Zaustavite neman – KSUS se raspada

KCUS / Klinički centar Univerziteta Sarajevo je pred uništenjem.To jednostavno činjenica ,prositekla id pogubnog i sveuništavajućeg djelovanja menađmenta KCUS oličenog u direktorici Sebiji Izetbegović.

Još joj jedino zvanje ravnateljice KCUS preostala. A to joj titula daje razarajuću osvetničku moć. Zato molimo nadležne da zaustave iskompleksirane ravnateljice prije nego poravna ,nekad veoma renomirani ma evropskom nivou , klinički centar .

Minimum tri jklinike u okviru Kliničkog centra su svedene na nivo ambulanata. Traumatologija , Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju i Klinika za kožne i venerične bolesti Simo Milo'ević su svedene na par prostorija plus recepcija u kojima se obavljaju najnužniji ambulantski pregledi , da bi se dobio privid da klinike rade.

Klinika za Kožne bolesti zjapi napuštena. Kliniku vode djeca , teks svršeni liječnici , koja dijagnoze i nalaze pišu iz đonova. Svi stručnjaci koji su radili prije dolaska “Seb raspiratorke” , se rastjerani ili satjerani u mišje rupa i mobinbgom prisiljeni na napuštanje KCUS ili rad neadekvatnim i ponižavajućim uslovima rada .

Kliničkom centru Unoverzoteta Sarajevo nedostaju hirurzi , anasteziolozi i stručno osoblje svih mogućih operativnih grana medicine . Jednostavno KCZS je sveden na obični , ambulantni servis područne medicine.

Klinika za plastičnu i rekonstruktivnu hitutgiju već četiri mjeseca nije obavila ni jedan operatuvni zahvat. Pacijenti se zavaravaju godišnjim odmorima i prebukiranošću. Za nevjerovati , između ostalih , radi se i o onkološlim pacijentima starosti 73 – 77 godina.

Takođe dešavanja na Abdominalnoj hirurgiji , Radiologiji i Onkološkoj klinici su vrlo kritična . Zbivanja na ostalim klinikama je slično , ali nemamo objektivnih i potvrđenih referenci za iznošenje podataka o stanju u njima.

Pacijentina na ambulantnim preglediima ( DIP ) savjetuje se da liječenje nastave u Općoj bolnici zbog” prezauzetosti ” klinika koje više ( de fakto ) ne postoje. Savjeti su autoritativno naredbodavnog karaktera.

Sve je ovo lako provjeriti . Zato nas čudi indolentnost i neinformiranost “objektivnog” novinarstva i nedjelovanje na pragu jednog veoma kompleksnog i ozbiljnog problema koji se zdravstvu BiH može obiti o glavu.

Nećemo ulaziti u detalje zašto vlast ne djeluje i ne gasi požar dok je to moguće? Imaju sva moguća zakonska i pravna sredstva za interventno djelovanje ma jedan jedini mogući i ispravni način:
-Hitnu i bezuslovnu smjenu višestruke uzurpatorice i povratnice u činjenju djela protiv opće sigurnosti i zdravlja šučanstva BiH – Sebije Izetbegović Grđević i njenih poltrona i uvlakača.

Mi nećemo ulaziti u validnost obnašanja funkcije direktorice KCUS . Nećemo govoriti o neselektivnim rasparčavanjem efektive ( fondova ) KCUS neprimjernim , problematičnom i bezrazložnim kupovinama i nabavkama za potrebe KCUS, kojima najviše profitiraju najbliži saradnici Milorada Dodika i Dragana Čovića – rušitelja i mrzitelja Bosne.

Nas u ovom momentu ne interesuje sudbina vrlo klimave diplome i dvadesetogodišnji teror i strahovladu takozvane i lažne Mr. Dr. i prof . Seke , uz pomoć Brace ( prema trenutnom stanju) , ni krivične odgovornosti za lažno predstavljanje i stjecanja prihoda i dobiti na nezakonit način .

Svrha ovog zapisa je pokrenuti masovno osvješćenje , incijativu i pobunu sredstava informisanja i pučanstva u svrhu spašavanja od pogubnog djelovanja i vrlo skorog kolapsa zdravstveno medicinskih usluga u Kantonu Satajevu i šire.

I najbitnije :

Potencirati zaštitu širokih narodnih masa od daljeg , pogubnog djelovanja neadekvatnih usluga medicinske znanosti koja se uskraćuje i selekcionira.

Bookmark the permalink.

Komentariši