Dan radi non stop / Igrokaz na dan 11.Januar / Siječanj

Danas je Srijeda 11.Januar / Siječanj 2023.

Evo na priliku , po našoj neobaveznoj računici  računici   ovo je 11.   dan  u godini   ,  do kraja te iste godine ostalo je još 354 dana. Čini se da hin je hejbet , ali to je očas posla i evo nas , ako Bog da u  u 2024. Nažalost ili na radovanje ne stižemo k njoj svi.

Kao i obično dan traje non stop. Od 00 – 24 h. Čak i ponedeljkom… i srijedom … surbotom pogotovo.

Nažalost neki insani neće dočekati ovo  non . Biće stopirani.  Ako je utjeha mnogi će prvi put osvanuti u novom prelijepom danu.

Vi se pitate kako to prelijepi dan. E,  pa to vam je lako odgovoriti. Svaki da je prelijep,  ako se zna živjeti, pa vi vidite šta vam je raditi.

Lako vam je to provjeriti. Saberete gornja dva broja i imate ukupan zbor dana ove  neprestupne godine. A  dane prestupne godine dobijete ako na dane  “normalne“ godine dodate samo jedan jedincati dan. Čuj normalne godine , a dozvolile sebi da bude levat i imaj jedan dan manje. Ili su mange. Zamorno im se sa ljudima bakćati 366 dana svake godine.

Ma nije godina levat. Sve godine isto traju, jer su lijepe, pametne i korektne. Nego ljudi ne znaju računat i dijeliti godinu kako treba. Lakše im zaokruživati. Pa jednoj godini uvalili dan više, nek se ona snalazi kako zna i bude nenormalna, odnosno prestupna. Kao ona nešto prestupila. Ko ono u atletici ili pak penalno.

Kada  je godina  prestupnik , zar je ne bi trebalo u neki kazamat uvaliti. Ko sve ove što vješto izbjegavaju kaznione. A kako izbjegnuti zatvor? Uvaliti se u nacionalističke vladajuće strukture među bagru i fukaru koja pljačka vlastiti narod.

Mogu do jednom . A tada i na ovom i na onom dunjaluku  im fasuje veliki belaj. Ako ovaj i preskoče , onaj sigurno neće. Đabe njima što imaju riđu bradu , ili su pijačarska fukara ili neosuđeni robijaš; isto im slijedi.

A ,  sada dolazi onaj teži dio. Kako znamo da godina ima dana koliko ima. E to mi ne znamo. To su neki uzeli linijar i šestar , nešto vrtili , mrgodili se i (na)pravili  se veoma  važni i jako pametni. Izdeklamovaše nam broj zemljanih dana.

Ajd ,  nekako mogu proći sa zemljanim danima, jer su zemljani. Ali kako znaju koliko dana ima Mars ako nisu Marsovci.

A šta ga mi znamo. Možda su i oni pali sa Marsa zajedno sa našim gulikožama i plačkašima.

Što bi poete rekle:

Ako si pao sa Marsa ne brini se ideš u pržun.

U prevodu :
Vrelina Marsa je mala maca prema vrelini pržuna koji čeka   ovdašnju troglavatu nacionalističku bagru.

Bookmark the permalink.

Komentariši