Da li je došlo vrijeme da jedan ubleha padne

 

 

Kratak pregled Murinjovih bisera:

-Barcelona i Real ne bi dominirali u Engleskog premijer ligi na način kako to čine u španskoj.

Valjda on je sada glavni u toj lizi i ne bi im dozvolio.Ova sezona pokazuje koliko je Murinjo glavni.Lupa ga ko stigne.I vratnik i Pofalički bi trice jal petice valjali.O Sderniku da ne pričamo.

Zaboravlja da Barcelon, pa Real dominiraju u Evropi gdje Engleza odavno nema. Ne pominje Bayern treći dio trimvirata koji vodi glavnu riječ u Evropi zadnjih godina. Zaboravlja da je

 

 

bio u Realu i nije postigao ništa, kao ni u Čelziju prve povratničke godine.

Murinjove prognoze za prvaka evrope 2015.g.,godine u kojoj je Barcelona trijufovala:

-Real i Bajern su favoriti lige šampiona..

-Ovo je najlošija Barcelona poslijednjih godina.

Onog momenta kada Barcelona osvoji Ligu šampiona on se koriguje i nabacuje biser,omalovažavajuži Barcelonin uspjeh::

-Svaki tim koji bi imao Mesija osvojio bi osvojio ligu prvaka.

Ponovo degradiranje učinka FC Barcelone i njenih trenera i svega onga što je Barcelona postigla.To je Murinjov način, želja da diskredituje rad i učinak kluba FC Barcelone, trenera i igrača.  Mesi vrlo mnogo doprinosi uspjesima Barcelone, ali se treba zapitati da li bi to uspio da nije bilo Gvardioline,Barcelonone tika take koj se zasnivala na 11 igrača + navijači.

Nije to bila tika taka kako mnogi običavaju reči. Satni mehanizam je precizan ali dosadan i nemaštovit. Igra Barcelone iz Pepovog  perioda je bilo nešto najmaštovitije, najljepše , i nejedinstvenije što mogao iznjedriti nogomet. Svi ljubitelji bez obzira na boje su se zaljubili u tu veličanstvenu demonstraciju nogometa. Nismo proroci ali smo mišljenja da će takvu igru biti veoma teško prevazići.

Poslijednju zraku svjetlosti plasira  jula 2015.g. kada kaže (poslije nismo pratili,dosadilo):

-Kad Mesi prestane da igra svjetski fudbal će se drastično promjeniti.

Misleći prvenstveno na dominaciju Barcelone (op.a.), jer, pazite sad ; slijedi toliko inteligentan zaključak da um stane :

-Ono što je Barcelona osvojila u poslijednjih nekoliko godina (misli se 10 g.) godina  osvojila je sa Rajnkardom, Gvardiolom i Enrikom ali je tu uvijek bio Mesi.

Kuku Murinju i kuku. Nikako da se riješi Katalonaca, ničim izazvani ne miču mu se iz glave. Vidimo da Murinjo sanja da Mesi prestane da igra ili Bercelona napravi kiks i izabere nekog trenera nedostojnog njenog renomea. Misli da bi se tada bi Barceloni osvetio i postao prvi. To je nemoguće dok su Pepi i Enrike živi. Kakvu sudbinu njima namjenjuje Murinjo ,njega pomalo steže.

Murinjo nikad nije kriv za loše rezultate. Krivac je neko drugi: Uefa, fudbalski svezi, sudije, tuđi igrači i  treneri, njihova igra i taktika. A kad krivicu zbog loših rezultata ne može prebaciti na druge,onda u znak dobrog vaspitanja svaljuje krivicu na igrače i kaže:

-Pacove sjebo si mene i Real.

Upirući kružnim pokretom prsta u pola ekipe.

Nećemo govoriti o prstu u oku Vilanovi zbog pijeteta prema preminulom.Samo ćemo naglasiti njegov odgoj i kulturu prizašlu iz tkvog gesta.

Kod Murinja ne može igrati igrač koji nema hrabrosti slomiti nogu protivničkom igraču.Vidjeli ste divljačke ,mesožderske  startove Pepea,Ramosa,Deiga,Matića,Terija, Kahila i drugih Murinjovih “zvijezda”.

Nešto nam onaj Abramovič ili zaboravan, ili nema ponosa ili osvetu sprema.

Neposredno prije prvog otkaza ;biće ih još u Čelziju , Murinjo če izjaviti:

-I ako dobijem otkaz biću jako bogat čovjek.

To je rekao da napakosti čovjeku koji u svakom momenti može kupiti dvadeset Murinja, odnosno  sada specijalnog  od petog do osmog (special five to eight).

Nećemo govoriti o prstu u oku Vilanovi zbog pijeteta prema preminulom.Samo ćemo naglasiti njegov odgoj i kulturu prizašlu iz tkvog gesta.Kod njega ne može igrati igrač koji nema hrabrosti slomiti nogu protivničkom igraču.Vidjeli ste divljačke ,mesožderske  startove Pepea,Ramosa,Deiga,Matića,Terija, Kahila i drugih Murinjovih “zvijezda”.

Ali znamo mi gubernatora iz sibirskih tundri; osvetoljubiv je .  Murinju je nož nad glavom.Koji će tada special biti.Sarajevo kuburi sa trenerima,svako malo ih mjenja.Mi im poručujemo ni za živu glavu Murinja.Ispadoste iz lige i ne vratiste se tako brzo.

Radije uzmite Debu,ako ništa on će svojim nabrajalicama nasmijati a možda i motivirati igrače.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši