Providni i glupi Milorad Dodik

Uvijek aktuelno

U pomen Miloradu Dodiku razrookoj pijačarskoj fukari , odnosno mi mu  parastos*iramo .

Zaslužio je . Što jes’ , onda jes’ !

Dan za danom  – Serijal naših zapisa iskantanih tokom godina.

Uvijek aktuelno

Iz Arhiva


BY ADMIN10. AVGUSTA 2021.ONI NAMA, MI NJIMA

Pijačarska fukara, ratnoprofiterski đilkoš, nečovjek Milorad Dodik učestvovao u radu predsjedništva.Pokazao je svu svoju providnost i licemjerstvo koje se graniči sa ortodoksnom glupošću.

Na vanrednoj telefonskoj sjednici predsjedništva,   nakon nekoliko sati ko fol razmišljanja, Dodik je glasao protiv davanja novog mandata dosadašnjem Upravnom vijeću Centralne banke BiH (CBBiH).

Time  je prekršio i javno ismijao i dogovor stranaka iz Republike Srpske , svu opoziciju i sve svoje pristalice,pokazujući da ga ne insterujue ni čast,ni obaveze koje je sam nametnuo,ni ljudi , ni narod koji „zastupa“.

Činjenicu da je glasao protiv može mačku o rep objesiti.Svojim glasom on je verififikovao nastavak rada predsjedništva i svoog aktivnog učešća u njegovom radu, pokušavajući se umiliti stranim “diktatorima” i “mrziteljima” srbalja.

A sada da vidimo pozadinu nečasne odluke o izigravanju „svesrpskog jedinstva“!

Međunarodni monetartni fonda danima maše o skoroj tranši velike pomoći Bosni i Hercegovini.Radi se o iznosu 300 miliona EUR-a.

Genocidna tvorevina ,takozvana republika srpska je na ivici bankrota.Neko bi pomislio da bjeloprašnjavi đukac radi u njenom interesu.

Grdno se vara,jer iskomplesirani  mizantrop Dodik sve radi samo radi vlastitog probitka.

U stvarnosti Dodik mora da nadoknadi 40 miliona EUR-a koje mu je opljačkao drug i  profiterski pajdo Borko Đurić, direktor GP “Krajina”, u kojoj je Dodik najveći akcionar sa nešto manje od 40% akcija (preuzeto iz  navoda Oslobođenja i drugih medija). Normalno iz te pomoći MMF  uzeće i pozamašnje zatezne kamate , na osnovu bijesa,nerviranja i pretrpljene boli. Ne možemo reći dušeevne jer je duša za razroku fukaru nepojmljiva imenica.

 Kao i uvijek do sada „glavni“ bh političari su iz svake međunarodne pomoći najveći dio kolača u međusobnom aranžmanu stavljali i svoje đepove,i nikad se oko toga nisu prepirali ili po tom osnovu zavađali narod.To su radili šutke,iza kulisa,vjerujemo uz pećutno odobravanje međunarodne zajednice i MMF.čiji predstavnici ,vjerovatno ,uzimaju svoj dio kolača u zamjenu za šutnju. Da nije tako za 25 godina djelovanja u BiH bi se objavile pljačke desetine milijardi narodnog novca,ili barem ugradili zaštitni mehanizmi za praćenje finansijskih tokova,koji se praktikuju u savremenim ekonomijama.

Vjerujemo da je jadnom, opljačkanom,zavađenom i gladnom narodu jasno kome odgovara ovo bosansko hercegovačko st(r)anje i zveckanje tenzijama i oružjem.

Ako nije, možemo samo zaarlaukati ko mrcina za mikrofonom na SNSD orgijanama.

“Bože mili kojih li kurbana ispranog mozga,spasi nas od zla.”

Bookmark the permalink.

Komentariši