Miljenko Jergović Gospojica – potomak zlih prangi

Ona mala ,  vrlo glavata gospojica i loknica, malecki Hitler i nacistička kuja koja je u šorcu 1986. godine glorifikovala Hitlera i genocidne naciste se opet javila. Mislimo na vrijeme dešavanja oko zemaljskog muzela.

Želio biti aktuelan i opet ćorak ispalio ali dovoljno da to zapišemo.

Iz njegovih nesuvislih i nebitnih koka zraka sranja smo izdvojili dvije morbidne bljuvotine:

-Njemci znaju čemu služi bodljikava žica i logore za nju veže.

Ona – kreatura se dičila i ponosila tim izumom Njemaca, Vatikaskih ljubimaca , svojim i uzorima svojih jasenevačkih predaka. On maleciki, metar i pola žileta visoka, jako glavata gospojica – loknica kreatura; on mala nacitička kujica o nacizmu lekcije dijeli.

” Jergović kao akteru slavnoga nacističke zabave, ” naziparty ” kod Isidore Bjelice u Sarajevu 13. prosinca 1986.” se javlja. Rečenica u navodima je citirana od slovca do slovca iz njegovog CV . Nismo je ispravljali. Samohvala i samoreklama sve o njemu i njegovoj pismenosti govori.

Kreatura pominje bodljikavu žicu i logore.

Što je mnogo mnogo je. Imbecilni obraz je grublji i smrtonosnijio od bilo koje bodljikave žice, pogotovo ako dolazi od muškobanjaste pizdunke.

-Pominje bodljikavu žicu i logore.

Upamtite, dobro upamtite:

Septembra ano domini 2015. pupa hava Miljenko Jergović je konstatovao:

-I muslimani su ljudi.

Obratite pažnju na konotaciju septičarske loknice:

I – Muslimani – su ljudi.

Znači on je skonto da su muslimani ipak ljudi. Gopojica na pragu sedme decenije: pameti – njake, ko fol – dođe,pa je njače.

Zna se rahat od pameti, uvijek pupa hava , ili u njegovom slučaju uvijek pederska  koka zraka.

To je velikodušno potvrdio oktobra iste godine. Tješi nas što nije skonto čemu mu služi onoliki cocin bubanj, osim za strah i more od muslimana.

To mu znači da je tek ove Gospodnje godine u septembru shvatio mudrost koja perzistira od Abrahama / Ibrahima.

Hvala mu velika na obavijesti. Mi se pitali ko su ti muslimani što ih ima preko dvije milijarde.

Sad znamo.

Mi se sjećamo djećačića iz Sepetarovca koji se pišao u gaće kad je neki od mahalaša prolazio pored njega. To on u nekim svojim nebuloznim morama ranije piso. To je bilo prije nego što je gopojica postao. Ne znamo da li on mahalu zato krivi, ali znamo da mu ona ništa nije kriva. Čak ni za nadimke. On ih sebi svojom slavom, poganlukom i imbecilnošću priskrbio.

Njemu svi mahalaši muslimani bili. A on u mahali živio. Nisu ga preci ničem korisnom mogli naučiti. Većina pod ledinom u Blajburgu , tamo nije bilo bodljikave žice. Neki na Golom otoku proboravili i riknuli. Tamo je bilo malo žice a više straha i macola. Ostali se mišje rupe sakrivali da ih ne nađu.

Nažalost, kasno, mi smo jedne noći prosinca 1986. godine konstatovali da je Miljenko Jergović postao šupak, papak , nečovjek i zli pobornik zvjerinja i genocidnih ljudi.

Nećemo više o naci-kreaturi, fuj – pike – fuj – opoganićemo se.

Bookmark the permalink.

Komentariši