Rušenje bespravnih objekata

 

Srušili Plavi zamak .

Pa šta ,neko će raći,nelegalno izgrađivan i dograđivan i trebalo ga srušiti.

Slažemo se.Bio je arhitektonsko ruglo,maltene u centru grada.Nazvali ga Plavi zamak samo zbog toga što je “arhitekta” obojio tri četiri kvadrata plavom bojom.Daleko je on bio od zamka i plave boje.

Zamak je ljepota i san.Zamak je Tadž Mahal i Zemaljski muzej Grada čednosti.

Zamak je Saraj Ovasi.

Plavo je boja Bosne zemlje Božje milosti,Grada Čednosti i sara jevskih Sefarda:boja neba i čednosti.

Ruglo je bila prčvarnica i kako kažu pučani oko stadiona “kupleraj”.Prije bi mu pristajao naziv Crveni fenjer ili Izba iz  birvaktile tekijine ulice.

Saglasit ćemo se sa kionstatacijom da ga je trebalo srušiti zbog nelegalnih papira i poslova.

Međutim mi ćemo obratiti pažnju na drugi detalj koji klizi iz čitaočevog vidokruga.

Objekat je nelegalno srušen.Njegovo rušenje se nije odvijalo na zakonit način.Nadležne opštinske vlasti nisu uzele učešće i rušenju.Da jeste bila bi tu prisutna policija,trake i svo drugo silno obezbjeđenje.

Neko se drzno da bude iznad države i vlasti.Nije bitno kako se on zove.Taj neko je kabadahija koji je uzeo vlast u svoju ruke i učinio ono što nije smio.

Dakle bespravno izgrađen objekat je bespravno srušen.Nelegalnost na nelegalnost.

Plavi zamak  postaje skoro od samog rata.Gdje je bila ta država i vlast i šta su radili i čekali 20 godina,a sasvim su dobro znali o nelegalnosti  objekta.

Odgovor je jedan:

Ova država ne fumcionira i vlast ništa ne rade jer tako želi troglavato predsjedništvo.Ne trojica glavonja koje sjede i češkaju bijele bubrege i ismijavaju i nasmijavaju narod i javnost svojim “karitativnim”  stavovima.A svaki koji je zasjeo u njemu zaslužio pržun.I ovi zemaljski i oni nebeski.

Neke i zatvarali,ali njihova vlast se popišmanila i puštala ih.Čuli smo da ih pripala porcija sapuna sa poda kazamatske kupanioce.

Srušili objekat a “država” još uvijek nema mišljenja.Čeka signal odozgo da se odredi o “problemčiću”

A deset tisuća i prvi zamak  Šehererezadinih potomaka se skoro pravi u Bosni i nikom ništa.Ni papira ni dozvola,ničega.Ni usmenih dogovora.Arapske jade okupovaše po Bosne a vlast ni mukajet. Ni dinara da ubere za gladni narod.

One kuloarske priče o kupljenim insajderima i glibonjama nećemo širiti.Cijela čaršija bruji.Ali đon obraz ne zna za stid.

Kažu ekonomski interesi..

Koji ekonomski interesi vas spopali  jadni bijednici.Interesi  đepova trolista. HDZ,SDA i SNSD.Večih haračlija svijet nije vidio jošod Turaka i Vatikana.

Očito porobljavanje Bosne je na djelu.

U malim Hadžićima hiljadu hanefijskih zamaka.Još malo će početi protjerivanja onih koji vijekovima žive u Hadžićima.Isti sluja :Ilidža,Visoko,Trnovo i Sarajevo

A može se beduinima,tim čafirima iz pustinjskih vukojebina.Oni su hanefije kao i samozvana “islamska zajednica”

 

Šuti vlast,to razumijemo imaju “interesa”.

Ne razumijemo čutanje razuma.

Čute učeni ljudi.Ne mislimo na ilmije;oni nisu učeni lčjudi oni su podvornici,vratari,kuriri,sluge i robovi onih riđobradih i njihovih popušlića.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši