Zašto sada cijena nafte na svjetskom tržištu pada ???

Neuki i glupaci se ibrete/čude/pitaju:

Zašto sada cijena nafte na svjetskom tržištu pada , kada situacija u agresorskom ratu u Ukrajini nije ni tren bliža miru?

Odgovor je vrlo jednostavan.

SAD i cionisti su čekale neku njima proračunatu najvišu cijenu barela nafte. Kada je dostignuta , pustili su u prodaju dvijesto miliona tona bartela(minimum ) . Ogroman novac je zarađem. ali glad za novcem je neutaživa.

Sada te zalihe treba nadoknaditi na što jeftiniji način. Pitanje je na koji način?

Svijetu se na piše dobro!

Rasisti, teroristi i fašisti ne vole da kupuju naftu. Samo zarate :I, II rat , Koreja, Vijetnam,Bosna , Irak, Libija , Jemen, Eritreja , Sirija , Ukrajina , Hrvatska, Bosna, Srbija … ( poslušnih nacionalističkih urođenika na sve strane).

Širom svijeta ima sumanutih iskompleksiranih budala koje će u njihovo ime započeti i voditi zločinačke ratove. Poslijednja budala u nizu je samopreglašeni sveruski car V.Putin Malecki. Ta kreatura misli da je njegova ideja ” sveruski svijet zajedno ” i rat u Ukrajini njegova ideja. Koje li plitkoumnosti. Na Balkanu je odavno oformljena elita maloumnika , pedera i narkomana za brza dejstva pod palicom svjetkog šljama.

Ništa novo na sifilističnom-arijevskom Zapadu , perverzno-ispraznom Sjeveru, iskasapljenom i sluđenom Istoku i u nevinosti poklanog Juga.

Bookmark the permalink.

Komentariši