Dodik , transporteri , droga i recesija

Od kako su Interpol i druge međunarodne sigurnosne agencije za borbu protiv organizovanog krominala , prvenstveno na narko tržoštu , prvolale aplikacije narko klanova , dešavaju se čudne stvari sa finansijskim tokovima porodice Dodik.

Prvo ih je Lukač obezbjedio transporterima . Od koga i čega to je već stvar neprovjerenih informacija , nagađanja i kuloara. Od straha od Interpola, do borbe među narko klanovima, na domaćem i balkanskom tržištu.

Ono što je sasvim izvjesno je da je Dodik Likvidatura & Co u velikim finansijskim problemima , kojima više ekonomski sustav takozvane republike srpske ne može zakrpiti. Priliv kapitala je zamro.

Prvo je očeva ljubimica ugasila restoran za povlaštene jer otac više nije u mogućnosti plaćati zakup od DM 36.000 mjesečno jer su dilovi posredstvom međunarodnih policija postali usko ogranileni.. Potom je epski najavljivana “mega” projekt UNA TV zapala u finansijski kolapa .Zbog nedostatkha bnovčane mase otpuštaju se Unini saradniici svih profila u Sarajevu , Zagrebu , Banja Luci , Beogradu …

Dodiku ni njegovi “kumovi ” više ne vjeruju . Traže garantna pokrića u vidu nekretnina. Državni aparat , svjestan gubitničkog sraza na slijedećim izborima , ne želi se dodatno uvaljivati u kriminal , jer će vrijeme za počaganje računa uskoro doći. Dodikove finansije pred kolapsom. Ni djeca mu više nisu aktivna na mrežama . Utihnula bahatost i nedodirljivost. A to je tek početak.

Ni masovni priliv inflatornih bonusa ne može začepiti finansijske rupe glomazne hobotnice koja decenijama cijedi manji etnitet (prvenstveno) .

I normalno Dodik poziva u pomoć svoje fašističke saveznike HDZ i SDA . Čović i Izetbegović kao vazali poslušnici priskaču u pomoć . Izetbegović poznata trezorska kukavica se junači i želi da ratno- huškački prebrojava one ovce iz tora koje su uz njega. Čović i dodik mu uzvraćaju i time zamajavaju javsnost , dok njihovi kriminalni timovi i dalje pustoše Bosnu i Hercegovinu.

Inflatornu dobit prelijevaju direktno u kase svojih umreženi kriminalnih grupa.

Daleko od očiju javnosti ministar finansija i trezora BiH (HDZ) Vjekoslav Bevanda osvjedočeni kriminalac i u komunizmu i post komunizmu , “daleko od očiju Vijeća ministara BiH i javnosti, prenosi svojom Odlukom nadležnosti sa države na entitete i Distrikt Brčko”.

No to je tek mrvica u željama Dodika i njegovih pulena. Oni ciljaju na mnogo , mnogo više. Oni ciljaju na 15 milijardi EUR-a iz novčanih rezervih Bosne i Hercegovine koje su u inostranstvu. Žele povrat tog novca u zemlju , d abi ga prije izbora i eventualnih teritorijalnih razgranilenja oteti od suverene Republike Bosne i Hercegovine i njenog naroda i preraspopodijelili na oligarhiju tri nacionalističko šovinistička nivoa.

Ako mafijaške nacional šovinistička hobotnica ne ućari do izbora mora da bankrotira ili da se seli. Jal vam Bosne , jal u zatvore. na volju im.

Gdje je to aktivno , nezavisno novinarstvo da ukaže na ogromni kriminal koji se sprema? Gdje je visoki predstavnik da zaustavi razvlašćivanje Bisne i Hercegovine i oduzimanja joj Ustavim zagarantovanih prava?

Bookmark the permalink.

Komentariši