Tako to rade Danci

Iz Arhiva

 BY ADMIN30. JULA 2017.KOMENTARI, NOVOSTI

Uvijek aktuelno

S radiosarajevo.ba ne tako davno napisalo, a mi tek  skontali da to nije loše:

“Kako navodi The Copenhagen Post, učitelj iz škole Gudumholm u blizini Aalborga dobio je otkaz nakon što je učenicima starosne dobi od 9 do 10 godina na času prikazao film Spasitelj.

Naziv gradića Gudum  holm mu valjda znači: Stisnuti hol. Vuk  nam preveo ovaj naziv.

Kad god nešto ne znamo prevesti mi pozove Vuka SK.Ovo SK nema veze sa bišim;to su početna slova njegovih prezimena,Slutio brkata delija neko zlo pa za svaki slučaj uzeo dva prezimena .Mislio manje će ga ljudi zbog izroda ljudskih mrzjeti.

Gudum ili zgudumititi znači : stisnuti se.Hol je uvijek bio hol ,dok nije posto hal ili hag.

Joj jes,pametan ovaj Vuk.ba! Svaka mu na mjestu.Zbog toga je on naš glavni svjetnik po pitanju pismenija i prevođenja stranskijih riječi.Svi misle mi poligloti,a mi samo pozovemo Stefanovića u pmoć.

Film inače govori o proteklom ratu u Bosni i Hercegovini, a preporučuje se samo gledaocima starijim od 15 godina.

Danski mediji navode da generalno film nije negativno utjecao na učenike, ali su ipak neki od njih imali noćne more, a nekima je čak ponuđena i pomoć psihologa.”

Mi se zamislili.Dobra neka država,kao da nije sa zapada.

U našoj zemlji Bosni pobijeno minimum dvadeset hiljada djece , unesrećene i obogaljene stotine hiljada i nikom ništa. Ni jedan učitelj, učen čovjek, ili stražar da dobije otkaz. Ovdje ne mislimo na naše tjelohranitelje.

Ovo – otkaz se prvenstveno odnosi na :Vatikan,EU,SAD,UN i ostale bjelosvjetske rulje koji su umislili da su gospodari urbi et orbi.

Oni su dozvoljavali da njihova djeca na TV prate sapunicu:

-Kako se kolju,ubijaju i unesrećuju bosanska djeca, žene i muškarci. Ostale tragedije nebitno je nabrajati; to ne izaziva toliku traumu kod sjece.

Sapunica je trajala više od četrdeset dva mjeseca . Niko od režisera, producenata ili odgovornih za scenarij i scenografiju i promet sapunice se nije sjetio da cenzuraom ograniči dob potencijalnih gledalaca.

Jadna njihova, scenaristička,režiserska i producentska djeca. Koje li su traume ili noćne more preživljavali ti nevini anđelćići? Djeca uvije ispaštaju propuste odreslih.

Nismo čuli da je bilo koja , makar jedna jedina osoba dobila otkaz. Zapravo jeste; neki general Mekenzi, ali on nije učestvovao u ubistvima djece; on se samo iživljavao (neki mediji kažu silovao) po zatvorima na nevino zatočenim bosanskim ženama i saučestvovao u krvavim dešavanjima.

A i taj otkaz je bio onako : k'o fol, samo je povučen sa dužnosti, da se zavara javno mnijenje.

Jako je loš moralni i pravosudni sistem na zapadu. Djeca im krv, ubijanja, sakaćenja, silovanja, razaranja i druga zvjerstva gledaju,a niko da prstom makne.Nikog da kazne,ili bar otkaz daju.

A djeca ko djeca nastavljaju gledati neke nove sapunice u kojoj zvijerinje kolje ,ubija siluje i kasapi ne samo djecu već sve što se kreće.

I šta će jadno istraumatiziranio dijete.Što dijete vidi to dijete imitira.

Uzme puške u ruku i puca po sveučilištima i drugoj djeci.Nije ga briga,nema smrtne kazne,a uz dobro vladanje eto njega na stranim bojištima za par godina.Tamo na miru i bez sankcija može do mile volje ubijati i silovati.

U najboljem scenariju ; kad odrastu samo nastavi raditi tamo gdje su im očevi stali.I svojoj djeci neće braniti gledati horor sapunice. Zna da neće dobiti otkaz a i oni su to od očeva naslijedili.

I zato svaka čast Danskoj.

Dopisano

I tu djeca ispranog mozga u ime slobode govora i maloumlja uče da pale svete knjige , pokazujući pravo  nacional-fašističko stanje duha čitave nacije i nordijskog regiona.

Bookmark the permalink.

Komentariši