorili o talovima i modusu pljački narodskog novca.Mase obespravljenih će i dalje biti na marginama finansija. Nije nam ih žao. Šute , jer im vjersko sveštenstvo , sve sami lopovi ko i nalogodavci tako nalažu.

Normalan proračun očekivanih prihoda i rashoda u bilo kojoj država , pa tako i u Federaciji BiH, bi mogla donijeti moja rahmetli nena za jedan dan , uz sudioništvo jednog jedinog eksperta za ekonomiju i finansije. Ali ona je bila časna i poštena Žena. Prije bi si odsjekla ruku nego uzela jedan jedini polić koji ona ili najbliži rod nisu stekli sa Božijom milošću i oprostom.

No , bosanskohercegovačke pljačkaške bagre i fukare su nezasiti potomci vjekovne gladi i nemaju obraza. Niti jedan jedini popišani novokomponovani vlastelin.

2023. godine gladana raja je totalno preskočene i isključena iz budžeta.Iz proračuna se dijelilo kapom i šakom vlasteli, rodbini, poznanicima i uvlakačima.

I niko da se pobuni. Raja gladuje, kontejnere miluje, a vjekovna bijeda bezočno pljačka i bogati se.

Nećemo ih imenom pominjati. Nema potrebe, a i gubljenje vremena. Najbolje ih je sve , đuture sprcat u jednu beskrupuloznu pljačkašku vrtešku.

Od premijera , preko ministara , stranačkih uvlakača , do poslijednjeg šarafčica u vlasti , sve sami goli lopov bez obraza i stida.

U takozvanoj republici srpskoj je barem stvar jednostavna i jasna. Razroka fukara , pijačar , kriminalac , ubica i pljačkaš Milorad pijačar ronhil Dodik je kompletan budžet podredio sebi, djeci, bližoj i daljoj familiji , kumovima i dupeliscima.

O novinarskoj branši nemamo riječi .Poštenih i časnih novinara tek na infuzijsku kaplju ima. Svi kupljeni , preplašeni ili podložni vladajućoj bagri i fukari. Vremenom , na simbiotskom principi postaju isti ka nalogodavci. Jad , bijeda , bagra i fukara.

Tako vam je to narode i pučanstvo ove prelijepe zemlje , Bosne i Hercegovine, zemlje Božije milosti i nikako drugačije.

Bookmark the permalink.

Komentariši