Ne tuguj Palestino

Kada su ih Zapad i Istok ,Sjever i Jug slali u svoje i nacističke klanice , konc logore i plisnke komore , Jevreji nisu imali kud.

Ne shvatajući šta su im njihovi najbogatiji predstavnici sa ove i one strane bare, u sprezi sa fašitičkim nemanima pripremili , Jevreji su se sjetili da su kršili Zavjet ; u pohlepi i slastima ovozemnog života zaboravili pominjati Boga Jedinog i svetkovati ga.

I većina siromašnih , u beznađu i očajanju se vratilo izvornoj Božijoj vjeri , otaca njihovih Avrama, Isaka , Isava i Jakova. Bog nikada ne izunevjerava djecu svoju u zlu i nevolji kad ih slama.

Dođoše Jevreji u Palestinu , kleknuše na koljena , noseći darove žrtava paljenica i uputiše ponizni proglas (apel, molbu) Palestincima :

Dobri ljudi , Palestinci ,braćo naša mi nemamo nemamo gdje. Na svim stranama svijeta nas progone i ubijaju samo zato što smo na putu Boga Jedinog. Molimo vas primite nas u Svetu zemlju , ne oduzimajte nam jedinu nadu. Naš i vaš Bog je jedan. Kunemo se na lojalnost i molićemo se da vas Bog nagradi iz našeg obilja .

Palestinci su uvijek naivni , čestiti i nevini bili. Povjerovali su onima koji su uvjek vjerolomni , podmukli i lukavi bili. I prema Bogu i prema ljudima.

I sada 65 godina poslije Palestinci više nemaju svoje domovine. Jevreji zaboraviše obećanja Bogu i Palestincima. Za svo vrijeme od ljudskog prijema na Palestinsku zemlju do današnjeg dana , na tlu Palestine Svete zemlje Jevreji su postupno otimali dio po dio zemlje, pljačkajući , proganjajući i ubijajući nevini narod..

Uništavaajući Palestinsku država ubijajući i palestinski narod, razarajući i brišući sve tragove postojanja palestinskog naroda i njihove civilizacije , Cionisti postadoše gori od najgore i najkrvavije zvijeri nacističke Njemačke

Tek da podsjetimo Hitlerovu monstruoznu fašištičku tvorevinu stvoriše Vatikan , Velika Britanija , Francuska i SAD, na nagovor i obilatu finansijsku pomoć najbogatijih cionističkih porodica , prvenstveno Rotšilda i Rokfelera.

Ipak u “jevrjesku” državu se vratio samo dio Židova. Svi znaju za Nebesko proklestvo .

Nikada jevrejska država neće saživiti i do sudnjeg dana će imati moćne neprijatelje , koji će ih uništiti kada im samovolja, obijest , poganluk i fašizam cionista dodadi i pređe najdonju granicu ljudskosti.

Svakim svojim postupkom Izrael gubi potporu svjetske javnosti. Još uvijek ih spašava Zapad koji je slugan najbogatijih cionisitčlkih familija. No , finansijski krah sve više prijeti ekonomiji Zapada i sve je očigledniji. i izvjesniji.

Ratovi su način da se očekivana propast zapada prolongira. Tisuće i tisuće milijardi , aman bilijuni dolara se očekuhe od stalnih , starih i novih ratova. Kad prestane jedan kreće drugi. Oni koji prestanu su žarište novih pljački u sistemu izgradnje i oživljavanju porušenog .

Druga pošast koja vlada na Zapadu su demogravski ,kriminalni i rasni ratovi, koje kupljeno i korumpirano novinarstvo potiskuje. Na zapadnu se stanovništvo organizuje po strogo odeljenim getovskim principima , koje određuju nacionalna pripadnost,religija , rasna i staleška pripadnost.

Treća rak rana Zapada su odmetnutesu obavještajne agencije velikih sila. Njih sve manje interesuje sigurnosno bezbjedonosna situacija u svijetu, regionu i matičnim zemljama, a sve više se povezuju sa narkokartelima i preuzimaju ulogu glavnih dilera.

Međutim svakim danom kočnice slome postaju sve tanje. Iednog dana zapad će se sam od sebe urušiti. Da li sa sobom povući Sjever i Istok nemoguće je procijeniti , mada su oni svježije i perspektivnije tkivo.

I sada dolazimo do optimističkijih pogleda. Industijski nerazvijeni Jug i naftonosni Bliski istok nisu podložni recesijama velikih indexa (padova).

Izrael čija se moć i prosperitet zasniva isključivo na finansijskoj i politčkoj podršci Zapada je već sada u velikoj , najvećoj buli. Njegovi ekonomski i privredni resurusi na granici loma.

To je vidljivo iz poslijednje eskalacije sukoba. Debelans savremenog naoružanja , tromost , nezainteresovanost i neobučenost državne Izraelske armije, u odnosu na opremljenost , volju , pokretljivost Hamasa i Hezblaha otvara mnoga bezbjedonosna i sigurnosna pitanja.

Ako se tome doda slojevitost strateških , geopolitičkih i nacionalno-religijski Bliskoistočnih odnosa , uvijek se pitamo kada će doči momenat kada će se arapski svijet ujediniti i Izraelskim fašističkom i genocidnom teroru reći stop , dosta više nasilja protiv Boga i ljudi.

Zato Palestino ne tuguj.

Izdržala si mnogo neprijatelja genocida i fašizma i opstala. Državu su ti skoro uništili. Ali vratiće se Palestinski narod jači , jedinstveniji , naoružaniji i silniji i stati na kraj ubijanjima , rušenjima i teroru.

Izraelu je već sada jasna budućnost. Ima dvije solucije :

-Nestanak u najkrvavijem ratu u Svetoj zemlji.

-Dogovor sukobljenih strana na osnovama pravičnih Božanskih i ljudskih zakona.

Poslovice su dio Izraelske tradicije.

-Ko drugom jamu kopa , kad tad sam u nju pada.

-Sve je u parovima. Rat i mir. Bijeda i bogastvo. Kukavičluk i hrabrost. Pravda i nepravda.

-Sve je u činjenu i nečinjenju.

-Samo je jedna istina.

A nad svim je Jedan Jedini Silni i Mudri Sudac.

Alelujah!

Bookmark the permalink.

Komentariši