Žena je zamajac opstanka ljudske vrte / Igrokaz na dan 23. februar/veljača

Nedelja   je 23.februar, 2023 . Omjer dana  54/ 311.

Veljača samo što nije zaždila a kerovi i mačke se ne vucaraju i ne mjauču. Izdali ih drugovi, mraz i snijeg. Hajvani navikli po snijegu takar priče tkati.

Insanski hajvan bi od takvog mraza  načisto rikno. I nikom ništa,samo što bi svrabež do iza vrata zapo.A tamo se ne mre ženska sama počešat. I sada belaj.  Muški od mraza riknjava , a žensku svrbi , nejma lijeka .  I šta će jadna žena , nego na ligure i insanskog hajvana ispred ili iza sebe i dži-dži midži , od Sarajeva ka Ilidži, dok se jado ne dohaviza.

a jopet neki se nikad više ne otkrave. Smrzotine se srmznu za vike vijkova. I ne znaju da su se smrznuli dok ih pržunska vatra ne otkravi, minimum pola njih. I svi se oni prave mutavi i u čudu su:

– Šta ih snađe?

A odgovore znaju . Sve je u činjenju i ne činjenju ! I džab džabe ti onima što su ostali govoriti jeno te isto. Činite ljudi i nemojte činiti. 

I džab , džabe će se ženskinje nadati da će muškinje redovno činiti ono za što stvoreni. Poraditi na selekciji i nastavku evolucije , ono minimum na prostoj , ako već nisu sviklu na proširenu ili složenu reprodukciju .

Dakako radi očuvanja vrste. Vi mislite ženama nešto olaho stalo do takara. Ma jok boni.  One to gledaju sa humane strane ,  opstanak ljudske rase. I da budu sigrune da će prosto proširena reprodukcija uspjeti , vole da se to temeljito ,  višekratno i opetovano obavlja.

Baš su ove žene odgovorniji dio ljudske zajednice . I temeljitiji. I ža nam ih što se  moraju sa kojekakvim hablečinama u dži-dži midži kola fatati. I moraju se latiti  kojekakvih cvrkutavih  slavuja i razigranih češljugara , kad ih reprodukcija zasvrbi.

Što bi poete rekle:

-Joj ljepote u večeri rane.

U prevodu:

Ma  , nije mane ni uranku  , ako se insan zaobada svako jutro.

Bookmark the permalink.

Komentariši