Savremeno novinarstvo kao enciklopedija ljudske gluposti i kukavičluka

Objektivno , , nezavisno , istražicačko , kritičko i analitično novinarstvo je umrlo, ako je ikad i postojalo.

Nismo baš ljubitelji Gustava Flobera kao čovjeka, ali neka njegova djela su izazvala našu pozornost. U kontekst u današnjeg zapisa , samo radi besmislenosti , gluposti i ćorsokaka u koje je zapalo aktuelno i lokalnim bojama premazano svjetsko “novinarstvo” povezaćemo ga sa Floberovim nedovoljno artikulisanim i nedovršenim romanom Buvar i Pekiše.

Roman je svojevrsna farsično-satirična enciklopedija ljudske gluposti. Tako i mi doživljavamo aktuelno ” novinarstvo”.

Prepisivanje prepisivanje i prepisivanje sa vokabularom od nepunih par stotina riječi ( daj Bože !? ) , u kojima dominiraju riječi: strašno, stravično, tragično, užasno, fabtastično, čarobno, kolosalno … da bi se skrenula pažnja pa prazan sadržaj od par rečenica u kome nema ništa od pomenutih riječi.

Prodati dušu , dušu i dostojanstvo za par lajkova. Zapravo novinarstvo se prodalo i pretvorilo u trku za par lajkova na uštrb ljudskosti.

Godinama ne vidjesmo autorskog rada , da ne kažemo radova. Sve samo prepisivanje sa mreža koje im serviraju cionisti i demokratski zapad. Ako kažemo da je 90% glavnih svjetskih medija , vojnih resurusa i finansijskih tokova u rukama cionista , valjda znate odakle i kakvi vjetrovi duvaju

Vi ćete vjerovatno misliti da širimo teoriju zavjere. Ali istina je da su korumpirani estamblišenti “demokratskog” Zapada kupljeni novcem stečenim iz navedenih segmenata. To i nije neki problem. Problem je što su vodeći svjetski “demokrati” organizovani u stvaranju najokrutnijeg “novog” svjetskog poretka kao najkorumpiranija i jedinstvena narkokartelska kriminalna organitacija . Cilj tog Zapadno-cionističkog narko kartela je obezglaviti i porobiti pučanstvo svijeta sa posebnim akcentom na “obojene” , nehrišćane i siromašne .

Zatupljivanje , zaglupljivanje i ispiranje mozga porobljenog pučanstva.

Glavne teme koje zatupljuju svijest gladnih , porobljenih sužnjeva :

-slike prostitutki koje prostituišu svoju nagost

-ko su najbogatiji, koliko je ko zaradio, izgubio,

-ko je skim,ko je koga prevario,ko se skim zakačio , ko se rzaveo .. , joj kako izgleda neka baba od 60-70 godina

-koliko je ko pregleda imao

-nezaobilazna korona je postala vodeća informativna mis,

-šta je ova ili ona fašistička , pljačkaška, mafijaška , bagra i fukara rekla

-sada necivilizacijska agresija na Ukrajinu …

-ekološko osvješćivanje

-veganstvo , nutricionizam, genetski nemodicifirana hrana…

Izrodilo i okotilo se more samoprozvanih komentatora , samoustoličenih “nezavisnih” analitičara i stručnjaka za sve. Većina je okovana nacionalfašizmom kojem pripada. Novi “yutelovci” nam prodaju pušačku maglu . Kad zinu već kod prvog velikog slova, prve interpunkcije zna se kojom nacističko-šovinističkom bojom im se krv krasi. Poslušnici , uvlakači , dupelisci, kukavice , sitne duše prodaju se za jedno pseće tapšanje po glavi i neku siću..

Ništa ili vrlo ,vrlo rijetko se piše o krucijalnim temama:

-glad u svijetu od koje u najgorim mukama umire stostruko više ljudi od korone,

-86 godina genocida nad Palestincima i 74 godine sijanja straha i ratova na Bliskom istoku u sprezi vjekovnme alijanse Zapad – Cionisti,

-šutnja o ubijaju i umiranju od gladi naroda u Jemenu

-šutnj o ratovima, porobljavanjima i genocidima Zapadne demokratije širom svijeta , prvenstveno Juga i Istoka , počev od Kolumbovog otkrivanja Amerike…

Nastavak nabrajanja bi nas odvelo u poziciju Buvara i Pekišea.

Rezime:

Novinari ne smiju , ne žele , nemaju bijelih bubrega da pišu prave radove , već šta im se naredi ili što donosi lajkove.

Da li znate da svaka informativna kuća ima brojač špsjeta , da svaki novinar mora držati posjećenost na predviđenim granicama. A to se može postiči samo na način kako smo naveli.

Zar vas bar malo nije stid?

Normalno da nije , jer su vam mozak pretvorili u pire zrno graška.

Bookmark the permalink.

Komentariši