Dodik nije bolestan , ko kaže da je zdrav ( II dio ) / Iz Arhiva

 Djelić Bosanskog neba

Bosna koja boli pijačare i fašiste.

 

Krvavi pir Srpskih monstruma Majka Srebrenička Krvavo nebo

 

Dodikova negiranja su maloumna. Šta očekivati od pijačara i sljedbenika krvavog pira.

BY ADMIN12. MARTA 2016.KOMENTARI, NOVOSTI

Onaj prethodni  zaključak nam  i nije neki novi zaključak.

Sjetite se kako je dočekao onu osuđenu hašku robijašicu, opajdaru i nerotkinju. Ona što je pravi Bosanac godinama podučavao pravilnom, energičnom i iscrpnom anabaznom radu. Kada to ona nije mogla shvatiti on joj nogu dao, iako je i on bio prirodni radnik, hemičar. Znao je on da se od nus produkta varenja pita ne pravi.

Učiteljima Miloševiću, Karadžiću i Mladiću neće moći upriličiti takav povratak iz Haga. To ga izgriza k'o rak rana. Jes’ se ugojio kao DJ krmak, više i ne mrda i skoro da ne diše. Jednu istu sliku mediji prenose, onu na kojoj “nije razrook”.

Sujeta valjda. Nikad ne zna šta će sutra osvanut.Ima svakakvih vijesti i oglasa.Možda ode kod Karadžića na lijećenje.On je pravi hećim za njegove boljke.A vi nama nije bolesta,a jaro ga vabi,kumi i mioli;dođi brate jal ti jal bivši mitropolit drinjsko podrinjski Kačavenda Cvajtaš da mi pravite društvo.Vi ste moja raja.Ako ne dođete,puno mi ga poselami.U ratu smo raznih talova imali.

Za savezništvo i ortakluk se genocidnim koljačima treba u Hag ići. Da Hag drži do svojih zakona on bi već robijao. Do Dodika je bilo: neko nešto progovori protiv Haga, tužilaštvo odmah poziv šalje i na sud u Hag i kazna i robija. To su bili uglavnom objektivni novinari.

Ovaj Dodik sere (izvinite; nemamo bolji izraz), uh ima urniše po Hagu, UN, zapadu i svjetskoj zajednici i ništa. Ništa netolerancija, mržnja, rasizam, fašizam. Svijet posran i rnisan a šuti. Ta šutnja je samo znak dobravanja. Vidimo treba im Dodik za neke njihove planove. Ti planovi nikad nisu ništa dobro donijeli Bosni. Čak nema prijašnjih kao fol štapa i mrkve.

OSCE, EU, UN, zapad , SAD i Vatikan tolerišu širenje netolerancije, mržnje, fašizma i rasizma.

Znači oni javno podržavaju netoleranciju, fašizam, mržnju i rasizam.

Mi mislili ovo je dvadeset i prvi vijek.

Mora da smo zalutali ili da nismo odmakli 1095.g. i 1389.g. Krstaški ratovi i kosovska bitka. Otada dje god se okreneš sve sami homoseksualca i popušlić!? Ne može se to pregrmjeti.

Oni javno podržavaju netoleranciju, fašizam, nacizam, mržnju i rasizam a nama spočitavaju sve to, samo zato što se bavimo basnama, hajvanima, svinjama, puhovima i zlim genocidnim ljudima.

Nije fer da mi nešto lanemo, izgubićemo kredibilitet, a to boli.

Razumijemo ovo 1389.god. Pet i po vijekova neki muslimani ta-tlačili Dodikovu svojtu i svašta im radili. I muškinjama i žemskim. Hoće to, nije mala stvar pet i po vijekova samo se u tam-tam gusala uzdati. Pukla kreatura načisto. Nimalo nam ga nije žao, zaslužio je. Valja mrijet ili mrit po bratski, treće nema, a osvete nigdje. Daj bar riječima kad nemaš mišića.

-Gdje mu je žena? Mi je nikad ne vidjesmo? Da li je se stidi? Ili ona njega? Ili je košarkaška sreća u pitanju.

Ta pitanja svim the kreaturama postavljamo, njemu nećemo uvrijedili bismo ostale kreature.

