Palestinski geto ili mit o Izraelskoj državi

Možda je grafički prikaz karta i tekst

Uvod

Blekilijev institut za Historiju u saradnju sa Blekilijevim institutom za Psihološle znanosti i žurnalistiku , (Chaste city ,White street No.12) kao jedini , totalno nezavisni i objektivni posmatrač , objavljuje naučnu Studiju Palestinski geto ili mit o Izraelskoj državi.

Cilj studije je objektivna historijsko dijalektička analiza stanja na tlu Palestinske države kroz vrijeme , način nastanka i persistiranje takozvane nove jevrejske “države” Izrael.

Posebna pažnja će biti posvećena škakljivim temama i realnim implikacijama da je savremeni Izrael nastao i opstaje 77 ( sedamdeset sedam ) godina na svim važećim uzansama genocida , sile i krvavim represijama ?

Studija nema namjeru da ocjenjuje , politizira i na bilo koji način inkriminiše trenutne događaje na teritoriji Palestinske države .

Jedan od završnih ciljeva studije je i uzročno – posljedične konotacije trenutno vojno političkih dešavanja na teritoriji Palestinske države.

Sve činjenice i navodi zapisani u Studijo su nastali na osnovu :

-relevantne naučne građe ,

-autentičnih religijskih izvira .

– dokumentacije prikupljene iz dostupnih izvora ,

-provjerenih povjerljivih izvora,

-savremene analitike ,

-psiholoških metoda ,

-analogne i deduktivne metode zaključivanja,

kao i aktivnog , objektivnog nezavisnog istraživanja i obavještavanja zasnovanih na temeljima nepristrasne žurnalistike zuasnovane na temeljima neučnog i demokratskog diskursa .

U uvodu je veoma važno napomenuti :

Danas 90 % svjetskih medija kontrolišu cionisti. Vijesti se plasiraju po njihovoj volji , sukladno političkim , ekonomskim i globalnim interesima Jevrejske oligarhije koja u svojoj vlasti drži sve najvažnije i najveće ekonomske , finansijske, vojne , privredne , farmakološke i sve druge najznačajnije komplekse i resuruse na globalnom nivou.

Cionistička oligarhija je zapad , pogotovo SAD , Veliku Britaniju i Francusku kupilia i stavila u mali đep prsluka zvanog novac , mito , korupcija i krvave ruke.

Sada Zapad putem medija , po želji cionističkih nalogodavaca zapjenušano trubi :

-“Palestinci su teroristi!”

Jedan od osnovnih zadataka studije je utvrditi ko je realni vlasnik Palestine, , a ko je uzurpator, terorista , ubica …

Hrišćanstvo , judaizam i Islam , tri najveće monoteističke religije počivaju na istom Božanskom nauku:

.- Ne ubij ! Ubiti jednog nevinog čovjeka je kao da si ubio čitav svijet.

Ljudi uopšte nisu svjesni veličine , istinitosti i bezvremenosti tog učenja. Trebaju samo pomisliti da je svo današnje čovječanstvo nastalo od jednog para , jednog čovjeka i jedne žene :

-Eve i Adame ( Have i Adema)

Jedno od osnovnih Božijih načela je:

-Svi imaju pravo i duŽnost da se brane i bore za svoj život.

Osnovna premisa svakog pravednog demokratskog , zakonodavno-pravnog sustava je :

-Svi su nevini dok se krivnja ne dokaže.

Iz navedenih primjera , a i primjera koji slijede je lako , na prečac izvući jednostavne zaključke. No, to bi bilo (možda) subjektivno i navijački.

Mi smo se odlučili na težu metodu: Razmišljati , argumentovati i donositi zaključke.

No, krenimo redom.

Bookmark the permalink.

Komentariši