Prvoaprilsko travnjanje / Igrokaz na dan 1.april / travanj

Danas je  subotaa 1. April / Travanj 2023.

Dani ove godine se podjelili: karta bez poratka 90 / pred kapijom 275. Ono travanj mu znači da se  trava travnja, hoće se reći razmnožava. Jesu puno pametni. Trava to radi ko insan. Kad god joj ćeif i ha ima malkice Sunca. Neko bi reko Sunce joj  ljubavnik. Nije boni, Sunce joj katil i život . kako kada.

Ako se trava travnja u vakat , onda se hejbet na travnja i uz pomoć kiše simce joj blagorodno. Ako se ne zalijeva i ne travnja sunce ne prašta. 

Ista stvar i sa , hm , recimo , ženskim travama. ako se ne travnaju i ne zalijevaju redovno  sparuše se i postaju , što bi se narodskim jezikom rekle postaju  sprčene . Sprčene u onom kontramaks smislu nit vopljena , nit ljiubljena s dušom se jadna sprčena rastajala.

Ne znamo merete li to anlajisati. radi pojašnjenja uzežemo još jednu narodsku:

– Živa klana , nedoklana!

Ne kontate još?

Ma to vam je ;  ona bi se igrala pricvrljivanja ili travljanja , al niđe ni jenog  , makar najsitnijeg crva za ilađa ni primirisat.

Nije da crva nema. jema ih . Oni dobri već ugrabljeni .  Restl sve nešto vehto , hadumsko , pedrsko što bježi od anamo one ko đavo od krsta. Nije čudo što in zovu pogan  pogančerska.  Prizivaju Sodomu i Gomoru . Nalet ih bilo nevjernički i pogani.

No procvjetaće jednog dana i anamo  one što ih vabe sprčenim . Orosiće se , pa više neće biti sprčene i netakarene. Biće tada …

Dajte i vi nešto skontajte. Nemojte da vas svemu moramo dohavizat.

Što bi poete rekle:

-Ko zna zna , njemu dvije plu barem jedna netakarena!

U prevodu:

Samo se vi šalite sa prvim aprilom , jer ko ne zna , ko mu kriv; nek pjeva borbene.

Bookmark the permalink.

Komentariši