Nostradamus – Proročanstva – III Dio

 

1566.- Umro francuski astrolog Nostradamus, autor knjige “Proročanstva”. Bio lični lekar francuskog kralja Šarla IX i dvorski astrolog Katarine Mediči.

 

Nostadamus proročanstva

 Scena treća

Nostradamusov katren:

Iz najdubljih dijelova zapada Evrope

Od siromašne porodice dijete će se roditi

Koje će govorom zadiviti mnoge

Njegova slava će se proširiti u Istočnom carstvu.

Ovo vezuju za Hitlera zbog riječi Hister i za koga je predviđeno da će umrijeti i da će „veliki dio borbenog polja biti protiv njega“.

Hitler je rođen u Austriji,na samom rubu jugoistoka Evrope.Istočno carstvo podrazumjeva Orijent i zemlje Bliskog Istoka.U širem smislu i srednji i daleki istok.Tamo Hitler nije širio slavu.U Africi je vrlo brzo propao.

Nostradamusov katren nam jako dobro izgleda kada ga uporedimo sa Napoleonovim životom.On je u Istočnom carstvu bio poštovan i cijenjen ,i dugo je Francuska vladala tim dijelom orijenta.

Možda se sein nije ni rodio.Tko da zna?

Ovdje važe sve činjenice i navodi iz Nostradamusove scene druge,koju smo objavili dan dva ranije.Zato se nećemo ponavljati.

Možemo navesti proročanstvo jednog izvornog i autentičnog  proroka koji prorokuje i zasad ne pogađa:

„Jer rodi se dijete,sin nam se dade,

i vlast će da bude na ramenu njegovom;

nazvaće se :Divni,Savetnik,Knez mira.

Povečaće kraljevstvo,daće mir beskrajan

Prestolu Davidovu i kraljevstvu njegovom:

Pravom će ga učvrstiti,pravdom će ga

Podizati

Od sad pa dovijeka!

Eto to će učiniti revnost

Gospoda nad vojskama.“

Pogodio je prorok,ali ljudi su pogrešno shvatili njegovo proročanstvo.Mislili su da će se proročanstvo zbiti za Isusovog života ili života njegovih sljadbenika.Onog momenta kada se svi elementi proročanstva poklope biće označen kraj civilizacije kakvu mi poznajemo.

Dublje zavirite u proročanstvo i Isusov život i vidjet će te da sve što potonji govore u vezi Isusa još uvijek nema nikakve veze sa njim i proročantstvom.Mi nismo pozvani da tumačimo tuđa proročanstva,pogotovu ona kjoja se još uvijek nisu obistinila.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši