U BiH je 19.Juna/Lipnja i zvanično sahranjena demokratija

  

 

 

19.Juna/Lipnja   u Parlamentu Federacije BiH je i zvanično sahranjena demokratija i legalizovan

institucionalizovani kriminal.

 

Usvajanjem izmjene člana 382.  Krivičnog zakona  BiH   ukida se krivično djelo na   osnovu kojeg su podignute optužnice protiv bivšeg generalnog sekretara SDA Amira Zukića, potpredsjednika SDA Asima Sarajlića i bivšeg potpredsjednika SDA Mirsada Kukića.

Prijedlog je podnijela  Elzina Pirić ljubeznica Mirsada Kukića.

Da li će tužilaštvo naći odgovor za ovaj kriminalni potez zastupnika  Parlamenta BiH ne znamo.

Nisu bitna trojica optuženih mafioza.Bitnije je to što se nikome od vlastele i njihove rodbine,prijatelja,saradnika,poslušnika,doušnika,uvlakača  neće moći suditi za sve očitijee kriminalne  radnje koje datiraju od vremena nastajanja višestranačke “demokratije”.

Sada je izvor svog zla  pljačke,koriupcije,mita organizovan u jedinstvenu  političku mafiju ,bez obzira na rasu,pol,vjeru,naciju, i zvanično verifikovao svoju nedodirljivost.

Vlastodršci se za sva vremena  mogu sakriti iza novog/preambuliranog člana 382, kojim se ne mogu, ni okorjeli kriminalci ,ratni zločinci i monstrumi… dovesti u vezu sa kriminalnim radnjama.

Zato ne čudi što je izmjena zakona ekspresno usvojena bez diskusije (ono forme radi , da se barem   pokuša spasiti licemjerni i pljačkaški  obraz).

Parlamentarci spašavaju sebe i svoj kriminalni milje, jer kako reče jedan od rijetkih časnih parlamentaraca Dževad Adžem:

-“Odgovorno tvrdim da što je veći nivo vlasti veći je i kriminal, korupcija, nepotizam i neodgovornost. Velike stranke su postale preduzeća za zapošljavanje u društvenim kompanijama za čije propadanje niko ne snosi odgovornost.“

-“Kada treba donijeti Zakon o borcima onda nema jedinstvenog stava. Kada treba zakon za zaštitu kriminalaca onda je jedinstvo neupitno.

 

I sve će proći šutke.

Bijedni i opljačkani narod je uplašen i šuti,jer su se nasilnici ,licemjeri i pogan udružili sa ilmijama ,hodžama i ostalim sveštenstvom koji pučanstvo,raju i džematlije plaše mrakom onih drugih.

 

Akcize usvojene da se pljačkaši iz svih naroda održe na vlasti.

Narod šutio.

Gorivo ,normalno  i očekivano poskupjelo , narod protestovao, jer su ih vlastodršci orkestrirali radi

pet pfeninga slave i podrške.

 

 

Kriminalci su legalizovali kriminal i sebi obezbjedili imunitet za sva vremena,a porobljeni narod će šutjeti,jer ih nema ko uputiti ni povesti u borbu protiv kriminalaca i porobljivača.

Hodže i sveštenstvo su na trpezi sitih i na grabči bijednih, i podmuklo, protiv Božije volje ,rade za kriminalce ,pljačkaše i izrabljivače .

Mediji su potplaćeni i u rukama kriminalaca i plaćenika, uvlakača i poslušnika  (skoro svi).

Nezavisni „Intelektualci“ i „akademici“ mudro šute , ili su uhljebljeni, ili čekaju svoj ukrcaj u mafiozni vlak koju vodi ravno u džehenem.

 

U Bosni i Hercegovini se desio sunovratu ljudskosti i demokratije, i bijeg od osnovnih  načela  nauka Boga Silnog i Mudroga .

Bosna i Hercegovina se priklonila bezbožničkim ,paganskim zemljama u kojima je totalitarna mafijaška vlast stvara i slavi idole, koji su iznad nauka Boga Jedinog i Milostivog.

A opet – kad tad…sve se plaća kada dođe čas, a većina i prije, a i poslije.

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši