More je iskonsko / Igrokaz na dan 18.Jul / Srpanj

Danas je utorak 18.   Jul / Srpanj 2023. godine .

Rekoše na to je 199 dan po redu , a da ni jedan  nije ove godine donio neku veliku kataklizmu ili neki novi rat , gluho i ćoravo bilo .

Samo se malo vulkani bunili , zemlja bijesnila , poneka najava cunamija i to je sve.

A onaj ljubitelj prostitutki Donald Trump svako   malo zveckao oružjem mislimo šupljium  i crvavim bijelim bubrezima.. Tek toliko da ima šta objaviti na twiteru, dok mu državni istražitelji spremaju papicu .

Nadamo se da će i  preostalih , a kako kome ,   slijedećih  166  do   kraja godine dostatnih dana donijeti istu ravnotežu.

Na činjenicu da četvrtina  dunjaluka gladuje i nema krov nad glavom se više niko , pogotovu ne UN na čelu sa Vatikanom, SAD i Zapadom ne osvrće.

Njima odgovaraju samo ratovi oko nafte i fosilnih goriva. Tu je glavna lova i pokratač svih terorističkih akcija  demokratskog zapada na čelu sa glavnim svjetskim terorisotm Sjedinjenim američkim državama..

A nikad se ne zna šta se i kome se  mere zgoditi. Jer dan  za danom se ko  vali na pješćanom žalu plaze i nestaju , da bi se opet kada dođe vrijeme vratili i birali one sa zapisanim imenima u dvadesetčetvorosatnoj avanturi krhkih dana.

Čini se da dani prolaze  lagano , bez osvrtanja, ali nije tako.

Godinama , decenijama , vijekovima ,milenijima se  ponovna vraćanja pažljivo i sistematski.

Što bi poete rekle:

-Pjesak je pjesak, val je val. Ali  more je iskonsko.

U prevodu:

-Sezona je godišnjih odmora i pakosno vrelih  zvizdana   . Fatajte se ladovine , voda i  uživajte .

Bookmark the permalink.

Komentariši