Tri najpametnija horoskopska znaka

Autor: Martina Japec / Expres

Iako postoji više vrsta inteligencije te ona emotivna, odnosno socijalna može puno više značiti od čistog kvocijenta inteligencije, ovo su tri znaka u kojima su ljudi generalno najinteligentniji

 Naravno da horoskop ne određuje nužno i inteligenciju čovjeka, brojna testiranja IQ-a mogu pružiti uvid u nekakvu generalnu inteligenciju s obzirom na prosječni rezultat za svaki znak. Inteligencija je mentalna karakteristika koja se odnosi na sposobnost učenja i prilagodbe na nove situacije, razumijevanje i korištenje apstraktnih pojmova kao i prethodnog znanja u novoj okolini. Često je za nečiji uspjeh u životu odgovornija emotivna inteligencija od samog kvocijenta koji se mjeri na testiranjima, no s obzirom na upravo tu, mjerenu inteligenciju, ovo su tri najinteligentnija znaka:

1. Vodenjak

Pripadnici ovog znaka ekstremno su inteligenti, što objašnjava kako je među njima velik broj proslavljenih genijalaca. Odlično prolaze na testovima inteligencije, imaju talent drugačijeg i originalnog pristupa problemima te veliku mogućnost koncentracije. Što su inteligentniji, to su skloniji i emocionalnoj nestabilnosti.

2. Blizanci

Pripadnici ovog znaka vrlo su bistri, a naspram drugih znakova odlikuje ih brzina razmišljanja, kao i bistrina s kojom dolaze do rješenja problema bez pretjerane muke. Imaju odličnu sposobnost učenja i savladavanja novih stvari, ali im to koristi samo ako su sposobni posvetiti se nečemu.

3. Jarac

Pripadnici ovog znaka posjeduju tzv. praktičnu inteligenciju koja ih tjera na više u svemu, pa tako i u znanju. Imaju zavidnu memoriju koja im omogućuje da pamte i najbanalnije stvari koje njima uvijek koriste, a odlično primjenjuju stečeno znanje te nikad ne zaboravljaju ono što su jednom savladali.

Bookmark the permalink.

Komentariši