Nagost žene

Prije hejbet decenija zapisah:





“Nagost  žene u  ljubavi je tako čista, blistava i nevina da je se čovjek ne može nagledati ni nauživati.

Golišavost mimo toga, razodjevenost iz drugih razloga je meni strana i stvarno me  srami.

Golotinja samo radi golotinje, je nepristojna i vulgarna.

Ja se nje stidim i crvenim.

Ne radi golotinje, koja je uvijek lijepa i čista.

Već radi žene koja sebe prezire i blati.

Čednost svoju na smetljište pohotljivih i neiživljenih gadova baca. “

Nikada nisam bio svetac , ni tada , ni sada, ali sam uvijek na isti način gledao i doživljavao žensku nagost. Kao nešto najintimnije ,kao istinsku ljepotu i umjetnost . I divio joj se , svim srcem , iskreno i sa pijetetom.

Zapad, Holivud , šou biznis , poganluk primitivaca i bezbožnika , bjesomučna trka za novcem, nedostatak morala , mozga i odgoja , instant poticaji medija i društvenih mreža učinio je veliki broj žena fuficama i kurvama. Nažalost taj broj se povećava i zahvata sve mlađu populaciju .

Ne morališem , ne osuđujem !

Učili su me:

“Ne bacaj kam na ženu i dijete , maleni. Može ti se vrnuti ,jer u neznanju možeš povrijediti čestitog i iskrenog ( potrebitog ) Božjieg roba.”

Svako ima pravo da radi od sebe šta želi, pod uslovom da to ne vrijeđa i ugrožava drugoga , ali meni je , bez da ikoga ocrnjujem , pokazivanje nagog tijela klasična prostitucija .

Prostituere, (grčki) znači “javno izlagati”. Ako dodamo definiciju da je prostitucija prodavanje tijela za novac onda nema zabune.

Svaka žena koja javno objavi / objavljuje svoju golotinju ( film, pozorište, tv, muzika , mediji , “društvenbe ” mreže…) očekujući za nju finansisjku kompenzaciju sama sebe uvrštava u prostitutke u pežorativnom značenju , jer prodaje svoje tijelo.

Nažalost od tog prostituisanja i od te dekadencije i poganluka , i drastičnog pada etičkih , moralnih , društvenih , socioloških religijskih i inih vrijednosti žive i bogate se “moralni ” ljudi ; i demokrate i autokrate , vođe novog svjetskog poretka … Najmanje koristi imaju čedna bića koja u svojoj neukosti izlažu svoju nagu ljepotu očima gadova, pokvarenjaka , licemjera , pogana…


											
Bookmark the permalink.

Komentariši