COVID 19 – IX Dio / Bezumnici iz Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH

 

COVID 19 – poslijednja šansa zemaljske  civilizacije ?

Uz dužno poštovanje i izvinjenje  oboljelim od pošasti i svim znanim i neznanim borcima i herojima koji časno i pošteno rade  za suzbijanju pošasti i pomažu oboljelom stanovništvu.

Oni nas plaše Corona virusom , novim biznisom “gospodara ” novog poretka !?

Ne treba nama COVID  19 za uništenje.

Tronacionalistička bagra  nas uništava već trdeset dvije  godine.

Vatikan ,G7 i G 21 to radi milenijumima.

Corona virus je tek mala maca u odnosu na ove  naše lokalne  i globalne monstrume.

 

Na svim medijima je pompezno  objavljeno:

Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH je jučer objavila rješenje kojim se zabranjuje nadležnim organima na svim nivoima vlasti u BiH, uključujući entitetske i kantonalne štabove civilne zaštite, kao i drugim organima koji djeluju u vanrednoj situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa, da objavljuju lične podatke o licima koja su pozitivna na koronavirus i licima kojima su određene mjere izolacije i samoizolacije.

Bezumno i monstruozno.

U čije ime su donjeli odluku?

Koga žele zaštititi?

 

Agencija donosi zaista maloumnu , vrlo neozbiljnu  i neodgovornu odluku , jer kako “argumentuju”:

“Objavljivanje ličnih podataka o licima koja poštuju izdate naredbe o izolaciji i samoizolaciji, može dovesti do stigmatizacije istih od šire društvene zajednice i, u krajnjem slučaju, do nasilja i ataka na život.”

Koliko je besmislica sročeno u jendoj polupismenoj rečenici.

 

O čemu se tu zapravo radi?

Kao što je opte poznato prvi klaseri su iz reda bogatih, bezobzirnih ,povlaštenih,bahatih i onih koji ne poštuju uredbe i zabrane koje su vlasti donijeli.

Da su na vrijeme objavljena njihova ime , njihovi kontakti i mogući dodiri bilo bi daleko manje zaraženih.

Sada Agancija za zaštitu ličnih podataka u ime zaštite birokratije i zaštite sebi sličnih osuđuje stanovištvo na neznanje i povećava višestruku geometrijsku progresiju zaraze.

Narod hoće i mora da zna ko su nosioci zaraze. Bilo klasteri ,neodgovorni, bahati, povlašteni , slučajni ili nevino zaraženi pozitivci COVID 19.

Agencija omogućava ubici da priđe neupućenom , nevinom  građaninu i prisloni mu masku smrti na lice , a da to ovaj i ne zna , niti osjeti.

Svojom odlukom Agencija osuđuje na smrt potencijalne hiljade stanovnika.

Dani pred nama će pokazati da će ova maloumna odluka donijeti  povampurenje corona virusa i možda otvoriti vrata novom zaraznom valu.

Svaki građanin ove zemlje ima pravo da zna da li mu je prijatelj, komšija,rod ,poznanik zaražen

virusom, da bi se distanciranjem zaštitio i sebe , svoje najbliže i svoju okolinu.

 

Znači objavljivanje imena nosioca virusa služi isključivo u preventivne svrhe i informisanju javnosti o izvorima zaraze.

 

Ni jedan razuman građaninne želi stigmatizovati ,nasilno se ponašati ili atakovati na život zaraženih , jer strah od  COVID 19 nije isto što i lično  kravlje ludilo .

Prvo  COVID 19 nisu izmislili zaraženi u BiH. Virus je uvezen, u principu svi su nevini.

Ponašanje,odgovornost ,shvatanje i prihvatanje zakonskih mjera je već stvar lične odgovornosti  , odgoja , kulture i obzira prema bližnjim , okolini i  društvu u krajnjoj liniji.

Svaki dodir sa zaraženim je samo nova prijetnja zarazom.

Ataci na bolesnika ili bilo koje živo bića su necivilizacijski čin i zakonski kažnjivi.

 

Sada se nameće vrlo goruća i suštinska tema :

-Koliko stvarno stručnih , pametnih, obrazovanih , kvalitetnih , pošenih, humanih i čestih kadrova ima na svim nivoima vlasti, među nosiocima zdravstva,pratećih institucija , povjereništava, štabovima i inih kriznih udruga.

Kriza krizne neinteligencije,neznanja ,nestručnosti , nepoštenja,neznanja,neljudskosti , osionosti , licemjerstva i ološa ljudskosti u Bosanskohercegovačku stvarnost nije donio COVID 19.

Virus je samo ogolio fašističku dehumanizaciju i srozavanja kvaliteta  društveno-ekonomskih i intelektualnih životnih uslova u Bosni i Hercregovini.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši