Fumati ili pušiti / Igrokaz na dan 3. Novembar / Studeni

Danas je Četvrtak 3. Novembar / Studeni 2022. godine  nove ere.

Ne razumijemo  zašto su vakte  podjelili  na staru i novu eru. Danima i ljudima, kao i havjanima sve su ere iste. Izuzetno pogibeljne. Smrtonosne.

Ovako su se dani  sučelili: 307. dana zbrisalo bojeći se studenog , prosijavanja zime i   laganice krenuli ka  prošlim vremenima.. Do kraja godine je ostalo još  58 dana . Po vremenskoj prognozi njih svašta očekuje , što studenog , što prosijanog podneblja.

No, dani nisu naivni, a znaju i zavarati. Eto , garantujemo da će  oni , hejbet insana ko najveće hajvane preveslati i povući sa sobom.

Ovako   dani  jedan drugom opjevaju u razdiok te ljubim, koliko se insana se gubi dok  uveliko fumaju.  Neki , tek počeli, a neki jako  od latina kupuju  fazon fumo fumare.

Čudno,  kontamo mi ,   pušenje je vrlo kompleksna i   jako čudna stvar. Ne valja pušit , nije dobro po zdravlja. Jopet neki kažu dobro za ten. A i ćeif  je veliki u  svakom slučaju. Mere biti ponekad i nepušačima  se omili pušenje.

Dok popušiš hejbet dana, ono prošo tren, a i insani i insanke  nastavljaju pušiti iz sve snage. Valjda genetska stvar navike. Nešto ko pavlovljev refeleks.

I dok fumaju i ne osjete da ih dani šćepaju ko blentovije i onda su  ga stvarno popušili.  To danima  dođe ko domaća zadaća, a insanima ko smrtna muka.

Što bi poete rekli:

Sfumo ne fumo, svakako ćeš popušiti.

U prevodu:

Ne puši na vjetrometini, mere te klepiti upala pluća.

Bookmark the permalink.

Komentariši