Jugoslovenski narodi vape za Titom

E moj Stari,

U narodu se tvom govorilo :svaka ti se pozlatila.

Dok si bio živ fašista , nacista ,ustaša ,četnik , bjelogardejac,balista,komita , kriminalac, ubica , i svako zlo , smrad , ološ , pogan , nečovjek …,su trunuli po golim otocima i zatvorima. Svi oni su i punili gaće pred tobom.

Sada je ta bagra i fukara , nakon krvavog pira u ime “demokratije” zasjela na vlast i u sprezi sa organiziovanim kriminalom i podzemljem bez imalo stida i ustezanja , bjesomučno porobljava , pljačka i ubija vlastiti narod u svim državama bivše Jugpslavije.

Došlo je doba da pošteni , časni svijet ne smije na ulicu izaći i ne može pošteni kruh zaraditi .

Torture , ispiranje mozga, siromaštvo , bijeda , strah za goli život se poput Kainovog žiga se uvukao među pučanstvo. jadni narod nema gdje da bježi , jer tamo , na zapadu , izvoru sotonine i bludnicine “demokracije” je još gore.

Svakim danom su ulice sve krvavije i ubitačnije. Više niko nije siguran za svoj život.

E , moj blesavi narode!

Tražili ste “demokraciju i slobodu”.

Eto vam ga. Dobili ste šta je povampirano zlo htjelo.

Zaskočile su vas krvopije , ubice i kriminalci. Monstrumi!

Djecu vam ubijaju , žene siluju , grkljane čupaju , bombe podmeću, metke vam u tijela zabijaju , pored ušiju svakog trena zuje . Vi ste u strahu kada će na vas doči red da vas na ulici plahtom/čaršafom pokriju i policijskom trakom označiti još jedno CSI , bez otkrivenog ubice i naručioca.

A divno li bješe ono naše što bijaše od Vardara pa do Triglava !

Nebo je bilo milosno i plavetno,sunce je veselo sijalo , cvijeće je miomirisom mirisalo , rijeke, kristalno čiste su žuborile , ptičice su cvrkutale , pošten svijet je na miru radio , uživao u slobodi i kretao se na Jadran i u planine bezbrižno, bez straha da će ga bilo kakvo zlo zaskočiti.

Ne, nije ovo Jugonostalgija . Ni slučajno da to niste pomislili. Jugoslaviju su nepovratno raskomadali i ubili krvožedne zvijeri : fašisti i nacisti , ustaše , bjelogardjeci i četnici. Ona se vratiti neće.

Ovo je žal za vremenima kada je na ovim prostorima vladao mir , tišina , tolerancija i demokratija kao nigdje u svijetu.

Žal za vremenima u kojima je ksenofobija , rasizam , nacizam , fašizam , kriminal i svako zlo bili protjerani sa ovih prostora. Mislilo se zauvijek. aha , kako ne. Bludnica sa sedam brijegova i zlo 2dem9kratskogg” zapada nikad ne spavaju.

Nisam prorok ali znam Jugoslovenski narodi vape za Titom i njegovim časnim vremenima. Svakom godinom koja prolazi taj vapaj će se pretvarati u jecaj , krik :

– Pomozi Bože milostivi i pravedni, oslobodi nas bezbožnih pogana i silnika!

Bookmark the permalink.

Komentariši