-Zapjenušano po hajvanski, bezočno, drsko i sramno laže u svakom jal’ javnom jal’ ćenifnom nastupu. A kažu ni zadnjicu nikad ne opere. Nije navikao,kao pretci mu. Užegao i tuhne kao svaki kosovski nekrofil.

Ko tuhne taj i laže. Ko laže taj i krade. Ko krade taj i ubija. Ko ubija ide u zatvor. Narodna umotvorina, nije naša. Sve što pozajmiš moraš navesti ili odrobijati kažu regulatori uzansi.

-Kažu nam, mi nismo svjedočili, kreature nalik njemu i njegovim karakteristikama mogu biti najveći prevaranti, pljačkaši,lopovi, ubice i fašisti.

-Nismo svjedočili njegovoj beogradskoj diplomi, ni kad, ni gdje, ni šta,ni koliko?

Beogradska pijaca je ogromna i ponuda je velika. Da je diploma iz Bosne sve bi se znalo:I ko, i gdje,i kako i koliko. Ovako stvarno pojma nemamo. Možda neko zna, neka javi.

-Nismo svjedočili kraeturi ni njegovoj svojti.

Ovo nije svjedočenje ovo je nabadanje nekih činjenica. Niko nas pozvao nije. Ako pozovu hoćemo iskantat sve. Doturila nam oporoba papire. Doživotna nekom ne bi ginula da je po pravu i zakonu.

Pitanje za Dodika (po običaju neka prolaje ko bijesna zvijer ako može):

Kako će objasniti 1.500.000 minimum (riječima milion i po minimum) nestalih i ubijenih muslimana, katolika, jevreja, roma i ostalih sa prostora “srpske” genocidne tvorevine za 1992.-1996?

Isto pitanje postavljamo Hagu, OSCE, EU, Unproforu, zapadnoj Evropi,SAD i Vatikanu!?

Ako to nije genocid onda bi tu riječ i njeno značenje trebalo izbrisati iz riječnika i enciklopedija.

Imalo bi se mnogu toga pisati,ali dosta i ovo.

Mi sve nešto, kažu rekli nam, čuli smo. Nije to autorski rad već prisutan strah od osude za netoleranciju, mržnju, nacionalizam i rasizam.

Da bi ispravili grešku mi kažemo:

The krič’ je smrdljiva, podmukla, razroka, neinteligenta, frustirana, degenerična , nekrofilska svinja puna kosovske truleži, nacional – fašističke retorike i PTSP.

Njegova zvjerinje zapjenušana retorika odiše netrepeljivošću, netolerancijom, mržnjom i rasizmom na sve što je ljudsko i bosansko.

Da li je ovo dovoljno kreditibilno, ubjedljivo i autorsko.

U Bosnu nam ne smijete dirati.

Ako dirnete Bosnu vi ste automatski komad budale, ubleha, pederčina, kosovski nekrofil, pljačkaš,silovatelj, ubica i genocidna zvijer.

Što se ne dohvatite rada, zakona, zločina i lopovluka? Vama to ne ide jer trebalo bi krenuti od sebe.

Disfunkcija onog mišića je javna tajna. Kažu imaju i snimke. Već će se za to i vikipedija pobrinuti. Javno sramoćenje i blaćenje nije naš nivo.

Isto tako je bilo sa Kačavendom episkopom zvorničkim. A što je tek tamo u zvorničkom i podrinjskom kraju bilo genocida.

Eno Drina još krvava teče,a ljeti nebrojene kosti Bosanske izbacuje. Neće okrvavljena časnost ništa sakriti.

Čudan je ovaj život i usud. Nekad te po rođenju obilježi jal’ ko govedo jal’ ko svinjče pred klanje i taj biljeg vas cijeli život tegariš sa sobom. Teško je biti obilježen, to stvara komplekse ništavne vrijednosti, neljudskost i monstruoznost.

Deba bi rekao :

“Joj dobrih li disfunkcija moždanih i mišićnih! Još se pozoveš na PTSD eto boljke za doktorirat za desetku i mo'š se ” pravit ” da si neinteligentan odavde do Kosova. A ni Kosovo ni krajina i slanovnske ravnice više nisu srpske. Koliko nam UN i svjet polažu račune, toliko i znamo.

Reci onim mrcinama, pogančerima i genocidnoj sorti; šta na Bosni našli da se svete; sada slobodno mogu stvarat novi šest vijekovni mita da je Kosovo njihovo.

Narod njihov i dalje misli da je Kosovo njihove. Kažu ne damo naše kosovo.

Sačekat ćemo još malo sa Vojvodinom i Sandžakom. Mole onaj kara Đorđe i onaj Obren kum-bratoubica da im se vrati pašaluk. Njime se može vladati. Ostalo samoubice i brtoubice se svako malo među sobo se pokolju i sve gube. Pitajte Indžica.

Odgovore na postavljena pitanja ne očekujte. Istina je ono što ne priznaju ali i ne poznaju , jer ona ne odgovara interesima pogančera.

Možda mu damo šansu za doktorat. Mislimo na Debu, njemu bi to bilo lako kad bi htio i nije mu bitno.

A onom dugom kažemo da je doktorat malo teže kupit. Nikad nije kasno, znamo pregovara se. I šuška se. Ali treba prvo magistrirat to je već lakše. A inađija će i doktorat kupit ako treba da dokaže daje ” pametan i učen ” , na priliku k'o hodže, i da on sve može.

Poremećaj mozga , disfunkcija mišića i nemogućnost strefiti bilo kakvu dubinu nam ne bi zasmetale da se ne javi njegov učitelj, nabavljač diploma, pogan, bivši lični sekretar irakomorni popušlić i pomenu košarku. Vidi se nema pojma o košarci.

Ovaj impotentni u vezi košarke kao i uvijek trećinski korektan bio. Ovo trećinski nema veze sa motokrosom. Ima neke veze sa tri prsta i sekvencom iz krštenja Mojsija Putnika. Čujemo i neke je igrače nafalio. Svaka čast! Tako treba; iako se pohvaljeni tebe stide i pokojnu majku ti javno pominju. Nije im to fer. Ni nama,mrtvace u priču ubacivati.

Tvoje nam vjere ne bismo mi na te Dodiče, onaj jado nas povukao za jezik. Ne valja dirat izmet, ćovjek se ni kriv ni dužan može opoganiti. Tako narod kaže. A mi kad krenemo ne znamo se zaustaviti ali znamo košarku pomenuti.

Jes’ da smo čutali više od dvije decenije, ali više to ne ide. Okuražila se bagra pa puca sa svih strana. Novi genocid sprema. Neće moći.

Jeseni 95.Banja Luka i mnogi drugi djelovi genocidne tvorevine su bili pred padom i potom bi se sve urušili.

Vatikana, UN, SAD i kolijevke mraka na brzinu organizovaše Dejton da se spasi zločinačka tvorevina. Neko je tu izdaju napravio. Da ne bi mentora gdje bi Dodik sada bio? Na ravnogorskoj pijaci u beogradskom pašaluku.

Valja ova ?

I nemojte nam zamjeriti na riječniku.Nije naš,mi ga posudili od Dodika.Kad nam treba prostakluka mi samo zarovimo u arhivu,gledamo snimke ili čitamo njegove “bisere” i njegovim riječima sačinimo pismenije kojim mu šaljemo signale: Odjebi. ( Njegova riječ dvjesto na sto / pijačarska zakletva.)

P.S.

Molimo čitatelje da se ne ljute.Kad god vidimo Dodika Milorada da se pojavi u novinama mi ćemo puštati ovaj članak.On nema ništa novo za reći,nemamo ni mi.Pa kome dosadi.

Nama je jednostavnije ,mi se možemo ćeškati i gledati ljudima u oči,on svoju sramotu mora proćenifati a ne mre ljude pogledat u oči.

Inače, riječ fukara je Dodik oteo iz mahalskog žargona.On i ne zna njeno značenje.On je njome pokušao da obilježi sve one koji ga napadaju zbog njegovih “nedokazanih” lopovluka.

Mi riječ fukara nismo upotrijebili ni jednom do ovog pisanja,a bilo ga je mnogo. Sa riječima treba pažljivo,mogle bi nekog povrijediti.Čekali smo da se pojavi neko ko će tu riječ obasjati i učiniti je stvarnom.Nikad nikom nije bolje pristajala  kao Miloradu Dodiku.

Kad je on poštenim i vrijednim ljudima mogao reći da su fukare, sasvim prirodno smo  tom riječju oslikali njegov karakter i život.

Bookmark the permalink.

Komentariši