Crkveni miševi i siromasi / Igrokaz na dan 26. Decembar / Prosinac 2022.

Danas je Ponedeljak 26. Decembar / Prosinac 2022. godina.

Po zapisničarima  je  to 360 u godini, a Sarajevska katedrala , Big Blento  , Kvazimodov dom,  bazilka sv.Petra  ,  jekom  aminuju i odbrojavaju:

10,9,8,7,6,5…

Sada nam na prste jedne ruke mogu stati preostali ovogodišnji  dani.

Malo nam tužno. I 2022. godini .Odjednom smo tako siromašni , da pogrešno pomislismo da smo siromašni ko crkveni miševi.

A nismo .

Bogatiji smo Božijim Duhom i vjerom nego svo sveštenstvo svijeta.

Oni su licemjeri. Ogromna većina. Dok oni ogrezli u grijehu i bogatsvu , oblokani leže ispod prekrcatih božićnih božićnih trpeza, pučanstvo umire i gladuje. Gladuje i umire. Nije bitno kojim redom.

To je realnost u kojem tijare i zlatno prstenje sa draguljima sveštenstvo prinosi gladnim usnama puka na prićešće i oprost.

I licemjeri daju svaki oprost, jer će im  pučanstvo dati i poslijenji penezi da im se proste grijesi. A nemaju ga , osim što vjeruju tim paganima i licemjerima, koji ih zavode sa Božijeg puta , šupljom antihristovskom pričom.

Pogledajte bilo koje Jevanđelje.  Pročitajte bilo koju Isusovu riječ. Ako u djelu i govoru sveštenih bogohulnika  nađete jednu jedinu riječ Hristovu riječ ili nauk bićete uvršteni u Riplijevu knjigu za sva vremena.

Ako u Hristovom učenju nađete i jednu riječ kojom bi po dobru mogli prepoznati svešteno lice bilo koje religije , zaslužićete titulu meštra od riječi.

Ali danas je praznik. Dan je lijep. Vaša trpeza je vaša sloboda. Nije bitno šta je na njoj , bitno je da je blagoslovljena i čista. Bitno je da ste Božija djeca koja svojim djelom zaslužuje njegovu ljubav.

I daće Milostivi Bog. Uvijek bezuslovno dariva želeći svojoj djeci dobro.

Nek sveti se ime Gospodnje.

Alelujah.

Bookmark the permalink.

Komentariši