Oprez Bosno i Hercegovino

Ne miriše na dobro. Nikako ne miriše na dobro.

I. Srbija glasala u UN protiv Rusije.
Ruski ambasador ima puno razumjevanja prema njoj.

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko poručio je danas da Moskva razumije pritiske Zapada na Srbiju, a podršku službenog Beograda Rezoluciji Opće skupštine UN-a o Ukrajini vidi kao njen “državni interes”.

Vidjeli ste , prema drugim nema takvog razumjevanja . Svi koji su glasali protiv nje ( osim Srbije ) su danas označeni kao ruski neprijatelji .

Zaključak:

Vučić je glasao u dogovoru sa Rusijom.

Rusija želi Vučića još 4 godine na čelu Srbije. Bolje provjereni poltron i izvršilac i saučesnik u budućim zločinima nego neizvjesnost izbora.

II. Zlokobna šutnja četnika Vučića , Šešelja i Vujina u vezi Bosne ,u usijanoj paklenoj atmosferi podrške Mladiću, ratnim zločincima , Putinu i Rusijii je gora nego svakodnevno rovarenje po genocidu i opstojnosti Bosne naspram “novog srpsko sveta”.

Četnik uvijek ostaje četnik i koljač.

III . Fašisti Plenković i Milanovič okrenuli ploče i traže hitni prijem BiH u EU i NATO iako znaju da je to nemoguća misija-

Farbanje uskršnjih jaja i zamagljivanje očiju i stvaranje privida brižnosti za BiH od strane deklarisanih rusofila i mrzitelja Bosne je jeziva.

Fašisti dlaku mjenjaju ćud nikako.

III.Rusku plaćenici Čović i Dodik utihnuli. Ne laju o izbornom zakonu , trećem entitetu i otcjepljenju. Čekaju obećanih pet minuta.

Poslovica kaže:

Ne boj se psa koji laje , već zmije koja sikti.


IV. Lavrov i Kalabuhov na sva usta olajavali Bosnu i prijetili na sličan način kao Putin Ukrajini.

Odjednom BiH nije na listi zemalja koje su neprijatelji Rusije. Kao da Putin prašta i zaboravlja !? Bojimo se što smo u odjednom Putinovo”milosti”.

V. “Demokratskom ” Zapadu puna usta brige za BiH i njenu sigurnosti i potrebe njenog bržeg primanja u EU i NATO.

Poslali su joj 500 vojnika. Koincidenija ili ne, toliko vojnika je branilio zaštićenu UN Srebreničku zonu. Zna se šta su uradili u sprečavanju genocida u Srebrenici.

A isto tako se sjećamo kako su se na sav glas zaklinjali i obećavali da neće dopustiti da Rusi napadnu Ukrajinu i da je neće ostaviti na nemilost Putinu i njegovih bandi.

Sreća je da NATO u BiH ima raspoređeno još “fantastičnih” 600 vojnika za odbranu BiH od združene zločinačke agresije Srbije , Rusije i Hrvatske koji ukupno imaju 165 miliona pučanstva.

Osim toga manevrima NATO avionima iznad Bosninog neba poručuju se Putinu . evo još jedne ćlanice koja nije u NATO i EU a koju ćemo mi braniti kao Ukrajinu i uvoditi vam sankcije u slučaju da se drznete da izvršite agresiju na tu zemlju od silnih 3,5 miliona stanovnika za klanje i izuzetno respektabilnih 51 209 km2 za osvajanje.

UH , oprez Bosno i Hercegovino; pogan i gamad se utišala i glumi.

“Boj se danajaca kad ti darove nose . “

Voljeli bi da ovaj put nismo u pravu. Dosadno je i ponekad zloslutno uvijek biti u pravu.

I molićemo se Bogu Milostivom da nam oprosti grijeh što smo prestali vjerovati ljudima jer ON nas uči da su svi ljudi braća i sestre.

Bookmark the permalink.

Komentariši