“COVID izvještaj / Epidemiološko stanje u BiH alarmantno: Preminula 41 osoba…”

I svi se čude!?

Mi ne.

Logično”

U cijeloj Bosni covid i ini pacijenti se godinama , decenijama liječe i “liječe” tehničkim kiseonikom. Da ne bi covida ne bi se otkrila “legitimne” decenijske plajče.

Za tri decenije samo jedan registrirani uvoznik kiseonika , čiji je udio u isporuci medicinskog kiseonika u BH zdrvstvu zanemarljiv.

Afera bila pa prošla.

Niko se nije počešao da to istraži.

Ni nadležni organi i institucije , ni “vlast” ni vlastodršci , ni “objektivno” novinarstvo .

Ništa se nije promjenilo. Svi su zanijemili.

I dalje mrtvaci udišu mrtvački tehnički kiseonik , koji udišu , a ujendo služi i za zavarivanje njihovih mrtvačkih lijesova jer su zabranili autopsije umrlih od covidam .

I jer je ;”zaboga” medicinski kiseonik skuplji i neisplativiji od mrtvačkog , jer se u njemu niko ne može “naći”.

Niko , ama baš niko iz reginalnih,etnitetskih, republičkih institucija se nije ogalsio i učinio nešto protiv upotrebe tehničkog kisenika.

Mediji umukli. Normalno režimski su, svi do jednog. Jer svaki navija za svoju vlastelu.

Pitaćete se zašto (?) , iako to znate!





Smrtonosna hobotnica duboko povezane i ušanačene vlastele Dodik-Izetbegović – Čović ( SNSD- SDA-HDZ ) istrajavanjem na potrazi za krivcima, kriminalu i otkrivanjem pravih razloga i razmjera duboko ukorjenjene kriminalne korupcije i pljački u svim segementima zdravstva gubi najviše.

Laku otimačinu narodskog novca , sumnju u poštenje i časnost “lidera” , poglavara, doglavnika i ostale visoko pozicioniraner bagre i fukare , a vjerovatno i pokretanje sve ukupnih pljačkaških pohoda dividu di pitabnja alegitimiteta vlastodržaca.

Par stotina ili tisuća mrtvih , manje ili više, nije nikakav gubitak , tek sitna kolateralna šteta u odnosu na dobitak eminentnih predstavnika nepostojećih “nacionalnih” sukoba.

E moj gladni, obespravljeni narode! Uživajte ulogu potlačenih robova jer ste ti sami odabrali i šutnjom potvrdili.

A prelijepi život odi dalje, mimo naroda.

Bookmark the permalink.

Komentariši