FHMZ / Meteorolozi i za danas najavljuju kišu i grmljavinu

 

Jutros je u Posavini i Krajini pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima naše zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano. U Krajini je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Sokolac 13; Goražde, Ivan Sedlo, Kupres 14; Bihać, Bugojno, Drvar 15; Livno, Srebrenica 16; Sanski Most, Sarajevo 17; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Neum, Tuzla, Zvornik 18; Doboj, Trebinje 19; Mostar, Stolac, Zenica 20.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano raste.

Jutarnji sati će biti ugodniji, potom bi usljed porasta temperatura i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika moglo doći do jačanja tegoba. Osobe sa vaskularnim problemima trebale bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Također, neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i sunca. Kao posljedica visokih temperatura tokom noći, mogući su i problemi sa snom.

Danas će u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno, a u ostatku naše zemlje malo do umjereno oblačno vrijeme. Prije podne lokalni pljuskovi ili kiša se očekuju u Krajini, a poslije podne u većem dijelu Bosne. Grmljavina je moguća na sjeveru i sjeveroistoku. U Hercegovini sunčano i bez padavina. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 22 do 28 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili prema kraju dana je moguć pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

 

**

 

Ako prognoza bude pogrešna ne sudite zavodu , koji inače često griješi.

U nedostatku saradnje sa FHMZ , odsustva portparola za odnose sa javnošću, naš izvještać je zdipio prvi donji  listić sa oglasne table zavoda.

Datum nismo mogli pročitati . Hartija požutjela.

 

Bookmark the permalink.

Komentariši