Nagodna i nenagodna Godina / Igrokaz na dan 7. Septembar / Rujan

Danas je Četvrtak 7. Septembar / Rujan  2023. godine. Traje  non-stop od oo oo do 24 00 časova , pa bilo vam to puno ili malo;bilo vam milo oli ne bilo, tako vam grah propiso.

Iz dobro obavještenih i pouzdanih izvora saznajemo da je ovo 250 ove , poprilično nagodne godine. Normalno unima kojima je nagodna.

Onima kojima je nenagodna je bilo zaista vrlo nenagodno. Jamila ih i poslala tamo gdje su zaradili. Godine su čistokrvni komunistički sljedbenici. Svakome prema zasluzi. Nema sredine i nema vrdanja. To vam je što vam je , i ni trun ni na nebesima ni zemlji više ili manje.

Zato vidite šta vam je činiti , jer po tim istim , sveznajućim i provjerenim  izvorima do kraja godine vam nedostaje  još samo 115 vrlo obećavajućih dana . Dabome nagodnih .  Samo ih nemojte pokušati nadmudriti , ako vam se učine nenagodni. To koliko historija pamti još ni jednom insanu, a bome ni hajvanu nije uspjelo. .

Dakle tiho, staloženo i veselo , s apuno mjere i obzira koračajte kroz preostali prostor i vrijeme koji vam se nudi. I nemojte biti nezahvalni ili lakomi tražeći još dana. Taj film svakako neće gledati, jer do sada nikome nije uspjelo da ga snimi , iako je bilo pokušaja da se napravi mnogo obećavajućih scenarija.

Međutim i na ljudsku i hajvansku žalost dani imaju iskonski ugovor samo sa jednim scenaristom.

Suđajama?

Što bi poete rekle:

-Ono što vam dani presude , to vam je zapisano.

U prevodu:

-Kad vas stigne zapisano , neće vam biti potreban prevod.

Bookmark the permalink.

Komentariši