Godina kao crna udovica sa osvrtom na prostiture/ Igrokaz na dan 19.Maj / Svibanj

Danas je Petak  19. Maj  / Svibanj 2023. godine.

Ovako  se dani  jedan drugom suprostavljaju:

137 dan   se razvjenčalo pd ove godine, 228 preostalih čekaju razvodne papire  .

Čudno,  pomišljamo , dani ko neke ko neke blentovije se razvjenčavaju od godine, dogodina, svake godine ,a godina ni habera.

Valjda voli biti crna udovica. Ne znamo da li je upoznata sa činjenicom da nestanak  poslijednjeg ženika znači njenu smrt. To je vrlo smrtonosna činjenica  .

A možda se umori od nabijanja na kolac milona ljudi, pa još smiraj dobro dođe. Bolje i taj izraz, nego nataslačila , oliti odradila svoje i dobila nogu.

Kažu naslijednica je nova i ljepša- Aha , kako ne. Mi sve nešto dumamo ; da se i stara godina dobro kamuflira , bez hirurško biteksne korekcije ko danađnje hibridne silikon ljepotice , sa besramnim usnama nalik  – ogromnom , bestidnom pozivuna pušenje.

Ne srame se ni izlagati gologuzavo tijelo , zaboravljajući da su to grci i latini zvali prostituto , a od toga izveli konačnicu ženskog roda : prostitutke. U bukvalnom prevodu to znači : izlagati pogledu svoje tijelo

Što bi poete rekli:

Udovica ne udovica i godina je smrtnica.

U prevodu:

Budite oprezni. Nemojte se zamjeriti godini. Vraća se preobučena u novo ruho, i zna biti osvetoljubiva, naročito poganima , ali i boteksovim pušačicama napućenih usana .

Bookmark the permalink.

Komentariši