Jalov pokušaj Suzan Kent

Suzana Kent ,neka anonimna komičarka se napravila važna i k'o fol htjela da da packu svojim Kanađanima zbog pogrešnog razmišljanja o muslimanima i poistovječivanju sa ISIS.

Kanađani su , kako ona kaže počeli napadati druge Kanađane samo zato što su muslimani.

Napravila je nekoliko grešaka,namjerno ili ne namjerno nije bitno.

-Broj muslimana u svijetu nije 1,6 milirjardi.Prije će biti za milijardu veći,broj je vrlo  blizu cifre od 2,6 milijardi.

Ako dodamo muslimane po Kur'anskom značenju tog pojma komotno bi se taj broj mogao povećati za još jednu milijardu.Musliman nije samo čovjek koji se moli Bogu u islamskim zemljama ili potiče iz tog dijela svijeta.

Definicija muslimana po Kur'anu se može svesti u jednu prosto proširenu rečenicu:

Čovjek koji se bezrezervno  i predano moli Bogu ne  štujući druge bogove osim njega.

Brojke o ISIS-u je komičarka prenijela vjerovatno slijedeći neke izvore CIA.

CIA sasvim razumljivo kao jedan od mentora tih terorista želi zavarati svijet umanjujući njihov broj.Time  postiže dvostruki efekt:

svijet nije svjestan opasnosti veličine prijetnje koju ISIS predstavlja,

potiskuje vlastitu krivicu u formiranju bauka koji je prerastao želje osnivača.

Da naše pisanje nije „šupljanje“ navodimo podatak objavljen u Jutarnjem listi:

„Islamska država, teroristička organizacija poznata i po kraticama ISIS i ISIL, u svoje je redove regrutirala najmanje 200.000 boraca, što je brojka sedam do osam puta veća od procjena kojima je dosad baratala američka CIA. Tvrdnja je to Fuada Husseina, utjecajnog šefa osoblja predsjednika iračkog Kurdistana Massouda Barzanija, koju je iznio u ekskluzivnom intervjuu za ugledni Independent on Sunday.“

-Muslimane poredi sa narkomanom i primitivcem koji je išarao tijelo kao pećinski pračovjek.Čak i oni su se manje oslikavali.

Moramo  podsjetiti Suzna Kent i neupućene da se prvi muslimani nikad ne tetoviraju i da se gnušaju.To u supreotnosti sa Islamom. Tetoviranje zaziva neposluh nebu,idolotariju,klanjanje nekim drugim bogovima koji ne postoje i zazivanju šejtana.To šaranje je na kraju krajeva jedan od najvećiih primitiviazama kojima čovjek može sam sebe nagraditi.

Saslušali smo i ostatak njenog blebetanja.Ništa iskrenog i civilizovanog u njemu nema.Sve je to tvorevina koja podilazi žutoj štampi.

Hvala Suzani na pojašnjenju i pokušaju tumačenja ako je iskreno mislila osvijetliti aspekt odnosa Kanađana prema Islamu.

Žao nam je,ali kod nas te šund floskule ne prolaze.Uostalom i ona je kanađanka,sjeverno amerikanka.

A kanađani su braća južnijih amera  slijedeći njhove metode i principe.Čak i puškama,bombama i prolijevanju nevine muslimanske krvi.

Mi opet ne zaboravljamo da ta bratija još uvijek drži u robskim odnosima „ indijance „ ,afroamerikance i sve  ljude koji imajau put tamniju ili drugačiju od preotestanske anglosaksonske arijevske nečovječne manjine.

Ne brine nas komičarka bez duha.

Nas more naši mediji koji glorifikuju njen  bijedni pokušaj ispiranja svijesti;koji da je ispao iz CIA manifaktura laži i podmetanja.

Bookmark the permalink.

Komentariši