Biseri Bjelavskih mahala 127*- 132*

127*Ima levata i ljubavnika.Levati misle da mogu, pa nagraišu.Ljubavnici znaju da mogu  ,čak i više nego što mogu.Takare i ginu i čast ne daju,ako treba i ponovo.Pa vi Dame vidite šta vam je činiti.

128*Mi   smo čuli da ima ljudi da prvo čitaju kraj neke priče,pa onda počnu od početka.Pametni ljudi.Kako ćeš neupućen čitati šta će se desiti?

129.*Jednom mahalašu  poetičnije bilo umrijeti od tuđih  bubrega ,nego od ciroze vlastite jetre. Što ti je medicina.I kada se zbuni nekom dohaka.

130. Mahalska pravda: Otac na moru sa ljubeznicom, majka kod svojih sa suzama.Do jednom!

131.Mahalaša sve manje. Pola ih pobiše, četvtinu međ kontejnere baciše, osmina presvisnu što od gladi, što od sramote, Ona šaka opičenih, dura upravo zato što su opičeni. Okamenili se ko stečci.

132.Joj ,što su ti mahalski tovari dobrijeh zijana činili i vjerovatno ulaznicu za pržun zaradili.  Vala se ne trebaju plašiti pržuna. Oprostiće im se. Gdje ćeš zijan ljubavi kažnjavat. Ne ide to tako. Time hodže i svećenici pučanstvo uvijek  straše. Šta će drugo hadum ili peder raditi nego prirodnu i čistu ljubav braniti.

Bookmark the permalink.

Komentariši