Nostradamuas – Proročanstva IV dio

Scena četvrta

Nostradamusov katren

 

Iz jedne arapske zemlje

Biće rođen Muhamedov sljedbenik

Ući će u Evropu noseći plavi turban

Biće teror čovječanstvu

Nikad većeg horora

Ovaj katren „nostradamovci“ su vezivali za Sadam Huseina,Gadafije,Hosni Mubaraka ili Bin Ladena.Nijedan iz četvorke nije bio siromašan,niti je ikad nosio plavi turban;čak ni u bilo kojem mogućem figurativnom smislu.

Bin Ladena se ugurava u u četvorku da se zakamufliraju njegova djela kojima je omogućio upad  vatinkanske koalicij u zemlje  islama i muslimana.

Izraz „iz jedne arapske zemlje“ je širok pojam.

Zbog toga ćemo napraviti jedan iskorak iz teme i napraviti moguće historijsko uporište u značenje termina „iz jedne arapske zemlje“.

Od polovine sedamog vijeka Arapi  su širili Arapsko carstvo Bliskim Istokom,čitavom Sjevernom Afrikom uključivši u osmom vijeku Iberijsko poluostrvo tik do Francuske.

Polovinom trinaestog vijeka su Španci vratili sve teritorije osim enklave Granada koja je ostala u Maorskim rukama,ali vazalnom odnosu.

Trinaesti vijek dovodi Turke Selđuke na Balkan.Osvojili su Vizantiju.Prije toga su  su polovine 1o55 god. osvojili Bagdad,odnosno Irak i Siriju..

Nešto rabnije  je osvojen Iran.Poslije su došle na red ostale Arapske zemlje. I tada se dešava nešto nepojmljivo i nezabilježeno u svijetskoj historiji: Osvajač skoro na prečac  prihvata religiju i kulturu porobljenog ,neko bi rekao postaju „arapi“.U četrnaestom kucaju na vrata Evrope ,u XV završili su sa Balkanom u XVI  su došli pod kapije Beča i Zapadne Evrope.

Koliko samo zemalja se može dovesti pod termin arapska zemlja.Kad na Zapadu pomenete Islam oni će prvo pomisliti pomisliti na Arape (pravoslavni balkanci na Turke).Tako je bilo i u Nostradamusovo vrijeme.Sasvim izvjesno da se izraz „jedna arapska zemlje“  može poistovjetiti sa izrazom jedna muslimanska zemlja.Možda se negdje pojavi njihov „antihrist“ a oni ga ne prepoznaju?Sve je moguće i još huđe i još luđe.

Sada se postavlja koja se to muslimanska zemlja pojavljuje u Nostradamusovom katrenu.Teško je odrediti.

Vatikan,SAD i Zapad  su svim pobornicima ideje o prepoznavanju teroriste u plavom turbanu dokazali da griješe.Ni oni ga nisu našli.

Nostradamus u gornjem katerenu i Fatimino svejdočanstvo se preklapaju u bitnom dijelu. Zbog togaVatikan,SAD i Zapad su Nostradamusov  katren je  povezali za proročanstvom iz Fatime*.

Vatikan,Sad i EU  više od dvije decenije tragaju za čovjekom – antihristom,čovjekom u plavom turbanu  iz tih proročanstva.Antihrist  iz pročanstava nije antihrist.Oni su antihrist, Savle pakleni Pavle ih je učinio antihristima, Mikelanđelo oslikao a Šekspir opisao.

Anitihrist,utvrdili su,nije Homeini,Sadam Husein,Moamer Gadafi ili Hosni Mubarak.Asad je slijedeći na redu.Nema ga ni u Iranu,on nije ni blizu Italije.

Uporno od 1990. god tragaju za Muhamedovim sljedbenikom  u plavom turbanu žareći i paleći.Bosnu su stalno demolirali.Potom su žarili i palili Bliskom istoku i arapskom svijetu.

Bili su tvorci takozvanog tvorci „arapskog proljeća.U tu svrhu su stvorili Bin Ladena,a Mubaraka (figurativno),Sadama i Gadafija ubili.Arapa – muslimana sa plavim turbanom još nisu našli.Sad su na redu Iran i Asad.Poslije ko zna.Niti jedna od spomenutih spodoba i monstruma  (naziv zaslužuju zbog svog zla koja su učinili svojim i susjednim narodima) nije se približila Evropi.Jeste da su vršili teror i horor u svojoj zemlji,ali to je mali dio čovjećanstva.

U slijepoći Nostradamusovi poklonici ne shvataju da turban ne mora biti turbam,da to može biti bilo koje pokrivalo za glavu:šešir,kačket,mornarska il francuska kapa…Boja pokrivke za glavu je vjerovatno plava.Njima je to svejedno.Bitno je da se uništi ili barem diskredituje islam.

Zar teror i horor mora biti učinjen oružjem.Najveći teror i horor čovječenstvu doživljavalo za vrijeme  trideset godina hladnog rata.

Mnogo je toga za razmišljanje.Pametan je taj Nostradamus.Neke njegove pokrivke za glavu izgledaju kao turbani i kape i teget su boje.Njegovi preci su bili iz arapske zemlje.U njegovo vrijeme je judeja bila u arapskim rukama.Možda je bio musliman,mi to ne znamo.Islam poručuje da je musliman svaki čovjek koji se iskreno preda Jedinom Bogu.To je tako jednostavan pojam koji uključuje ljude ma koje oni religije bili.

U Boga je samo jedna vjera.

 Pa vi vidite šta vam je raditi.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši