Trilateralna komisija … Prekinuta basna

 

Trilateralna komisija,puh i ostale zvijeri

 

Puh je životinja iz porodice glodara kojoj pripadaju, ,miševi,mali miševi i štakori.Žive na područjima južno balkanskih zemalja.Poneko ubraja i vjeverice u ovaj rod;ja ne bih.Nije lijepo nestašnju životinjicu međšu zvijeri ubaciti.Iako pripadaju istom rodu puh je veći od miša,a manja od štakora.Naraste do 13-14 cm.

U sušnim sezonama zakržlja pa nije veći od 1o-12 cm što se odrazi na rast slijedeći generacija. Nekad zakržlja i bude manji Ovo se uglavnom dešava u zapadnim i istočnim djelovima južnog balkana.Pare samo u mjesecu julu,a okot,male zvjerčice rađaju u avgustu i septembru.

Neki od ovih puhova imajo crne kolutove oko očijeu pa su debelo razroki.Zbog toga ne vide svijet u pravom svijetlu i uvijek poput prljavih užeglih svinja valjaju u blatu uvlastitim govnima.A puh kao puh,odnosno svinje kao svinje ne bi bili ono što jesu da nebijeli svoja i tuđa govne,puh zbog svoje debele razrokosti i kukavičluka,a svinja zbog svoje pohlepe i  zakržljalog mozga.

U centralnim krajevima balkana puh narastu prosjećno do 19 cm. i koji centimmetar više i pari se svaki dan u godini.Ova vrsta puhova je mahomdobročudna hrane se uglavnom cvijećem i zabranjenim vožem.Na mjestu lagode se zadržavaju jako dugo i opetovano.Oko sebe žire zadovoljstvo,ciku ,vrisku i radost.

Rast puhova se može porediti sa balkanskim suhomesnatim proizvodima.što je predio centralniji kobasa je veća.Istočni i zapadni krajevi preferiraju viršlama i kobasama koj se prilikom pripreme smanje na nivo viršli.Centralnog puha što se odlikuje stamenošću sudžuke zbog njegove egzotičnostii osebujnosti,su ostali balkanski puhovi pokušali istrijebili.

Ti stali puhovi,mahom sivi ili crni hrane se svačim;znači svaštojed,i biljojed imesožder.Mala zvijerčica a veliko zvjerinje.Živi u dupljama ,udubljenima i pukotinamaobraslim paučinom.Puh voli cuclat,lickat i grickat tuđa jaja (ptičija,kokošija, i ljudska).Najviše vole živjeti u udruzi ili čoporu.

Mrak je pravo vrijeme za njegove aktivnosti.Puh je,reklo bi se, simpatična i neobična zvijerčica da nije ljut na čitav svijet oko sebe.Valjda zbog svoje ništavne malenkosti,vjekovnih kompleksa i očajnog seksualnog života.Svoj duševni život liječe u okrilju tame.Muči i ubija nevine stvorove.

Agresivnost navire u proljeće a najviši stepen dostižu u vrijeme parenja,jula mjeseca .Tada to više nije zvjerčica,čopor se pretvara u zvijer za koju je tasmaniijski đavo tek mali miš.Jedino se čopor svinja može porediti sa njima,a to je jedna ista fela pa svjesno ili nesvjesno (zbog nedostatka velikog mozga) udruženo djeluju.

I pošto su homoseksualne (uglavnom) prirode obavezno ga popuše.Pušenje može trajati i pet-šest vijekova tako da se stvara ovisnost,pa oni svako mako pobijesne i uvijek ga popuše.

Puh je u stvari jedna neprestana maloumna  frka i trka i koja kad je u čoporu ostavlja kosti mrtvih iza sebe. Kad je u osami sakrija se u tamne rupice.Po karakteru je vrlo  nalik nekim ljudima,naročito onim podmuklim,razrokim i uežeglim lešinarima što vonjaju na strvine i leševe.

Neki puhovi imaju posebano glasanje puh,puh, puh k'o da ga neko takari,što najćešće biva.Nećemo sad u Basnu ubacivati historiju,istoriju ili prošlost i govoriti o nekim prošlim vremenima i pominjati pet i po,šest vijekova ili pominjati ljude ostatke bijede poslijednjeg rata,basna je ovo.

Taman htjedoh završiti uvodni dio basne i naglasiti da je dosta  toga o puhovima ,posebno o sivim,u psihoanalitičkim i zindanskim krugovima nešto toga otkriveno,ali na žalost ima još mnogo toga neotkopanog i na teret zverinja staviti.Treba i preči na važniji dio Basne priču i pouku,a ono zvoni telefon.

Nazvo me prijatelj,nekad najbolji.Sad se radi Bosne,Sarajeva i nekih riđobradih ljudi i njihovih drvonoša pogledati u oči ne možemo.Stid nas!A četiri godine u rovovima,na ratištima širom Bosne desetine miliona granata i milijarde metaka kupili,a nepokupili.

Mnogi nisu bili te sreće.

Ize'm'ti sreću –i pride  natakarim,u sto i nešto varijanti što bi reko Deba.Ostaneš živ, poližeš rane;a krvave i duboke su ,odložiš pušku;misliš Sarajevo ,Bosna slobodni su.Umoran si i kilav,kontaš vrijeme je da se malo počine,harmonika bolero zasvira,neka sevdah balada otpjeva.Potom , baildisani u sobičke,na midere,na šilteta sa ljubama,kosti,udove da se odlože,opruže i slože,ako treba i dvadeset četiri puta na dan.

Umjesto da se odmoriš oni te tjeraju da ti preživljavaš njihove gadarije i  lopovluke,licemjerja, njihove sramove i stidove,njihov poganluk.

Sa druge strane žice Mojsije.Ne znam šta mu bi?Već me drugi put ove godine zove,a jako prekoračila polovinu.Nije na dobro,kontam ja.Obično se prekoredno javljamo samo  kada  neko od nas rikne.

-Upali TV! – on odlučan,škrt na riječima pomalo agresivan,jako bučan što mi paše.

On nije jedan od onih što su jahat znali,a poneki i dalje jahucka.Ovaj samo harmonike i puške na se prtio i  na ono lipo,đul mirisa  šillte bacao.Sada samo baca i jaše i ne jaše.Haj se ti uhafizaj.

-Znaš da ne gledam TV.-blago sa smješkom kao da me gleda i uzvraćam-I jošte sam gluv.Šta to važno na staklu može biti.

-Jest istina,ja zaboravio da si gluv kao top,nećeš ništa razumjet’.Znaš onaj mali puh,ona srpska pogan* ,ona pogan Dačić ili Vućič,ili Dodik,svjedno je?Meni sva govna ista,tako i oni,bacali paru ko će  na dženazu doći i  usranu čafirsku,genocidnu krvavu,ruku „pomirenja „ pružiti.

E taj što je došo u Srebrenicu; jal’ debelo svinjasti i razrooki  Dodik, ludog koljača Karadžića uvlakač,jal’  krvavog Balkanskog kasapina Miloševića nasljednik Dacić ili Vučić guzni jaran hadum krvoloka Šešelja i nasljednika mu uškopljenog Nikolića ,  izazvao sranje.Ma to je bilo za očekivati,bilo ko od krvoloka da je došao izazvao bi isto sranje.To je režirano iza kulisa kongresa trilateralaca,garant.Otkad to je od pogani bilo šta na dobro  izašlo.Nalet ih bilo!

-Ma nemoj tako časni Mojsije!“

– Kako nemoj?Pod jedan:

Jel'ona pizdunska fukara Dodik debeo ko svinja i razrook kao žaba krastača? Jest. Da mu kažem pogledaj se u ogledalo nema vajde.Ne može čovjek pravo čovjeka u oči pogledati, a komoli sebe.To ti je.Jel’ ga  Karadžić kao opoziciju radi svijeta pazio i mazio za nasljednika odgajao i u amanest mu genocidnu  tvorevinu ostavio? Jest.

-Nemoj ti meni nemoj!Pod dva

Je li pogančer Vučić bio lijeva ruka onom rakomornoj opajdari zeničkoj i beogradskom cvajtašu Šešeljui,jest?! Jel’ sa njima u talu bio onaj uškopljenik Nikolić što se zvijeri Čosića igra? Jest’. Jeli za njima po srpskim ratištima kasko kao nadrkani puh i u cvajtare im puho? Jest?

-Samo ti meni nemoj!Pod tri:

Jel’ onaj Dacić opet bio sobni jaran Miloševiću i „teta“ Miri? Jest. Jel’ sebe proglasio Garešaninovim nasljednikom i pobornikom,čitaj novim prekrajanjima granica i novih krvavih ratova? Jest.I nemoj mi reći nisu znali ili ništa nisu učinili!

-Nemoj radi govana se sekirat,ne govori tako,nije lijepo.“

-Nemoj ti meni nije lijepo.Ti ko'dobar biva.Zlo se neko muti i sprema!Sve sam krvav četnik i zvijer na vlasti srbaljima i oni meni ruku pomirenja.Neće moći dok zvijer-krvolok bitnost ne izmjeni.Ali neka,poslaćemo im mi baju pa će se oni o sebi zabaviti.

-A jesu li  pogančer Dodik ili Vućić ili Dacić,svejedno je, iz pozadine i javno i tajno mogli bezbožnički  navigavat:

-Za jednog srbina ubiti 100 muslimana! JESU.

-Jesu li  prenosili i prenose direktive Sanu zvijeri i krvoloka dvostrukog SS seljačkog  diviziona:

GENOCID,mržnja,silovanje,protjerivanje sa ognjišta, pljačkanje i paljenje ognjišta,

spaljivanje starih i mladih,bacanje djece i odraslih u ambis i pečnice,igranje sa

ljudskim glavama,potkivanje živih ljudi.Jesu.A sada negiraju sve to.

 

-Jeset istina je jedan na jedan,sto posto! Neće moći pičkice,reci da im poručio Mojsije..

 

-Da mogu sad bi se tučom bubo’ u blentaru,dok je ne razbijem,koliko boli. Ne može čo'ek toliko zla podnijeti,koliko ga srpski pogančeri mogu izmislit.

-A ti meni nemoj nije lijepo i nemoj mi ono tvoje figurativno,metaforično,basnovito. Ispričaj što ti rekoh pa kud puklo da puklo!I obavezno pomeni one naše pogančere.

Ajd’ zdravo!

Ja zapanjen,nikad mi niko slušalicu pustio nije.Ša ću,mislim sve ima svoj vakat.

I ne samo što mi heknu slušalicu već mi poremeti,sjeba basnu i koncept.Eto opsovah i ja.Dvaput u životu,sve u zadnjih dvadeset godina.Previše je to psovke,neuljudnosti.

Upalim televizor kad snimka se vrti i vrti i vrti. Pogančer Vućić ili Dodik ili Dačić, izvinjenje eventualnom čitaocu,znate da to nije moja riječ i one ostale malo živopisnije riječi,što mi k'o fol bježe.Baš ko puh ili zec,kad zaluta u tuđe dvorište.

U dvorište do zida,uza zid uz oluke,uz oluk na vrh oluka,uz pizđiš na zenički pred-radikal kurviš,na oluk,uz oluk na krivinu,iz krivine na pizđiš uz beogradski radikal kurviš cvajtaš, iz krivine  do auta,od auta do auta.

Ništa mu ne bi,mrtav pade obilić milošu,sa kosova živ kući dođe,na noge onoj zeničkom i beogradskom rakomornom guzna crijeva radikalu ili predsjedniku svome.Odjednom nešto  zasmrdi.

Kontam ,ni pera mu ti neki „junaci“ ne odbiše.Da su mu Mojsije ili  moji jarani hotjeli suditi ne bi ni priš'o Srebrenici,ni Drine krvave preš'o.Al'znate vi Mojsija,reko bi:

„Ne barkći govna , od njih samo kužni brloga i vukojebina zvijerinjih smrad!“

Ne prođe ni,čini mi se ni hefta a ono spektakl.

Da prostiš,ono troglavato predsjedništvo,a baš im nešto glave velike i izobličene i rumene od narodnog blagostanja,puh puh puh pod noge i u guzu puhu pušu.Napisaše sredstva informisanja da je u Srebrenici ipak bio najmanj puh od pomenutih.

Opet kontam ,nije ni to dobro.

I odjednom samo od sebe,iz čista mira,iz vedra neba pade heknu me usred čela,u budino oko;u pamet puče misao neka:

Trilateralna komisija i ona druga,Bilderberška grupa.I opet jako prošireno  naopačke:

-Bilderberška grupa

-Trilateralna komisija

-Svjetski ekonomski forum

-Savjet za vanjsek odnose

-EU

Različita imena a isti ljudi,dva imena glavna čifut David Rokfeler i papa,sve same,zvijeri od ubistva Hrista ljudskost ne spoznašeUbijaša na krstove,kolčeve,lomače nabijaše,pa im i to malo bilo glave fikarili i konjima ljude čerečili.Haos,ratovi,lova,pljačkanje i ubijanje.

Što bi Mojsije rek'o mani ti meni teorije zavjere.

Pa  mi pade na um,vidi ja stalno pamet,misao,kontam ko počeo se opet havizavati,k'o ono Kameni spavač se budi i opominje:

Kolinda Grobar Kitarević što joj poneko od milja zbori Kitićka.Ta je individua prije izvesnog vremena primljena u trilateralnu komisiju(e).Onaj mali puh,što po šefovskim stražnjicama vršlja,Vućić ili Dačić svejdno,je bio domaćin poslijednjeg kongresa Trilateralne komisije.

 U martu/ožujku nasmijani „mirotvorac“ Kitačka kako je neki njeni oštrije vabeje bila posjetitelj „prijateljskoj“ Bosni,jela ćevape,baildisala se i povraćala zbog hiljadu đamij.Potajice udjelila poslanice-instrukcije bosanskim katolicima,naročito onom neosuđenom sjedoglavatom kriminalcu-„fataj se ti Razrooke fukare „ i uzburkala negativne strasti.

Mi blećci kakvi jesmo,dvadeset četiri puta je češkali i tepali onaku po sredini;ni nježno Kitićka,ni grubo Kitačka,već po čaršijski od milja,čvrsto i istrajno:naša Kitaćkica.

A on cvjeta,cikće uh,uh i uh,i leprša.Nedajte mi lagat,gledali ste na televiziji.Neko mere bit da bidne i snimo.Pojaviće se  neki snimak sa  joooj too glasanjem i dozvolom.

Viđu jada,nešto kasnije i Vučić ili Dačić ili Dodik dolazi kao mirotvorci i ruke krvave  „pomirenja“  pružaju i biva to što biva.

Dan-dva poslije mu zahvalna poglavita troglavost na noge ide.Sasvim lahko mogurazumjet one, četvorokog  Sanu mirotvorca“ Mladena Ivanića i bajatog zatvorskog licemjera Dragana Čavića.(Možda je sijedi u zatvoru kao Vojioslav Šešelj prošo.(Joj Mojsije jarane dokle nam pamćenje seže.)

Karađorđevo se novo sprema,pitajte Milorada Dodika i njegovu prčiju od skupštine one genocidne tvorevine.

I onog riđobradog mogu razumjeti,ne i shvatiti,iako mu se domaćin posrao na svu svetost i zemlje i mezarja i majki i naroda.Posr'o rođo mu,nuto biva on da poliže.

Ni briga ga za mezarje i šehide,majke,djecu Srebreničku,za zemlju Bosansku,narod Bosanski.Uostalo šta njega briga,nije on ni Bosanac,na kraju krajeva.

Po povratku troglavatog predsjedništva iz bijele selendre policija genocidne tvorevine predala Bakirovoj policiji nadležnost za otkrivanje progonitelja puha.I otac mu se morao dogovarati sa genocidnim agresorom.Ko će bolje od te policije nešto otkriti ili zataškati.To nisu naše riječi to nama  i njemu Razroka fukara poručje.

Šta god vam se rekne osim ako to nije :Beograd nalogodavac,Dodik izvršitelj,lažu vas.

Doduše glupi i maloumni Dodik je posao traljavo obavio.Rahmetli Luca bi to bolje uradila.Ali mozak pijačara opterećen PTSP je kasko kokošiji kliker mozak.Percepcije toliko iskrivljene da je čovjeku mjesto ili u Hagu ili ludari na Sokocu.Ničim izazvan ovu ocjenu je potvrdio čuveni psihijatar,Dodikov mentor.

Nije mu trebao taj bez veze teret,ima Bakir svojih briga Nosi težak teret majčinih vreća sa zlatom i očevog amaneta proučenog iz islamske deklaracije.Teško je to breme,najteže. Nanosiće se on Boga nam našeg Jedinog i nikad ga  neće moći skinuti,čak ni u danu svođenja računa.Toliko je teško da mu ga se potomstvo teško riješiti.Plus njegovi aferimi.Historija i nebo će sve zapisati.

Da otklonimo bilo kakvu zabludu i izbjegnemo nesuglasice u ovoj prekinutoj basni,za neke riječi smo dužni dati iscrpnije tumačenje:

 

*pogan/pogančer   od lat.paganus paganin,neuk čovjek,bezbožnik,nevjernik,nečist, prostak, uprljan,nagrđen,neopran,gnusan, fig.ružan,izmet,opak,gadan, sramotan,nepristojan, bezobrazan,ljigav,prljav,usranko

 pogan srpska   fig./met. genocid,ljudske zvijeri bez srca i duše,mnržnja,silovanje,protjerivanje sa ognjišta, pljačkanje i paljenje ognijšta,spaljivanje starih i mladih,bacanje djece u ambis i pečnice,igranje sa ljudskim glavama,potkivanje nogu živih ljudi i sve ostalo što se u kontekst rečenog   može dovesti

PTSP   med. post traumatski poremećaj ,težak psihički poremećaj (duševni šok), ponovno preživljavanje stravičnih,brutalnih i nehumanih doživljaja,dugotrajni ponekad neizliječivih psihičkih poremećaja koji se prenose sa generacije  na generaciju ponekad i duže od 5-6 vijekova.U tom sličaju pacijenti po liječničkoj ocjeni prelaze u dijagnostičku kategoriju trajno promjenjene ličnosti.

 Pažjivo sa odabirom značenja ,mere se neko uvrijediti iako ne bi smio,može neko pomislit da se radi o njemu,a radi se.A neko bi mogo i zanijekat, moglo mu se ali više ne.

Riječi su pred vama.Na volju vi bilo značenja i tumačenja,vi ih birajte sami.Samo polako,netenane, judski i bez ljutnje.

 

 

Bookmark the permalink.

Komentariši